Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Komsije bio sam danas na gradilistu i saznao da od spustanja plafona u kupatilima nece biti nista. Dakle, kome je to u stanu uradjeno svaka cast. Kome nije morace to sam da radi.
Objasnjenje odgovornih lica je "prosto": Tenderom to nije precizirano!

Dakle u 21. veku treba precizirati da zvrjanje cevcuga u kupatilu nije prihvatljivo. Pa ko je ovde lud?

U zavrsenim stanovima nikakvih naknadnih radova od strane radnika nece biti, jer njih na gradilistu skoro vise i da nema. Na gradilistu je samo sacica radnika (ako se izuzmu oni koji rade garaze), koja radi uredjenje povrsina izmedju I i II reda zgrada.

Sto se tice komsija iz B3A.1-3 (ja sam u B3A.3) receno je da je u stanovima skoro sve zavrseno (dakle stavljene su i plocice i parket). Sto se tice B3A.3 ostalo je da se jos jednom parket prelakira, neka sitna drvenarija i to je to. Bice spremni za useljenje 01.07.
Kazem receno je, jer se danas nije u ovu zgradu moglo uci.

Sto se tice dobijanja detaljnih planova stanova, oni se mogu dobiti u stampanoj formi od veoma ljubazne devojke koja se nalazi u baraci ispred B3A.3.2 (pored CIP-ove). Toplo svima preporucujem uzimanje detaljnih planova, jer je u nekim stanovima bilo odstupanja od grubih planova dobijenih u katalogu. Npr. u mom slucaju su pomereni unutrasnji zidovi izmedju spavace i dnevne sobe, i sl.

@Vsimo molim te da ubuduce koristi opsciju edit ili ti obradi da ne bi smo gusili forum ubuduce.Ako nema nijednog komentara posle tvog slobodno iskoristi tvoju opciju pa niko nece primetiti a i manje gusi forum,hvala unapred :)

@vsima, mozes li mi reci zasto nije bilo moguce uci u stan? Dokle se stiglo sa uredjenjem okoline i prilaza ispred i iza B3A.3? Nesto si mi popustio sa strpljenjem ili mi se cini?

@Abaxial
Ispred B3A.3 nema vise one rupetine od 3m. Znaci sve je popunjeno i asfaltiranje je sledeci korak (na parkingu je masina za asfaltiranje). Iza B3A.3 je skoro zavrsen teren, uradjeno je 3 reda tribina, cak je u delu terena iza B3A.2 (tamno siva) postavljeno nesto sto lici na konstrukciju za teren za odbojku, bagminton ili sta vec.

Sto se tice ulaska u zgradu, za to ti treba zesca veza, jer je glavni za tu zgradu zabranio ulazak.

Da dodam da komsijama koji su u zgradama do Dulvila II (one famozne novoiskopane rupetine) nece biti uopste lako (pa ni nama ostalima koji smo malo dalje), jer 2 masine za sipove rade punom parom, pa se od konstantne buke ne cuje cak ni kada proleti avion.

Ja sam u subotu bila na gradilistu i usla u moj stan koji se nalazi u B3A.3,bela zgrada u prvom redu.
U stanovima su postavljene plocice u kuhinji i kupatilu,stavljena je kada,parketi su postavljeni ali nisu lakirani ,cevi su provucene za radijatore ali isti jos nisu postavljeni,svi stanovi su okreceni ,trenutno montiraju vrata na sobe.To je sta se tice stana,lift je stavljen ali jos nije povezan,majstor nesto kaze da ce biti prvi osposobljen za rad nisam ga razumela zasto.U hodnik su postavljene plocice ali ograda odnosno gelender nije zavrsen.Svetlarnici jos nisu uradjeni...tu jos ima jako puno posla.Kad sam pitala majstora mozemo li se nadati do avgusta da ce biti gotovo rekao je da imaju rok jos mesec dana i da moraju zavrsiti do tada.Imam i slike ali trenutno nisam u mogucnosti da ih postavim,mozda posle podne.

drage komšije, u subotu niste mogli ući u svoje stanove jer su "poludeli" zato što smo se obratili Gradonačelniku pa su u imali sastanak na kome su konstatovali da smo primetili sijaset mana stanovima samo zato što nam je dopušteno da iste vidimo! Da nismo videli kako su ih gradili, ne bismo se ni žalili gradonačelniku!!!!! Od ugradnih plakara NEMA NIŠTA !!!!! Navodno, nemaju vremena da ih naprave i ugrade. Pa, da li smo mi krivi što su odužili pravljenje zgrade pa sada nemaju vremena! Rekla bih da je ovde u pitanju ne zamena teza već bezobrazluk i neposlovnost Inter copa koji će od nas dobiti pare iako nisu isto opremili sve stanove koje su gradili. Nakon svega ovoga , MOLIM SVE FORUMAŠE da PONOVO PIŠEMO GRADONAČELNIKU (na prošloj strani sam ostavila adresu i mejl Gradonačelnika) i da ih , na ovaj način nateramo da urade ono što je predvidjeno projektom.

Skupština grada Beograda
kabinet gradonačelnika
ul. Dragoslava Jovanovića 2
11000 Beograd
ili idite na sajt www.beograd.rs
pa izaberite opciju "pitajte gradsku vlast" pa izaberite "Gradonačelniku Beograda"
U pitanju je 70. strana foruma, a ne 71.)

@MIMKA1980: "Da nismo videli kako su ih gradili, ne bismo se ni žalili gradonačelniku!!!!!"
Upravo mi je to i receno na pitanje da li mogu da udjem u B3A.3. Dakle, glavni razlog je da niko ne vidi stan dok ne bude gotov, jer po svrsenom poslu nema mogucnosti za ispravke.

E sad kako je brana usla u B3A.3 nemam pojma i molim nju ili njega da mi to pojasni posto sam u prethodnih godinu dana bio 100 puta na gradilistu i nisam mogao ni da privirim.

S druge strane ono sa cevima u kupatilu je cist bezobrazluk, jer mi bi trebali da platimo te stanove 1100 eura po m2 (ako Bog da da to bude cena sa PDV-om), a oni nama hoce da prodaju fuseraj.

Zbog toga i treba pisati Gradonacelniku, jer bolje je da se uselimo koji dan kasnije, a ne da posle dajemo silne pare za ispravke njihovih fuseraja!

VSIMA, a tek kakva su nam stavljena ulazna vrata! PLAČ MAJKE BOŽIJE !!!! Napravljena su od medijapana (tužno ofarbana) i dok se moglo ući na gradilište, nije bilo radnika koji mi nije rekao da ODMAH PO USELJENJU zamenim vrata jer su JEDVA PROŠLA ATEST ! Okov je postavljen na lajsnu od vrata, a ne na onaj širi deo ragastola, pa je dovoljno da malo gurnete vrata i da se ona, iako zaključana, otvore (isčupa se lajsna) ! MOLIM VAS DA SVE TO NAPIŠEMO GRADONAČELNIKU i da ga pitamo ŠTA JE RADIO NADZOR NA GRADILIŠTU ako je dopustio da se ugrade takva ulazna vrata (pa : III klasa bukovog parketa, nekvalitetan lak za parket, pa venecijaneri umesto PVC roletni, pa neopremanje podjednako svih stanova sa plakarima.....). MOLIM VAS, PIŠITE MU SVI jer su pisma i mejlovi , poslati od nas nekoliko prošle nedelje, već urodili plodom, ako ništa, ono smo ih "razmrdali" i pokazali im da znamo za sav njihov fušeraj!

@MIMKA1980
Mozda treba skrenuti paznju i nadzornom organu. To je CIP i njihova baraka je prva do kapije ispred B3A.3.2

Ti "STRUČNJACI" iz CIP su i napravili propust u radu jer su dozvolili Inter copu da stavi sav onaj fušeraj u stanove, pa se pitam da li NADZORNI ORGAN ne zna svoj posao ili je dobio pare od Inter copa da malo "progleda kroz prste" ! To treba da preispita CIP, Agencija za investicije, Gradonačelnik , a bilo bi dobro da se time pozabavi i Inženjerska komora koja je takvom "stručnjaku" dala licencu !!!!! Nestručnost ili pare, pitanje je sada?????

@brana, vidim da su gotografije iz dva razlicita stana po detalju sa terase, ali vidim i da smo u istom ulazu i da cemo se ubuduce vidjati. Mozes li nam prikazati i fotografije kupatila, kuhinje, hodnika sa detaljima unutrasnje stolarije i ulaznih vrata? Ima li smisla u ovoj fazi intervenisati mozda sa nekim kvalitetnijim lakom za parket? Unapred hvala.

Po meni ovaj parket ni u snu ne pripada III klasi, vec se radi o I klasi bukovog parketa. Ko ne veruje evo linka: http://www.youtube.com/watch?v=JSYaerIJzwE

E sad, da je riblja kost bio bi jos lepsi.
Takodje, neko se zalio na sjajnost laka. Medjutim, to ne mora da znaci da je on loseg kvaliteta nego je tog tipa. Npr:
tip 1 - završni lak (visok sjaj) i
tip 2 - završni lakovi (polumat).

@Abaxial
Ideja ti je sjajna za kupovinu laka.

Tako je ovo je stan od 53 kvadrata ali kad sam usla unutra imala sam osecaj kaoda je 33 tako sve izgleda malo.Slike su iz par stanova ali isti ulaz.u jednom kupatilu i kuhinji imaju cak talijanske plocice ??? http://www.dodaj.rs/f/3F/13p/2qP8rmcI/img0232.jpg http://www.dodaj.rs/f/1K/oc/LcVdmi2/img0233.jpg
a nas ostalih izgleda ovako http://www.dodaj.rs/f/2Z/Sg/2vRQpJSQ/1/img0224.jpg http://www.dodaj.rs/f/3I/bC/4XC41dXK/1/img0222.jpg u predsoblje mislim da nemoze ni stati plakar tako je malo,nemam sliku drugom prilikom.

Ove "italijanske plocice" su mozda i losije od ovih nasih "domacih" i vidi se da nisu bas exkluzivne i narocito skupe, ali svaka cast domacinima na snalazljivosti u pregovaranju. I ja sam primetio da je prostor za garderober u ulaznom hodniku prilicno plitak (41cm) a pored svega na istom zidu je postavljen interfon zbog kojeg ne moze plakar da ide od zida do zida. Mogli su interfon da pomere na suprotni zid prema kupatilu i takodje i da cela vrata budu pomerena malo levo do cevi od grejanja prema kupatilu.

@vsima, ovaj parket i ne deluje tako lose, kao sto kazes nije onaj van klase, pa ako se malo potrude da ga dobro izhobluju i kvalitetno izlakiraju sve to moze prilicno fino da izgleda. Na kraju krajeva treba imati i malo srece, ko nam je kriv sto nismo i mi snalazljivi pregovaraci.

To komsija Abaxial nije snalazljivost, vec egoizam, jer dok smo mi "visili" na protestima drugi su "tovarili" plocice :notok:

vsima":156jantb je napisao(la):
To komsija Abaxial nije snalazljivost, vec egoizam, jer dok smo mi "visili" na protestima drugi su "tovarili" plocice :notok:
Па шта има везе ко је какве плочице стављао...то је приватна ствар,
Ја нисам био ни на протестима а нисам ни плолчице стављао.Лепоту простора чине људи а не ствари. :grand: :vops:

Upravo tako. Niko od nas nije zavidan, ali ovo je stvarno kranja samozivost . Ja nisam ni pokusavao da vrsim neke prepravke u toku izgradnje jer sam kao i vecina nas imao prece probleme, a nije da sam svime zadovoljan. Prepravki ce biti sigurno. Ne zelim da komsiji crkne krava, ali ovim snalazljivim komsijama iz sveg srca zelim da im se samo parket dize u zivotu.
vsima":34sm1dc1 je napisao(la):

ima veze. radi se o tome da radovi koji odstupaju od projekta nisu bili dozvoljeni jer kupci nisu bili poznati. sad cete pitati kako to kupci nisu poznati. pa nisu, jer niko od nas nije dao kaparu, niko od nas ne zna cenu i niko od nas nema pojma koji ce iznos morati da uplati. nema sanse da ce svi oni koji su dobili pravo da kupe stan to pravo iskoristiti. to se desilo sa svim zgradama koje su do do sada useljene, pa ce tako biti i ovde. izgleda da su neki "jednakiji" od ostalih.
Bosko":30s2m824 je napisao(la):
vsima":30s2m824 je napisao(la):
Па шта има везе ко је какве плочице стављао...то је приватна ствар,
Ја нисам био ни на протестима а нисам ни плолчице стављао.Лепоту простора чине људи а не ствари. :grand: :vops:

јесте..ал мене стварно не потреса то...што се мене тиче може и хидромасажну туш-кабину да угради. То је приватна ствар,ако је платио нека му ураде...само да ја уђем у мој стан..то ми је најбитније
И НАРАВНО ДА ГОСПОДА ИЗ ГРАДСКЕ ВЛАСТИ РАЗМИШЉАЈУ НОРМАЛНО И НЕ ПРЕТЕРАЈУ СА ЦЕНОМ КВАДРАТА!

@brana, ovo je neverovatno, 99,9% si bila u mom stanu, a to sam proucavao sa tvoje fotografije:

, u odnosu na neke moje snimke:

!
Uporedjivao sam pogled na zgradu preko puta pod kojim uglom je snimljeno na tvojoj i mojim fotografijama.
Samo mi molim te otkri na kom si ako se secas spratu bila kada si slikala ovu tvoju fotografiju? Jel su u dnevnoj sobi bila dva odvojena uska prozora ili onaj dvokrilni? Ako mozda imas jos neke snimke iz ovog stana molim te prikazi.
Pozdrav!

Vrh