Šta je novo?

Stari mlin

Današnje slike oko 16h
2h2fk06.jpg

23hlmc4.jpg

Novi drvored
2e4jk7s.jpg

2akl06s.jpg

10ak radnika zavrsava zanatske radove oko garaze i postavljaju zemlju oko sadnica novog drvoreda
im585d.jpg

say6v6.jpg

nbup95.jpg

10f3s60.jpg

am5e9u.jpg

2wmmhcx.jpg

Toliko od mene :wink:

Plus za odraslo drvece nadam se da ce to spreciti divljanje sa kolima

Staviće sigurno zaštitnu ogradu,za svaki slučaj

+ за одрасло дрвеће, надам се да није врста која расте у недоглед, или која ће се кресати да остане те висине садашње.

milos.tro":1f9v08fa je napisao(la):
Sasa,sve pohvale na pismu :) ,očekujemo njihov odgovor.

Данас сам добио одговор из Блу Радисона, објављујем га овде (изоставио сам личне и друге податке, јер у дну писма стоје она редовна обавештења о поверљивости итд.)
Уз писмо су ми послате и две фотографије из унутрашњости хотела, с паралелним натписима на енглеском и српском језику. Такве фотографије сам већ добио путем приватне поште од једног учесника на овом форуму, па он може да их објави кад нађе за сходно, вероватно кад се хотел званично отвори.
Писмо које сам добио преносим копирањем, што значи да је написано тако како се овде види (на српском језику).

Поштовани г. Јовановићу,

хвала много на Вашем мејлу, на честиткама за успешну реконструкцију зграде, а нарочито на коментарима који су везани за наше српско писмо! Утисци наших суграђана и будућих гостију су нам веома драгоцени.

Ваше становиште само потврђује то да смо на правом путу што се тиче поносног неговања наше културе и писма. Љубазно Вас молим да погледате оба прилога која Вам шаљем уз мејл. Видећете да су сви натписи у нашем хотелу рађени двојезично, али не само натписи, већ сав писани материјал који је на располагању нашим гостима и посетиоцима. Све што је на српском пишемо ћирилицом. Спољашњи натписи које сте приметили морају, међутим, да остану само на енглеском због наших корпоративних стандарда.

Још једном, искрено "хвала" за повратну информацију са Ваше стране. Надам се да ћете нас посетити кад отворимо. Биће нам задовољство да Вам покажемо како смо укомпоновали старо са новим, локално са међународним.

Уколико будете имали још неких питања или коментара, можете директно мене да контактирате. Радо сам Вам на располагању.

Срдачан поздрав,

(...)

Свака част Саша :kk: , укњижен плусићћћ
Наравно и Старом млину тј. руководству тог хотела.

А кад ће те слике ? Вероватно су код Директора па он заборавио да их постави :D

Ok. zaista izgleda kao neverovatna promena, delim komplimente, sem sto stari mlin ipak nije idealno uradjen, boja fasade je grnjecava i standardno dosadna. Stari mlin je zapravo totalno rastravljen ( pre se za to kazalo "srusen") tako da nije puno autenticnog zadrzano od pravog starog mlina, tako barem ja vidim ono sto zovemo "restauracija".

Mogli su barem staru ciglu sa spoljne strane fasade da ostave, recimo.
Stare zgrade koje nemaju neku posebnu vrednost (kultrno istorijsku ili ekonomsku,recimo) kao sto je bio stari mlin, imaju vrednost u svom trajanju i posebnom izgledu. Nije poenta nesto uciniti sterilnim is ljastecim, vec autenticnim.

Upotrebljena je stara cigla u reizgradnji mlina ali je stvar u tome sto mu je vracen fasadni malter koji je na starom mlinu vremenom nestao i dobio tamniju boju od pozara i okolnog saobracaja i lozionice. Vracanje u prvobitni oblik podrazumeva i vracanje fasadnog maltera a ne golu ciglu jel smo golu ciglu imali dosada ;)

Ja uopste ne delim odusevljenje pismom u kojem se nedostatak natpisa na srpskom na spoljnim lokacijama opravdava 'korporativnim standardima'
Ovaj odgovor je ruganje zdravom razumu, ali i ruganje nasoj zemlji.
Natpisom 'izlaz' pored natpisa 'exit' bi se narusio 'korporativni standard'???
Ok onda, mozda je i placanje boravisne takse, PDV-a, poreza na dobit i slicno mimo njihovih 'korporativnih standarda'.
Zasto sam se toliko iznervirao?
Zato sto mogu da garantujem da je 'neko' jednostavno zaboravio da izda nalog da budu uradjena obavestenja na SRPSKOM JEZIKU, pa se sad 'pere' pravda i krije iza kompanije!!!

Споменуо сам то у одговору на добијено писмо.

од: ...
коме: ....
датум: 31. октобар 2014. 09.56
наслов: Re: official Serbian

Поштована ...,

Захваљујем Вам се на брзом и љубазном одговору и фотографијама у прилогу. Истовремено Вам упућујем извињење што сам писао на енглеском језику поведен сајтом Ваше компаније који је, колико сам видео, само на њему.

Изузетно ми је драго што су политика и пракса Ваше компаније према језику и култури средине на тако високом нивоу, у складу с високим стандардима у изгледу, положају и квалитету објеката. Не сумњам да такав ниво сам по себи, на рафиниран и посредан начин, јасно говори и о осталим аспектима Вашег пословања и професионалног односа према клијентима.

Дозволите да приметим да би вило веома добро када бисте на одговарајући начин сугерисали једно побољшање у наведеној корпоративној политици - да исто што се примењује у унутрашњости објеката, буде доследно примењено и споља, свуда, онако како сам написао у првом писму. Уверен сам да би то било добро примљено, јер је јако логично.

Обавештавам Вас да на форуму Беобилд постоји тема под називом "Стари млин", где можете да нађете доста похвала за Стари и Нови млин: viewtopic.php?f=20&t=1145&start=925.

Желим Вам много успеха на пословном и личном плану, уз срдачан поздрав

....
Београд,

laki72":195nl2aa je napisao(la):
Odlicno Sasa! Bas me zanima kakav ces odgovor dobiti :)

За сада сам (одмах) добио само аутоматски генерисан одговор да прималац поште неће због одсутности моћи да је прочита до 4. новембра. :violina:

S obzirom da su se i pre izgradnje tu parkirali pitam se da im neće možda trebati jača ograda.

dsc02373.jpg

kad bi nesto uradili sa kontejnerima stavili podzemne recimo

dsc02598.jpg

dsc02597.jpg

dsc02595.jpg

dsc02593.jpg

dsc02603.jpg

dsc02602.jpg

dsc02601.jpg

dsc02600.jpg

mogli bi iscrtati lazne prozore estetike radi

dsc02599.jpg

dsc02607.jpg

dsc02605.jpg

dsc02604.jpg

nadam se da ce sitoca preduzeti nesto povodom ovoga

dsc02608.jpg

Direktore :kk:
Otvaranje hotela bi trebalo da bude 1.decembra,ako ne bude opet nekih pomeranja.

Прошао сам данас градским превозом поред "Старог млина" и видео да су поставили (вратили?, не сећам се да ли су били ту) још старих стубова у главно двориште - в. на неколико Директорових слика.

Сада ми је јасно зашто су ту (о)ставили тесану коцку - материјал вишег нивоа обраде не би ишао с тим стубовима. Али, остаје да је таква подлога непогодна за кретање у финијој женској обући и, на пример, за кофере с точкићима.

Контејнери служе, претпостављам, станарима Манасијеве улице. Камион за одношење смећа не може да прође кроз њу, па им је ово било најлакше решење.
И ако нешто ураде с овим контејнерима - поставе подземне на том месту, на пример, уместо њих - остаје нерешено питање некомфорног и ружног пролаза колима (аутобус не може туда) кроз Манасијеву и прилаза Старом млину, односно излаза из подземне гараже кроз њу.

Vrh