Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Кажу да улице нису пројектоване за то да њима иду линије градског превоза, једина могућност је да иде до краја Јурија Гагарина али ту нема сврхе јер ја не видим корист и исто тако мислим да би аутобус могао улицом између наших зграда и суседног блока ишао без проблема

MMA , ko je rekao "da ulice nisu projektovane za to da njima idu linije gradskog saobraćaja"? Da li ste se obraćali nekome? Molila bih, predstavnike našeg naselja, da napišu predlog za produžetak linije 89 do našeg naselja ili pak za uvodjenjem nove linije koja bi išla PREKO NOVOG MOSTA ka Banovom brdu, Julinom brdu,-Žarkovu ili Vidikovcu...

Ja sam poslala zahtev za produžetak linije 89 kao i za novu liniju preko NOVOG MOSTA. Očekujem da se i ostali forumaši uključe u ovu akciju dok se, zvanično, preko naših predstavnika ne organizujemo.

Sekretarijat za saobraćaj27. marta 43-45, centrala 3227-241, 3309-000

Info služba: 330-9599 (08.30-16.30), faks 2754-636
e-mail: info.saobracaj@beograd.gov.rssajt: http://www.bgsaobracaj.rs

Bojan Bovan, sekretar, 2754-933
, zamenik, 3226-635

Direkcija za puteve
Ivana Vuletić, direktor, 3222-993

Direkcija za javni prevoz
Zoran Šarac, direktor, 3309-153

Sekretarijat za saobraćaj obavlja poslove koji se odnose na:
- režim, tehničko regulisanje i organizaciju saobraćaja
;
- definisanje saobraćajno-tehničkih uslova za planske dokumente i izdavanje potvrde o usklađenosti projekata sa planskim dokumentima;
- održavanje i korišćenje javnog prostora za parkiranje;
- javni linijski prevoz;
- prevoz u linijskoj plovidbi;
- rekonstrukciju, održavanje, zaštitu, korišćenje i upravljanje opštinskim putevima i ulicama u naselju, kao i državnim putevima (osim autoputa);
- nadzor nad obavljanjem javnog linijskog prevoza i prevoza u linijskoj plovidbi, kao i nadzor nad radom javnih komunalnih preduzeća i subjekata kojima je poverena delatnost javnog linijskog prevoza, delatnost održavanja opštinskih puteva, ulica u naselju i državnih puteva (osim autoputa) na teritoriji Grada i delatnost održavanja javnih parkirališta;
- uređivanje i obezbeđivanje posebnih uslova i organizacije auto-taksi prevoza putnika;
- uređivanje i obezbeđivanje posebnih uslova za postavljanje reklamnih panoa u skladu sa propisom Grada i vođenje odgovarajuće evidencije;
- javne nabavke u oblasti saobraćaja i druge poslove u skladu sa zakonom, Statutom grada i drugim propisima;
- Sekretarijat vrši i poslove državne uprave koje Republika poveri Gradu u oblasti saobraćaja.

Poslovi koji se odnose na rekonstrukciju, održavanje, zaštitu, korišćenje i upravljanje opštinskim putevima i ulicama u naselju, kao i državnim putevima (osim autoputa), uređivanje i obezbeđivanje posebnih uslova za postavljanje reklamnih panoa i vođenje odgovarajuće evidencije vrše se u Direkciji za puteve.

Poslovi koji se odnose na javni linijski prevoz, prevoz u linijskoj plovidbi
i auto-taksi prevoz vrše se u Direkciji za javni prevoz.

Poslovi Sekretarijata za saobraćaj sa dve jedinice u sastavu, Direkcija za puteve i Direkcija za javni prevoz, obavljaju se u okviru unutrašnjih celina, sektora i odeljenja:

SEKTOR ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA I INFORMISANjE
Odeljenje za bezbednost saobraćaja
• praćenje stanja bezbednosti saobraćaja u Beogradu i predlaganje mera za unapređenje bezbednosti saobraćaja;
• praćenje stanja bezbednosti saobraćaja u zonama osnovnih škola i predlaganje mera za unapređenje bezbednosti dece u zonama osnovnih škola, predškolskih ustanova, igrališta i drugih objekata;
• predlaganje projekata, studija, elaborata, kampanja, baza podataka, standarda, mera i akcija iz oblasti bezbednosti saobraćaja;
• realizacija i revizija projekata, studija i mera podizanja nivoa zaštite dece, pešaka, hendikepiranih i starih lica u saobraćaju;
• praćenje stanja saobraćajne infrastrukture, analiziranje uticaja na bezbednost saobraćaja i predlaganje mera za unapređenje;
• izrada konkretnih rešenja za nebezbedne lokacije.

Odeljenje za informisanje i informacione tehnologije
• pripremanje i davanje informacija sredstvima javnog informisanja i građanima iz delokruga rada Sekretarijata.
• poslovi planiranja, uspostavljanja i razvoja geografskog informacionog sistema (GIS-a);
• poslovi implementacije GIS-a u modelovanju saobraćajnog sistema;
• poslovi na prikupljanju, obradi podataka i formiranju baza podataka za potrebe Sekretarijata;

SEKTOR ZA PRIVREMENI I PLANIRANI SAOBRAĆAJ
Odeljenje za plansku dokumentaciju
• definisanje saobraćajnih uslova i davanje saglasnosti na urbanističku i tehničku dokumentaciju za saobraćajnice i saobraćajne objekte;
• razmatranje i usklađivanje godišnjih, srednjoročnih i dugoročnih planova saobraćaja u gradu;
• pripremanje projektnih zadataka saobraćajnih studija i projekata;
• kontrola realizacije programa izgradnje saobraćajnica, saobraćajnih objekata i signalizacije.

Odeljenje za privremenn režim saobraćaja
• davanje saglasnosti na privremene izmene režima saobraćaja usled radova na uličnoj mreži, manifestacija, izgradnje objekata visokogradnje;
• analiza uticaja pojedinih sadržaja na uličnoj mreži na protočnost odvijanja saobraćaja.

SEKTOR ZA TEHNIČKO REGULISANjE SAOBRAĆAJA
Odeljenje za upravljanje saobraćajnim tokovima
• stručno-operativni nadzor nad stanjem ispravnosti semaforskih uređaja;
• analiza tokova saobraćaja na gradskoj uličnoj mreži i provera prilagođenosti signalnih planova stvarnim zahtevima;
• simuliranje saobraćajnih tokova i funkcionalnosti rada svetlosnih signala u zonama i na potezima gradske ulične mreže pomoću specijalizovanih softverskih paketa;
• predlaganje izmena rada svetlosnih signala na raskrsnicama, potezima i zonama;
• priprema i daljinski upis signalnih planova u komandne uređaje na raskrsnicama, pomoću softverskih aplikacija za upravljanje i monitoring saobraćaja.

Odeljenje za dinamički režim saobraćaja
• poslovi u oblasti upravljanja, tehničkog regulisanja saobraćaja;
• analiza protoka i režima saobraćaja;
• definisanje i kontrola postavljanja saobraćajnih znakova i saobraćajne opreme.

mislim da su trenutno najveci problem psi lutalice kojih ima na desetine u naselju. ovo je strasno sta se desava poslednjih dana.

МИМКА, аутобуси се искључују из саобраћаја са редовних линија због кварова услед великих врућина... а од 15. јуна је ступио на снагу летњи ред вожње који подразумева смањење капацитета превоза и за 40%!
Мислим да су захтеви за нову линију из насеља нереални, тренутно најбоља опција нам је продужетак линије 89 али и то подразумева радове у нашој улици јер зглобни (дупли) аутобус не би могао да окрене (скрене).

MMA , verovatno ste u pravu, ali mislim da im trebamo pisati jer će proći i leto.
CIBERSERB , da li ste zvali šintere?

cyberserb":3mb3jb1m je napisao(la):
mislim da su trenutno najveci problem psi lutalice kojih ima na desetine u naselju. ovo je strasno sta se desava poslednjih dana.

sipaj im malo vode i ne sramoti se... ako je tebi desetak,a pa taman i da ih je pedeset, kerova najveci problem u zivotu i ako je to toliko strasno onda blago tebi

razgradjevinar":1t6kkgey je napisao(la):
cyberserb":1t6kkgey je napisao(la):

sipaj im malo vode i ne sramoti se... ako je tebi desetak,a pa taman i da ih je pedeset, kerova najveci problem u zivotu i ako je to toliko strasno onda blago tebi
zbog onih koji im sipaju malo vode i daju malo hrane i jesu tu. ako ti divlji kerovi nisu problem onda zaista imas ozbiljan problem sa poimanjem zivota u gradu. verovatno ti ni zaprezna kola i motokultivatori u saobracaju nisu problem. verovatno ne zivis u ovom naselju, pa ne razumem otkud ti potreba (pravo da pises ti ne osporavam) da bilo sta pises ovde, jer nemas blage veze sta se desava

MIMKA1980":4le9b4qd je napisao(la):
MMA , verovatno ste u pravu, ali mislim da im trebamo pisati jer će proći i leto.
pa sinteri su ih i istovarili ovde pre neko vece. pokupe ih, sterilisu i izbace na jedno mesto. u ovom slucaju je to nase naselje....a neke komsije su ih jedva docekali. valjda im je lakse da se socijalizuju sa kerovima, nego sa ljudima sa kojima zive u zgradi

cyberserb":v39np089 je napisao(la):
MIMKA1980":v39np089 je napisao(la):
pa sinteri su ih i istovarili ovde pre neko vece. pokupe ih, sterilisu i izbace na jedno mesto. u ovom slucaju je to nase naselje....a neke komsije su ih jedva docekali. valjda im je lakse da se socijalizuju sa kerovima, nego sa ljudima sa kojima zive u zgradi

Njihovo pravo da se socijalizuju sa kim god zele, nemozes nekome nametati da se socijalizuje sa kim ti zelis.
Pitanje je da li je zabranjeno psima davati vodu, i hranu ako nisu tvoji ?
Mislim da nije. Takodje ti psi koji su sterilisani , su deo projekta za smanjenje pasa u gradovima na neki humaniji nacin. U selima i po zabitim delovima ove drzave nema takvih akcija, tamo se lovacka drustva bave ubijanjem pasa sacmom.
Psi , macke umiru u najtezim mukama.
Kao sto vidis, ima razlike izmedju zivota u gradu i provinciji odnosno selu.
Nemojte samo da nam donosite standarde iz sela u grad, ako vam ne odgovara zivot u gradu, izvolite nazad u selo.

^Sigurno ukoliko ima agresivnih pasa da treba reagovati, i obavestiti nadlezne. Agresivnio psi su losi i za druge pse koji nisu agresivni,a vecina ulicnih pas i nije agresivna. Drugacije je kada su veliki copori, ili kada su psi izlozeni torturi od strane ljudi, onda se plase, i znaju da napadaju. Cak i takvim psima ima spasa, ali treba vremena za rehabilitaciju, mada nekima nema pomoci, pa moraju biti uspavani. Ja i danas nosim oziljak na nosu od ujeda psa, pre 30+ godina, rasnog psa, od prijatelja , u njihovom dvoristu.
Ja sam kriv sto me je ujeo, nisam ga video , seo sam na njega dok je lezao, on se trgao ujeo me za nos , i to je to.
Ostao je vecno oziljak, ali ja se posle toga nikada nisam bojao pasa, naprotiv.
Nikada posle toga me nijedan pas nije ujeo, nisam imao neka neprijatna iskustva, a imam brdo pozitivnih stvari da ti napisem o iskustvu sa psima, kako mojim, tako i drugih ljudi.

cyberserb":2lvehsx8 je napisao(la):
MIMKA1980":2lvehsx8 je napisao(la):

Па то говори о нама као људима, пси су бољи и лакше се социјализују, овде је велики проблем што су људи несложни.
И ја би им дао воде

И да, врло битна ствар...ми смо дошли на територију где су пси раније живели...нису они нама узурпирали насеље већ ми њима :| Од када знам за себе овде је било керова

Što se tiče kerova, ljubiteljima bi preporučio da se jave glumici Brižit Bardo. Ona će ove keromrzce tužiti međunarodnom sudu. Teško vama keromrzci. Što se tiče ljudi iz urbane sredine, vidim da ste i svrake, vrane, gačke, i druge šumske ptice preoteli stanovnicima iz ruralnih sredina (njihovih šuma, njiva i sl.).

Ljubitelji kerova bi trebalo da placaju porez na svoje ljubimce, jer nisam primetio da u zgradama gde se voda placa po clanu domacinstva oni placaju vece racune po osnovu nemackih boksera, snaucera, nemackih ovcara...
@MMA, teritorija na kojoj mi sada zivimo je nekad bila selo Bezanija, ali cisto sumnjam da biste zeleli da imate svinjac ili stalu pored haustora u kome zivite.

A zasto bi neko placao porez na ljubimce? Jer tebi tako odgovara? Jer si besan na sve oko sebe?

Kakve veze ima utrosak vode sa ljubimcima?

Feanor":2nbjsza3 je napisao(la):
A zasto bi neko placao porez na ljubimce? Jer tebi tako odgovara? Jer si besan na sve oko sebe?

Pa valjda i ljubimci moraju da piju vodu i da se kupaju. Jadan tvoj pas, ako ga imas. Skapace od zedji na ovoj vrucini.

Svuda u svetu se vode debate o oporezivanju pasa i macaka i gradskim sredinama. U nekim zemljama takav porez postoji, u nekima ne, ali se o tome diskituje. S jedne strane to bi dovelo do budzetskih prihoda, a sa druge do povecanja broja napustenih zivotinja. Pitanje je koliko bi porez trebalo da bude. Sa druge strane, takodje se vodi debata i o poreskim olaksicama za ljude koji udomljavaju napustene zivotinje. Negde se to primenjuje, a negde ne, ali se u normalnim zemljama o tome diskutuje. Moj stav je da bi drzanja pasa i macaka u gradskim sredinama trebalo oporezovati ili uvesti neku taksu. Nije vazno kako ce se to zvati. Takodje, oni ljudi koji imaju uslove da udome pse u nekoj vrsti azila bi trebalo da dobijaju poreske olaksice, subvencije od strane drzave ili vec nesto trece. U svakom slucaju, kako se radi kod nas nije za pohvalu. Dovoljno je prostetati Trgom republike i srescete copor od 10 pasa lutalica. Ako je to dokaz ljubavi i brige prema zivotinjama onda tesko i zivotinjjama i gradjanima ovog grada

Svima Vama koji pišete o psima, o njihovom lavežu, porezu na njih .....i ostalo, smatram da je sve to malo važno u odnosu na ono šta ti psi ostavljaju za sobom. Njihovi vlasnici bi trebalo da pokupe ono što njihovi mezimci "poseju" po travnjaku , na kome nam se igraju deca. Moram pohvaliti gospodju koja šeta dva bela, mislim, šnaucera i koja iza njih skuplja izmet , ne ostavljajući iste u travnjaku. Apelujem na nesavesne vlasnike kućnih ljubimaca u naselju, da "trofeje" svojih pasa ne ostavljaju na gledanje i gaženje !!!

cyberserb":34ar2jrm je napisao(la):
Feanor":34ar2jrm je napisao(la):

Pa valjda i ljubimci moraju da piju vodu i da se kupaju. Jadan tvoj pas, ako ga imas. Skapace od zedji na ovoj vrucini.

Svuda u svetu se vode debate o oporezivanju pasa i macaka i gradskim sredinama. U nekim zemljama takav porez postoji, u nekima ne, ali se o tome diskituje. S jedne strane to bi dovelo do budzetskih prihoda, a sa druge do povecanja broja napustenih zivotinja. Pitanje je koliko bi porez trebalo da bude. Sa druge strane, takodje se vodi debata i o poreskim olaksicama za ljude koji udomljavaju napustene zivotinje. Negde se to primenjuje, a negde ne, ali se u normalnim zemljama o tome diskutuje. Moj stav je da bi drzanja pasa i macaka u gradskim sredinama trebalo oporezovati ili uvesti neku taksu. Nije vazno kako ce se to zvati. Takodje, oni ljudi koji imaju uslove da udome pse u nekoj vrsti azila bi trebalo da dobijaju poreske olaksice, subvencije od strane drzave ili vec nesto trece. U svakom slucaju, kako se radi kod nas nije za pohvalu. Dovoljno je prostetati Trgom republike i srescete copor od 10 pasa lutalica. Ako je to dokaz ljubavi i brige prema zivotinjama onda tesko i zivotinjjama i gradjanima ovog grada

U nekim drzavama postoji porez na vise od jednog deteta, da li bi ti i ovo odgovaralo? Mislim, kad se puni kasa, nek se puni sa svim porezima koji postoje u svetu najbolje :).

Aladin":2yo9vutg je napisao(la):
cyberserb":2yo9vutg je napisao(la):
Feanor":2yo9vutg je napisao(la):

U nekim drzavama postoji porez na vise od jednog deteta, da li bi ti i ovo odgovaralo? Mislim, kad se puni kasa, nek se puni sa svim porezima koji postoje u svetu najbolje :).
blago tebi i tvojoj pameti na ovom poredjenju

Vrh