Šta je novo?

Stambeno-Poslovni Kompleks "Savska Terasa" u Železniku

Sastanak u vezi formiranja skupštine zgrade u lameli 1, je u subotu 02.02.2013.godine u 17h. Detalji oko formiranja su okačeni u hodniku. Ponesite kopije ugovora kao dokaz vlasništva. Budući predsednik (ja ne mogu biti, nisam formalno vlasnik) može kao dokaz vlasništva priložiti listing prijavljenih iz infostana. Posle formiranja skupštine (zapisnik) se pravi pečat i registruje se skupština u opštini, a posle se vadi PIB i otvara se račun i to je to.
Prvi korak, nakon formiranja, bi trebalo hitno da se potpiše ugovor sa firmom oko lifta i čišćenja. Pozdrav
 
Sastanak je bio u nedelju,a predsednik nemam pojma kako se zove...xexe izvini komsija sto ti nisam zapamtio ime.jos uvek se upoznajem sa ljudima, sve sam pomesao, ne znam ni ko je u kojoj lameli
 
Da osvežim malo temu. Skupštine su formirane za obe lamele i čeka se upis skupština u opštini, pa dalje da se rešavaju ostali problemi (puštanje lifta, čišćenje, video nadzor, osvetljenje itd).
Stigao račun za infostan i stavka za grejanje nije mala. Ako neko zna da li je taj račun za grejanje od kada je pušteno grejanje (20. nov) ili kako piše samo decembar? Stavka "angažovana snaga" je isto velika i pitanje je kako se određuje obračunski broj kW za stan?
Koliko sam saznao, (broj rebara x 0.15kW + 0.5kW sušač) x 3070din = angažovana snaga godišnje, ali kod mene se ne poklapa?!
 
Stigli opet računi.......opet veći nego što sam uz istu potrošnju i navike imala u stanu iste kvadrature.......Račun za grejanje....neočekivano veliki...Kako sam razumela na sastanku s gdjom iz Brunate naša angažovana snaga bi bila oko 2500 dinara a dobili smo hiljadu više....pa je ta cifra veća od potrošnje.......
Bilo bi dobro IPAK videti o čemu se radi....ipak ćemo račune plaćati i leti i sigurno ono što sada dogovorimo ostaje za sve sledeće iznose.
Struja je ovog puta bila ok....vidim da imamo i RTS pretplatu....Bilo bi dobro da nam te račune dostave malo ranije a ne dan pre isteka roka za benefite.....
Ostalo .....dobro...ide nekako .....JEDINO VEEEEELIKA KRITIKA NA RAČUN HIGIJENE HODNIKA....MISLIM DA MOŽEMO POKAZATI VIŠE VOLJE DA NAM HODNIK NE BUDE KAO PROLAZ ISPOD ZELENOG VENCA.....Evo, još malo pa prolaće, bićemo više napolju pa ćemo imati priliku i da se dogovaramo i bolje upoznamo.
 
Mi smo dobili ovakav odgovor od toplana Naselje Mileve Maric Novi Brograd
Odgovor od elektrana
Poštovani,

Suština ovakvog sistema naplate i korišćenja grejanja jeste mogućnost regulisanja temperature u stanu i upravljanja troškovima. Ovim sistemom se omogućuje upravljanje potrošnjom i merljivost takvog ponašanja, a ušteda se ostvaruje termičkom izolacijom objekta što je u slučaju Vašeg objekata ispunjeno. Poređenje računa po potrošnji i raspodeli sa računima po paušalu su smisleni samo na godišnjem nivou, jer oni koji plaćaju po potrošnji i raspodeli leti će imati samo stavke angažovane snage, a stavke grejanje (potrošnja) neće biti. S obzirom da ste postavili niz pitanja, krenimo redom:

Pitanje: 1. Molimo vas da nam odgovorite kako je moguće da nam računi za grejanje za decembar budu više nego duplo veći nego za novembar?
Odgovor: U decembu mesecu su bile niže spoljne temperature, tako da bi se u objektima održavala propisana temperature isporučeno je više energije. U slučaju da je u decembru mesecu bila isporučena toplotna energija ista kao i u novembru mesecu u predmetnim objektima ne bi bilo moguće uspostaviti propisane tempereature.

Pitanje: 2. Zahtevamo da nam objasnite kako se obračunava angažovana snaga
Odgovor: Naplatu angažovane snage vrši JKP "Infostan" i obračun se vrši na osnovu godišnje cene – 3061.35 дин/kW (na računu prikazano kao stavka GREJANJE-angažovana snaga koja se za 1. grejnu sezonu obračunava na period od 6 meseci, a po isteku grejne sezone - majski računi - na period od 12 meseci - pa će od maja biti duplo manje iskazana). Ovo "Infostan" raspodeljuje prema broju dana u mesecu tako da je jedinična cena u računu "Infostana" varira u zavisnosti od broja dana u mesecu (neće biti ista jedinična cena u novembru - 30 dana, decembru-31 dan, februar-28 dana). Prilikom isteka tekućeg obračunskog perioda koji traje do 31.03.2013, odnosno od majskog računa Infostana (gde se nalazi aprilska potrošnja) prelazi se na 12- mesečni obračun tako da će se stavke „angažovane snage“ u tim računima (od maja pa nadalje) prepoloviti.

Pitanje: 3.Takodje, varijabilni deo je pravi rebus. Kako je moguce da korektivni faktor (koeficijent) u novembru bude 0.83, a u decembru 1.79? Više nego duplo veći!? Po kom osnovu?
Odgovor: Koliko nam je poznato, korektivni koeficijent je ustvari specifična vrednost jedne očitane jedinice izražene u kWh, odnosno korektivni faktor = specifična vrednost jedne očitane jedinice = “UKUPNA POTROŠNJA SA PRIMARA”/”UKUPAN BROJ OČITANIH JEDINICA”. Takođe, može se dedfinisati da se raspodela vrši prema procentualnom učešću pokazivanja impulsa u jednom stanu u odnosu na sve impulse očitane u objektima koji se greju sa jedne podstanice. Ova vrednost nije svaki mesec ista i ne može biti. U svakom slučaju za ovakva pitanja upućujemo Vas na firme koje rade raspodelu (Vaš investitor je sklopio ugovor sa firmom koja vrši RASPODELU POTROŠNJE, pa samim tim "Beogradske elektrane" za to nisu nadležne).

Pitanje: 4. Kako je moguće da pojedinci uz maksimalne mere štednje potroše 3 puta više u odnosu na prethodni mesec?
Odgovor; Na ovo je nemoguće odgovoriti egzaktno, jer je u pitanju subjektivan stav SVAKOG KORISNIKA PONAOSOB - da li je neko "štedeo" u objektu.

Pitanje stranke: 5. Zašto na računu ne postoji stanje brojila? Zašto niko iz "Beoelektrana" nikad nije došao da nam objasni način obračuna?
Odgovor: Nije poznato kog brojila, da li u stanu ili u podstanici? Beogradske elektrane su jedino nadležne za primarno merilo (brojilo), dakle ono u podstanici, a ne unutar objekta i/ili stanova. Dakle, što se tiče pokazivanja uređaja u stanu, firme koje vrše raspodelu su obavezne da dostave stanarima obračun raspodele odnosno da pokažu kako se došlo do stanja kWh koji se pojavljuje na poleđini računa "Infostana". Što se tiče očitavanja primarnog merila, dakle, onog u podstanici, bilo bi dobro da stanari, odnosno predsednik skupštine stanara, hoće da potpiše zapisnike o očitavanju koje vrše radnici preduzeća. U svakom slučaju, mogu uputiti dopis Organizacionoj celini Marketing i prodaja (Cara Dušana 141, Zemun), na osnovu kojeg ćemo proslediti stanja brojila na primarnom delu predajne stanice (ovaj podatak korisnicima ne znači previše - osim za kontrolu - bez raspodele utrošenih kilovat sati koju radi firma angažovana od strane investitora za očitavanje i raspodelu ukupne potrošnje objekta).

S obzirom da su objeki priključeni na sistem daljinskog grejanja u mesecima kada je beležena visoka potrošnja energije, razumno je i interesovanje korisnika. Međutim dolaskom toplijih meseci, biće manja i potrošnja kilovat sati, pa će tako će i računi biti manji, a da će ceo sistem biti verujemo jasniji i samim stanarima.

S poštovanjem,

Pozivni centar
JKP " Beogradske elektrane
 
Hahahahaha
Tako birokratski, nema sta.
Izvinite sto se smejem, ali to (ludilo) je posledica 15 godina preganjanja sa Beoelektranama, koje nije dalo rezultata.
 
Зна ли неко зашто не ради улична расвета испред зграде?
 
Pogledao sam par stanova priblizno moje kvadrature. glupost, sve su jednosobni, bas je los raspored, a kod dvosobnih skoro svih je ulaz u spavacu iz dnevne. kao u Stepi
 
Bio sam zainteresovan za ovu zgradu i to jako ali plan je propao iz nekih razloga,nebitno.
Na lepom je mestu i to vam je relativno miran kraj. Ujedno kao "domorodac" vam zelim dobrodoslicu u Zeleznik :)
PS. Pitanje za kraj dokle se stiglo sa izgradnjom ostalih objekata? Jesu li krenuli ili kako sta?
 
Pogledala sam nove lamele.......bezveze.....Čudi me da na osnovu dosadašnjih iskusava nisu ukapirali da je poenta u maloj kvadraturi napraviti funkcionalan raspored. Naši stanovi su bolje rešeni, a videla sam sve strukture. Moj stan od 72,38 kvm izgleda kao da je u kući a ne zgradi...dve terase, velike sobe....dnevna osunčana i velika.......ovde to nisam primetila osim u stanovima od 69 kvm kojih ima malo. Videćemo kako će ići prodaja..........Ja sam zadovoljna životom u ovoj zgradi, tiho, komšiluk je ok, Malena je oplemenila sve to i prosto je obožavam....čini mi se da mirnije i kvalitetnije živim ( a i spavam)........počela sam da simpatišem Železnik..........Neću kvariti utisak nekim sitnicama koje još opterećuju prvu godinu života ovde.....a vezane su za neke kvarove koje su rezultat loše odradjenog posla i loših materijala.....ali, i to se može rešiti uz dobru volju..... :)
 
Zainteresovan sam za jednosoban stan u ovom naselju, kad ono medjutim. Gledam strukturu jednosobnih stanova u novim lamelama i ne mogu da verujem kako je sve katastrofalno reseno. Stan od 48kvadrata bez spavace sobe?! Ma dajte molim vas, kakvo je ovo arhitektonsko resenje funkcionalnosti? Jako sam razocaran. Ulaz ima 7m2. Za stan od 42m2, velicina dnevnog boravka je 19m2. Da ne nabrajam vise. Cekam da vidim sta ce "TUS" ponuditi.
 
Sto se tice strukture stanova lamele 1 i 2 mnogo su bolje odrajeni nego ovih sto su u izgradnji.Pored par zamerki :? dosta sam zadovoljna stanom.Komsiluk je ok,mirno,lepo,novo!!Nadam se da ce se ovi novi stanovi isto dobro prodati,jer cemo ostati zauvek pored blatnjavog puta. :shock: Ipak bi bilo lepo da se ovo naselje kompletno sredi,a ne da nanosimo blato u "kucu".Naravno treba i put da se napravi,kako kroz naselje ka novim stanovima,tako i ka Loli .Ovaj je suvise uzak,pesacima treba trotoar,a kolima malo vece prosirenje. :(
 
Koliko sam ja video veći stanovi su dobri, a manji su malo lošije isprojektovali. Mislim da su stanovi u staroj zgradi bolji.
Međutim, to su stanovi na papiru i moguće su izmene, i soba više.
@majta: Slažem se, okolinu zgrade kada dodje lepo vreme treba srediti i još nekoliko "sitnica"
 
Je l moze neko da mi kaze kada ce ta firma koju smo angazovali da ocisti zgradu? uzasno je prljavo
 
Komšije,
Pa kome toliko smeta Malena, neka slobodno kaže a ne da u potaji zove šintere. Kakav si ti to čovek što si ih zvao, čime li ti se samo zamerila. Danas su dolazili, uhvatili je, ali su je na kraju ipak pustili.
Pas je sterilisan, nikoga ne napada, veruje ljudima, svima se raduje. Ako ona ne bude tu, doći će drugi. Ona čuva teritoriju.
Neka oni kojima smeta kažu šta im smeta pa da vidimo kako da rešimo problem. Ja, se lično osećam sigurnije kada kasno noću dođem, pozovem je i ona me sačeka u onoj mračini ispred zgrade, onda sam sigurna da nema nikoga drugog. Ni pasa ni ljudi.
Hajde oni koji su dobre volje i dobre duše neka se jave, da skupimo novac da je čipujemo pa da se ne plašimo šintera. Ili da tražimo nekoga da je udomimo, nije zaslužila da završi kod šintera.
 
Молим???
Како ја то не знам?
Страшно......таман сам помислила да живим међу нормалним људима....Рекла бих да је већина образована а то са собом носи и неке друге квалитете осим дипломе! Хуманост, човекољубље, љубав према животињама, деци.....Деци....да стварно...сви их имамо....видим лепо се с њом играју, уживају....да их волите не бисте звали шинтере! Одлично знате колико животиња утиче на психолошко одрастање детета...више него пун стан играчака и компјутера....више него свакодневне свађе које чују око себе.....
Имам мачку од 13 година.....с њом сам обишла неколико станова као подстанар, донела је из друге државе.....најлакше би било да сам је негде оставила.....АЛИ, ТО НЕ БИХ БИЛА ЈА...НЕ БИ БИЛА ОНО ШТО ЈЕСАМ....НЕКО КОГА ВОЛЕ ДЕЦА И ЖИВОТИЊЕ А ОНИ НИКАД НЕ ГРЕШЕ!!!!!
НАДАМ СЕ, КОМШИЈА, да ћеш схватити да животиње нису разлог наших фрустрација, нису они криви што имамо рату за стан, што немамо довољно пара и што није све баш како желимо. Они нам чак могу помоћи да све те пошасти превазиђемо с осмехом....
НУДИМ СВАКУ ПОМОЋ ОКО РЕШАВАЊА ОВОГ "ПРОБЛЕМА"....
 
Postovane komsije, nema potrebe da toliko dizete prasinu i pravite problem oko Malene.
Radnici Zoohogijene koji su dolazili bili su u reovnom obilasku terena (barem tako su mi rekli), zatekao sam se (vracao se kuci) kad su bili ispred zgrade i kada su uveli pa izveli Malenu. Rekao sam im da je pas na staranju kod nas, a inace spasila je kucica i ogrlica koju su videli pa su je zbog toga i vratili.
A kad ste vec potegli tu temu drage komsije, licno nemam nista protiv zivotinja i njihovg drzanja i ja volim da ih vidim, ali nemam uslove da ih cuvam, moram da vam kazem da drzanje istih zahteva odredjene obaveze za one koje ih drze, od cipovanja, vakcinisanja, veterinarskih pregleda pa sve do ciscenja izmeta koje te zivotinje ostave.
Svi smo svedoci da je mali zemljani plato ispred prolaza za ulaze u zgradu skoro uvek prosaran izmetom zivotinja, sto nije za pohvalu pre svega vlasnika tih zivotinja. Nadam se da ce se ubuduce voditi racuna o tome.
 
Komsije,da li neko ima podrobnije informacije o zajednickim prostorijama,kao i kada se planira njihovo preuredjenje u ostave,podrume ...?
 
Od zajedničkih prostorija u ulazu 1 ima ostava u podrumu oko 30kvm, prostor ispod stepeništa u podrumu (najbolje za bicikle), medjuprostorija između garaže i ostave i ima tavan. Trebamo na nivou skupštine da se dogovorimo oko korišćenja zainteresovanih ovih prostorija. Na tavanu ide izolacija pa je malo nezgodno korišćenje, jedino ako se stavi neka tvrda podloga. Postoji i mala ostava sa vratima sa spoljne strane koje je uzeo telekom, ali pitanje je pravno da li imaju pravo na to. Ostava u podrumu je nepravilnog oblika i treba pametno podeliti po stanovima.
Pored ovoga ima u garažnom prostoru hidrostanica, prostorija dizel agregata, splinker prostorija (L2) i toplotna podstanica (neće biti omogućen pristup).
 
Da li neko slučajno zna u kojem propisu je definisana debljina krovne izolacije.
Na jednom mestu sam pronašla da se preporučuje 20 cm staklene vune, a na drugom da ne sme biti manje od 15 cm.
Zimus sam se smrzla, a sada mi već gori u stanu.
Ako neko zna gde mogu da nađem odgovor na ovo pitanje ili kome da se obratim da bih ga dobila, neka mi jevi.
Hvala
 
Od debljine izolacije još je važniji vazdušni sloj između nje i krovne pokrivke, koja mora imati neprekinuto vazdušno strujanje celom kosinom krova. Džabe je i 40 cm izolacije ako nema tog vazdušnog kanala, koji majstori uglavnom zapuše prilikom postavljanja vune.
 
Vrh