[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=852440#p852440:12z7cqrw je napisao(la):
MarkoIpb » Sub Maj 22, 2021 9:03 pm[/url]":12z7cqrw]Poštovane (buduće) komšije, moram ovde da podelim veoma ružnu situaciju koja mi se desila u petak. Naime, iz računovodstva firme u kojoj radim javili su mi da je stigla administrativna zabrana za moju platu od strane GDS, i pitaju šta da rade. Situacija je sledeća: ja sam od njih preuzeo papire za povraćaj PDV-a 21. aprila, a oni su 21. maja odmah stavili administrativnu zabranu, iako znaju da je zakonski rok za rešenje 30 dana, a još 15 dana za uplatu novca. To sam siguran da znaju i da su imali već puno ovakvih slučajeva. Ja sam konkretno predao zahtev za povraćaj PDV-a odmah sutradan, dakle 22. aprila, prošle nedelje sam zvao inspektora i rečeno mi je da rešenje u poslednje vreme stiže obično 30. dana, pa još dan-dva da šef potpiše (što je takođe nebuloza svoje vrste).
Dakle, poenta je u tome da sam ja ispoštovao bukvalno svaki rok u predugovoru i ugovoru o kupoprodaji (a većina rokova su vrlo rigidni, i zahtevaju dosta čekanja u redovima i izostajanja s posla), pa i pored toga nisam dočekao da se uselim u stan u roku koji je definisan u ugovoru, ne svojom krivicom, nego u sprezi GDS i Poreske uprave (kažem u sprezi, jer je i GDS-u trebalo skoro dve nedelje da mi izda tri papira potrebna za povraćaj PDV, a Poreska čeka bukvalno poslednji dan, pa i to probija). I umesto da ja budem nezadovoljan, ćutim, a kao nagradu dobijam administrativnu zabranu na svoju platu!
Poslao sam im mejl u petak uveče, a bez obzira na odgovor ozbiljno razmišljam da ih tužim jer je ovo najblaže rečeno bezobrazluk.