svsavic":1jesac6j je napisao(la):
Mislim da se ovde stvara pogrešna slika (od kojekakvih "stručnjaka")
Ne stvara se nikakva slika, i ovde koliko vidim nema strucnjaka u gradjevini jer sam par puta postavio neka konkretna pitanja i niko mi nije odgovorio. Ono sto ja radim je razmena informacija. Ako je u Novostima receno da postoje oni koji prodaju stanove sa grejanjem "bez grejanja" i kazu da se proveri u Toplani onda stavim ljudima da to provere u Toplani i oni vide da nije bas onako kako je izvodjac rekao.
Ako neko kaze kako izgleda njegova zgrada koju je gradio Graditelj, oni onda preko tebe poreknu, a ja ipak nadjem da su je oni gradili, opet su lagali.
Lakimil je pomenuo Stankom, znam kakve su zgrade posle 10 godina, mozes da udjes lopatom i pokupis parket i izneses kao sut. Katastrofalan kvalitet. Prostorni planer je pokazao da ni Graditelj nije sjajan. Bio sam i u Stepi u useljenim stanovima, to uopste za koju godinu nece biti posebno sjajno.
Ono sto mi se kod branilaca bilo kog projekta na ovom forumu ne svidja je sto su im glavni argumenti kako je kriza, kako je drzava tragicna i kako sve ovo treba prihvatiti tako kako je iako su ljudima u glavi vrte stravicne sume novca koje ce placati citav zivot i biti prinudjeni tu da zive. Podsecaju me na Tadicevu kampanju. Iako nisam ni za koga glasao on me izludjivao jer je za njegovo vreme drzava upala u jezivu provaliju, a on je samo govorio kako ce bez njega da bude katastrofa i niko nece preziveti. A kako vidimo, sa njim ili bez njega se moze.
Poenta je da u ovakvoj zemlji sve ide na misice, Stepa je dobila penale iako niko do sada nije to dobio od GDS-a iako su projekti kasnili godinama. A nisu imali ni pravnog osnova. Samo su se organizovali i pobunili protiv bahatosti.
Vidis kako se i ovde napravi malo veci talas i lepo obavestise ljude da ce oni platiti struju. Znaci sistem u Srbiji je "Sila Boga ne moli". Pa ako misle da nastave sa ovim projektom i da ga prodaju ima da se ponasaju fer i da titraju svojim kupcima koji su ih debelo platili.
Kupac je uvek u pravu, to ne zaboravi, i ima pravo da zakera za svaku stvar koju je platio i koja mu je recena da ce dobiti za taj novac bez izuzetka. Nema suza utehe kako je Stankomu jos gore i sl. Zna se sta ste dobili za tu sumu i prema onom sto dobijate imate pravo na zalbu i losu reklamu u buducnosti. A oni neka gledaju da li im se isplati da nastave sa bahatoscu. Kupac je dao novac u potpunosti i njega problemi druge strane NE ZANIMAJU.
svsavic":1jesac6j je napisao(la):
Stavili su danas na ulaznim vratima obaveštenje da se izvinjavaju zbog problema oko grejanja, da su sve obaveze prema elektranama izmiriuli i da će pokriti troškove struje u stanovima do puštanja grejanja.
Ovo je pozitivan pomak u smirivanju situacije i fer odnos. Naravno, ja mu ne verujem po default-u, treba proveriti kako ce se to regulisati da ne bude posle kad odes u EDB da si tad i tad primio kljuceve i da je struja tvoja i da se izvodjac pravi lud. Sve na proveru i papir, nista na rec.
Na forumu sam jer sam dobio savet od vecine gradjevinaca da kupim zgradu iz 80.-tih. Meni je to mnogo skuplja varijanta i ne mogu da verujem da novije moze da bude losije. Ne bih imao ni povracaj PDV-a, ni subvenciju, a ovamo bih imao agenciju plus renoviranje. Razlika je ipak velika u ceni kad se sve sabere. Na ovom forumu o gradjevinarstvu gde su mnogi ustvari u novogradnji, ja sam hteo da drzim stranu koja mi je savetovana, a da me ovde ljudi opovrgnu i pokazu koliko je ipak bolje ziveti u novom.
@svsavic
Vidim da si u kontaktu sa gradjevincima Graditelja. Hajde ih pitaj kao strucnjake sta je sa zgradama u poslednjih 15 godina?
Poznajes ovo naselje, a izgleda i drugi. Koliko su stari Skojevsko naselje, Cerak vinogradi, Vidikovac. Zasto naspram tih zgrada ove od 10-15 godina izgledaju kao rusevine i spolja i iznutra? Imam rodbinu u Kraljevu i svi znate da ono nije bio strasan zemljotres po jacini. U starijim zgradma malo popucali zidovi, novije su prosle sa katastrofalnim ostecenjima.
Zasto, da li se toliko ide u jeftinocu?
I bez obzira na sve, ponavljam da ko god je i sta god kupio ima pravo bas na ono sto je platio i nema razlog da prihvata bilo kakvo opravdanje koje ce ici na njegovu stetu.