Šta je novo?

Stari mlin

Samo da informisem forumase koji ne prolaze cesto pored Starog mlina da vec dva dana na gradilistu nema nikoga. Izgleda da je njujork14 ovoga puta bio u pravu.

Nije neka vest, ali bar znamo da su dobili dozvolu za izgradnju...

"Nedostatak novca investitora"

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da problem ne predstavlja primena novog Zakona o planiranju i izgradnji, već to što investitori nemaju novca da počnu projekte ili da ih završe.

"Za osam meseci primene novog Zakona o planiranju i izgradnji, izdate su stotine odobrenja za izgradnju, ali je samo 10 procenata onih koji su otišli korak dalje - potpisali ugovor o zemljištu sa Direkcijom za izgradnju i obavili prijavu radova", rekao je on posle poslovnog doručka sa predstavnicima firmi-članica Američke privredne komore u Srbiji.

Đilas je kazao da na mnogim gradilištima u Beogradu nema radnika, poput hotela "Metropol".

Naveo je i da je Grad u decembru 2009. godine izdao dozvolu kompaniji Sorabija za izgradnju velikog hotela pored zgrade Bigz-a, na mestu starog mlina, ali "šest meseci stoji ograda i niko ništa ne radi".

Prema njegovim rečima, problem je i to što nema aktivnosti na tržištu nekretnina "jer narod nema para", a i broj građanja koji su spremni da kupe stan u fazi "sive gradnje" je sve manji s obzirom na ranija loša iskustva. Kako je dodao, problem predstavljaju i stambeni krediti koje građani sve teže otplaćuju.

Đilas kao rešenje predlaže produžetak otplate kredita za četiri godine i smanjenje kamate na osnovu smanjenja euribora.

Đilas je kazao da je zahvaljujući novim podzakonskim aktima "katastar izdao više od 600 potvrda o konverziji zemljišta bez nadoknade, počinju da se izdaju i prve dozvole za konverziju sa nadoknadom, što je osnov za dobijanje lokacijske dozvole".

Najavio je da bi Skupština Grada u ponedeljak trebalo da donese odluku o plaćanju legalizacije u 240 rata.

Đilas je predstavnike američkih firmi koje posluju u Srbiji, obavestio o poslovanju i planovima Grada. Istakao je da su sva preduzeća u vlasništvu Grada bila profitabilna, izuzev GSP-a, da je njihova dobit 2009. godine bila skoro tri milijarde dinara i da će prvi put u istoriji polovina te dobiti biti prebačeno u gradski budžet da bi se finsirale aktivnosti Grada.
Izvor: Studio B
Link: http://studiob.rs/info/vest.php?id=51354&kategorija=Beograd

Sad če, samo da poumru stari vlasnici.
To je razlog svih razloga kada je Stari mlin u pitanju, samo što niko nema hrabrosti da objavi u novinama.

A otkud ti ta informacija da stari mlin ima vlasnike.Zar nije drzavni.Izem ti denacionalizaciju. A to za novine, pa valjda se novinari neplase ove vlasti, da objave ako je to istina. Pih izem ti novinarstvo. Mislim u sta su se novinari u Srbiji upustali a sto je bilo mnogo opasnije cak su neki i ubijeni, zbog mnogo ozbiljnijih stvari a ne smeju ovo da objave. Zakljucak: Korumirani novinari. verujte samo B92.

BOKI SMOKI":hi3171c5 je napisao(la):
A otkud ti ta informacija da stari mlin ima vlasnike.
?

Opšta kultura i informisanost.
A i bilo je detaljno opisano u emisiji "Insajder".
Na B92.

ili mozda spontano izgori stari mlin,malo su se odvikli od tog metoda.

Kad?

A kad je presatao sa radom?Mali istorijat please.Po izgledu reklo bi se da ne radi barem 40 godina.

Mislim da je goreo pre nekih 20tak godina. Nisam siguran, ali sam siguran da se i na forumu negde spominjalo.

Make it 4 godine bar! Nadam se da gresim.
Samo projekat treba izmeniti. Kula pored BIGZ-a treba da leti a za tu kvadraturu povecati kule iza Mlina i jos ih malo dijagonalno razmaci!

mnogo ruzno izgleda, onaj stari deo lici kao malo obnovljen i prekrecen a ona 3 staklenjaka kao da su pala sa neba i zabola se u zemlju, katastrofa.

Upravo tako. Ta "kula" pored bigza treba da leti, jer zaklanja pogled na sam mlin. Za toliko povecati kule iza i bio bi sasvim ok projekat po meni.

odlično zvuči dezintegrisana, a ove kule još bolje idu uz bigz kad su razmaknute..

Bravo! :kk:
Jako dobro uradjeno, otvorio sam tvoju i original jednu pored druge. Razlika je ocigledna!
Jos samo da nas neko poslusa i da krene sa realizacijom. :gobb:

pa meni se iskreno ne svidjaju ni te dve kule iza, mada ono sto mi se najvise ne svidja je ovaj stari deo mlina koji ce ostati isti samo naravno obnovljen, nekako ne znam gde nadjose mesta za te kule pozadi :rolleyes: Ipak mislim da su mogli nesto bolje da smisle

podrzavam ideju da se zadrze stari objekti. cak mislim da bi stari mlin renoviran lepo stajao uz zgradu BIGZ-a kada joj jednog dana srede fasadu. sto se kompletnog projekta tice, delim misljenje da nije bas dopadljiv ali svakako treba oplemeniti taj prostor novim sadrzajima.
kada odrade projekat na mestu bombardovane zgrade MUP-a prostor oko gazele ce uzgledati malo pristojnije. a treba razmisljati i u pravcu da ce autoput koji prolazi kroz centar biti bulevar kada za oko 150 god zavrse obilaznicu

a treba razmisljati i u pravcu da ce autoput koji prolazi kroz centar biti bulevar

Jedina razlika ce biti sto tuda nece ici kamioni,sve ce biti isto :)

Vrh