Šta je novo?

Stari mlin

Jucerasnje slike
2rnx3jl.jpg

n33d6e.jpg

hv57af.jpg

Sve pohvale Tangeru i Cosmicu , zestoko rade na fasadi starog mlina :)

I nisu se bas pretrgli sa izborom rastinja u zardinjerama. Bice da su arapi podigli standarde sa zadrugom :)

Kada jednog dana budu sredili BIGZ prizor ce biti kompletan,
ali treba se usredsrediti i na okolinu, male stare zgrade i ulice oko hotela.

Ne znam vlasnicku strukturu tog bloka i od nje ce najvise zavisiti koliko dugo ce trajati i koliko dobro ce biti uradjena transformacija iz slepog creva, da ne upotrebim tezu rec, u jednu od buducih atraktivnijih lokacija za stanogradnju. koliko god autoput i bulevar bili minus u smislu buke i zagadjenja, ogroman plus bice odlicna saobracajna povezanost, elitno zaledje a jednog dana i uredjeni SA pred nosom

Nadam se da ce se uskoro pozabaviti i zaledjinom starog mlina, par fotki sa ranijeg Urketovog i mog posta
20140211153947zps87e29d8.jpg

20140211154328zps79d49b7.jpg

20140211154350zps2d516ec.jpg

fotografija1684.jpg

fotografija1685.jpg

fotografija1686.jpg

fotografija1690.jpg

Danas je bilo živo na gradilištu slikano oko 19:30h
fotografija2445.jpg

fotografija2446.jpg

fotografija2447.jpg

fotografija2448.jpg

fotografija2450.jpg

fotografija2452.jpg

fotografija2454.jpg

fotografija2455.jpg

fotografija2456.jpg

fotografija2457.jpg

fotografija2458.jpg

fotografija2459.jpg

fotografija2460.jpg

fotografija2461.jpg

fotografija2462.jpg

fotografija2463.jpg

fotografija2465.jpg

fotografija2466.jpg

fotografija2469.jpg

fotografija2471.jpg

fotografija2472.jpg

fotografija2474.jpg

fotografija2466.jpg

bas sam se pitao kada ce da postave ove originalne ukrasne element/siljke.
mali detalj - velika razlika.
mislim da bi bilo lepse da je umesto zuckaste fasade ostala gola cigla, no dobro...

Баш ме занима како ће решити колски приступ објекту - један улаз у подземну гаражу иде с предње стране зграде БИГЗ-а - неће ваљда преко трамвајских шина? Други улаз/излаз је са супротне стране, још неприступачније - из сплета уских уличица између неугледних зградица у залеђу.

Један мали детаљ би допринео успешнијем изгледу Старог млина. Мислим на стаклену зграду уз Булевар Војводе Мишића. Њена прва ивица која се види кад се иде од Газеле (или: лева гледано спреда, из Булевара) је правоугаона, оштра.
Да је та ивица заобљена, чинила би леп склад са следећом ивицом следеће зграде (БИГЗ-а), која је заобљена. Лепо би се употпуниле и настављале једна на другу.
Али, то је већ за мајсторско око и архитектуру с увидом у околину на лицу места.

Sto se kolskog pristupa tiče moraće preko šina :? , a drugi ulaz/izlaz (uska ulica pored je, čini mi se, jednosmerna ka Sajmu,te bi vozila tom uličicom mogla da ulaze na parking,a izlaz preko šina :?

Snimano iz dobro osvetljenog španskog tramvaja u pokretu. Puno refleksija, ali zato i par neočekivanih i lepih efekata. Takođe, zanimljivo slaganje boja.

10fysjq.jpg

nq7fk7.jpg

2r70t3k.jpg

Jutrosnje slike
2ex2a87.jpg

124auch.jpg

317e7oy.jpg

rece mi radnik obezbedjenja da je otvaranje u septembru

Игоре, ценим да ћете тамо негде пред отварање да урадите репортажу па предлажем да обавезно уз вест иде и галерија у концепту "пре и после". Колико се сећам имате у архиви слике стања пре него што су кренули радови па таман да то искористите да одрадите пар слика из истог угла.

Vrh