Станар":2n4bcure je napisao(la):Већ су кренуле да пуцају оне плочице испред улаза у зграду. Изгледа да Градитељ и даље није прележао оне дечије болести о којима је prostorni planer писао.
Као што је svsavic рекао, асфалт је постављен, паркинг места приводе крају, као и поплочавање тротоара. Само, ако их буду поплочавали као ово испред зграде, неће ни они дуго трајати.
Radijatori su isprobani i vazduhom i vodomСтанар":2n4bcure je napisao(la):Колико сам добио информацију, наводно би сутра требало да испробају радијаторе, али после свих заврзлама око усељења ја им ништа не верујем. Дај Боже да нам пусте грејање до краја године.
Станар":2n4bcure je napisao(la):Данас сам био у насељу Степа Степановић. Шта да кажем...svsavic сматра да је наша зграда боља...сад је касно да се о томе полемише јер смо сви већ купили станове, али мислим да је тамо посао ипак квалитетније урађен.
Станар":2n4bcure je napisao(la):Ево мог виђења.
Шта је боље у Степи:
Између паркинг места има простора предвиђених за дрвеће, што код нас није случај. Грејање се плаћа по утрошку. Велика предност. Врата од купатила, соба и кухиња су квалитетнија. Беле су боје, док је код нас "голо дрво". Такође, боље су окречени станови. Код нас су кречили преко оне ствари. Гелендери у зградама су бордо боје, па визуелно изгледа лепше, док су код нас бели. Делује ми и да је паркет квалитетнији у Степи, а плочице у купатилу свакако јесу. Чесме су такође вишег квалитета. У Степи постоје ролетне, код нас морате сами да их уграђујете. Тамо је у свакој просторији у стану постављена сијалица, док их код нас има само у појединим просторијама. Ваљда штеде на сијалицама. Да не говорим о томе да су сви станови чисти и сређени цакум-пакум, док код нас добијете стан у коме морате одмах да перете прозоре, чистите паркет и перете купатило, јер су вам мајстори оставили хаос. Ходници су у Степи чисти и сређени, а код нас мајстори бацају унутра опушке и шта све не. Ко зна ко ће и када то очистити. Све у свему, код нас се фушарило, а тамо је, ипак, посао урађен темељно и педантно.
Terase su mnogo bolje, kod mene su prozori dvokrilni na jednu ručku. Stanovi jesu funkcionalniji nego u stepi, pogotovo zato što su mogli da se pregrađuju po želji. Zaboravio si prednosti: cena, gradski prevoz i infrastruktura.Станар":2n4bcure je napisao(la):Предности у односу на Степу:
Терасе су боље урађене. У Степи је уз неку металну ограду у облику шипки постављен лексан, што изгледа прилично јадно, док су код нас на балконима за ограду постављени (бетонски?) блокови, што ипак делује лепше. Врата од терасе могу да се отворе на кип, што у Степи није случај. Прозори су двокрилни и оба крила имају ручку, док у Степи има само једно. Упркос свему, станови код нас су функционалнији. Бољи је распоред просторија и није потрошено превише простора на ходнике, као што је тамо урађено. Има мање станова на спрату. У Степи их има по седам, што је превише. Засад је приступ главним саобраћајницама отежан, јер имамо само малу и уску Улицу Жарка Васиљевића, али и поред тога нема онаквих лудачких застоја као на Бањици, Трошарини и целом том крају. Насеље од 12.000 људи а да бисте до њега дошли имате две уске уличице. Карикирам, наравно, али мислим да је код нас лакши приступ саобраћајницама.
MISTER NO":123uns87 je napisao(la):Posle niza godina podstanarskog zivota svoj krov nad glavom.... Ovaj forum mi je bio jako vazan i zanimljiv. Nisam se prijavio ranije da ne "ureknem" celu pricu. Cela prica oko kredita i subvencije, posebno subvencije je bila na bas duuugom stapu, svasta je moglo poci naopako. Srecom nije, valjda i nece
Sto se zgrade tice, deluje mi solidno, nadam se da me utisak ne vara. Stan jos nije finisiran, majstori se uselili u njega :o
poasto rade po prioritetima. E, sutra idem da postanem prioritet.
Kako vam se cinee unutrasnja vrata? Moja supruga nije srecna. :bash: :wink:
I, imam jednu ozbiljniju brigu, posto je stan na potkrovlju, brine me ona zastita na prozorima posto imam vrlo radoznalog
cetvorogodisnjeg sina, hteo bih da poboljsam to, mrezom ili nekim mehanizmom da se prozor otvara samo na kip. Da li ima takvih mehanizama?
vidimo se na :kafa: uskoro. :kk:
Станар":3d7aslpw je napisao(la):Шта је боље у Степи:
Између паркинг места има простора предвиђених за дрвеће, што код нас није случај. Грејање се плаћа по утрошку. Велика предност. Врата од купатила, соба и кухиња су квалитетнија. Беле су боје, док је код нас "голо дрво". Такође, боље су окречени станови. Код нас су кречили преко оне ствари. Гелендери у зградама су бордо боје, па визуелно изгледа лепше, док су код нас бели. Делује ми и да је паркет квалитетнији у Степи, а плочице у купатилу свакако јесу. Чесме су такође вишег квалитета. У Степи постоје ролетне, код нас морате сами да их уграђујете. Тамо је у свакој просторији у стану постављена сијалица, док их код нас има само у појединим просторијама. Ваљда штеде на сијалицама. Да не говорим о томе да су сви станови чисти и сређени цакум-пакум, док код нас добијете стан у коме морате одмах да перете прозоре, чистите паркет и перете купатило, јер су вам мајстори оставили хаос. Ходници су у Степи чисти и сређени, а код нас мајстори бацају унутра опушке и шта све не. Ко зна ко ће и када то очистити. Све у свему, код нас се фушарило, а тамо је, ипак, посао урађен темељно и педантно.
Станар":zqdo02q2 je napisao(la):@svsavic , каква је наша изолација у поређењу са оном у Степи?
Станар":qq789lc1 je napisao(la):Стање у улазу. Овако је на свим спратовима.
Недовршен посао у улазу. Да не кажем аљкавост.
Уместо на зиду, хидрант стоји на поду.
Лифт не постоји. Тј. не постоји кабина, а ни дугмад за позив лифта. Без овога зграда неће добити употребну дозволу.
Овакво је стање испред зграде. Недовршен посао. Аљкавост.
Овако изгледа плафон на самом улазу у једну од две ламеле.
Многи станови, нажалост, и даље изгледају овако.
То су она чувена унутрашња врата која смо често спомињали. Упоредити тај квалитет са вратима у Степи.
Гаража ће, отприлике, бити завршена 2018. године.
Може ли неко да ми објасни шта је ово? Како у ову рупу да упаркирате аутомобил? Како ће то уопште да функционише?
Пример како не треба радити. Мајстори човеку ујебали терасу. Та флека тешко да може да се скине. Боја олука је исто катастрофа.
Станар":qq789lc1 je napisao(la):Да не испадне како само имам примедбе и критикујем. Ево и неких лепих слика.
За сваку похвалу је што се мислило и на децу.
Коначно су направљени тротоари и паркинзи.
Почело је постављање темеља за нову зграду.
Овде би, ваљда, требало да направе трећу зграду у оквиру комплекса.
Тренутно постављају топловодне цеви. Стигли су до Архива Србије. Кад то заврше, и кад Електранама предају сва документа, имаћемо грејање. У најбољем случају за неких месец дана.
Споља и не изгледа тако лоше.
Зграда споља завршена, прилаз асфалтиран, паркинзи постављени, тротоари поплочани.
И ево где ћемо једног дана живети.
svsavic":1067u4w7 je napisao(la):Ako se zatrpavaju garaže to nije kako su obećali i neprihvatljivo je. Bilo je priče da će biti zatrpavane, ali su odustali od toga, radi se na tome da bude metalna konstrukcija. Moje predlog je po 4 ili 6 vertikalnih betonskih serklaža 20x20 i betonska ploča 10 cm preko sa otvorom za ulaz. Ako zatrpavaju to je nebuloza, kad tad će se pesak ili zemlja ulegnuti i tu je gubitak prostora.