Šta je novo?

Stambeno-Poslovni Kompleks "Savska Terasa" u Železniku

На питање o уградњи термостатских вентила у Градитељу нису знали да ми одговоре. Као што не знају ни кад ћемо добити грејање. Они, изгледа, мало шта знају.

Не би ме изненадили да на крају сами морамо да их уграђујемо.
 
Pitao sam za ventile kada su ugrađivali kalorimetre i ugradiće se sigurno. Kalorimetri ili delitelji toplote ne idu bez termoregulacionih ventila tj. jedan bez drugog ne ide.
 
AL CURI VODA PO STANOVIMA DANAS. PET STANOVA JE RUINIRANO.SVAKO KO PRICA POZITIVNO O GRADITELJU ILI JE POTPLACEN ILI JE LUD.OD 53 STANA CURELO JE DO SAD U PREKO 20.OSTALE ISTO TO CEKA I TO USKORO
 
stanar numero x":35v7vwmx je napisao(la):
AL CURI VODA PO STANOVIMA DANAS. PET STANOVA JE RUINIRANO.SVAKO KO PRICA POZITIVNO O GRADITELJU ILI JE POTPLACEN ILI JE LUD.OD 53 STANA CURELO JE DO SAD U PREKO 20.OSTALE ISTO TO CEKA I TO USKORO
O kojim curenjima vode pricas? Jesu li u pitanju curenja iz vodovodne instalacije ili iz radijatora?
 
Čuo sam za to curenje, koliko sam načuo, probušena je greškom cev u nekom kupatilu. Voda je zatvorena. Nadam se da nije velika šteta.
 
Proverio sam u zgradi u vezi curenja vode. U pitanju je probusena cev u kupatilu u lameli 2. Kako su mi rekli voda je zatvorena i vec se radi na otklanjanju posledica.
@stanar numero x, odakle ti informacija da je pet stanova ruinirano?
 
Ja sam ulazio u te stanove pa znam kakvi su.U jednom se voda slivala niz zid ali ne od kupatila vec niz zid od hodnika
U drugom voda izasla iz kupatila na parket od hodnika.Ako neko misli da treba u novogradnji da pucaju cevi svaki dan onda u redu .
 
Na prste jedne ruke se moze izbrojati u koliko stanova nisu vrsene popravke parketa,rusenje keramike a o vodi necu ni da govorim.
Siroti keramicar Peca je imao pune ruke posla sve do pre neki dan kada je otisao iako su jos pre 1 septembra sva kupatila i keramika u stanovima bili zavrseni.
Elem ,u lameli 1 jednoj zeni je zapuseno nesto u kupatilu tako da mora da obija plocice pa ce Peca morati da dolazi.
 
Tamo gde Graditelj gradi majstori svih profila imaju pune ruke posla mesecima nakon zavrsetka zgrade.
Ko ce kupovati stanove u ostalim zgradama koje zidaju pitanje je .Kad obidju i vide nase stanove sve ce im bii jasno.Forum im nije potreban.Svaka popravka se vidi iz aviona i to nikada vise nije novo.Ja znam pouzdano podatak u kolko stanova se podigao parket zbog vode.Mozda to neki siroti stanari i ne znaju jer ce se useliti i nece znati sta se u stanu desavalo pre nego su usli.Medjutim bilo je stanova gde Graditelj nije podizao mokri parket vec samo malo prosusio, ishoblovao i prelakirao sa onim cuvenim lakom na vodenoj bazi .Tu ce kasnije doci do podizanja parketa i stanari ce da se cude od cega se podigao
 
Prvo, došlo je do greške majstora (probušio cev) a nije do pucanja cevi. Neko je pre koliko sam čuo, od stanara probušio kanalizacionu cev pa je došlo do curenja. Koliko znam samo na jednom mestu je došlo do pucanja cevi u lameli 2,ali nisam siguran.
E sada oko parketa, ako je parket relativno malo namokren na parket posle sušenja nema nikakve posledice ali ako voda više prodre (u košuljicu) parket mora da se diže.
Oko laka, stanovi se lakiraju u tri sloja, a završni sloj je vodeni lak (pallmann x96). Meni su na kraju stavili vodeni lak, posle dugog razmišljanja da li taj ili poliuretanski (nitro) ili neki drugi uz doplatu. Kada sam se raspitivao oko laka koji ću, ušao sam u izbor od milion vrsta laka (vodeni, poliuretanski, akrilni, uljani, dvokomponentni itd.). Vodeni lakovi ili eko lakovi su po kvalitetu skoro isti kao nitro lakovi (oni su u evropi i jedini izbor zbog ekologije) jedino što vodeni lak nema takav sjaj kao nitro i vodeni lak ne menja boju drveta. Da li neko voli sjaj ili ne to je stvar ukusa i još našto vodeni lak nema onaj plastični izgled kao nitro nego kako da kažem poprima teksturu drveta i nema nikakav štetan miris.
 
Бојим се да је ово што stanar numero x говори тачно. Цеви ће тек да пуцају. Зима долази, мраз је све ближи, а грејања нигде нема. Водоводне цеви ће да пуцају само тако, ако грејање не добијемо у најхитнијем року.

Зна ли неко, да ли ова несрећна зграда има громобран?
 
Budi malo optimista, nadaj se da neće biti tako.
Ova "nesrećna zgrada" za tebe nažalost ima gromobran i to svuda po krovu i na svakoj badži. Oni koji su zainteresovani će to pogledati na ranije postavljenim slikama.
 
@svsavic, чему такав коментар - "за тебе нажалост"? Ти би волео да мене удари гром, или шта? Као да је мени драго што је пукла цев, стан поплављен, грејања нема а лифт не постоји.

@nikola011, веруј ми, да ти имаш посла са Градитељем и ти би питао за сваку ситницу.
 
@Станар - Ta po tebi "nesrećna zgrada" je i moja/naša zgrada i ne dozvoljavam da se bez razloga obesmišljava bez obzira kako je i ko je izgradio. Svaka zgrada ima svoje mane i prednosti i naravno gromobran, ali ispod neke granice dostojanstva/samopoštovanja ne treba ići. Investitir će otići i mi ostajemo u toj zgradi da živimo i trebamo se bez obzira kakva je, domaćinski se odnositi prema njoj, komšijama, okolini itd.
 
Вечерас у седам нови састанак незадовољних и огорчених станара.

Стрпљење нам је на измаку!
 
Informacija iz elektrane: grejanje mozda do kraja sledece nedelje!!!!!!!!!! opet sastanak radnim danom i to u 7, a ja opet radim drugu smenu
 
Elektrane trebaju da povežu podstanicu i da puste grejanje, za to im treba max. 1 dan.
Kako sada iduće nedelje kada se pričalo do petka tj. sutra?
 
Zvao sam elektrane, prebacivali me na 100 brojeva i na kraju dobio nekog lika na 2224713 (mozes da nazoves)koji je zaduzen za nasu zgradu i on mi je to rekao. tek sledece nedelje jer se kod njih u radionici pravi neki drugi deo podstanice, pa kad se napravi onda ce da spoje. i meni nije jasno , Ivica mi rekao do petka,tj. sutra
 
Gubim svaku nadu da se skoro uselim, opet jos jedna kirija i jos jedna rata. ode ceo pdv
 
Danas sam bio u zgradi i povezuju/instaliraju podstanicu, valjda će biti grejanje uskoro.
 
На згради стоји обавештење да сутра у 10:00 Електране прикључују грејање и да би сви требало у то време да будемо у становима.
 
I.....jel se ogrejaste....mi nismo mogli doći....posao.....al se uskoro doseljavamo pa eto, da se konačno ogrejemo... :!:
 
Grejanje proradilo :D
Zna li neko gde i kako ćemo očitavati potrošnju?
Sad da se izgura lift, a posle da popravljamo ostalo.
 
Vrh