Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

vsr":2jog9auq je napisao(la):
Bosko":2jog9auq je napisao(la):
Ако је некима забрењено да улазе у стан,одакле онда оволико слика (станова) на форуму? Имамо особе које су постављале слике а које се стално оглашавају на форуму,јел то значи да су они од тих,како кажеш "привилегованих"? :rant:
А коме је стварно мука од подстанарског живота,тај неће обраћати пажњу ни на плочице,цеви...итд.већ само једина жеља ће му бити да се усели.

Vi ili ne mozete, ili ne zelite da razumete, vec se sluzite jeftinom demagogijom.
Da se ne bih ponavljao za odgovore na prva dva pitanja u citiranom delu teksta procitajte opet moj prethodni post.
Sto se tice sledece vase recenice, misljenja sam da itekako trebamo da obratimo paznju na luft na ulaznim vratima, cevi i sve nepravilnosti, nedostatke i fuseraj jer nam oni te stanove ne poklanjaju vec cemo ih mi kupiti (kako stvari stoje po skoro trzisnim cenama)
служим се јефтином демагогијом јер за скупљу новца немам. :D ..ви стварно мислите да можете да апелујете на Град да нешто промене,па ми смо њима толико небитни!

Pa zar vi komsije stvarno verujete da su "ovi" koji su stavljali hrastov parket, italijanske plocice, spustali plafone i slicne za postenog coveka bahanalije dobili neke dozvole i slicno.
Pa tu je radila dobro poznata EU moneta glavnom tipu za pripadajucu zgradu + 1kg parizera/radniku. I to je to!

astir":k9uv1y1a je napisao(la):
@vsr
Bilo bi dobro da mi koji smo bili u stanovima napišemo jednu listu zamerki tj na šta da obratimo pažnju.

Meni se čini da je kod mene u jednom delu ulegao parket kod radijatora.
Ulazna vrata naprimer kada gleda se iz mračnog hodnika a u stanu svetlo (dan) vidi se da su kriva.

Primetio sam da u mom stanu pored onih nesrecnih cevi u kupatilu, lufta na ulaznim vratima, podnih lajsni koje negde i pola centimetra strce od zida ne moze lepo da se zatvori jedan prozor i jedan radijator je klimav jer nije postavljen na nosace vec ga drze samo one 2 cevi od grejanja sto idu do njega. Proverite i cevi od grejanja, pogotovo mesta gde izlaze/ulaze u plafon i krivine, kod mene na tim mestima ima malo korozije.

@vsima upravo to, koje crne dozvole kad svi znamo gde zivimo.

Bice veselo kad nam u onim lokalima u prizemlju otvore neke kafice. Preko dana cemo "uzivati" u sportu na terenu ili tribinama dok cemo uvece da se "opustamo" u kaficima uz grand repertoar :)

Inace, ove stanove sto su preko veze sredjivani i adaptirani/pregradjivani mozete vrlo lako da prepoznate i bez ulaska u njih. Kako? Kad idete mracnim hodnikom zgrade primeticete svetlost oko skoro svakih ulaznih vrata jer ne dihtuju zato sto su kriva, naglasio sam rec skoro jer u svakoj zgradi postoji nekoliko vrata koja nekom "carolijom" savrseno dihtuju - to su ti stanovi.

Molim vas prestanite sa licitiranjem cene kvadrata od 1000 i vise eura, jer time im samo dajete saglasnost da cemo pristati na tu cenu, iako realna cena ne bi smela da bude veca od 850 do 900 eura. Dobro ste primetili sve nedostatke koji postoje, a to cemo morati mi sami da otklanjamo, najverovatnije. Kasnili su, fusarili su i napravili mnogo propusta. Ne treba da im damo vise od 850 do 900 eura. Veliki pozdrav svim komsijama.

Roki":kcao2775 je napisao(la):
Molim vas prestanite sa licitiranjem cene kvadrata od 1000 i vise eura, jer time im samo dajete saglasnost da cemo pristati na tu cenu, iako realna cena ne bi smela da bude veca od 850 do 900 eura. Dobro ste primetili sve nedostatke koji postoje, a to cemo morati mi sami da otklanjamo, najverovatnije. Kasnili su, fusarili su i napravili mnogo propusta. Ne treba da im damo vise od 850 do 900 eura. Veliki pozdrav svim komsijama.
Знају они да ми нисмо сагласни,али неверујем да ће дати цену нижу него што је била у Војвођанској (можда исту цену дају и нама)

Zašto bi toliko paničili oko zapisnika?
Pretpostavljam da na nove stanove važi garancija bar minimum 2 godime (za neke stvari i više) kao i na svu ostalu robu.Tako da za nedostatke koje uočimo ok napišemo u zapisnik a za ostalo valjda postoji garancija.
Zna li neko kako je to bilo u prethodnim raspodelama?

Evo vec je 20.6 a poziva nema. Ima li nekih pretpostavki šta se dešava čekaju li prvi red da bude pri kraju?

па не смеју да уселе станаре а да градилиште још функционише :/ другог разлога нема! замислите да живите сад у тим становима и целог дана слушате багер или камионе,лупање,бушење.....итд. кад сам сачекао оволико времена чекаћу и још мало!

.png

:) не знам да ли је ово раније неко постављао али ево ...нашао сам сасвим случајно

Bosko":3qznk9p1 je napisao(la):
па не смеју да уселе станаре а да градилиште још функционише :/ другог разлога нема! замислите да живите сад у тим становима и целог дана слушате багер или камионе,лупање,бушење.....итд. кад сам сачекао оволико времена чекаћу и још мало!
Znaci da cekamo da zavrse i one Duliceve zgrade, posto je tamo velika buka, a deli nas samo ograda?

@Bosko: па не смеју да уселе станаре а да градилиште још функционише default/hmm другог разлога нема! замислите да живите сад у тим становима и целог дана слушате багер или камионе,лупање,бушење.....итд. кад сам сачекао оволико времена чекаћу и још мало!

Ocigledno nisi bio skoro do gradilista, jer je na nasem gradilistu vec dugo tisina, a nesnosna buka dopire sa Dulvila 2, jer su montirane 2 Makare (masina za pobijanje sipova) koje bukvalno "razvaljuju".

Sto se tice pozivanja mislim da cekaju da se sve komplet zavrsi kako bi odgovorni "genijalci" mogli da saberu finalne troskove pa da ih podele sa brojem kvadrata. Drugog "opravdanja" nema.

ABAXIAL [box][/box]@MIMKA1980, dobro, sada nam reci u kojoj zgradi i kod kog izvodjaca si videla ta famozna pakovanja parketa sa oznakom "VS"?
ево одговора на твоје питање од јуче: у СВИМ СТАНОВИМА КОЈЕ ЈОШ УВЕК ГРАДИ ИНТЕР КОП !
Молим Вас да што више нас пише Градоначелнику о томе какав материјал је уграђен у наше станове (врата, паркет, непостојање плакара који постоје у пројектима, венецијанери уместо ПВЦ ролетни...). Сада нам је то ЈАКО ВАЖНО јер би то могло спречити "надлежне" да одреде високу цену квадрата. Уместо да СВИ који смо на форуму упутимо по једно писмо или мејл Градоначелнику ми се бавимо тривијалним стварима: да ли је неко преправио стан или није, да ли неко требао да живи у БГД или је боље да је живео у неком мањем месту где је цена квадрата јефтинија....све је то сада небитно!!!! Увек је било оних који су нешто могли да ураде преко везе и оних који то нису могли. Као да је то нешто ново? Дајте да се окренемо БОРБИ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕМ ЦЕНЕ КВАДРАТА сразмерно квалитету услуга које су нам пружене у изградњи станова. С тога ПИШИТЕ и ЖАЛИТЕ СЕ на све могуће адресе (кабинет градоначелника, Агенција за инвестиције и становање, ЦИП - на рад надзорног органа који је одобрио да се стави тако неквалитетан паркет, врата, непостојање плакара....). ТО НАМ ЈЕ СВИМА У ИНТЕРЕСУ, па стога ПИШИТЕ !!!! У то име, писала сам свима горе наведеним (што је и резултирало хитном састанку са извођачем!) и писаћу још овог тренутка и то ПОНОВО !!!!!! То нам одузме само 10-так минута, а може пуно да нам помогне јер нам је сад само важна цена ( а за остало је касно).

Skupština grada Beograda
kabinet gradonačelnika
ul. Dragoslava Jovanovića 2
11000 Beograd
ili idite na sajt www.beograd.rs
pa izaberite opciju "pitajte gradsku vlast" pa izaberite "Gradonačelniku Beograda"

Аgencija za investicije i stanovanje
Trg Nikole Pašića 6 11000 Beogard
za direktora Blagojević Marka

Saobraćajni institut CIP
Nemanjina 6/ IV 11000 Beograd
za direktora Ignjatović Milutina
mejl je ignjatovicm@sicip.co.rs

Pišite im (ako želite i anonimno pismo). Markica košta samo 100 dinara ili im pošaljite mejl.

Prosli izbori, formirana gradska "vlada", dobili smo gradonacelnika i?
Vise se nigde ne pominje "nase naselje". Nema novih obavestenja. Imam osecaj da smo opet "na ledu".

Vec sam podrzao Mimkinu inicijativu za pisanija nadleznima sto sam i licno uradio. Hvala.

Na nasem planu stana stoji posle ukupnog broja kvadrata i umanjena povrsina stana 3%.Da li neko zna po kojoj se povrsini placa,onoj sa umanjenjem ili ukupnoj?

Ljudi koji su se useljavali u Vojvodjansku su pozivani mesec dana ranije

Sada trenutno ne placaju rate zbog pdv-a do visine istog ali su duzni u slucaju donosenja
zakona i vracanja pdva da ga uplte u roku 7 dana (onoliko koliko nisu placali)

Konkretno nemoraju da placaju oko 16 do 18 rata.

Cuo sam da je tamo kablovski operater RADIUS PLUS jer imaju monopol na
Novom Beogradu ali da su losi
Treba pogledati njihov sajt.

Sto se tice kalorimetara oni ih imaju ugradjene i placaju samo koliko potrose
i to samo u grejnoj sezoni a cele godine placaju nekih 800 din odrzavanje

Za stan od 42m covek je zimus placao oko 2500 do 3000 din

kaca":1qag13k7 je napisao(la):
Bosko":1qag13k7 je napisao(la):
Znaci da cekamo da zavrse i one Duliceve zgrade, posto je tamo velika buka, a deli nas samo ograda?
то градилиште је засебно :) Ви несмете да живите у стану који је у склопу једног градилишта.Разлога је хиљаду,Ваша безбедност,бука....

Ајде ми(са форума) да предложимо која цена треба да буде по вашем мишљењу,али реално без претеривања,може?
(ово питање је као нека анкета,чисто да знамо)

Bosko":3s18w3ny je napisao(la):
kaca":3s18w3ny je napisao(la):
Bosko":3s18w3ny je napisao(la):
то градилиште је засебно :) Ви несмете да живите у стану који је у склопу једног градилишта.Разлога је хиљаду,Ваша безбедност,бука....

Твоју тезу засигурно потврђују и ново-усељени станари у насељу Степа Степановић... :bash:

Bosko":2echb4ne je napisao(la):

Bosko
Gradilište je samo deo prvog reda do Iv.Ribara. Taj deo se lako zatvara dok se bude tu radilo sa teškom mehanizacijom za asvaltiranje.
Mislim da je nešto drugo u pitanju. Mozda čekaju cenu za ovo što je sad u radu?
Gradilište je i Duvil2 pa bi po tome celo naselje ivana ribara trebalo raseliti.
Oni su PDV dopis samo iskoristili za izbore. Sada sve po starom.
Grad je formirao vladu i na nas zaboravio.

Samo da ne proćerdamo leto u čekanju da se jave

troops":jx82olsr je napisao(la):
Bosko":jx82olsr je napisao(la):
kaca":jx82olsr je napisao(la):

Твоју тезу засигурно потврђују и ново-усељени станари у насељу Степа Степановић... :bash:
Како сам незванично сазнао,"станари" Степе су добили кључеве да се сликају пред изборе али да још нису усељени :|

Bosko":15tf8nho je napisao(la):
Ајде ми(са форума) да предложимо која цена треба да буде по вашем мишљењу,али реално без претеривања,може?
(ово питање је као нека анкета,чисто да знамо)
ок.него шта мислите о мом предлогу?

Vrh