Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Upravo su i nas zvali i obavestili nas da sutra izmedju 8:30 i 16:30 dodjemo u skupstinu grada.

Sad sam video da je neko napisao da ce cena kvadrata biti 1050!!?? evra sto je sramotno!!! Sta je tu neprofitno pitam se? Da je kvalitet materijala dobar pa ajde, ali zar kriva ulazna vrata sa luftom od pola centimetra, one nakaradne cevi u kupatilu, pojedini prozori koji ne mogu lepo da se zatvore, korozija na cevima za grejanje, venecijaneri umesto roletna, parket i lak i plocice žnj klase, dalekovod, sportski teren pod prozorom i sav ostali fuseraj vrede 1050 evra po kvadratu???

Obecali su nam cenu izmedju 700 i 900 evra po kvadratu, a sad nas navlace na situaciju da se radujemo ako cena bude izmedju 1000 i 1200 evra, i jos u zadnjice da ih ljubimo zbog toga. Kod pojedinih su vidim i uspeli.

25061971":3twytut0 je napisao(la):
Za Boska ,ako si u 1.5 stanu odakle idu ce vi radiatora u kuhinji i da li moze da se izmesti ili skine taj radiator???

ako je za mene ovo pitanje- ja nisam bio u svom stanu nikada ,tako da stvarno ne znam.

I nas su pozvali danas oko 16 h. Zgrada B1.3. Na rang listi devedseti medju komunalcima. Prezime na K. Pozdrav svim komsijama. Mislim da nas na forumu iz B1.3 ima cetvoro pa jos jedan pozdrav najblizim komsijama.

Zvali su nas, uzeli smo ugovor.
Zgrada je B3.B1.3
U ugovoru stoji da je cena kvadrata 1 048,37 e.
Kvadratura stana u ugovoru se razlikuje od kvadrature upisane u projektu (i "regularne" i one umanjene za 3%).
Sledeci korak je placanje takse, potpisivanje ugovora i onda u roku od 8 dana placanje PDVa i ucesca.
Taksa, za nas stan je "samo" 35 271,00 din.

to je otprilike to...

PITANJE ZA ZABRINUTOG

Dali je kvadratura u plusu ili uminusu i dali umanjuju za tih 3 posto

i ova taksa na koju kvadraturu se placa

Sta znaci "razlikuje se"? Da li je veca ili manja od projekta/
zabrinut":2dsnut6o je napisao(la):
Zvali su nas, uzeli smo ugovor.
Zgrada je B3.B1.3
U ugovoru stoji da je cena kvadrata 1 048,37 e.
Kvadratura stana u ugovoru se razlikuje od kvadrature upisane u projektu (i "regularne" i one umanjene za 3%).
Sledeci korak je placanje takse, potpisivanje ugovora i onda u roku od 8 dana placanje PDVa i ucesca.
Taksa, za nas stan je "samo" 35 271,00 din.

to je otprilike to...

@ MATIJEVIC
U projektu stoji 76.02 kvadrata, umanjena za 3% bi bila 73.81, a u ugovoru stoji 74.75.

jedna stvar mi nije njjasnija - ugovorom koji se overava kod njih, se obavezujemo da cemo u roku od 8 dana platiti PDV i ucesce, a u roku od 30 od overe dobijamo kljuceve.
Ispada da mi kupujemo stan na nevidjeno?!

upravo tako. kupci su mogli da vide sta kupuju samo zahvaljujuci dobroj volji radnika na gradilistu ili sopstvenoj snalazljivosti
zabrinut":chx4xf65 je napisao(la):
@ MATIJEVIC
U projektu stoji 76.02 kvadrata, umanjena za 3% bi bila 73.81, a u ugovoru stoji 74.75.

jedna stvar mi nije njjasnija - ugovorom koji se overava kod njih, se obavezujemo da cemo u roku od 8 dana platiti PDV i ucesce, a u roku od 30 od overe dobijamo kljuceve.
Ispada da mi kupujemo stan na nevidjeno?!

Pa videli smo čuvene kataloge za izbor stanova.
To je dosta :bash:

Na sajyu prvog osnovnog suda imate kalkulator za sudske takse

tj overe pomnozite kvadraturu sa cenom i dobicete iznos takse za

overu ugovora mozda pogresite +- 500 din

proverio preko takse Zabrinutog

drage komisije, kada budemo placali ucesce i pdv mozda je najbolje da uplate izvrsimo u upravi za trezor nbs jer kod njih sgb ima dinarski racun za uplate od prodaje stanova, pa je tamo stoga verovatno i najmanja provizija (a i inace je tu jako mala provizija)

Drage komsije, ocigledno je da nas pozivaju u odnosu na redosled useljenja gotovih zgrada - odnosno rasporeda za useljenje. Nema nikakvog uticaja mesto na rang listi i azbucni red... Zaista, trebalo bi svi da zahtevamo da izvrsimo uvid nad stanovima koje kupujemo pre potpisivanja ugovora, jer osnovno je pravilo da kupujes po vidjenom stanju...Ono sto je pozitivno, komisija ce biti tolerantna po pitanju roka uplate ucesca i pdv-a van odredjenog roka. I dalje molim da nam neko ko bude prosao proceduru detaljno objasni svaki pojedinacni korak!

Abaxial":w0ajvqmo je napisao(la):
Zaista, trebalo bi svi da zahtevamo da izvrsimo uvid nad stanovima koje kupujemo pre potpisivanja ugovora, jer osnovno je pravilo da kupujes po vidjenom stanju...

Mislim da je zapisnik o primo-predaji sastavni deo ugovora.
Zato se zapisnik i sačinjava tako da je to ono što potvrđuje viđeno stanje.

milena1976":w0ajvqmo je napisao(la):
drage komisije, kada budemo placali ucesce i pdv mozda je najbolje da uplate izvrsimo u upravi za trezor nbs jer kod njih sgb ima dinarski racun za uplate od prodaje stanova, pa je tamo stoga verovatno i najmanja provizija (a i inace je tu jako mala provizija)

Proverite koji su min i max vrednosti za uplatu preko el.bankinga jer mi se čini da je to najmanje.
Jedino ovo što ste vi rekli ako je provizija 0. Treba proveriti.
Možda je ovajtekst objašnjenje za to ako se odnosi na uplatu gradu tj sve 840- račune koje vodi trezor?

Drage komšije,

Nas su pozvali danas oko 12h da dođemo po predugovor. Naš stan je u zgradi B1.2. Na rang listi za prosvetne radnike bili smo 23., a prezime nam počinje slovom B. Na papiru koji smo dobili uz predugovor piše da dođemo 27.06. u 12h u prostorije Gradske uprave radi potpisivanja ugovora i da sa sobom ponesemo ličnu kartu i dokaz o uplaćenoj taksi za overu ugovora koja iznosi 39.070,00 din za naš stan.

U predugovoru stoji da smo dužni da u roku od 8 dana od dana sudske overe ugovora uplatimo PDV i 12% učešća, a da ćemo ključeve dobiti u roku od 30 dana od dana uplate PDV-a i učešća.

E sada, mi imamo isti problem kao i zabrinuti. Površina našeg stana je 94.97m2 (umanjena površina za 3% 92.12m2), a u predugovoru stoji 95.05m2 i cena nam je obračunata na tu kvadraturu. Što je najcrnje mi imamo tri terase (od kojih je jedna potpuno nefunkcionalna) i kvadratura stana bez terasa je 81.68m2, a ovaj stan smo izabrali jer je trebalo da bude gotov 2010. i bilo nam je stalo da se što pre uselimo i svi drugi stanovi sa naše liste su već bili izabrani (eh da smo samo znali da se niko neće useliti pre 2012).

Šta reći i šta raditi sada....

Pozdrav budućim komšijama

"Umanjena povrsina za 3% je norma koja izkazuje dozvoljeno odstupanje od projekta i nista vise. Na tehnickom prijemu se odredjuje realna kvadratura koja se iskazuje u kupoprodajnom ugovoru i koja sluzi za obracun placanja. Svi cemo saznati svoje kvadratur ekada dobijemo ugovor na uvid. Dakle, nema umanjenja.

Pozivanje se vrsi po lamelama. Svratila sam danas u Skupstinu grada i rekli su mi da poziv za lamelu B3A.2 mogu da ocekujem sledece nedelje,sa useljenjem do kraja sledeceg meseca. Provizija prilikom placanja je najmanja u ZOP-u i iznosi 0,4 % od uplacenje sume. Ekspozitura iste se nalazi tacno preko puta u 27. marta bivsi SDK.

U Societe Generale banci je maksimalna provizija 5000din bez obzira na iznos koji se uplacuje
lyly71":h0fph8mh je napisao(la):
Pozivanje se vrsi po lamelama. Svratila sam danas u Skupstinu grada i rekli su mi da poziv za lamelu B3A.2 mogu da ocekujem sledece nedelje,sa useljenjem do kraja sledeceg meseca. Provizija prilikom placanja je najmanja u ZOP-u i iznosi 0,4 % od uplacenje sume. Ekspozitura iste se nalazi tacno preko puta u 27. marta bivsi SDK.

2. DINARSKI PLATNI PROMET
Usluge platnog prometa Naknade
2.1 Interni transferi Bez naknade
2.2
Eksterni transferi (ukljuceni troškovi kliringa NBS)
za klijente Banke
• 0.50% od iznosa transfera (min 30 RSD)
• Za iznose od 600.000 RSD do 1.000.000 RSD maksimum
3.000 RSD
• Za iznose preko 1.000.000 RSD maksimum 5.000 RSD
2.3
Eksterni transferi (ukljuceni troškovi kliringa NBS)
za fizicka lica koja placanja ne vrše preko tekuceg
racuna i za fizicka lica koji nisu klijenti Banke
1% od iznosa transfera (min 55 RSD, max 5.000 RSD)

Inace, naziv ulice je Mileve Marić Ajnštajn!
Ovo pisem kako bih malo osvezio forum :)

Vrh