Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

dsc04472.jpg

Nema dalje kraj
dsc04471.jpg

dsc04470.jpg

dsc04469.jpg

dsc04474.jpg

dsc04468.jpg

dsc04475.jpg

dsc04461.jpg

dsc04466.jpg

dsc04467.jpg
 
Postovana @MIMKA1980,
Stan mi je u trecem redu ( zelena dugacka zgrada ). Temperatura u stanu je veoma prijatna. Podeok na termo glavi drzimo na 3.5 ( to je oko 22 stepena ). Uglavnom su radijatori hladni, ugriju se uglavnom ujutru rano oko 6 sati pa do ... ( oko 7 vec krecemo na posao, pa ne znam do kad ). Kad dodjemo s posla uglavnom budu hladni ( cijevi su tople ), ali to je zato sto termostat vrsi svoju funkciju. Inace probavao sam i stavljao na podeok 4 i 5. Na 5 budu bukvalno vruci i bude prevruce u stanu. Spoljna temperatura je jos uvijek visoka za ovo doba godine, kako ce nam biti kad bude znatno hladnije i duvao vjetar - vidjecemo. Inace sam imao problema sa dihtovanjem stolarije ( duvalo je na sve strane ), ali sam to sam rijesio i sad je u redu. Mozete pronaci vise stranica sa uputstvima za stelovanje PVC stolarije.
Pozdrav !
 
MIMKA1980":4jm3yxjf je napisao(la):
Komšije, kakvo vam je grejanje u stanu? U I redu zgrada, koje su dobile grejanje u nedelju, radijatori, iako podešeni na "5" , a po preporuci majstora, su MLAKI !!!! Pitam se kako će tek biti u stanovima kada ih , po preporuci, budemo podesili na "3" ? Posmrzavaćemo se !
Molim da mi napišete kakvo je grejanje u II i III redu zgrada i u malim žutim, zelenim i crvenim zgradama. Na kom broju podesite radijator da vam u stanu bude toplo?
U drugom redu zgrada, barem kod mene, drzim termoglave na 5-ici i u toku dana su mlaki radijatori pa samim tim ni ocitavanje kalorimetra ne moze biti veliko, a s'obzirom da je i grejanje u stanovima bez ovog naseg sistema slabo mislim da toplane jos uvek ne isporucuju dovoljno toplote.
 
Mi smo kolateralna šteta Interkopa ! Ne znam da li je nekome, u priznanicama Infostana, stigao račun za grejanje ili čekaju da i mi "proradimo" u I redu pa da svima počnu sa očitavanjem. Mislim da bismo se na podeoku "3" posmrzavali u stanu jer je na sada nameštenoj "5", pristojno toplo. O paklenoj vrućini NEMA NI GOVORA !!!! Sve se nadam da će i nama popraviti Interkopove brljotine pa da ćemo se i mi ljudski ogrejati ove zime.
 
BILJANABB, jedino što pristojno funkcioniše je PVC stolarija, tako da nam problem nije u njoj već u pogrešno povezanoj instalaciji za grejanje i slabim pumpama. Imam utisak da će zimus biti veći problem u nedihtovanju ULAZNIH vrata nego u samoj PVC stolariji.
 
posto info stan nece danas primi u sistem po nekim stvarima nije mi jasko kako dobijamo
uplatnice za smece,ekoloska zastita i gradjevinsko zemljiste.
izgleda da sto njima odgovara oni naplae a za ostalo moramo mi da ih molimo
 
Najbrži odgovor bi bio
Ista meta isto odstojanje
Na "3" radijatori su hladni ...
Možda se desi da u nekom trenutku se i smlače

Sve će nam biti jasnije kada dobijemo par racuna za grejanje t.j. na kraju sezone kada svedemo račun.
Moćićemo da uporedimo koliko bi nas koštalo da se plaća po kvadratu a koliko smo platili ovako.
 
Što se tiče grejanja, ukoliko Vam je leva cev (dolazna) topla a desna (povratna) hladna, očigledno je da su 'ukrstili' cevi dole na priključenju i samim tim doveli do situacije da Vam radijator u većoj gornjoj polovini bude relativno topao a nekih 10-15cm odozdo mlak...E, sad, to se može povoljno odraziti na potrošnju tj. očitavanje koje se obavlja na samom radijatoru. Kod mene se recimo desilo da je non-stop na 5 i da je situacija kako je sam gore opisao. U sobi je veoma prijatno, temperatura oko 22C a kalorimetar je za svo vreme jedva skupio nekih 10-12 impulsa.
Malo se 'zabavljate' sa termoglavom, probajte kako se ponašaju na različitim brojevima a paralelno pratite i broj impulsa. Na taj način ćete moći da zaključite šta i kako Vam odgovara...
Biće zanimljiv decembar kada treba da stigne prvi račun za grejanje...
;)
 
Stigao pravilnik o sprovodjenju zakona o povracaju PDVa. Ministarstvo odradilo svoj deo posla sad da vidimo sta ce da urade grad i poreska uprava, filijala Stari grad.


6. Рефундација ПДВ купцу првог стана

Члан 10а

Купац првог стана из члана 56а Закона остварује рефундацију ПДВ у складу са Законом, на основу писменог захтева, који подноси надлежном пореском органу.

Становима, у смислу овог правилника, сматрају се стамбени објекти, економски дељиве целине у оквиру тих објеката, као и власнички удели на тим добрима (у даљем тексту: стан).

Надлежни порески орган из става 1. овог члана је организациона јединица Пореске управе која је надлежна за пријем евиденционе пријаве обвезника ПДВ – продавца стана у складу са Правилником.

Захтев из става 1. овог члана подноси се на Обрасцу РФН – Захтев купца првог стана за рефундацију ПДВ, који је одштампан уз овај правилник и чини његов саставни део.

Уз захтев из става 1. овог члана доставља се:

1) извод из матичне књиге рођених;

2) уверење о држављанству;

3) доказ о пребивалишту (оверена фотокопија личне карте или потврда о пребивалишту);

4) оверена копија уговора о купопродаји стана;

5) рачун или други документ који служи као рачун о купопродаји стана у којем је исказан ПДВ;

6) доказ да је уговорена цена стана са ПДВ у потпуности исплаћена уплатом на текући рачун продавца, односно доказ да је на име уговорене цене стана са ПДВ исплаћен износ који није мањи од износа ПДВ обрачунатог за први пренос права располагања на стану уплатом на текући рачун продавца у случају куповине стана под непрофитним условима из члана 56а став 3. Закона.

7) изјава купца стана да купује први стан.

Ако купац првог стана захтева рефундацију ПДВ и по основу члана, односно чланова његовог породичног домаћинства, поред докумената из става 5. овог члана, доставља и:

1) документ којим се потврђује да је физичко лице по основу кога купац првог стана захтева рефундацију ПДВ члан породичног домаћинства купца првог стана у складу са чланом 56а став 6. Закона;

2) доказ о пребивалишту члана породичног домаћинства (оверена фотокопија личне карте или потврда о пребивалишту).

Изјава купца стана да купује први стан из става 5. тачка 7) овог члана даје се на Обрасцу ИКПС ПДВ – Изјава купца стана да купује први стан, који је одштампан уз овај правилник и чини његов саставни део.

Надлежни порески орган из става 3. овог члана, по спроведеном поступку контроле испуњености услова за остваривање права на рефундацију ПДВ, решењем одлучује о захтеву у року од 30 дана од дана подношења захтева, а у року од 15 дана од дана достављања решења врши се рефундација ПДВ.
 
direktor":21vc2z9q je napisao(la):

Taman se zbog prve fotografije iznenadim što su sagradili podzemne garaže, kad ono ipak i opet, POLJA AUTOMOBILA. Nema šanse da bi uglavili jedno drvce između njih :bash:
 
Поздрав свима

Да ли је можда неко предао захтев са потребном документацијом за рефундацију ПДВ-а? ако јесте замолио бих да нам о томе каже нешто ближе.

Хвала
 
Fikrete, kako da predamo ako nam zgrade nisu teh.primljene? Verovatno znas i odgovor cim pitas?
 
Ja sam predala dokumentaciju. Spisak potrebnih papira ti je u mom prethodnom postu. To je ono sto mi dajemo, a dokumentaciju, koja se tice izgradnje predace grad po sluzbenoj duznosti. Potvrdio Blagojevic. U Poreskoj upravi u mi rekli da dostavim sve ove papire koje propisuje pravilnik, a ostalo oni skupljaju od grada. Takodje mi je receno da ce vrlo brzo poceti da vracaju taj PDV, ali samo onima koji su zahtev podneli posle 1. oktobra ove godine. Ostali moraju da obnove zahtev. Inace, vracace pare po redosledu prijava tako da savetujem da pozurite jer nas ima 1000, pa da ne biste dosli na red sledece godine...
 
Zamoljavam Enu, ako može, adresa na koju se predaje zahtjev za povraćaj PDV-a sa navedenim potrebnim dokumentima.
 
Naravno, a 6000 ljudi ostalo ispod crte.
Zato su nam zgrade i prazne a naselje prljavo kao da je napravljeno pre 200 godina.
 
KOMŠIJE, OBIJEN JE JEDAN OD STANOVA U NAŠEM NASELJU!!!
U vezi sa POVRAĆAJEM PDV-a: za one koji su predali papire - koliko ste platili takse i ostalu papirologiju?
 
ena":2gx9gfrf je napisao(la):
Ja sam predala dokumentaciju. Spisak potrebnih papira ti je u mom prethodnom postu. To je ono sto mi dajemo, a dokumentaciju, koja se tice izgradnje predace grad po sluzbenoj duznosti. Potvrdio Blagojevic. U Poreskoj upravi u mi rekli da dostavim sve ove papire koje propisuje pravilnik, a ostalo oni skupljaju od grada. Takodje mi je receno da ce vrlo brzo poceti da vracaju taj PDV, ali samo onima koji su zahtev podneli posle 1. oktobra ove godine. Ostali moraju da obnove zahtev. Inace, vracace pare po redosledu prijava tako da savetujem da pozurite jer nas ima 1000, pa da ne biste dosli na red sledece godine...


Sta ste dostavili kao racun za kupovinu stana?
 
Racun ili papir koji sluzi kao racun dostavlja grad, grupno za sve, jer im je tako lakse. Blagojevic kaze da su vec kontaktirali sa poreskom oko toga. Sto se tice taksi, sitno nesto, nije puno para. Recimo, u MUPu za prebivaliste nista ako navedete svrhu, u sudu oko 500 dinara i tako.. nista posebno.
 
ena":31r94ir5 je napisao(la):
Racun ili papir koji sluzi kao racun dostavlja grad, grupno za sve, jer im je tako lakse. Blagojevic kaze da su vec kontaktirali sa poreskom oko toga. Sto se tice taksi, sitno nesto, nije puno para. Recimo, u MUPu za prebivaliste nista ako navedete svrhu, u sudu oko 500 dinara i tako.. nista posebno.

Da li ste u nasem bloku zgrada ili ste u Vojvodjanskoj? Nase zgrade nisu prosle tehnicki prijem, a Vasa?
 
Vrh