Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

@troops, ti si prvi glasonosa o ceni m2 na ovom forumu! Cestitam!

За цену квадрата ''није било време, приоритети су били ПДВ и рокови, нисмо хтели да лицитирамо...''
Сад можемо да се ''чешемо''. Цена је права ''ситница'' :grand:
Најбитније је да се договоримо за кабловску и нову линију градског превоза :violina: .

Abaxial":11r4v1up je napisao(la):
@troops, ti si prvi glasonosa o ceni m2 na ovom forumu! Cestitam!

Hvala. Inace Zoran Kostic kada je davao izjavu za Studio B nije pomenuo kao pogodnost kupovine stana njegovu cenu, koja bi trebalo da bude proizvodna, vec "najpovoljnije uslove kreditiranja na trzistu". Stice se utisak da po misljenju gradskih funkcionera treba da budemo jako zadovoljni sto uopste imamo priliku da kupimo od njih stan. Samo bih voleo da sklone ovaj naziv socijalno-neprofitni stanovi, kada vec nisu socijalni (a ljudi ih tako zovu), a nisu ni neprofitni.

MilosK":rn6ujrtd je napisao(la):
За цену квадрата ''није било време, приоритети су били ПДВ и рокови, нисмо хтели да лицитирамо...''
Сад можемо да се ''чешемо''. Цена је права ''ситница'' :grand:
Најбитније је да се договоримо за кабловску и нову линију градског превоза :violina: .

Hajde ovako, da se ne lazemo, cena kvadrata je sve samo nije neprofitna i to svi znamo.
Da li smo realno mogli nesto da uradimo po tom pitanju?
Da nas je na protestima bilo 500 - 600 mozda, ovako sa 30-40 ljudi i isto toliko koji su davali "moralnu podrsku" pisuci ovde sve i svasta, bilo je smesno i neozbiljno da se bilo ko od nas nada da ce se po tom pitanju desiti nesto "epohalno" i da cemo oboriti cenu na 800 - 850 e.
Da visoka je cena, da bezobrazni su, da kasne godinu i po, ali zivot nije fer, to dobro znamo.
Pred izbore i neposredno posle, malo su se iscimali, SEBE radi i to je to.
Veliki gradonacelnik je to i ostao, glasali su ljudi kako su glasali i je*******...

U proslom postu sam pisao da je glupo da se sada prica o kablovskom operateru, o GSPu i slicnim stvarima. Ima jos problema sa kojim objektivno mozemo da se izborimo.

Docekasmo i cenu. Sad treba da budemo srecni sto nije 1200 kako su nam pretili a jos smo dobili i popus t na kolicinu (720 stanova) celih 2 evra i nesto vise. Normalno da cena nikako nije neprofitna pogotovo za ono sto su nam servirali. Sa mnogo boljom opremom prodaju se u Beogradu ,,profitni,,stanovi.Golim okom se vidi kvalitet vrata, plocica, kupatilske opreme koje vise nijedan izvodjac ne bi ugradio. Kakav li je kvalitet onog sto ne mozemo proceniti na prvi pogled nego cemo tek po useljenju osetiti. Mi koji nismo imali privilegiju da mozemo menjati BILO STA u toku gradnje (a bilo je receno da NIKO ne sme) placacemo duplo za adaptaciju. Malopre je na Studiu B bila vest na temu naseg naselja, pa je onda bio jedan srecni dobitnik stana u Vojvodjanskoj koji i dan danas ne moze da se oporavi od srece ,,sto je od Grada DOBIO stan jer ga sam nikada ne bi mogao obezbediti,,.Da li bismo mi drage komsije bili u stanju da kad se uselimo sto pre oformimo skupstine stanara a da potom registrujemo udruzenje naseg naselja? Onda bismo imali predstavnike koji bi nas zastupali u mesnoj zajednici,gradu i gde god bi to trebalo. Za pocetak mogli bismo da angazujemo vestaka koji bi zvanicnim putem trazio ex post kalkulaciju pomocu koje su (to je trebala biti ozbiljna racunica)dosli do cene stana i na koju bi se mogao staviti prigovor, a onda bi smo organizovano postupali da se cena ospori. Cena kvadrata je samo prvi problem s kojim cemo se kao naselje sretati, Po useljenju i kasnije sretacemo se sa niz problema koje bi smo mogli resavati i poboljsati kvalitet zivota u naselju samo ako smo ozbiljno organizovani. Neka ovaj forum bude nesto sto nas je okupilo za sam pocetak i sto ce biti neka vrsta glasila za neke konkretne dogovore i eventualno ozbiljno organizovanje. Mislim da samo kao ozbiljno organizovana i brojna grupa mozemo uciniti mnogo za sve sto nas ceka ubuduce. Veliki pozdrav svima.

@DanaKH ...Po useljenju i kasnije sretacemo se sa niz problema koje bi smo mogli resavati i poboljsati kvalitet zivota u naselju samo ako smo ozbiljno organizovani. Neka ovaj forum bude nesto sto nas je okupilo za sam pocetak i sto ce biti neka vrsta glasila za neke konkretne dogovore i eventualno ozbiljno organizovanje. Mislim da samo kao ozbiljno organizovana i brojna grupa mozemo uciniti mnogo za sve sto nas ceka ubuduce.

Predlog je odlican. Podrzavam

DA li neko zna da li citaju iz grada nas sajt,jer volela bi svasta da im kazem. Toliko su bezobrazni ,gde zive ,ponasaju se kao da nam poklanjaju stanove,kada smo bili da izaberemo stan nisu dozvolili da se izabere stan jednoipisoban umesto jednosobnog ,da tada su se ponasali kao da nam poklanjaju ,a u stvari mi kupujemo po veoma visokoj ceni. Otkad se stan od 38m kvadr. zove jednosoban kada nema sobu, kome se zaliti . Nemam sta da kazem sem SRAM IH BILO

Postovane komsije,
Preostaje nam jedino, kad se formiraju skupstine stanara, da se organizujemo i da PRAVDU potrazimo tezim putem-putem suda. Nas 730 x 50 eur = 36500 eur. Za taj novac mozemo sigurno dobiti veoma dobru i priznatu advokatsku kucu koja ce se izboriti da dodjemo do istine. Pa neka traje dok traje. "Izgubiti" mozemo vrlo malo, a dobiti mnogo. Od svega mi je najvaznije osjecanje da me niko nije prevario, bolje reci namagarcio. A naravno i finansijski - neka se utvrdi da su nas pokrali 50eur/m2, na stan od 50m2 nam vracaju 2500eur. ( ako ne za vracanje dugova onda za jedno fino ljetovanje sa familijom ).
Sve u svemu BORBA nam tek predstoji, a mislim da cemo u ovom svi biti slozni jer je ovo jedna od rijetkih stvari koja nas sve podjednako pogadja kako ljudski tako i finansijski.

Pozdrav !

Do sada je bilo par dobrih predloga za rešavanje cene po useljenju. Bitno je da se organizujemo.
Pa neka i 50% nas se udruži sa po 50€ pa se rešava.
Od bojkota i protrsta nema ništa. Samo im se čini usluga.
Treba samo dokazati da su naduvali cene.

Kako li se zove nase naselje posto je levo i desno Duvil I i II

Koja ce nam biti adresa tj naziv ulice

Drage, buduće komšije već dva meseca pratim ovaj vaš/naš sajt. Hteo sam da Vas upozorim na to da adekvatnu pravnu zaštitu nećemo dobiti u našoj "demokratskoj" državi jer svakako ako pođemo od čisto zakonske regulative koju kontorliše država,nećemo moći da nadjemo nijedan propust koji nije potkovan određenim zakonskim članom,jer ste svakako upoznati sa tim da su svi najbolji advokati okosnica svake države pa čak i Srbije, a da same zakone članove uređuje država,naravno, u "opštem interesu"...Svakao kao grupa gradjana možemo zatražiti pomoć Ombudsmana,ali ni to nije adekvatna zaštita, jedino što bi svakako moglo da ima uspeha jeste održavanje protestnih skupova koji su se pokazali kao jedan od dokazanih formula za "isterivanje pravde"-u pravom interesu svih...

Mogu samo da kazem da sam jako besna ukoliko je tacna ona informacija da se cena obracunava na celokupnu kvadraturu. Ne znam cemu onda ono umanjenje od 3% i sta to uopste znaci? Znaci da smo mi iz invalidskih stanova u najgoroj sitaciji, jer na stan od 60-tak kvadrada imamo prikacenu terasu od jos 20 kvad. E pa ukoliko nam to urade onda zaista ima da radimo sa njom sta nam se prohte, da je ozidamo, napravimo igraliste na njoj ili vec nesto, jer cemo u tom slucaju taj komad betona papreno da platimo. Odmah da obavestimm komsije ;) pa slobodno nek se zali ko god hoce. Bruka i sramota od ove drzave ako nam to urade, jer sam videla iz onog ugovora postavljenog ovde da se cena placa na ukupnu kvadraturu. I ko je onda najgore prosao??? Moj muz je ratni vojni invalid, borio se i izgubio zdravlje za ovu drzavu, zar je to hvala, sramota nevidjena.
Izvinjavam se sto sam mozda dosadna sa ovim nasim problemom ali eto kako rekoste mozda ovo citaju "neki" pa neka cuju sta mislimo, ako ih to uopste zanima.
I da se osvrnem na pricu o onim prozorcicima.I meni su od samog starta cudni da ne kazem smesni i bas sam se pitala cemu takvi prozora, onda onoliko igralste i jos sa tribinama na onolipacnom prostoru ispod samih prozora, sve u svemu onaj ko je isprojektovao ovo naselje sigurno nece ziveti ni blizu njega. Za celokupan rad ja bi mu samo porucila.. sedi jedan.
Pozdrav svim, do skorog uselenja!

ПРОЈЕКАТ са свим погодностома које он пружа МИ ПЛАЋАМО.
Волео бих да знам ко плаћа градњу пословног простора, гаража,игралишта и инфраструктуре тј простора који је у надлежносто града. Чини ми се да 1048€/m2 покрива добар део тих трошкова.

Predlog za odredjivanje vestaka je odlican, sudski vestak moze da uradi nalaz i misljenje i da ga prezentujemo gradu gde ce navesti kolika je proizvodna cena stana.Prvo protest, jer dok niste u medijima vi ne postojite, sa pismenim zahtevom da nam se da struktura cene, i to predlazem u utorka, dok ljudi razimisle i shvate, da je ovo neprihvatljivo.Ako ne uspemo ja razimsljem da odustanem jer zasto bih kupovala stan na kraju Beograda, pa Surcin mi je bilze, gde cu da platim vise od trzisne cene, jer su na dobrim lokacijama stanovi u izgradnji i po 650 evra, kvadrat u Beogradu je strasno pao, prezalicu i ovo dugo prinudno podstanarsto, jer smo stanove mogli da kupimo i pre pet godina, da ih otplacujemo vec toliko i da znamo na cemu smom jer kada ukalkulisete ove hiljade evra date za kiruju poslednjih 5 godina, videcete da smo na vrlo slicnom kao da smo uzeli kredit od banke, a bili bi u svome.Ovde nam je drugi odredio lokaciju, nametnuo igraliste ispod prozora da ne mozeta ni u pola dana ni u pola noci da spavate, umesto da ga izmesti na kraju gde su paking mesta kao mu je do igralista, koje mi nismo trazili, vec samo krov nad glavom.Ljudi da se organizujemo i skupimo i dodejmo do obecanih neprofitnih stanova ili da odustanemo jer ovo je strasna prevara.

@Andrea ...Ovde nam je drugi odredio lokaciju, nametnuo igraliste ispod prozora da ne mozeta ni u pola dana ni u pola noci da spavate, umesto da ga izmesti na kraju gde su paking mesta kao mu je do igralista, koje mi nismo trazili, vec samo krov nad glavom.

Problem sa igralistem se da resiti (bonsek i gotova stvar), jer niko nije lud da seta sitnu decu ako moze kosarkaska lopta da ga zvekne u glavu. Kada se formiraju skupstine stanara po ulazima i savet naselja smislice se najbolje resenje za prenamenu funkcije ovog igralista.

matijevic":1u4r6ygm je napisao(la):
Kako li se zove nase naselje posto je levo i desno Duvil I i II

Koja ce nam biti adresa tj naziv ulice
Duvill 1 je malo dalje Stepa. Duvill 2 nam je u komšiluku. Naše zovu zapadno od Ivana Ribara a mogu komotno i nasamareni.

Oko adrese je bila rasprava pre jedno 20 dana po jednima ostaje dr ribar a po drugima Mileve Ajnštajn. Uglavnom komšija je objavio brojeve ulaza.

Cisto onako da se ubacim sa nekim idejama. Pre nego sto pokusate sa nalazenjem nekih vestaka koje cete platiti, mozda biste mogli i da razgovarate sa nekim organizacijama poput Transparentnost Srbija, ili Pistaljka, koje bi mozda za manja sredstava bile raspolozene da vam izadju u susret sa proceniteljima. A nije lose ni da proverite sta sve od papira u vezi izgradnje i racuna koji su placeni mozete da izvucete od Rodoljuba Sabica i onog Jankovica za Beograd, zastitnika gradjana.

A pre svega je najbitnije da stvarno u to udjete slozni. Ako je kao onaj skup ispalo da neku ideju brani 3-4%, onda od toga nema nista.

Sve ste to lepo rekli, ali na zalost neki od nas nemaju drugog izbora, druga alternativa nam je ili da budemo veciti podstanari ili da uzmemo komercijalni kredit, za koji znamo kolike su kamate. Tako da mi sigurno necemo odustati, nego cekamo te kljuceve ko ozebao sunce, pa da nakon 2 decenije i jednog bacenog stana (ili poklonjenog gazdama) narednih 20 otplacuemo svoj. Ja konkretno jedva cekam taj stan pa ma kakav da je, jer nemo drugog izbora, a deca nam odrastose po tudjim stanovima. Sigurno je da su mnogi od nas, da ne kazem vecina, jako nezadovolji kojecime, ali na zalost nismo u situaciji da biramo.Ako nam je za utehu, buduci kupci"socijalno neprofitnih" stanova nece imati ni ovakve uslove, nego ce morati otpalcivati komercijane kredite, sto je priznacete tek potpuna glupost. Prava istina je da je u ovom nasem slucaju jedina povoljnost zapravo ta kamata i nista vise, ali toga smo svi vec svesni.

kaca":33mm0lc7 je napisao(la):
Prava istina je da je u ovom nasem slucaju jedina povoljnost zapravo ta kamata i nista vise, ali toga smo svi vec svesni.

To je tacno, kreditne uslove koji dobijate stede vam par hiljada evra. Mozda su oni i to ukalkulisali u cenu. Ja sam samo za to da neke stvari isterate na cistinu, prosto da se kaze "bilo je fer". Neka kazu koliki su i troskovi subvencionisanja kamate i sl. ali je stvarno ruzno da drzava Denezi plati izgradnju zgrade 202evra/m2, a da se ugradi toliko. Bar je za te pare mogla da pruzi mnogo bolji kvalitet, a ne da svi materijali budu na nivou gradnje u Surdulici ili slicnim mestima, a cena ovolika.

Ja iskreno ne mogu da zamislim da bilo ko odustane. Ja znam da cene padaju, ali ta cena UZ TAKVE KAMATNE USLOVE je ipak jos uvek najpovoljnija.

Postovane komsije,
Prijedlog za davanje ( placanje ) za advokata po 50 eur je dat samo kao ideja koliko mozemo biti jaki ako smo slozni. Ali nemojmo zaboraviti da mozemo igrati i grublje - da ce vrlo poznati i priznati advokati da se upuste u ovu borbu i bez jednog jedinog dinara, ne toliko zbog nas i zbog nase istine, koliko da se dokaze "ŽUTA KRADJA". Svako ima svoje razloge.
U svakom slucaju na ovom trebamo istrajati do kraja.
Nemojmo zaboraviti, mislim da je @tatica objavio u svom postu, cijene za neprofitne stanove koji su gradjeni u Smederevu, Kosjericu i Kladovu.
Pozdrav !
BOLJE RAT NEGO PAKT ! BOLJE GROB NEGO ROB !

Grdno se varas to sa Surdulicom, u malim mestima kvalitet stanove je odlican, i sve bolji i bolji, jer ljudi znaju sta kupuju, ko je vlasnik preduzeca, investitori se utrkuju ko ce dati bolje uslove i biti ljubazniji, a cena ne prelazi 500 evra po m2.U tim stanovima su ulazna vrata sigurnosna, u kupatilima su uradjeni spusteni plafoni, a ne da vire kanalizacione cevi ko da smo u 1953 godini, a videla sam da im se ostavlja na volju da biraju i boju zidova i keramicke plocice.Raspitaj se i videces, o termo izolaciji da ne govorim. Svaka sledeca zgrada investitorima je kvalitetnija, brze se proda.

Ma svestan sam ja toga, dacu ti informacije iz Cacka. Zgrada pored Rode, znaci nekih 15 minuta peske od samog centra, dobra lokacija. Projektno finasiranje Volksbank, imas sve garancije za zavrsetak, dobijas kredit na taj stan u izgradnji. Kvalitetna PVC stolarija, hrastov parket, plocice su italijanske, dezen odaberes u katalogu, klime su ugradjene i spolja skrivene maskama,...
Cena 650evra.m2 sa PDV-om. Znaci tu nista nije subvencionisano, nista na veliko, sve biras, raspored zidova ako ga kupis ranije.

Meni je krivo sto se drzava toliko poigrava sa svima. Ako ste po nekom pravu nesto dobili jeftinije ja nemam nista protiv i za to sam da se to pravo dobije. To sto cete u odnosu na mene, slobodnog kupca ustedeti par hiljada evra nije neka pomoc, narocito ne za invalide. Ne znam zasto ali ponekad sam tako kivan koliko je ovaj narod uhvatila neka apatija i pristaje na apsolutno sve. Ne kazem da ne treba, kad nema bolje pristace. Ali ne razumem da vise nikom ne treba objasnjenje ni za sta, samo shvati da je tako, da mora da se krade i grca u sebi.

Vrh