Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

cyberserb":z9vvkuur je napisao(la):
?
direktor":z9vvkuur je napisao(la):

Pa odjednom spoise zgrade nebi da nema mjesta ili se neko zezno pa nece da prizna
direktor@
мислим да сте упоредили тотално различите зграде, ова зелена и жута зграда су у истом реду као и ова светло сива и тамно сива(на слици још недовршене)
низ : зелена - жута - светло сива - тамно сива -плава (у овом случају плаве нема на слици)

astir wrote:
NAJNOVIJA VEST
Zvali iz Grada da bi proverili adresu, telefon!!!
Držite mobilene napunjene i javljajte se na kućne brojeve.
Zvali i kući i na mobilni.
Drže se roka tako su rekli!
Sledeći poziv je poziv za ugovor...

Dragi komšija @Astir,baš ste nas obradovali!!! :D A u kojoj ste Vi zgradi odabrali stan? Verovatno će Vaša zgrada biti useljena prva.

Znam da su u istom redu ali bezveze je sto su ih spoili kad sve ostale imaju ramak :)

astir":19crfs6z je napisao(la):
vsr":19crfs6z je napisao(la):
Vidim da ce veliki broj nas da adaptira stanove pa bih vas upozorio da na vreme rezervisete majstore. Ja sam kontaktirao po preporuci sa dvojicom tj. dve ekipe koje rade pregradne zidove i svi su puni posla mnogo unapred i nece moci da mi rade. Znaci sezona je, ljudi rade pa blagovremeno trazite majstore.

Svi mi koju budemo pravili sobu od trpezarije trebace nam nova vrata pa me zanima jel neko trazio ista ona bela vrata kakva vec postoje i koja je cena? Ja nisam imao vremena da ih trazim, a ono sto sam gledao na internetu je preskupo i ne verujem da su nam ovi stavljali takva sobna vrata od 15 000din :)

Ja sam u istom problemu tj pregrađujem.
GipsKarton ploče radiću sam sa klincem, kumom itd.
Vrata sam video doduše na reklami u Merkuru za malo više od 5.000,oo

Dobro je kad umete to sami da radite, ja cu morati majstore za to da uzmem. Hvala na predlogu za vrata, vidim imaju u merkuru bela kakva meni trebaju.

Inace danas sam bio dugo u naselju, obisao svoj i jos neke druge stanove. Kako je ovo drzava u kojoj su svi jednaki, samo sto su neki mnoooogo jednakiji od drugih video sam dosta vec adaptiranih stanova tokom gradnje cak i jedan s full spustenim plafonima i osvetljenjem, ekstra odradjenim kupatilom s uvoznom keramikom, prvoklasnim parketom itd. Jbg, vecinu do skoro nisu hteli da puste ni da provire u stan koji kupuju, dok su neki imali sve povlastice.

Imam i neke dobre vesti i nekih slika koje nisam do sad video na forumu ali to malo kasnije.
Ko mi u narednih sat vremena kaze sta je ovo, tj zasto je uradjeno vodim ga na pice negde u kraju kad se uselimo:

Bravo, jeste na parkingu. Pricao sam sa covekom tamo i kaze da su krenuli da seku kocke na svakih nekoliko metara na parkinzima i dobicemo toliko zeljeno drvece :D Voleo bih samo da to ne budu lipe jer ispustaju ono lepljivo po kolima, ovde gde sada zivim je svuda lipa na parkingu...

Na ovoj slici mozete videti koliki ce biti razmak izmedju drveca:

sad jos i drvece. mozda cemo cekati da raspisu tender za stabljike. hajde vise da uselimo, pa neka prave prasumu ako zele.

Pored zelenila na parkinzima jos jedna dobra vest je da od ponedeljka krecu da pregledaju i kontrolisu poslednji red zgrada (Zlatibor), ici ce ekipe vodoistalatera, elektricara i ostalih majstora i isprobavace, pregledace i popravljace valjda neke sitnice. Mozda bi rec sitnice trebao da napisem pod navodnicima, al ne budimo na kraj srca :D Danas su radnici krecili hodnike i farbali gelendere u tim zgradama.

Jos jedna info, mada uzimam je s debelom rezervom jer je dobijena od radnika, je da ce od nase garaze/parkinga ici ulica,a preko ce se graditi jos zgrada i u tom slucaju ce izmestiti dalekovod. Logicno mi je da se NBG siri u tom pravcu i da se zbog toga dalekovod izmesti, ali mi nije logicno da to bude skoro.

Obisao sam i jedan stan u potkrovlju, takozvani dupleks. Prvo sto sam primetio po ulasku je talas toplote koji me je zapljusnuo. Znatno je toplije nego u ostalim stanovima, jos je ovaj dupleks na suncanoj strani. Bez klime u svakoj sobi ce biti tesko ziveti leti u tim stanovima. Po ulasku u stan postoji samo mali hodnik u kome je plakar i odmah kruzno stepeniste koje vodi gore do dnevne sobe iz koje ide hodnik pa kupatilo, kuhinja i spavaca soba koja ima samo dva krovna prozora. Dakle dupleks je jer je samo ulaz dole, a ostatak stana je gore. Krov na zgradama je limeni sto verujem da ima uticaja na zagrevanje. Primetio sam da na cevima (valjda za grejanje) postoje neke crvene slavine, kao na dvorisnim cesmama koje ne znam cemu sluze i nisam ih vidjao u drugim stanovima. Takodje nikako ne razumem odluku ovih sto se pitaju za sve i svja da jedino na tim stanovima ljudima ne stave roletne vec samo venecijanere. Mislim da bi trebalo da se zalite.
Evo par slika:

VRS

Ventili koje si video sluze za ispustanje vazduha u instalaciji

jer su na zadnjem spratu

ништа посебно нису ови дуплески...очекивао сам боље

Bosko":rfsdcwch je napisao(la):
ништа посебно нису ови дуплески...очекивао сам боље

Ne verujem da je bilo ko imao zelju da izabere i kupi bas takav stan, verovatno je ljude pozicija na listi primorala...

Nisam video da je neko postavljao slike krova, pa evo par slika:

Na poslednjem spratu postoji prostorija od prilike 10-ak kvadrata koja je sva u plocicama, pretpostavljam da je to nekakva susionica i da ce moci svi da je koriste.

Sto se tice stanova u prizemlju pravljenih za komsije sa invaliditetom i onih takozvanih "trotoarskih" terasa mogu vam reci da nije to bas toliko lose kao sto je u prvi mah izgledalo.
Postavicu par slika za komsinicu Kacu i druge koji su uzeli te stanove, a pretpostavljam da prate forum ali se ne oglasavaju.

odavde se nabolje vidi, moci cete da zasadite recimo tuje da se koliko toliko zastitite pogleda, automobila, farova uvece itd.

Hvala puno od komsinice Kace,bas lepo sto ste mislili i na nas :) Da u pravu ste, sada ovako doterane i ne izgledaju tako lose, ima tu dosta prostora, nesto cemo vec smisliti. Nasa je doduse malo drugacija, ovaj deo sa plocicama je na visem nivou, a onda ima 5 stepenica kojima se silazi u tu basticu. Sto se tice stanova u potkrovlju mogu da kazem iz licnog iskustva, poslednjih 7 godina zivimo u jednom, da imaju i mana ali i prednosti, doduse vise mana, krovovi (prozori) prokisnjavaju,zimi nam je bukvalno padao sneg u sobi, leti je pakao od vrucine,sto se klimom da regulisat, da i ne govorim koliko puta dnevno mrate ici gore-dole itd...Cinjenica da ovi sanovi nemaju roletne, ne racunam ove veneciijanere, je zaista nedopustiva. Mogli su ljudima ugraditi one platnene ima ih jako lepih, a bili bi svakako bolje resenje.
Ali, da mi dobijemo te kljuceve pa cemo se dalje snalaziti nekako, zar ne?
Pozdrav svima!

@kaća

Ovako mi izgleda da će vama naplatiti samo ovaj deo izdignute terase (sa počicama).
Baš me zanima one planove što smo dobijali pre par godina na izbor za stan koja vam je upisana kvatura terase?
Možda i grešim ali bi za vašu kategoriju stanova to bilo pošteno jer u krajnjem slučaju niste mogli da birate stanove koji nemaju takvo rešenje terase zar ne.

astir":33xqpukn je napisao(la):
@kaća

Ovako mi izgleda da će vama naplatiti samo ovaj deo izdignute terase (sa počicama).
Baš me zanima one planove što smo dobijali pre par godina na izbor za stan koja vam je upisana kvatura terase?
Možda i grešim ali bi za vašu kategoriju stanova to bilo pošteno jer u krajnjem slučaju niste mogli da birate stanove koji nemaju takvo rešenje terase zar ne.
Ne, nismo mogli da biramo, svi stanovi za invalide su bili u prizemlju i sa tim velikim terasama. Nas stan je povrsine 59,95 kvadrata bez terase i baste, a ukupna povrsina 70,60 kvadrata ( sa terasaom), umanjena za 3% to je 68,54 i koliko ja shvatam na tu kvadraturu ce nam obracunati cenu. Na prospektu pise da je terasa povrsine 10,65 kvadrata, a ova kao bastica 8,47.

Pa dobro sam pretpostavio.
59,95+10,65=70,60
59,95+10,65+8,47= 79,07

Tako da onu bašticu koja je na nižem nivou nisu računali samo terasu u nivou stana.
Ja sam za onu sliku koju je postavio vsr procenio da ima oko 12 kvadrata a donaj baštica manje ~6~8...

Jedino što je malo nezgodno baš pored ulice. Neznam samo dali bi bilo išta bolje pored 'parka' to je viliko pitanje samo nebi bilo kola.

@tatica

Nije loš raspored ovog stana zar ne. Koliko je kvadrata?
Stvarno je glupo što nisu ugradili roletne. Čini mi se da je pozicija prozora nešto niže postavljena, to je kriva greda koja je tako postavili pa nije mogao biti višlje prozor. Ne mogu da verujem da je ušteda u pitanju.
Veliko je pitanje izolacije krova? Ako su i tu išli sa ytong rešenjem možda i ne bude loše.

60 доле + 44 горе, умањено за 3% укупно око 101m2. Наравно, по усељењу, биће прецизно премерено ласером. Изнад плафона последњег нивоа и косог крова је празан простор (0,8 до 1.2 метра), за који се надам да је добар термо-изолатор. Ако баш буде претопло, то бар омогућава простор за додатну изолацију.

Jesam li upravu da je iznad prozora greda?
Kako su to nesretno rešili. Da li ima gore na spratu roletna? Šta je tu razlog ako nema?

Вероватно греда, нема другог објашњења. Тада ролетни није било ни на једном прозору, сада су можда накачили оне несрећне венецијанере. Иначе, за праве ролетне постоје и спољашње кутије за механизам, па не стоји изговор да због ниже греде нису могли да их монтирају. Без спољашњег покривања прозора и добре климе - права стаклена башта.

Posto vidim da su mnogi planirali da od kuhinje naprave spavacu sobu i sl., pitam se koliko kosta skidanje ovih "gabor" 1 mm*1 mm nazovi plocica (kojima se oblepljuje podrum a ne kuhinja).
Da li neko razmislja o zameni istih? Stvarno su najgore od najgorih!!!

Vrh