Filijala Stari grad je u Bulevaru Despota Stefana (bivsa 29.Novembra). Najlakse i najjednostavnije je do njih sa Novog Beograda doci 95-om, tako sto sidjete na sledecu stanicu posle gradskog SUP-a, produzite jos 50 metara i predate na pisarnicu u prizemlju.MIMKA1980":1t819nfw je napisao(la):KOMŠIJE, juče sam provela 1,5 sat u sudu u Timočkoj kako bih overila kupoprodajni ugovor i Izjavu da kupujem prvi stan i to me je zadovoljstvo koštalo 700,00 dinara, da bih, kasnije, svratila do opštine gde su mi rekli da sam ta dokumenta mogla overiti kod njih BEZ PLAĆANJA (kada se kaže da vam je to za refundaciju PDV i kupovinu prvog stana).U Ljermontovoj se, takodje, ništa ne plaća!
Posle silne papirologije, ostade samo da se sve to odnese u Filijalu Stari grad.
Da li je neko odlazio da preda papire za povraćaj PDV pa da mi objasni kako se do tamo dolazi (prevozom), odnosno, gde se to tačno nalazi.
cyberserb":1xillheu je napisao(la):nacacaca":1xillheu je napisao(la):Da li se neko od komsija prijavio za placanje poreza na imovinu, i sta je potrebno od dokumenata, gde se to obavlja, do kada smo u obavezi da izvrsimo prijavu????
To se obavlja u opstini NBG na prvom spratu, kanc. 31. Radno vreme je od 8-14h.
Potrebno je:
Fotokopije kupoprodajnog ugovora i zapisnika kao i originali na uvid.
Licna karta
obrazac PPI2 (moze se kupiti u bilo kojoj knjizari)
To je sve sto je potrebno, a prijava je obavezna najkasnije 15 dana od dana potpisivanja ugovora. Ali, nikakve posledice necete snositi ako ste zakasnili
Takodje, zanimljiva je cena kvadrata na koju se obracunava porez. Poreska uprava procenjuje da je nas kvadrat oko 120000din (1053eur).
milena1976":3bjqyvua je napisao(la):cyberserb":3bjqyvua je napisao(la):nacacaca":3bjqyvua je napisao(la):Da li se neko od komsija prijavio za placanje poreza na imovinu, i sta je potrebno od dokumenata, gde se to obavlja, do kada smo u obavezi da izvrsimo prijavu????
To se obavlja u opstini NBG na prvom spratu, kanc. 31. Radno vreme je od 8-14h.
Potrebno je:
Fotokopije kupoprodajnog ugovora i zapisnika kao i originali na uvid.
Licna karta
obrazac PPI2 (moze se kupiti u bilo kojoj knjizari)
To je sve sto je potrebno, a prijava je obavezna najkasnije 15 dana od dana potpisivanja ugovora. Ali, nikakve posledice necete snositi ako ste zakasnili
Takodje, zanimljiva je cena kvadrata na koju se obracunava porez. Poreska uprava procenjuje da je nas kvadrat oko 120000din (1053eur).
Cyberserb, kako ste popunili u poreskoj prijavi rubriku Podaci o korisnoj povrsini nepokretnosti, odnosno vrednosti povrsine terase, ostave, potkrovlja s obzirom da u kupoprodajnom ugovoru pise samo ukupna povrsina, a nikakav plan niti specifikaciju povrsina nismo dobili od investitora? Da li ste te povrsine sami racunali? Hvala
MIMKA1980":2eqgtkdi je napisao(la):Ja sam cenu PDV prepisala sa priznanice koju sam uplatila kada smo plaćali PDV i UČEŠĆE (u dinarima), a CENU STANA BEZ PDV sam upisala tako što sam pomnožila taj iznos (koji piše u Ugovoru u evrima) sa SREDNJIM KURSOM EVRA koji je važio tog dana kada sam uplaćivala učešće i PDV.