Šta je novo?

Stambeno-Poslovni Kompleks "Savska Terasa" u Železniku

Svsavic - Razumem sve to sa vazduhom, ali je problem što izgleda nisu uradili na tavanu to nešto za ozračivanje. Kada dođu ovi što su radili grejanje, a to je jednom nedeljno, oni samo dopune vodu u sistem. Kada ja ne bih redovno ispuštala vazduh iz sistema, meni bi radijatori bili potpuno hladni 6 dana, a onaj jedan dan kada oni dođu radili bi nekoliko sati. I što je najgore, stanje se ne popravlja. Naime, prvih dana je bilo dovoljno da se vazduh ispusti jednom dnevno, onda dva puta, a danas su se bukvalno potpuno hladili na svakih 5 sati. Kako su to oni gradili ako je moj posao da ja ozračujem sistem i dokle će ventili na mojim radijatorima izdržati ako se tri puta dnevno odvrću?
Ono što si mi objasnio sa podešavanjem temperature, teorijski mi je jasno, mada moram kupiti termometar pa da vidim da li zaista ima 20 stepeni na četvorci. Ali odmah ću da testiram u kupatilu.
Inače, ta voda na plafonu nije kondenzacija, curila je sa tavana, zvali su limara da gore nešto popravi, sada ne curi, suši se, ali je na zidu odvratna fleka.

Ne znam da li se i vama dešava, ali u mom kupatilu dva do tri puta dnevno jezivo smrdi, kao u neodržavanom javnom toaletu. Dođe i prođe, ali kada dođe, zaista štipa za oči.

ab1970 - Malena je još uvek štene, nema ni godinu dana, kako sam saznala od radnika. Na žalost, mislim da je već skotna. Danas sam zvala neke svoje prijatelje veterinare da ih zamolim da urade sterilizaciju u pola cene, ja ću platiti za materijal. Međutim, onda bi je negde trebalo smestiti par dana, i ne znam šta ću za to. Da se bar ne koti. Ako ona sterilisana bude živela tu isperd zgrade neće nam dolaziti druge lutalice jer će ona čuvati svoju teritoriju. Svesna sam da danas niko nema novca na bacanje, ali evo nadam se da ću se ja pobrinuti za sterilizaciju, kada bi se još neko pobrinuo za neku kućicu. I mislim, da ukoliko samo ona ostane tu, niko neće zvati šintere.
 
U kupatilu je termoventil iznad radijatora i ne meri realno temperaturu, i mora se podesiti na jače. Smrad potiče od kanalizacije, pogledaj da li ima sifona (savijeno crevo za vodenim čepom) ispod lavaboa i kade ili možda od otvora za veš mašinu
 
Poslali su mojoj svastici (na e-mail) kao potencijalnom kupcu, slike (render) nove zgrade:

P7wG.jpeg


P7wT.jpeg


Koliko vidim isti je eksterijer kao ova izgrađena i ima sprat više tj. prizemlje je na nivou prvog sprata. Ima jedna greška, ove strane zgrade koje se vide su severna i zapadna, i sunce ih nikada neće tako obasjavati, ali to je samo render.
 
Super izgleda, ti si mogao da slikas trenutno stanje iz istog ugla pa da stavis ispod ovih radi poredjenja.
 
Nažalost nemam slike, ali ima prethodne postavljene od "Станар"-a:

ssa53067.jpg


ssa53061.jpg


ssa53057.jpg
 
Lepo izgrledaju nove zgrade....ali,ko bi čekao još dve godine. :)
Ali, neće imati lep pogleda kao mi....retkost je u BG. gledati reku, prirodu, prostranstvo. Obično vidiš susednu zgrdu i kontejner! Bilo bi dobro da se to završi brzo, da se konačno otvori i neka prodavnica, pošto svaki čas trčkaramo po nešto jer nismo navikli da smo u nedodjiji :(
I......sredite te hodnike, ulaze....biće lepše!
 
Ja mislim da je položaj nove zgrade mnogo bolji nego stare, na visini je i bliža "centru" železnika i ima bolji pogled
 
Videćemo....kad god sam pravila prvi put neku tortu uvek mi baš tada uspe onako kako hoću, posle bude samo kopija.....A centar Železnika mi ne znači mnogo.....bitan je prevoz koji je ovde dobar, a pogled...kad bolje razmislim i nemam vremena da nešto studiozno posmatram baš svaki dan.....Položaj našeg stana je idealan, potpuno odvojen od gužve, parkinga, kontejnera...Uostalom, ukusi su različiti a i prohtevi. Bitno da sve dobro profunkcioniše i da ovde lepo živimo. :)
 
Za kada je planirano da izgradnja nove zgrade bude zavrsena?
 
Hvala komsiji koji je skinuo papir sa vrata na kome lepo molim da se crna kuja ne pusta u zgradu. kad izadjem ispred stana, pa niz stepenice, svuda krv, kao da sam na hirurgiji. stvarno je ruzno. a tek u ulazu izmedju dvoje vrata-strasno. bas sam odusevljen kakvog komsiju ili komsinicu imam
 
Pozdrav za komsije.
Hteo bih da iznesem situaciju oko postavljanja kontejnera sa smece.
Smatram da mesto na kome je sada postavljen deo kontejnera na samo par metara od ulaza u prolaz za lamele 1 i 2 nije adekvatno. Svako od nas mora da prodje pored tih kontejnera da bi dosao do svog ulaza. Za sada stanje sa smecem nije alarmantno, nema svih stanara pa i nema vecih kolicina smeca, ali mogu samo da zamilsim kako ce to mesto da izgleda kad se smece ostavlja pored kontejnera jer su isti puni, pa kad psi lutalice kojih vec ima dodju u jos vecem broju i raztezu ostatke smeca svuda unaokolo, na sta ce liciti ulazi u zgrade...
Kad sam pokusao da sa ljudima iz Graditelja i Gradske cistoce razgovaram da bi se to mesto promenilo oni su mi rekli da je to idealno mesto i da na drugom mestu ne mogu da postave, da tamo gde je projektom predvidjeno sada bi trebalo da se napravi decije igraliste i sl.
Milsim da bi trebalo da se organizujemo kako bi izdejstvovali promenu mesta postavlljanja kontejenera.
Drage komsije sta vi milsite o ovome?
 
Poštovane komšije.....slažem se oko postavlanja kontejnera na funkcionalnije mesto....kad dodju svi stanari i letnje vrućine biće lep i ugodan prizor svima....od mirisa do pogleda....
Koliko mogu da vidim po broju automobila a i upaljenim svetlima u stanovima, posebno u drugoj lameli, već ima poprilično useljenih stanova....a to znači da bi se trebalo organizovati oko SAVETA STANARA i uvesti pravila ponašanja....ipak smatram da je i tzv. dvorište deo našeg stanovanja i da bi trebalo biti uredno. Ni malo mi se ne dopada kako to sada izgleda. A vidim da mnogi tome doprinose i ne smeta im....bez uvrede....Od kartona, dobro još majstori rade, hrane za kucu ( smatram da bi trebalo biti negde dalje od ulaza ), izbačenih kesa sa smećem....pa jutros i nekih drugih stvari.....naša zgrada neće baš ličiti na ugodno mesto za život i odmor. :(
Želim da čujem vaše mišljenje i predlog kako da to sve uredimo što pre?!!!
Poznajem ljude koji žive u jednoj zgradi na Ceraku, otprilike kao naša, koji su se tako organizovali da imaju čak i oglasnu tablu na kojoj se sami oglašavaju, čestitaju praznike, organizuju dolazak Deda Mraza za decu, kite ulaz i dele deci poklončiće ....zgrada je čista, mirišljava i deluje novije nego ova naša tek napravljena. I oni imaju kuče koje hrane i kome su napravili kućicu u suterenu. Zgrada je stara oko 15 godina. :)
Ne želim da pametujem ali zato smatram da smo svi zaslužili da živimo u prijatnoj sredini! SREĆANA NOVA GODINA!!!
 
Kontejneri su na apsolutno neodgovarajućem mestu, ali treba da znate da ako ih samoinicijativno premestimo smeće se neće odnositi.
U mojoj bivšoj zgradi imali smo isti problem, ali rešili smo ga. Jedini način je zvaničan zahtev Skupštine stanara upućen Gradskoj čistoći.
A tu se vraćamo na problem svih problema, a to je Skupština stanara. Lepo je govoriti treba da se formira, treba da se nešto uradi. Samo treba, ali ko će to da pokrene. Ja sam dva puta pokušala da skupim sve stanare, nisam uspela, čak ni pola ih nije došlo. U zgradi samo čujem komentare da nam nešto treba, ali svi čekaju da se neko drugi prihvati tog posla. Po sadašnjem zakonu obaveze Predsednika Skupštine stanara nisu male, a neizvršavanje nekih od njih čak je i novčano kažnjivo. Ko će onda da prihvati to da radi? Ko će da juri od stana do stana i tera ljude na nešto?

abv1970, hajte komšinice, pokušajte vi da sazovete konstitutivnu sednicu za formiranjekućnog saveta, ja ću vam voditi zapisnik i da pokušamo nekoga da ubedimo da se prihvati zadatka predsednika. Da svi damo predloge kako bi zgrada trebalo da funkcioniše. Znate, ima tu hiljadu stvari, od sklapanja ugovora za čišćenje zgrade, pokretanja lifta, preseljenja kontejnera, kupovine i menjanja sijalica u hodnicima, kupovine lopata za sneg i ostalog pribora za čišćenje, korišćenja zajedničkih prostorija za te stvari, paljenja svetla u prolazu između ulaza, ostavljanja đubreta po hodnicima, hiljadu i jedna stvar, a bojim se da svi čekaju nekog drugog da se time bavi a da oni samo uđu i prođu do svog stana, a da kada nešto ne funkcioniše pljuju. Znači, pokrenite, ja ću rado pomoći.

Evo i oko ove nesrećne kerušice ispred zgrade. Neka se jave dobri ljudi da joj nabavimo kućicu i da je smestimo u nju. Ja ne krijem da volim životinje i da nikada ne bih povredila nekog psa ili pozvala šintersku službu. Ali oni mužjaci što se skupljaju oko nje su zaista veoma neprijatni i mogu da prerastu u čopor koji će se ovde odomaćiti. Ali zvanjem šintera se ništa ne postiže, doći će drugi za par meseci. Najbolje bi bilo sterilisati je i onda je problem rešen, neće dolaziti mužjaci, neće se stvoriti čopor jer će ih ona terati. I pošto nisam od onih koji govore da nešto treba i čekaju da drugi to urade, ja ću se pobrinuti za njenu sterilizaciju, a hajde neka se neko javi za kućicu, pa ćemo je lepo pomeriti iza zgrade, neće više ulaziti unutra i sve ćebiti kao treba.
 
Slažem se komšinice Nina...Pošto znam ko ste obratiću Vam se dogovorićemo se ali ne ovako preko foruma....Što se Malene tiče.....nije ona nesrećna....kao lutalica je još i srećna, ipak ima kakav takav "dom" tj. svoju teritoriju....za kućicu....videćemo i to.....ja imam svog ljubimca u stanu i volim sve životinje i ako se lepo sve to uredi biće lepo i njoj i nama. Potrebno je samo malo dobre volje.
 
Ja sam u lameli 1 i uskoro se useljavam (još prebacujem stvari), i molim koliko ko zna da kaže, koliko je stanova useljeno (po mojoj proceni preko 50%) u lameli 1. Treba se formirati skupština stanara, a i ko je voljan da bude predsednik neka se izjasni. Skupština stanara što pre, to je u zajedničkom interesu!!
 
Ok ab1970, javite se pa da poguramo ostale.
Samo se nadam da će nas se sakupiti bar polovina kojima je stalo da živimo u čistom i uređenom. Evo malopre sam izlazila napolje i naše drage komšije su već nabacale đubre oko kontejnera, ne smeta im. Nije to niko doneo sa strane, naši stanari su bacili. A samo pet metara dalje, sa druge strane ulaza u garažu tri kontejnera od kojih su dva potpuno prazna, a jedan do pola popunjen. Znam jer sam ja u njega bacila moju kesu. Pa eto, neke od nas toliko interesuje normalan život u ovoj zgradi.
 
svsavic":1syh3xuw je napisao(la):
Ja sam u lameli 1 i uskoro se useljavam (još prebacujem stvari), i molim koliko ko zna da kaže, koliko je stanova useljeno (po mojoj proceni preko 50%) u lameli 1. Treba se formirati skupština stanara, a i ko je voljan da bude predsednik neka se izjasni. Skupština stanara što pre, to je u zajedničkom interesu!!

I ja sam u lameli 1, doduse jos se nisam uselio, trenutno i ja sredjujem stan i ubacujem stvari. Sto se mene tice i ako nisam tu racunajte na moj glas u skupstini stanara.

Inace imam i konkretan predlog za predsednika. Predlazem da to bude svsavic, posto dosta poznaje materiju a i moze da racuna na moju pomoc i podrsku za sve sto je interesu nase zgrade i stanara u njoj.
 
Sto se tice kontejnera razgovaro sam nezvanicno sa nekim ljudima iz Gradske cistoce i pomenuo im problem neadekvatnog mesta za kontejnere i oni su mi rekli u "poverenju" da sad na pocetku pomerimo kontejnere na drugu odgovarajucu lokaciju ali da bude pristupacna i uz ulicu da bi kamion mogao da pridje.
Moj predlog je da to bude 50 metara iznad od ovog mesta, preko puta na trotoaru na raskrsnici sa buducom ulicom (sada slepa ulica).
 
Ja mogu pomoći predsedniku oko tih poslova, ali ja nemam puno vremena oko toga da se angažujem a i ja nisam formalno vlasnik stana (supruga), tako da ću se angažovati oko formiranja skupštine stanara i ostalih stvari, ali da budem predsednik, teško. A šta kažeš da budeš ti Dejane :D
Inače predlažem uvođenje kućnog reda, održavanja, video nadzora, ostava na tavanu, puštanje lifa, pitanje oko zajedničkih prostorija, kontejnera, rešavanje ulaska u garažu (garažnih vrata), zelenih površina itd. i sve sa lamelom 2 oko zajedničkih stvari
 
da li nam treba skupstina stanara za svaku zgradu ili je to zajednicko, jer prvo se pricalo o lameli 1 i 2 , a sada su 21 i 21a. u lameli 1 nije useljeno 4 stana, a u lameli 2 nije useljeno 9 stanova, juce sam pitao
 
Hvala na informaciji. Koliko znam za svaki ulaz ili lamelu se pravi svoja skupština stanara
 
Kolio sam video za lamelu 1 postoje uslovi za formiranje skupstine stanara, posto se na objavljenom spiksu od 20 stanova upisalo 11 vlasnika stanova sto je uz uslov prisustvo svih upisanih i jednoglasnih odluka dovoljno da se formira skupstina stanara.

Danas su pomereni kontejneri na drugo mesto, posto je ulaz u zgradu vec postao ruglo zahvaljujuci pojedinim komsijama. Nadam se da radnici iz Gradske cistoce nece praviti probleme za novo mesto.
Zamolio bih sve komsije sa foruma da apeluju na ostale komsije da ne bacaju smece pored kontejnera, vec da pokazu malo dobrog vaspitanja i ako su kontejneri na jednom mestu puni, produze dalje odloze smece u kontejnere na drugom mestu
 
Na spisku se prijavilo 13 od 19 (20 jedan nije prodat) stanova, i to je dovoljno za formiranje skupštine. Očekujmo posle nove godine prvi sastanak i ako se steknu uslovi da formiramo skupštinu. Prvo treba prijaviti sve nedostake (ima ih ) i pustiti lift i detaljno očistiti hodnike i prozore.

Lokacija za kontejnere je dobra, nego treba da se to mesto izbetonira za kontejnere.

Otvorio se neki supermarket "aman" ispod zgrade na raskrsnici ILR i savske, zna li neko kakav je?
 
Vrh