Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

[box]Kod nas ovako stoje stvari, cena je obracunata na kvadraturu od 70,35 kvadrata, umanjeni kvadrati su 68,54, a ukupna kvadratura je 70,60, mozete sami zakljuciti sve, dakle i onaj komad zemlje su nam ladno obracunali, alal im vera bezobrazna. Nasa rata iznosi 258,36 evra, ostalo sve znate.
[/box]
NIŠTA MI NIJE JASNO! KOJU KVADRATURU GLEDAMO (IZ PROJEKTA STANA KOJI SMO IZABRALI U KATALOGU), ODNOSNO KOJU RAČUNAMO ?

Umanjena povrsina za 3% je norma koja izkazuje dozvoljeno odstupanje od projekta i nista vise. Na tehnickom prijemu se odredjuje realna kvadratura koja se iskazuje u kupoprodajnom ugovoru i koja sluzi za obracun placanja. Svi cemo saznati svoje kvadratur ekada dobijemo ugovor na uvid. Dakle, nema umanjenja.

ovo je Abaxial napisao i lepo objasnio pre 10 postova. citajte malo sta ljudi pisu

Gledas kvadraturu koja pise u ugovoru, a to je neka kvadratura koje nema u projektu. Odstupanja su, nekima u plusu, meni je manja kvadratura nego u projektu.

ZZOLJA
[box]Ako sam ja dobro zakljucila, iz prethodnih postova, ostalo je jos da obaveste nas iz objekta B3A 1-3[/box]
DA LI JE TO PLAVO-SIVA-BELA ZGRADA U I REDU DO ULICE?
Ako jeste, ona će sigurno poslednja da primi stanare jer su u njoj radovi još u toku. Ne znam da li su ugradili svu sanitariju, a i parketi se u toj zgradi još lakiraju. Lift prošle nedelje još nije bio ugrađen. Onaj ko čeka ovu zgradu ima da se načeka. Ako ništa drugo imaćemo SVE INFORMACIJE gde nam je najjeftinije da uplatimo takse i ostale stvarčice oko ugovora jer imam utisak da će pre nas da se useli celo naselje.

Komsije, sigurno ste razmisljali o beloj tehnici. Da li ste isli, obilazili gledali?
Znate li okvirno sta kupujete?
Koje "brendove" ste gledali?
Drago mi je da sada prelazimo na teme, koje jesu stresne, ali zavise od nas! :)

za cyberser- ma nemoj, a o klima uređajima,zavesama,roletnama,terenima ispred zgrada. o tome da li neko radi u zdravstvu ili u prosveti,o pdzemnim kontejnerima i jos dosta nebitnih stvari kada ste vi raspravljali tada je moglo...dvolican si....koji sporet ces da kupis? ja cu Bosch.ali onaj sivi jer se beli nece uklopiti sa plocicama...

zvao sam skupstinu grada da pitam kada ce se useliti b3a2 - siva,do plave zgrade i rekli su da ce mo biti pozvani sl.nedelje u sredu,cetvrtak ili petak.a useljeni pred kraj jula

ako su tereni, roletne i podzemni kontejneri nebitni, a televizori bitni onda tebi nije mesto ovde. zbog tebe i tebi slicnih ljudi poput SOfije i Tatice se odavno ne oglasavaju ovde. Pogledaj svoje postove, pa nam citiraj bar jedan u kome si napisao nesto korisno, pametno i smisleno za ovih nekoliko meseci koliko zatrpvas forum svojim nebulozama. pa covece, ti jos nisi otisao da pogledas svoj buduci stan, a pricas o televizorima. da li te neko zaista shvata ozbiljno? mnogi i ne otvore temu kada vide da si se ti javio
Bosko":pft4cbn1 je napisao(la):
za cyberser- ma nemoj, a o klima uređajima,zavesama,roletnama,terenima ispred zgrada. o tome da li neko radi u zdravstvu ili u prosveti,o pdzemnim kontejnerima i jos dosta nebitnih stvari kada ste vi raspravljali tada je moglo...dvolican si....koji sporet ces da kupis? ja cu Bosch.ali onaj sivi jer se beli nece uklopiti sa plocicama...

@Abaxial
TV sam kupio u Home Centru, jer su im prosle nedelje televizori bili na akciji.

@Bosko
Ovo sam imao u vidu pri odabiru LED TV-a.

za cyberserb - kao što vidiš vsima i abaxial su pomenuli televizore a ja sam im samo dao predlog. to što se tatica i sofija neoglašavaju je njihov lični izbor a izmeđuostalog me to i ne zanima,ni jednom ni drugom nisam nista rekao sto bi ih udaljilo sa foruma.U stan nisam usao jer nemam vremena,a i nisam od onih privilegovanih.tebi ako smetaju moji komentari slobodno ih zaobiđi i molim te, ostavi se uloge domaćina foruma jer to svakako nisi.

zabrinut":27lspuix je napisao(la):
Komsije, sigurno ste razmisljali o beloj tehnici. Da li ste isli, obilazili gledali?

zar nisi rekao da o tehnici treba pricati za nekih dva meseca? toliko o vama :notok:

DOČEKASMO!!!​

105wn0h.jpg

Bila sam danas na gradilistu!

Ona devojka, od koje su neke komsije dobile projekat u elektronskoj formi, je na godišnjem odmoru, ali sam uspela da dobijem kopiju stvarnih mera stana. Te mere se razlikuju od onih koje sam imala u projektu i eto odakle razlika pri obracunu cene stana.

Pitala sam i za onaj mali prozor visoko postavljen u dnevnoj sobi - kažu to je tako urađeno da bi moglo nešto da se stavi ispod prozora, a i po njihovom mišljenju stanovi su dovoljno osvetljeni - Bože zdravlja videćemo uskoro! :)

Stan nisam mogla da vidim ali mi rekose da plakar u ostavi postoji - ovo za one koi su rekli da plakara nema

Na zgradi stoji tabla sa nazivom ulice Mileve Marić Ajnštajn, na ulazu u zgradu B1.1 je broj 42!

Postavljene su ljuljaške, klackalice, klupe drvene i u krug zidane (verovatno će u sredini biti posađeno drvo)
rade stazice, ravnaju, doteruju, ima dosta majstora...

Kako tumacite Clan 2. ugovora, deo koji se odnosi na povracaj PDV-a "...a najkasnije u roku od 2 godine od dana sudske overe ovog ugovora"?

lela [box]Stan nisam mogla da vidim ali mi rekose da plakar u ostavi postoji - ovo za one koi su rekli da plakara nema[/box]
za vašu zgradu sam rekla da IMAJU plakare, ali u belo-sivo-plavoj NEMA PLAKARA i NEĆE ih biti!!!!!

Bosko, da si procitao video bi da sam ja pricao o beloj tehnici, a ti o TVu.
Slozices se da belu tehniku, moras odmah da uneses u stan, ili ces mozda prvo da kupis LCD ili plazma TV sa 1000 dodataka?
Meni, ipak prvo trebaju frizider, masina, rerna, ploca i sl.

Bez ljutnje!

Eto, toliko o meni. Ne moras da pricas u mnozini.
Pozz

Bosko":39frg3mc je napisao(la):
zabrinut":39frg3mc je napisao(la):

zar nisi rekao da o tehnici treba pricati za nekih dva meseca? toliko o vama :notok:

Abaxial mozes li da nam kazes koliko kosta televizor u Madjarskoj

zzolja":hzho8t4v je napisao(la):
Kako tumacite Clan 2. ugovora, deo koji se odnosi na povracaj PDV-a "...a najkasnije u roku od 2 godine od dana sudske overe ovog ugovora"?
2 godine je kluzula ako ne promene zakon o pdv.
Ispada da ako se skupšina naše države ne dogovori da za 2 godine promeni zakon o PDV i usvoji čuvenu izmenu koju je inicirao grad onda mi keširamo - vraćamo PDV gradu.

MIMKA1980":3eo3ryiv je napisao(la):
lela [box]Stan nisam mogla da vidim ali mi rekose da plakar u ostavi postoji - ovo za one koi su rekli da plakara nema[/box]
za vašu zgradu sam rekla da IMAJU plakare, ali u belo-sivo-plavoj NEMA PLAKARA i NEĆE ih biti!!!!!

U mom buducem stanu, u ostavi ima plakara, ali kao sto je MIMIKA pisala, u projektu stoji i hodnik sa ugradnim plakarima, a njih nema!

astir":2an78b9c je napisao(la):
zzolja":2an78b9c je napisao(la):
2 godine je kluzula ako ne promene zakon o pdv.
Ispada da ako se skupšina naše države ne dogovori da za 2 godine promeni zakon o PDV i usvoji čuvenu izmenu koju je inicirao grad onda mi keširamo - vraćamo PDV gradu.

tako sam i ja razumela... kako stvari stoje nije neocekivano...

zabrinut":19ztppep je napisao(la):
Bosko, da si procitao video bi da sam ja pricao o beloj tehnici, a ti o TVu.
Slozices se da belu tehniku, moras odmah da uneses u stan, ili ces mozda prvo da kupis LCD ili plazma TV sa 1000 dodataka?
Meni, ipak prvo trebaju frizider, masina, rerna, ploca i sl.

Bez ljutnje!

Eto, toliko o meni. Ne moras da pricas u mnozini.
Pozz

Bosko":19ztppep je napisao(la):
zabrinut":19ztppep je napisao(la):

evo nova informacija,i tv spada u belu tehniku... meni lcd netreba jer mi je prioritet stan..oprema i nov namestaj mogu da sacekaju..a stan ne moze...ne ljutim se ja ovde ninakoga al zato vidim da su neki zapenili, pronacice se sami.

@Zabrinut i Mimka
Na istoj smo strani.
Nisu mi dali da pogledam stan, prenela sam samo ono što mi je čovek rekao.

@Bosko - opusti se malo :)

a i ostali - budimo slozni, vidite da nam zakidaju gde god stignu.

lela* ja sam skroz opusten,nego su neki strasno alergicni na moje komentare...prosto me ne interesuje šta ko misli o meni...nezadovoljni su p traže žrtvu...mogu samo da im kažem ćao...što vi ne reagujete na moje komentare,što ne reaguje snezanas..i još dosta vas...zato što ste normalno tumačite i poštujete šta drugi kaže,a kad nešto napišem pojedinci reaguju kao da sam im na čelu ispisao....u tome je problem..al neka,vec smo skrenuli sa teme...

Bili smo danas do skupstine grada, ona taksa za nas jednoiposoban stan iznosi 29 000 dinara, a mesecna rata ce nam biti 207 evra. Adresa Mileve Maric Ajnstajn 72.
Eh Mileva, Mileva pa jel si morala i Albertovo prezime da dodas... sad nam je naziv ulice duzi :)

Kad budemo dobili kljuceve od stana nama ce prioritet biti radovi na adaptaciji. Tehnickih uredjaja imamo, jedino smo blagovremeno kupili ugradnu rernu i plocu koju smo do sad otplatili. TV srecom dobijamo od rodjaka za useljenje.

Sto se namestaja tice za sada narucujemo jedino garnituru za dnevnu sobu i lezaj za decju, ostalo imamo ali cemo polako da menjamo kako nam finansijske mogucnosti budu dozvoljavale. Mesec dana smo obilazili razne salone namestaja po citavom gradu, od Sremcice i Bul. Kralja Aleksandra pa do Nbg, Zemuna i Surcina. Ako neko planira nov namestaj nek obavezno poseti u Sremcici salon Radan, u Zemunu Prodomo, i u Surcinu namestaj Dasa. Ovaj prvi salon nije veliki ali ima dobrih stvari, dok su druga dva velika i imaju takodje velik izbor. Rokovi isporuke se po svim salonima krecu od 15 do 30 dana tako da ako nesto uzimate dobro isplanirajte. Zaboravio sam da dodam da gotovo svaki ozbiljniji salon moze da ostavi u magacinu ono sto ste narucili ako to stigne pre nego sto cete moci da unesete u stan, iz razloga da recimo stan nije gotov ili izvodite neke radove u stanu.

@Bosko
Mislim da pre bilo kakve price o pikselizaciji i digitalizaciji treba doneti odluku o tome sta izabrati: LCD, LED ili Plazma TV.
E sad sto se tice svrstavanja TV u belu tehniku, ova klasifikacija je potpuno pogresna, jer se on ubraja u tzv. "braon" tehniku. Sve prodavce koji svrstaju TV pod sifrom bela tehnika treba izbegavati = amateri.

Vrh