Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Pozdrav svima

stan nam je u lameli b3b2.2 jednoiposoban

Interesuje me dali je topla voda ili bojler u kupatilu posto
nevidim na slikama i dali su duzni da stave plakar u hodniku i delove u kuhiji

Unapred hvala buducum komsijama na dosadasnjim informacijama na forumu

Slika sa gradilista od danas uliva dosta optimizma. Nedelja je, a gradiliste je puno radnika. Ono sto je lepo videti je farbanje i poslednje zgrade. Jedan deo zgrade vec je obojen u plavo, kao sto mozete videti na slikama. Mislim da ce ova poslednja zgrada biti plavo-zuta kombinacija.

dsc00369.jpg

dsc00374.jpg

Hvala na slikama,ovo nase naselje ce zaista biti jako lepo, zgrade su u veselim lepim bojama ,nadam se da ce okolo biti i zelenila.

У згради Б3Б2.2 су већ уграђени класични бојлери у купатила, проверено још јесенас.

Dobio sam informaciju da se liftovi ne otvaraju dok se ne održi skup stanara. To bi značilo pre useliti i onda neki dogovor o puštanju lifta u promet? Biće vrlo teško useljene onima koji su na višim spratovima. Zato predlažem da se budući stanari sastanu po zgradama i ulazima pre nego što se uselimo radi dogovora o korišćenju lifta. Molim, ako ovo nije tačno da se da u javnost na ovom forumu, normalno ako neko ima drugu informaciju. Sve je to verovatno radi velikog opterećenja lifta pri useljenju, znate već zbog čega. Pozdrav!

skoro uvek je tako pri useljenju novih zgrada da ne bi doslo do preopterecenja i kvara lifta. malo cemo da se iskilavimo, ali prezivecemo:)
mile dopudj":yzzc5yd8 je napisao(la):
Dobio sam informaciju da se liftovi ne otvaraju dok se ne održi skup stanara. To bi značilo pre useliti i onda neki dogovor o puštanju lifta u promet? Biće vrlo teško useljene onima koji su na višim spratovima. Zato predlažem da se budući stanari sastanu po zgradama i ulazima pre nego što se uselimo radi dogovora o korišćenju lifta. Molim, ako ovo nije tačno da se da u javnost na ovom forumu, normalno ako neko ima drugu informaciju. Sve je to verovatno radi velikog opterećenja lifta pri useljenju, znate već zbog čega. Pozdrav!

cyberserb":39yna8jj je napisao(la):
skoro uvek je tako pri useljenju novih zgrada da ne bi doslo do preopterecenja i kvara lifta. malo cemo da se iskilavimo, ali prezivecemo:)
Podržavam!
Sačuvajmo liftove.
Ko ne može da nosi fizikalci nisu skupi, a lift jeste.

Drage komsije izdrzimo i nosenje stvari bez lifta,da bi nam sto duze sluzio. Sigurno ce nam biti tesko ali vredi se malo pomuciti i sto pre useljavati. Uz lep ljudski dogovor uselicemo se svi polako da ne pravimo guzvu po hodnicima i od unosenja nekome ne ostetimo ulazna vrata. Radujem se skorom useljenju. Pozdrav komsijama iz ''male zelene'' i svim ostalim stanarima. Srecno nam bilo. :) :kk:

ово ми личи на серију "Моје драге комшије" - "Aqui no hay quien viva" ... у тој серији лифт не функционише баш због ношења ствари лифтом :) поздрав

Radovi su ocigledno uznapredovali, velika pohvala, u 7 sati i 30min. bila je prava radna atmosvera. Imam i par fotografija.

22052012777.jpg

22052012778.jpg

22052012779.jpg

22052012780.jpg

22052012781.jpg

22052012782.jpg

22052012783.jpg

22052012784.jpg

22052012785.jpg

22052012786.jpg

22052012788.jpg

22052012789.jpg

22052012790.jpg

22052012791.jpg

22052012792.jpg

22052012793.jpg

22052012794.jpg

22052012795.jpg

Pozdrav svima a naročito budućim komšijama,

Upravo sam saznao za ovaj forum i obradovao se. Letimično sam pregledao poslednje postove i primećujem da je nedoumica sve manje a da forumaše zahvata lepo raspoloženje. Nedavno sam i ja posetio svoj budući stan i uprkos šarolikim utiscima preovladali su oni pozitivni, jer teško je biti sasvim objektivan sada kada se približava taj veličanstveni trenutak... imati svoj stan.

Ipak ne mogu, ne smem i ne želim da prenebregnem pitanje tajanstvene cene kvadrata naših budućih navodno „neprofitnih“ stanova! Pre 5 godina zvučalo je to kao dobra i ostvarljiva ideja. Prethodni, tek realizovani konkurs, ohrabrivao je. Pa kod Arene cena kvadrata prvih neprofitnih stanova bila je 800/900 eura! Šta se u međuvremenu dogodilo pa je ta famozna neprofitna cena skočila na oko 1200 eur? Da li prosta matematika koja kaže da se na 1000 novih stanova prosečne kvadrature npr. 50 kvadrata, pojavilo novih troškova u vrednosti od oko 20 miliona eura otvara neka pitanja?! Da li kao građani i šta više službenici ovog grada, imamo pravo da ih postavimo i na nih dobijemo odgovore kojima se neće grubo potcenjivati naša inteligencija? Za sada izgleda još uvek ne. Ipak nabrojaću neka, jer škoditi neće a možda može da pomogne...

Kako je moguće da jedno pored drugog niknu dva naselja, jedno neprofitno, naše, po neprofitnim cenama (uobičajena pretpostavka oko 1200 e) i jedno komercijalno, kako kaže Dulić po nešto nižim cenama od tržišnih (1290) koje su tako bliske? Da li je moguće da će na ovim komercijalnim kvadratima bit iostvaren profit od svega 90 eura po kvadratu a na našim neprofitnim 0 eura?
Da li je priča o tome da kompletni troškovi izgradnje, zemljišta i taksi po kvadratnom metru u Beogradu variraju od 400 do 800 e zapravo „neproverena glasina“?
Da li je moguće da grad Beograd kao najveći i najmoćniji investitor, koji se u gradnju i upustio između ostalog i u dobroj nameri da podstakne zapošljavanje, suzbije enormne zarade i zloupotrebe beskrupuloznih privatnih investitora i dugoročno smanji cenu kvadrata u gradu na realan nivo i tako omogući osiromašenom narodu da lakše rešava stambena pitanja, dakle da li je moguće da je takav investitor sa tako moćnim gradonačelnikom na čelu u nemogućnosti da sa izvođačima radova postigne povoljnije cene, koje će makar više ličiti na neprofitne?
Da li je moguće da je greška nastala na samom početku tako što je neki nespretni administrativac pogrešno formulisao činjenicu da grad kao investitor i kao „banka“ neće zarađivati na kamatama tokom otplate rata, obračunavajući samo minimalnih 0,5% godišnje, a onda se to nekom njegovom šefu ipak dopalo kako zvuči, a onda je neki marketinški stručnjak potvrdio da je to dobro za kampanju i rejting, a onda, kada je na posletku za to sve saznao gradonačelnik, za svog mandata, u hodu jurcajući kroz neki hodnik sa svojom svitom, rekao: „Rešavaćemo to u hodu!“
Da li je jedno od rešenja da gradska vlast prizna da se preračunala, da im je neophodno tih 20 miliona eura i da je dovoljan ustupak učesnicima konkursa iz 2007 to što će imati tako beznačajnu kamatu.
Da li je alternativa tome, ako je grešku već nemoguće priznati, da grad samo objavi da nismo dobro razumeli formulaciju i da se zapravo reč neprofitno odnosi samo na kamatu.

Meni bi i to bilo lakše. Manje bi se osećao kao kr**** ako me nabede da sam nešto pogrešno razumeo nego da dok obilazim svoj stan sa osmehom na licu (kretenskim) i konstatujem da sve u njemu kao i mesto na kome se nalazi brat bratu nije uloženo više od 600 eur po kvadratu i da dodatnih 600 koje od svoje muke dajem gradu niko ne priznaje, kao da ne postoje, kao da za dobra dela koja će se sa njim činiti ja nemam nikakve zasluge, već da treba da ćutim i da budem srećan jer je i ovo privilegija, da ne talasam mnogo jer bih i tu sreću mogao izgubiti...

Osećao bih se ispravniji. Ovako mi se čini da i ja učestvujem u svom tom zamešateljstvu i da poslednju mrvu preostalog ponosa žrtvujem zarad porodice koju treba skućiti. I ni to mi ne bi padalo tako teško da mi se ne čini da su nekako već računali sa tim... da nekako na to uvek i oduvek računaju...

@Abaxial
Hvala za slike, super su. Vidim i izrada fasade se blizi kraju. Samo mi nije jasna ova SIVA boja na B3A2. Odvratno izgleda. Pa mogli su u plavo da ofarbaju celu zgradu (ili makar u crveno posto nije zastupljena u prvom redu), ovako...

Zgrada B3A.3 kojoj jedino jos nije ofarbana fasada ocigledno ce biti crvena, gledano iz pravca buducih Dulicevih zgrada kombinacija boja ce biti - zelena, zuta, crvena, siva i plava. Meni tako izgleda... Mada, ova plava boja...hmm - ona je ruzna i kvari niz svih ostalih zgrada. Pozdrav @vsima!

Voleo bi da si u pravo posto sam ja u B3A.3 :D .
Mada vise puta sam gledao tablu ispred zgrade i na njoj B3A.3 i B3A.2 su iste boje. Pozdrav Abaxial!

screenshot-6.png

Objekat B3A.1-3 ima 6 ulaza odnosno cine ga 3 zgrade po dva ulaza i to
1. B3A.1.1 i B3A.1.2 ( plava fasada),
2. B3A.2.1 i B3A.2.2 (siva fasada),
3. B3A.3.1 i B3A.3.2 (jos nema boju, ja licno mislim da ce biti crvena).

vsima, koja si ti zgrada B3A.3.1 ili B3A.3.2? U svakom slucaju tvoja zgrada jos nema boju, ali se nadaj da ce biti crvena.

Pozdrav svima, obisao sam danas po ovom kisnom danu oko 15h gradiliste i mogu vam recu da se radi punom parom.

Zamolio bih cecu, mileta i sve koji su bili u svojim stanovima da mi kazu koga da potrazim na gradilistu da bi mi otkljucali zgradu da bih video svoj stan? Ili su radnim danima sve zgrade otkljucane i samo da odsetam do stana? :) Bio sam jednom s namerom da odem do stana, ali je bio vikend i cuvar nije imao kljuceve od zgrade pa sam usao u nezavrsenu. Inace stan je u poslednjem redu zgrada, koje je gradila Zlatibor gradnja i koje su zavrsene.

Evo par slika sto sam danas uslikao, kasno sam primetio da mi je na telefonu podesena najmanja velicina slika te su slike nesto manje :

I da nam svima pozelim da nam se sto pre imena nadju ovde :D

@Ned, slazem se sa tobom u potpunosti. Ako pogledas prethodne postove shvatices da se svi tako osecamo i da svi tako razmisljamo.

Ne znam koje drecave boje kad je jedina drecava boja je ova zuta. Ostale zgrade su zelene, bordo, plave itd.
Da su ih ostavili sive kao sto su soliteri u sezdesetim blokovima bilo bi: "Zasto su sive?" sa sve caps lockom...

Ukoliko ste daltonista izvinite na mojoj ishitrenoj reakciji :D

Inace, dok sada nisu ubacili dve nove boje fasada, kombinacija boja je bila u rege fazonu. Zelena, zuta i crvena. Moglo je tako i da ostane.

Dobro vece svima, juce sam saznala da cena kvadrata nece biti veca od 1051e, i to ce nam reci u julu, znaci moze da bude i manja,sto bi i trebalo, obzirom na lokaciju na kojoj su zgrade. Sto se tice odlaska u zgrade koje je radila Zlatibor gradnja, mozete slobodno pogledati stan, radnim danom i subotom, potrazite cuvara , ne znam mu ime, ali jedan veoma ljubazan cika, on vam otkljuca stan i vi uzivate u pogledu :) . Verujem da smo svi srecni sto se priblizava dan uselenja ali i dalje mislim da bi trebali da razgovaramo o ceni kvadrata, jos nije kasno. Veliki pozdrav svima sa zeljom da nam se vecina nasih snova napokon ostvari. :)

cuvar koji ima kljuceve se nalazi negde u blizini zgrade u kojoj su socijalni stanovi. mislim da im je tu kontejner. tacno je da je jako ljubazan i pustice vas da pogledate stan.
@snezanans, ako je tacna info za cenu onda je to sjajna stvar

P.S. da li je boja fasade zaista toliko bitna?!

Saznala sam od coveka koji bi trebalo zbog svog polozaja da govori istinu, ako je on slagao mene, a za to nema razloga, onda sam i ja slagala sve vas. Nisu nam nista poklonili, jer je cena trebalo da bude 800 e, ali nazalost smo dovedeni do toga da se radujemo sto cena nije 1200 e. Inace ako nekog interesuje zavrsen je i tehnicki prijem nekih zgrada, znam za B2.3.1. i one tri male zgrade do Save. zato sto sam ja u B2.3.1. Mozda bi trebalo da iskoristimo ovaj politicki preokret i zatrazimo prijem sa zahtevom da nam se tacno kaze cena. Licno zaista verujem da nece preci 1051 e. JOS MALKO I PENJEMO SE U NASE STANOVE, NARAVNO BEZ LIFTA, JER TAKO JE NAJISPRAVNIJE, I STVARNO BOJA FASADE NIJE BITNA, VAZNO JE KO ZIVI IZA FASADE, A TO SMO MI, SVE DIVNI LJUDI :) :) :) :) :) :) :) ;) ;) ;) ;)

Vrh