nacacaca":3pam5qr8 je napisao(la):Da li se neko od komsija prijavio za placanje poreza na imovinu, i sta je potrebno od dokumenata, gde se to obavlja, do kada smo u obavezi da izvrsimo prijavu????
vsr":18unsrgx je napisao(la):Pisalo se o grejanju na nekoliko prethodnih strana. Mi smo za sada zadovoljni u potpunosti, radijatori nikad nisu na maksimumu a veoma je toplo u stanu, pogotovo u decijoj koja je ususkana izmedju dnevne sobe i komsijskog stana. U dnevnoj recimo pustimo jedan radijator na 4 a drugi je ugasen, u spavacoj ukljucujemo radijator na 4 tek oko 19, 20h i radi do 22h dok ima grejanja. Sto se tice decije sobe tu vlada prava tropska klima Danas je decija proluftirana i posle toga pusteno grejanje na nekih sat vremena pa ugaseno ostatak dana, a ovo sam slikao u pre par minuta u decijoj sobi
Imam i nekih zemerki, kao sto je plafon u kupatilu koji je napukao i odvojio se, ne znam da li je samo spoljni sloj ili nesto gore (slikacu sutra) Onda roletne, tacnije roletna. Tu roletnu su dolazili do sada 6 puta majstori Zlatibor gradnje i popravljali, skracivali pa produzavali i sta sve ne i svaki put cisti-brisi za njima, isprljaju i zid rukama, popiju kafu i dok su tu i mozda naredna cetiri-pet dana roletna radi, a posle opet jovo nanovo. Jos tu roletnu podignemo i spustimo jednom dnevno a nekad ni toliko... Takodje pojedini prozori ne dihtuju najbolje, jedino kad je roletna spustena ne duva, neko je pisao ovde da je sam to stelovao pa cu i ja da probam.
Lepo sto nam se u kraju uskoro otvara frizerski salon, market, zdrava hrana i pekara.
Ne razumem za tu procenu... To ste vi hteli da uradite ili je to neophodno?veronika":32svh3pa je napisao(la):9440 za 55 kvadrata. Procena kvadrata je 120000 dinara. I naravno, mora sve odmah da se plati u roku od 15 dana
To je godišnji porez na imovinu, zar ne?veronika":226eoyij je napisao(la):9440 za 55 kvadrata. Procena kvadrata je 120000 dinara. I naravno, mora sve odmah da se plati u roku od 15 dana
dejanaa":3dy6fkol je napisao(la):jedno pitanje, to sto ste vi stavili na slici ja u mom stanu nemam. da li svi imaju to ili samo u nekim zgradama je postavljeno.vsr":3dy6fkol je napisao(la):
:blah:MIMKA1980":1jz37znk je napisao(la):komšije, jedno pitanje za dokumentaciju vezanu za povraćaj PDV:
- šta ste popunili u IZJAVI DA KUPUJETE PRVI STAN , a u rubrici JMBG/ PIB od koga smo kupili stan ?
-da li se ova Izjava OVERAVA u sudu/opštini i da li popunjavate 2 originalna primerka ili se jedan primerak kopira (obzirom da se dokumenta moraju predavati kao ISTOVETNA)?
-koja je cena OVERE IZJAVE i UGOVORA ? (da li smo oslobodjeni od plaćanja takse ako kažemo da su nam ta dokumenta potrebna za povraćaj PDV?)
To za kvartalno znam.veronika":3ecw1g61 je napisao(la):Da, to je godisnji iznos koji se inace placa kvartalno. Svako je u obavezi u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora da se prijavi poreskoj upravi i preda prijavu, a oni rade procenu i naprave resenje za porez
porez se obracunava od datuma useljenja do 31.12. toliko poreza se plati. na osnovu resenja koje se dobije placa se porez u 2013.astir":3qjhy9tu je napisao(la):To za kvartalno znam.veronika":3qjhy9tu je napisao(la):Da, to je godisnji iznos koji se inace placa kvartalno. Svako je u obavezi u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora da se prijavi poreskoj upravi i preda prijavu, a oni rade procenu i naprave resenje za porez
Da li na rešenju piše da ste dužni da platite samo za pla godine za 2012 ili je to rešenje za 2013?
Zanima me period na rešenju...
Logika bi bila da platimo samo pola sume od tih 9440 zar ne? Ako je to godišnji HARAČ? U prvoj polovini godine nismo bili vlasnici stanova.
Procenjena cena po kvadratu, je jednaka kupo-prodajnoj ceni samo su obračunali kurs sadašnji.
cyberserb":29nh5mq8 je napisao(la):porez se obracunava od datuma useljenja do 31.12. toliko poreza se plati. na osnovu resenja koje se dobije placa se porez u 2013.astir":29nh5mq8 je napisao(la):To za kvartalno znam.veronika":29nh5mq8 je napisao(la):Da, to je godisnji iznos koji se inace placa kvartalno. Svako je u obavezi u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora da se prijavi poreskoj upravi i preda prijavu, a oni rade procenu i naprave resenje za porez
Da li na rešenju piše da ste dužni da platite samo za pla godine za 2012 ili je to rešenje za 2013?
Zanima me period na rešenju...
Logika bi bila da platimo samo pola sume od tih 9440 zar ne? Ako je to godišnji HARAČ? U prvoj polovini godine nismo bili vlasnici stanova.
Procenjena cena po kvadratu, je jednaka kupo-prodajnoj ceni samo su obračunali kurs sadašnji.