boby07 » Uto Sep 19, 2017 11:33 am[/url]":30c7chld]
Cene stanova su slične(skuplje u Panorami), kao i garaža(skuplje u Zemunu). Ovo pričam vezano za prvu fazu u Panorami, pošto je najavljeno podizanje cena.
Za Zemun trenutno nemam teh.specifikaciju, dok sam za Panoramu već postavio
http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=20&t=3898#p475661. Recimo znam da u Zemunu ide PVC stolarija, dok u Panorami ide ALU (investiror ima sopstvenu proizvodnju iste).
Inače na sajtu investitora Panorame postoji teh.specifikacija koje se drže tokom gradnje (
http://www.alprosinvest.rs/gradnja-i-opremanje/). Po meni stvarno ok lista. Ono što se ne slaže sa teh.specifikacijom u Panorami je klima uređaj gde su stavili Gorenje uređaje koji se sigurno ne mogu porediti sa LG i Daikin. Mada ne znam što su svi navalili sa Gorenje klimama (i u Voždovim kapijama stavljaju iste).
Kakav će biti kvalitet gradnje? Pa ako je suditi po naselju Stepa onda nikada ne bih kupovao od GDS-a. Imam par prijatelja koji su tamo kupili stanove i niko nije zadovoljan. U GDS-u su mi rekli da su morali u Stepi da stavljaju domaće materijale dok će ovde biti sve uvozno pa samim tim i mnogo kvalitetnije, mada po meni i sa domaćim materijalima ako su majstori i nadzor ok može da se napravi ok stan. Što se tiče investitora Panorame na sajtu postoji spisak onoga sta je izgradio do sada(
http://www.alprosinvest.rs/zavrseni-projekti/). Deluje ok. Došao sam do jednog vlasnika stana koji živi u zgradi koju je finansirao Alpros i kaže da je zadovoljan.
Raspored u Zemunu u slučaju trosobnog mi je problematičan zbog trpezarije na samom ulazu stana, kao i postojanje atrijuma(plaši me njegovo održavanje). U Panorami imam par sitnih zamerki. Takođe u Zemunu mi se ne sviđa što je bojler iznad kade(dobro u slučaju da pukne neko crevo, ili pak ako procuri bojler, ali mana zauzima prostor).
Lokacija? Ja sam Zemunac, i najviše bih voleo da ostanem u istom. Ali po menu u Zemunu vredi samo mikrolokacija oko Retenzije pa do keja. Favorit prilikom kupovine mi je bila Zelena Avenija ali odustah posle loših iskustava prvih kupaca, probijanja rokova, sagledavanja budućnosti celog kraja (uske ulice, veliki broj kuća koje se greju na drva, ugalj...), preskupe cene stana i garaže. Zemunske kapije će imati problem sa ul.Cara Dušana koja je u jutarnjem i popodnevnom špicu zakrčena i to zbog onog suženja na Muharu za koji ne znam da li će se ikada proširivati, i naravno preuskih traka u Cara Dušana. Nije mnogo bolje ni u Panorami V. Možda se popravi situacija proširenjem kružnog puta kao i izgradnjom vijadukta koji ce isti povezati sa lakat krivinom u Braće Jerković(ko zna kada će to).
Škole i vrtići? Stanovnici Panorame će morati da traže u Stepi ili kod voždovih kapija. Kod Zemunskih kapija stvarno ne znam gde iste postoje, a u GDS-u rekoše da nemaju u planu izgradnju istih.
Lidl pored Panorame, kao i par manjih prodavnica. Kod Zemunskih kapija valjda će se neki maloprodajni lanac useliti u isti. Okretnica tramvaja kod Panorame, prolazak još nekih autobuskih linija. Kod Zemunskih kapija gradski prevoz 17, 73, 83, 85, 84, 704, 706.
Blizina auto puta kod oba naselja vrlo slična.