Šta je novo?

Stari mlin

Otpad i umetnost se na prvi pogled ne čine kao skladan spoj. Pronašli smo idealan način da se kroz reciklirani materijal kreativno izrazimo i pretvorimo ga u prelepa umetnička dela.
142561469099054432984731.jpg

sa FCB stranice hotela

Nešto me ovaj u Moskvi asocirao na naš beogradski:
106411868957834771164236.jpg

Pa dobro milos.tro na osnovu cega te ovaj u Moskvi asocirao na Stari Mlin? Ama bas nikakvih dodirnih tacaka osim sto oba koriste staklo kao i mali milion drugih hotela. Ovaj nas ima trista puta vise karaktera i sarma, elegantnih pravih linija. Zaista smo dobili poseban hotel.

Ovo sa reciklazom me podsetilo na Meksicku skulpturu u Waldorf Astoria (nekada Elysian) Hotelu u Chicago-u napravljene od braon secera i semenki:
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/ ... 7385ed.jpg
http://i.usatoday.net/communitymanager/ ... -large.jpg

Asocijacija su mi bili samo stakleni elementi (prvi utisak), slažem se sa tobom da ćemo dobili jedan izuzetan hotel u svakom pogledu :) . Nadam se da će se uskoro pozabaviti i okolinom starog mlina.

Ако неки подсећа онда је то стокхолмски Радисон

dscf6826.jpg
ћ

И ту пре свега мислим на ове беле фасадне панеле.

uh kako fin stokholmski ambijent i arhitektura, nekako utegnuto i cisto

Таква је цела Скандинавија и северна Немачка.

По мом мишљењу Хамбург је у том смисли непревазиђен.

milos.tro":1obeotep je napisao(la):
Asocijacija su mi bili samo stakleni elementi (prvi utisak), slažem se sa tobom da ćemo dobili jedan izuzetan hotel u svakom pogledu :)

:lol: :lol: :lol: ...

milos.tro":28gsjv68 je napisao(la):
Je l' se to meni čini, ili ove bele granitne ili kamene ploče su neprecizno montirane?????????
Ili je to namerno urađeno da izgleda kao reljefna ispupčenja??!

Гранитна керамика не може да буде тако савршена. Мислим да је концепт осветљења погрешан

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Па ни не треба да буде савршена. У томе је и поента.

То је већ лични дојам. Мени на овом објекту стоје равне линије, што и јесу са дбевним светлом. А ово је толико мала неравнина да се доживљава као грешка са таквим осветљењем.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Mene je najvise iznenadila staklena fasada. :kk:
Ocekivao sam da ce biti neka ruzna i ,,jeftina'' kao ova:

image-_original-1310133198-23.jpg

Прошао синоћ. Попалили и подне сијалице на платоу. Изгледа одлично.

Како се радови ближе крају, тако су све уочљивије две ствари:

1. Стари/Нови млин нема одговарајући колски прилаз. Он је могућ преко шина и тротоара из Булевара Војводе Мишића - из једног смера, и из Булевара Војводе Путника кроз неколико уских уличица - опет из једног смера. Прилаз аутобусoм, на пример, веома је непогодан на оба начина.

2. Главни плато (na чијој левој страни ће бити фонтана, изнад улаза у гаражу из Манасијеве улице) и прилазне стазе су урађени у тесаној каменој коцки. То је веома непогодно за ход на штиклама и финијој женској обући.
Можда су такви услови задати, али могло се наћи решење у комбинацији с равном, резаном коцком, или на други начин. Што рече један пролазник у вези с тим: "Никад не водим жену у Скадарлију - не може да хода по онако грубој подлози".

Саша":3etrd8rr je napisao(la):
2. Главни плато (по чијој левој страни ће бити фонтана, изнад улаза у гаражу из Манасијеве улице) и прилазне стазе су урађени у тесаној коцки. То је веома непогодно за ход на штиклама и финијој женској обући.
Можда су такви услови задати, али могло се наћи решење у комбинацији с равном, резаном коцком, или на други начин. Што рече један пролазник у вези с тим: "Никад не водим жену у Скадарлију - не може да хода по онако грубој подлози".

S ozirom da ce prvo desavanje u zgradi starog mlina biti modna revija 18.oktobra morace da se potrude po pitanju svecane staze,da se neka od dama ne povredi :wink:

Vrh