Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

mislila sam da Beogradska hronika želi da pomogne beogradjanima kada imaju problem, a ono ispade da, kao i svi u ovom gradu i državi, štite interese političara i našeg gradonačelnika.
 
Sve je to ista ekipa,bio to Studio Dj ili RTS.Nemojte se nadati da ce vam ti mediji pomoci ikada.
 
možda je najbolje obratiti se kuriru......


moj brat je svojevremeno slao neke mejlove i objavili su neke priče koje im je poslao, bez ikakve provere. posle bila frka
 
Ko može da dođe do nekog novinara u Kuriru, možda bi i B92 objavio nešto tako... ako uspete javite se bilo kom predsedniku iz M.M.Ajnštajn 26-78 i recite da nam mejlom javi.
Vrlo brzo možemo da se organizujemo i da napravimo realan prilog i prikažemo sve probleme i nedaće koje su nas snašle posle kupovine ovih navodno soc.-neprofitnih a u stvari veoma skupih "mačaka u džaku"!

Sabirajući i oduzimajući sve relevantne činjenice ovi stanovi ne vrede više od 600 evra po kvadratu, gledajući realno stanje na tržištu, kvalitet gradnje i uložena sredstva u ove na vrat na nos sklepane građevine!
 
покушајте да контактирате курир преко фејсбук странице приватном поруком или преко и-мејла,они су увек расположени за нове афере...а + имају велики тираж
 
DA LI JE NEKO DOBIO POVRAĆAJ PDV, A DA SU MU PARE UPLAĆENE NA RAČUN POŠTANSKE ŠTEDIONICE? KAKO STE PARE UPLATILI GRADU I PO KOLIKOJ PROVIZIJI?
 
У новом броју недељника СВЕДОК (од данас у продаји) је објављен чланак под називом "Електро-бомба у купатилу" на две стране о проблемима у нашим становима. Нисам овде да рекламирам некога али лепо би било да сви ми купимо по један примерак, кад су се људи већ потрудили да изађемо из овог медијског сивила са једним доста реалним текстом, рецимо у односу на ону РТС-ову репортажу од пре неколико дана...
 
MIMKA1980":12kgp7t1 je napisao(la):
DA LI JE NEKO DOBIO POVRAĆAJ PDV, A DA SU MU PARE UPLAĆENE NA RAČUN POŠTANSKE ŠTEDIONICE? KAKO STE PARE UPLATILI GRADU I PO KOLIKOJ PROVIZIJI?



Ja sam dobio povracaj PDV-a , preko racuna postanske stedionice , i uplatio sam na ziro racun GRADA na koji uplacujemo mesecne rate . Uplatu sam izvrsio po srednjem kursu NARODNE BANKE SRBIJE , na taj dan kada sam uplacivao , vrlo jednostavno . Provizija 1 %
 
tekst iz vecernjih novosti..

Neprofitni stanovi: Manje kvadrata nego u ugovorima
R. K. | 06. mart 2013. 21:47 | Komentara: 0
Nezadovoljni stanari neprofitnih stanova u Ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu. Tridesetak stanova imaju manju kvadraturu od plaćene

TRIDESETAK neprofitnih stanova, novobeogradskog naselja u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, imaju manju kvadraturu od one koja stoji u ugovorima! Građani koji su ih kupovali, a među njima ima zaposlenih u javnim gradskim preduzećima, školstvu, zdravstvu, sudstvu, policiji, mladih bračnih parova, invalida i sportista, tvrde da su oštećeni za najmanje tri, a neki i do šest hiljada evra.
- Nezadovoljni smo cenom kvadrata, krađom prostora koji smo platili, lošim projektom, ali i brojnim sitnim propustima u finalnoj izgradnji stanova. Kada sam prvi put ušao u stan, na prvi pogled mi je bilo sumnjivo da ima 105 kvadrata - rekao je Mile Vukašinović, jedan od članova tima građana koji su se organizovali da bi se izborili za svoja prava. - Podneo sam primedbu, tražio premeravanje. Dok sam čekao, angažovao sam veštake koji su ustanovili manjak od šest kvadrata.

Kada je gradska komisija odlučila da proveri primedbe na kvadraturu, oni su, kako kaže Vukašinović, došli bez mernih uređaja. Metar su pozajmili od majstora koji su radili u blizini, a nisu želeli da prihvate laserski merač. I gradska komisija je ustanovila da je 3,7 kvadrata manje nego što to u ugovoru piše i ponuđeno je da se problem reši aneksom.



U ŠEST ZGRADA NI LIFTOVI NE RADE
ŠEST zgrada još nemaju liftove, a u nekima su van funkcije zato što su kupljeni od stranih proizvođača. - Gradsko komunalno preduzeće koje održava liftove ne sme da ih dira jer su u garanciji i nisu domaće proizvodnje. Na drugoj strani, proizvođači liftova koji su ugrađeni traže 80 evra po ulazu kako bi ih održavali - kažu u ovom naselju. - Pojedini ulazi skupljaju pare, ali dok to nije kroz uplatnicu "Infostana" nema šanse da će takav vid plaćanja opstati.
Iz ove komisije, međutim, ne priznaju da nedostaju kvadrati na terasi koja je izgrađena van standarda i "plića" je za 60 santimetara. Objašnjeno je da je to tehnička lođa, što je kako kažu građani arhitektonska besmislica, jer na terasi ne mogu da se mimoiđu dve odrasle osobe.

Da nije sve crno, svojom borbom i pritiskom okupljeni građani uspeli su da reše problem PDV na kupljeni prvi stan.



SKRAĆIVANE SOBE, PROKIŠNjAVA KROV?

U TIMU koji predstavlja građane kažu da su objedinili 27 skupština stanara. Imaju primedbe da je tridesetak stanova rađeno van standarda, skraćivane su i dnevne sobe, spavaće preimenovane u radne, prokišnjavaju iako su prošle godine useljeni, zaboravljena je ugradnja roletni na poslednjim spratovima, pločice vire po santimetar...

- Kada sam utvrdio da je toalet pet santimetara manji od propisa rekli su da će oštemovati zidove - tvrdi Vukašinović.
 
Мој имењаче, није то ни за критику, нити за очај, већ за мотку кандирану одређеном органском супстанцом!
 
Poštovane komšije,

obaveštavam vas da je pokrenut Forum naselja - Mileve Marić Ajnštajn.

Za sve detalje po pitanju pristupa, obratite se Predsedniku KS, zameniku ili ovlašćenom stanaru vašeg ulaza.

Hvala vam na podršci.

PS. Nadam se da ovim postom nisam prekršio pravila Beobuild foruma.
 
Komšije, da li ste razmišljali o postavljanju KOMARNIKA na prozorima, obzirom da su se u kraju pojavili komarci? Kako biste rešili postavljanje istih obzirom da je nepotrebno da komarnici idu do kraja prozora? Ako neko ima pametnu ideju, neka nam je prenese.
 
U ponedeljak sam bila u poreskoj upravi da potpisem resenje, a u utorak su pare bile na mom racunu. Zbog kursa i cekanja od godinu dana, izgubila sam 400 evra, otprilike, znaci oko 10%. Inace, dokumentaciju sam predala sredinom decembra.
 
Postovani komsija "maglen",

interesuje me da li su te posle preuzimanja resenja obavestili o uplati i ko? Iz poreskog ili iz stedionice?
Koliko je vremena proslo od preuzimanja resenja do preuzimanja parica?
Unapred hvala na odgovoru.

Pozdrav,
Mile
 
Mile59":1asmlz8n je napisao(la):
Postovani komsija "maglen",

interesuje me da li su te posle preuzimanja resenja obavestili o uplati i ko? Iz poreskog ili iz stedionice?
Koliko je vremena proslo od preuzimanja resenja do preuzimanja parica?
Unapred hvala na odgovoru.

Pozdrav,
Mile


Nisu me obavestili iz Poreske uprave kada su mi uplatili pare na racun , koji sam im dao , vec sam ja proverio stanje racuna u posti i video da su mi uplatili novac koliko sam naveo u zahtevu . A od prijema Resenja pa do isplate cekao sam 15 dana , dan gore dole , uglavnom kad dobijete resenje ne ceka se puno . Eto toliko o povracaju PDV-a , ako Vam je bilo od koristi . Pozdrav .
 
moje iskustvo!!!!!
Dana 18.03.2013. sam iz Poreske preuzela rešenje o povraćaju PDV-a i ISTOG DANA su mi na tekući račun Poštanske štedionice uplatili pare (nisam imala nikakvu vezu da bih ubrzala uplatu!), ali su mi hoštapleri iz Štedionice za ovu transakciju- uplatu skinuli sa računa proviziju od 1% !!!!!!!!!!!!!! Potpuno sam poludela i pozvala sam njihovih 100 telefona dok napokon nisam na tel.br.3024433 (za reklamacije) dobila gospodju koju sam pitala zašto su mi skinuli proviziju, a u pitanju je POVRAĆAJ PDV za PRVI STAN i ona mi je rekla da su POGREŠILI i da će mi vratiti te pare na račun, ali moram da donesem neki dokument koji potvrdjuje tu uplatu. Ja sam napisala jedan mali dopis i fotokopirala sam Rešenje iz poreske pa sam to predala u Poštanskoj štedionici. Skinutu proviziju su mi ODMAH VRATILI na tekući račun.
Što se tiče uplate , NAJMANJA PROVIZIJA ZA PREKO 500.000 dinara je u FIDOMESTIK BANCI i iznosi samo 0,25 % , a posle njih , najmanju proviziju naplaćuje Moskovska banka (0,3%) u Balkanskoj ulici. U ostalim bankama je provizija mnogo veća,a u poštanskoj štedionici ona iznosi 1% !!!! Da sam pare uplatila preko njih, pored 1% kojih su mi ukrali za transakciju, platila bih još 1% za prebacivanje para i to bi ukupno iznosilo 11.000,00 dinara, a ovako sam u Fidomestik banci platila samo 1270,00 za prebacivanje para . NAPOMINJEM da na priznanici u rubrici "SVRHA UPLATE" upišete - DOPLATA RAZLIKE UČEŠĆA OD 8% i to uplaćujete na novi račun 840-30023845-77 , ostale rubrike popunjavate isto kao kada ste plaćali PDV i učešće za stan.
 
&MIMKA1980&
По ком курсу уплаћујемо износ "доплате учешћа", по тренутном ((на дан уплате)* ПДВ или курсу који је био кад смо уплаћивали учешће-мислим да је било крајем јуна(имам малу разлику у квадратури)?
 
BALTAZARE
Onog dana kada Vam vrate PDV , bilo bi poželjno, da , zbog kretanja kursa evra, odmah uplatite taj iznos Gradu. Uplaćujete po srednjem kursu Narodne banke, onoga dana kada vršite uplatu. Kada sam uplaćivala PDV i učešće, u julu mesecu 2012. srednji kurs je bio 115,50, a kada sam , pre neki dan dobila svojih 8 % od PDV, kurs je bio 111,60 dinara. Uplatila sam , po ugovoru oko 5000 evra (koliki mi je bio odredjen iznos za PDV) x 111,60 dinara tako da mi je ostalo nešto malo para.
 
Hvala za informaciju o "slucajnostima" sa uzimanjem para od strane poste.Zahvaljujuci njima za cas posla smo dosli nanovo do svojih "cudno nestalih 1%"
MIMKA1980":1vifpbdg je napisao(la):
moje iskustvo!!!!!
Dana 18.03.2013. sam iz Poreske preuzela rešenje o povraćaju PDV-a i ISTOG DANA su mi na tekući račun Poštanske štedionice uplatili pare (nisam imala nikakvu vezu da bih ubrzala uplatu!), ali su mi hoštapleri iz Štedionice za ovu transakciju- uplatu skinuli sa računa proviziju od 1% !!!!!!!!!!!!!! Potpuno sam poludela i pozvala sam njihovih 100 telefona dok napokon nisam na tel.br.3024433 (za reklamacije) dobila gospodju koju sam pitala zašto su mi skinuli proviziju, a u pitanju je POVRAĆAJ PDV za PRVI STAN i ona mi je rekla da su POGREŠILI i da će mi vratiti te pare na račun, ali moram da donesem neki dokument koji potvrdjuje tu uplatu. Ja sam napisala jedan mali dopis i fotokopirala sam Rešenje iz poreske pa sam to predala u Poštanskoj štedionici. Skinutu proviziju su mi ODMAH VRATILI na tekući račun.
Što se tiče uplate , NAJMANJA PROVIZIJA ZA PREKO 500.000 dinara je u FIDOMESTIK BANCI i iznosi samo 0,25 % , a posle njih , najmanju proviziju naplaćuje Moskovska banka (0,3%) u Balkanskoj ulici. U ostalim bankama je provizija mnogo veća,a u poštanskoj štedionici ona iznosi 1% !!!! Da sam pare uplatila preko njih, pored 1% kojih su mi ukrali za transakciju, platila bih još 1% za prebacivanje para i to bi ukupno iznosilo 11.000,00 dinara, a ovako sam u Fidomestik banci platila samo 1270,00 za prebacivanje para . NAPOMINJEM da na priznanici u rubrici "SVRHA UPLATE" upišete - DOPLATA RAZLIKE UČEŠĆA OD 8% i to uplaćujete na novi račun 840-30023845-77 , ostale rubrike popunjavate isto kao kada ste plaćali PDV i učešće za stan.
 
Da li je neko dobio poziv od Poreske uprave za povracaj PDV-a a da je podneo zahtev u januaru?
Prosto je neverovatno da im treba tri ili vise meseci da obrade zahteve, a na telefone se ne javljaju, nikakve informacije ne zele da daju.
 
Vrh