Prvo, došlo je do greške majstora (probušio cev) a nije do pucanja cevi. Neko je pre koliko sam čuo, od stanara probušio kanalizacionu cev pa je došlo do curenja. Koliko znam samo na jednom mestu je došlo do pucanja cevi u lameli 2,ali nisam siguran.
E sada oko parketa, ako je parket relativno malo namokren na parket posle sušenja nema nikakve posledice ali ako voda više prodre (u košuljicu) parket mora da se diže.
Oko laka, stanovi se lakiraju u tri sloja, a završni sloj je vodeni lak (pallmann x96). Meni su na kraju stavili vodeni lak, posle dugog razmišljanja da li taj ili poliuretanski (nitro) ili neki drugi uz doplatu. Kada sam se raspitivao oko laka koji ću, ušao sam u izbor od milion vrsta laka (vodeni, poliuretanski, akrilni, uljani, dvokomponentni itd.). Vodeni lakovi ili eko lakovi su po kvalitetu skoro isti kao nitro lakovi (oni su u evropi i jedini izbor zbog ekologije) jedino što vodeni lak nema takav sjaj kao nitro i vodeni lak ne menja boju drveta. Da li neko voli sjaj ili ne to je stvar ukusa i još našto vodeni lak nema onaj plastični izgled kao nitro nego kako da kažem poprima teksturu drveta i nema nikakav štetan miris.