Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Po meni ovaj parket ni u snu ne pripada III klasi, vec se radi o I klasi bukovog parketa. Ko ne veruje evo linka: http://www.youtube.com/watch?v=JSYaerIJzwE

E[box] sad, da je riblja kost bio bi jos lepsi.
Takodje, neko se zalio na sjajnost laka. Medjutim, to ne mora da znaci da je on loseg kvaliteta nego je tog tipa. Npr:
tip 1 - završni lak (visok sjaj) i
tip 2 - završni lakovi (polumat). [/box] STVARNO MI JE ŽAO ŠTO NE VERUJETE ONOME KO JE GLEDAO PAKOVANJE PARKETA VEĆ NA OSNOVU FOTOGRAFIJA SUDITE O KVALITETU ISTOG!!!! Imala sam priliku da se lično uverim o kakvom je parketu reč; na njemu je stajala oznaka "VS" što znači VAN KLASE ("S" je oznaka I klase, a "R" je oznaka II klase ). Uostalom, sve će vam biti jasno kad uđete u stan! U klasi "VS" su letvice u , otprilike, 4-5 nijansi. O laku neću da komentarišem, jer sam to već radila u nekim drugim porukama, a sa gradilišta sam dobila informaciju da je litar laka koštao oko 500,00 din (bez obzira da li birate mat ili visoki sjaj). Radi poređenja, Dugin lak , visoki sjaj ili mat , košta 3500,00 dinara !

@MIMKA1980, dobro, sada nam reci u kojoj zgradi i kod kog izvodjaca si videla ta famozna pakovanja parketa sa oznakom "VS"?

јел неко зна какве су браве на вратима(улазним)? неке нискобуџетне или...? :rolleyes:

Bosko":1colojb6 je napisao(la):
јесте..ал мене стварно не потреса то...што се мене тиче може и хидромасажну туш-кабину да угради. То је приватна ствар,ако је платио нека му ураде...само да ја уђем у мој стан..то ми је најбитније

Bosko":1colojb6 je napisao(la):
Па шта има везе ко је какве плочице стављао...то је приватна ствар,
Ја нисам био ни на протестима а нисам ни плолчице стављао.Лепоту простора чине људи а не ствари. :grand: :vops:

Potpuno si promasio poentu. A poenta je u tome je nam je zabranjeno i da privirimo u svoje stanove tokom gradnje pa smo se snalazili, a kamoli da ih adaptiramo, pregradjujemo, postavljamo plocice kakve zelimo i spustene plafone u sobama dok su s druge strane neki imali sve te privilegije.

Veliki broj nas ce pregradjivati stanove, neki ce obijati one nakaradne plocice i staviti po zelji, menjacemo ulazna vrata koja imaju po pola centimetra lufta i staviti neka normalna itd. Zasto i mi nismo to tokom gradnje mogli da uradimo kao ovi "odabrani" pa da se i mi lepo uselimo u svoje stanove kao i oni, a ne jos mesec dana da nam rade majstori ispravljajuci i prepravljajuci sve ono sto su oni mogli da odrade tokom gradnje???

Ако је некима забрењено да улазе у стан,одакле онда оволико слика (станова) на форуму? Имамо особе које су постављале слике а које се стално оглашавају на форуму,јел то значи да су они од тих,како кажеш "привилегованих"? :rant:
А коме је стварно мука од подстанарског живота,тај неће обраћати пажњу ни на плочице,цеви...итд.већ само једина жеља ће му бити да се усели.
Што се тиче "привилегованих",зар се може очекивати од садашње градске власти да се одради нешто поштено и квалитетно,у њиховом интересу је да што више напуне џепове...мени то није ништа чудно.Можда постоје привилеговани али једним делом сам и био спреман на преваре у току градње овог насеља. :/
Неће ме ништа изненадити од њих,чак и "астрономска" цена квадрата! У том случају треба избојкотовати усељење целог насеља.

Nijedan cuvar nije operisan od dobre cuge

1litra i udjes u stan zgradu i sve vidis

Zvanicno je bilo zabranjeno kupcima stanova da ulaze u stanove pre kupovine istih. Svi smo se snalazili i samo zahvaljujuci dobroj volji cuvara ili sefa gradilista smo uspevali da provirimo. Izgleda da su neki bili snalazljiviji od vecine, pa su uspeli da adaptiraju stanove po svojoj zelji. Kako ce racunati ti troskovi? Koliko ce biti kvadrat tim ljudima? Manji ili veci? Te spustene plafone je sigurno radila neka druga firma kao podizvodjac. Kako su oni uspeli da udju na gradiliste i da obavljaju radove dok je kupcima stanova zabranjen pristup gradilistu? To je poenta cele price.

p.s. ja sam bio privilegovan jer sam uspeo da udjem u svoj buduci stan i da skljucnem nekoliko puta. jaka mi privilegija

@brana, to sam vec povezao tako sto desnim klikom na kopiranu fotografiju sa opcijom "properties" u kartici "image" ocitavaju se svi podaci pa i vreme kada je fotografija snimljena na osnovu cega se iz tvojih prikazanih fotografija jasno moze videti koje su fotografije iz odredjenog stana. Mislio sam ako imas jos neke ne prikazane fotografije iz bas tog stana. Ako bolje pogledas 1,3 i 5-ti sprat u tom ulazu u zgradi B3A3.1 u dnevnoj sobi imaju prozor sa duplim krilom, a 2,4 i 6-ti sprat imaju dva uza jednokrilna prozora u dnevnoj sobi. Po tome mozes jasno uociti da li si bila na trecem ili cetvrtom spratu. Hvala i za ovo, mislio sam samo ako si slikala jos neke detalje u kupatilu kao sto su podne plocice i plafon, kuhinju i hodnik sa ulaznim vratima.

@Bosko, zasto onda ne kupis stan van Beograda za daleko manje pare?

сами сте рекли да су привилеговани они који су могли ући у стан. :| што је по мом мишљењу крајње глупо

"А коме је стварно мука од подстанарског живота,тај неће обраћати пажњу ни на плочице,цеви...итд.већ само једина жеља ће му бити да се усели."
Pitam se sto si toliko godina se mucio kao podstanar kada se daleko jeftinije zivi van Beograda? Cemu tako nizak kriterijum?

Postovane komsije i sapatnici, vas forum sam otkrijo pre nekih desetak dana i veoma mi je drago i iskreno pohvaljujem sve vase akcije. Molim Vas za pomoć, neka mi neko kaze, ako zna, na koji nacin mozemo proveriti podatke koje smo ostavili komisiji, ne tako davne 2008. Naime moja supruga, koja je konkurisala za stan, je u medjuvremenu promenila br. mobilnog telefona, telekom je dodao dvojku ispred br. fiksnog telefona, a i mi smo pormrnili "gazde". Kako je neko na forumu napisao da su poceli da proveravaju adrese i telefone mi bi smo samo zeleli da im javimo za te sine promena u nasim zivotima, za tako kratko vreme.
Hvala

@mrdrbo, obrati se stambenoj komisiji na tel.011/3309525, nalaze se u 27-og marta 43-45, predstavnik je Goran Blagojevic.

Ova rasprava je malo smešna vezana za privilegije. Ja verujem u objašnjenje koje je pre neki dan ovde neko izneo da 'grad' nije želeo da se smara sa onima koji su imali interes da nešto menjaju. Da su to dozvolili morali bi napraviti princip uzimanja neke kapare, obračun vrednosti tih radova pa kontrolu itd. Da su to želeli obavestili bi nas u onom rešenju kako se to radi kada smo birali stan. Doduše možda su pojedini to i znali ali ne javno. Generalno grad nije gradjevinska firma...

E sad neko je želeo i mogao da se 'smara' da juri veze. Za takve izmene morao je da potiše investitor projektant nadzor izvodjač. Čak sam mišljenja da možda nije trebala ni neka veza već malo cimanja koji zahtev na vreme gradu itd. Kada sam odustao da od kuhinje pravim s.sobu i da trpezarija preuzme tu ulogu shvatio sam da mi to gubljenje energije netreba. Ova prepravka se relativo lako i brzo završava.

Mislim da se privilegije i muljaze dešavaju sa odustalim. Nešto nisam čuo da su ovi ispod crte došli do stana kada je neko odustao u prethodnim krugovima. Možda grešim ali sam čuo da su neki useljeni a nisu bili na konkursu. E sada ovo je rekla kazala ali postoji ALI.

Sve u svemu mi završavamo veliku stvar u životu i zadovoljni smo uz sve mane.
A svi mi da smo mogli na neki drugi način da završimo ovo veliko životno pitanje nebi sigurno čekali ovakav rasplet situacije nego bi odavno sedeli u svojim stanovima a ova nas tema nebi ni zanimala.

Jednog dana ako i kada se ova država dovrši i bude demokracka i pravna onda će za mahinacije (ako ih ima ;) ) neko i da odgovara.

PS: Nikoga još nisu pozvali zar ne?
Ovo se nešto razvlači menSečini?

@astir, kako komentarises nas kojima nije zavrsena zgrada i koji nismo bili u prilici da udjemo u prepravke jer onda kada je moglo nasi stanovi nisu bili u toj fazi? Sada zbog debelog kasnjenja nama, za razliku od onih kojima su stanovi davno zavrseni, ne dozvoljavaju da bilo sta intervenisemo. Tacno je da agencija nije imala nista protiv odredjenih prepravki i da je bilo potrebno ispostovati odredjene formalnosti, ali sda za razliku od prethodno zavrsenih zgrada nije to moguce. Bez obzira na sve, i dalje ocekujem da se ovo osnovno po projektu izvede posteno i kvalitetno u obostranom interesu. Pozdrav.

Ono sto je najbitnije je da krene pozivanje i da cujemo prve informacije o useljenju. Nadam se da ce to biti uskoro.
Sve ovo o cemu se pise poslednjih dana jeste bitno, ali je najvaznije da znamo sta nas ceka dalje (cena, PDV, rokovi placanja, ...). Zato ne treba rasipati energiju ma medjusobno "prepucavanje", jer svi smo u pravu i svako ima pravo na svoje misljenje. A toliko vremena je proslo da vec postajemo umorni i sve vise nestrpljiviji. Nadam se da smo na kraju naseg puta. I zato sacuvajmo snagu za ovu poslednju fazu.
Pozdrav svim buducim komsijama i do skorog vidjenja.

Bosko":2h7y7kst je napisao(la):
Ако је некима забрењено да улазе у стан,одакле онда оволико слика (станова) на форуму? Имамо особе које су постављале слике а које се стално оглашавају на форуму,јел то значи да су они од тих,како кажеш "привилегованих"? :rant:
А коме је стварно мука од подстанарског живота,тај неће обраћати пажњу ни на плочице,цеви...итд.већ само једина жеља ће му бити да се усели.

Vi ili ne mozete, ili ne zelite da razumete, vec se sluzite jeftinom demagogijom.
Da se ne bih ponavljao za odgovore na prva dva pitanja u citiranom delu teksta procitajte opet moj prethodni post.
Sto se tice sledece vase recenice, misljenja sam da itekako trebamo da obratimo paznju na luft na ulaznim vratima, cevi i sve nepravilnosti, nedostatke i fuseraj jer nam oni te stanove ne poklanjaju vec cemo ih mi kupiti (kako stvari stoje po skoro trzisnim cenama)

''Boban 73'' je apsolutno u pravu i stvarno bi trebalo sacuvati snagu za poslednju fazu. Verovatno ce ona biti i najteza .
Ocigledno je da ima previse propusta, ''fuseraja'' i ''cudnih ''resenja. Ako bi isli logikom, da ce za nekoliko dana vise ispraviti bilo sta, plasim se da bi samo dali legitimitet ovom bezbraznom i bezobzirnom probijanju rokova od 1,5 godina. Da su mislili da urade kako treba, onda bi to odmah uradili, ali izgleda da je jedini kriterijum bio ''nabaviti po sto nizoj ceni i prodati sto skuplje''. Kada jednog dana udjemo u svoje stanove i detalno sve pregledamo, verovatno ce spisak za ''fuseraj'' biti mnogo duzi od ovog sto smo imali prilike da vidimo prilikom kratkih obilazaka (ulazna vrata, parket, lajsne, venecijaneri................). I kod mene u plani stoji ''ulaz sa garderoberom'' i ''kuhinja (plakar-ostava 1,2m2'', a garderober i ostavu ne videh (mozda je savremena stelt tehnologija).
SVE PROPUSTE, NEDOSTATKE I ''FUSERAJ'' TREBA ISKORISTITI KAO ARGUMENTE DA SE CENA STANA BUDE RAZUMNA.
SA OVAKVIM KVALITETOM GRADNJE I ENTERIJERA, KASNJENJA OD 1,5 GODINA CENA NE SME DA PREDJE 1000 € !!!

Kada sam pre godinu dana na gradilistu pitao za kanalizacione cevi, receno mi je da su poslali zahtev skupstini grada za te radove ali da su dobili negativan odgovor, odnosno da skupstina grada nije dozvolila prosirenje radova. Ja zaista ne mogu da verujem da su to radovi koji nisu usli u projekat, tj ugovorene radove.
Kada sam pitao za neke sitne prepravke, dobio sam odgovor da je to nemoguce. Dok se ne uplati ucesce i ne dobiju kljucevi nije mogue vrsiti bilo kakve prepravke. :rant: Toliko o ''jednakosti jednakih i jednakijih''

Pozdrav svim buducim komsijama !

@Abaxial

Kao i sve u ovoj državi gomila nepravdi i korupcije. Stvarno sa ovim kašnjenjem da dozvole izmene skočili bi sebi u stomak. Pazite bilo je tri ili četiri izvođača samo je jedan kasnio skoro 6 - 7 meseci. Zašto? Kako baš samo on?
Moje bi pitanje bilo zašto i koji je razlog što je InterKop imao povlašćen položaj da rasteže gradnju?
Dali su možda naplaćeni penali za ova kašnjenja?
Šta mi imamo od tih penala?
Da nije možda grad kasnio sa isplatama pa je kasnio projekat i InterKop?

Dakle svi odgovori na ova pitanja daju odgovor na tvoje. Generalno pravo mesto i čovek za to je Gradonačelnik jer on ima ako ga zanima uvid u sve. On je personifikacije cele ove priče. Kada je trebalo ubrati političke poene ubrao je a sada je vreme za pitanja.

Mi naravno te odgovore nemamo a nikada iskreno nećemo ni saznati pravu istinu.

Kao što sam rekao nisam ni pokušao da nađem rešenje za prepravku u gradnji. Kažem da je možda bilo moguće i bez ikakvih veza neznam.

Meni bi bilo pošteno da su na potpisivanu izjave za izbor stana rekli lepo:
kapara 5% ko hoće da menja + razlike u ceni za materijal + realni troškovi izmene (cena izmena generalno nije velika). Kada sve ovo ukljuće u cenu neverujem da bi bilo neke preterane razlike u ceni.
Mislim da nisu hteli da se smaraju sa svim tim a čisto sumljam da su i zabranili jer eto vidimo da je gomla stanova preuređena u gradnji. Možda je neko od nas forumaša prošao ovaj proces pa zna dali je blo veze ili ne.

Generalno ni na jedno gradilište nepuštaju publiku u toku izgradnje. Za to je zadužen investitor a ako i dozvole onda su to posebi uslovi a to se opet obnaroduje... Sve ostalo je 'snalaženje'.

@vsr
Apsolutno si u pravu. Pitanje je koilko ćemo imati vremena za pregled stana pre potpisivanja zapisnika. Najverovatnjie gledaće da nas zbrzaju + euforija novi stan frka itd.

Bilo bi dobro da mi koji smo bili u stanovima napišemo jednu listu zamerki tj na šta da obratimo pažnju.

Meni se čini da je kod mene u jednom delu ulegao parket kod radijatora.
Ulazna vrata naprimer kada gleda se iz mračnog hodnika a u stanu svetlo (dan) vidi se da su kriva.

Abaxial":bvbqvd4b je napisao(la):
"А коме је стварно мука од подстанарског живота,тај неће обраћати пажњу ни на плочице,цеви...итд.већ само једина жеља ће му бити да се усели."
Pitam se sto si toliko godina se mucio kao podstanar kada se daleko jeftinije zivi van Beograda? Cemu tako nizak kriterijum?
Па за Београд ме везују обавезе :) Иначе да могу,сутра бих се одселио!

Vrh