[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=579695#p579695 je napisao(la):
Кошутњак » Sre Nov 07, 2018 12:47 pm[/url]":3dgcndf2]
Канта, једино што се не слажем са тобом је приступ да је боље ако знаш да ће на дивље да продају места и услове те некаквим потиписом. Ми ништа нисмо потписали и то нам отвара могућност да се изборимо за своја права. Разумем твоју став и озлојеђеност пошто су ти рекли да не знају шта ће бити и можда ти на тај начин дали лажну наду. Мени су јасно рекли та места неће бити слободна. Коме ће их дати и под којим условима ме не интересује јер су ми рекли заборави на та паркиг места, изволи стан, хоћеш нећеш, бирај.
Ako bismo posmatrali samo sta ti oni KAZU onda bi nam sve bilo idealno. Stanari Stepe bi se sada brckali u bazenu da je tako, a ti dobro znas da bazen koji se i sada vrti kao reklamni spot naselja nikada nece biti izgradjen.
Ja ne govorim o tome sta oni kazu, kao sto vidis pricaju svasta i svakom razlicito, ja pokusavam sa vama da iskomentarisem da vidimo sta oni zaista mogu i koja su nasa prava. Ako ti meni kazes da te uoste ne interesuje imovina na koju mozda zakonski imas pravo, ja bas ne mogu da ti verujem. Ti bi bio prvi koji prihvata blanko nekom da deli pare i da se odrice nekog prava eto zato sto mu je neko rekao nesto, bez potpisa, bez icega.
Ponovicu ovo da imamo:
S obzirom na to da parking mesto ne predstavlja poseban deo zgrade na kojem se može steći pravo svojine, a samim tim ni nepokretnost, u smislu Zakona o prometu nepokretnosti, ono ne može biti u prometu, te ugovori o prometu ovih nepokretnosti nemaju pravno dejstvo, odnosno ništavi su, budući da su protivni prinudnim propisima, o čemu Pokrajinski zaštitnik građana obaveštava javnost u skladu sa svojim ovlašćenjima.
https://www.ombudsmanapv.org/riv/index. ... lang=sr-YU
Znam da je u ovoj drzavi sve mutno i nedoreceno. Ali necu nesto tek tako da prihvatim, nisam kupio kilo kupusa pa da bacim ako ne valja.
Mene zanima kome pripadaju parking mesta ako investitor nema pravo njihove prodaje. Ako pripadaju stambenoj zajednici zasto bi se GDS uopste bavila tim mestima i eventualnim prihodima od izdavanja. Niko nije njima branio da izgrade 100% garazna mesta, da sve bude predmet iskljucivo prodaje a da nam oko zgrada budu samo parkovi. I to je moglo da se izvede i meni bi se ta opcija vise dopala. Kupio bih dva garazna mesta mozda ako neko drugi nece. Kako ti mozes da prihvatis cinjenicu da ti investitor kaze da ne racunas na nesto sto on ne moze zakonski da proda i pitanje je kome to pripada.
Oni rade od danas do sutra, njima je cilj sto vise da uzmu i nista drugo. Oni za par godina odlaze, a mi ostajemo mozda citav zivot. Zato nemoj da pricas da te kao kupca to ne zanima i da relativizujemo stvar i kako je sve po principu uzmi - ostavi.
Evo ti samo primer odrzavanja. Pristali smo da nam GDS odrzava naselje dve godine. I evo Darkot objavio konkursnu dokumentaciju.
Placamo ne tako malu cenu, izrazenu u stranoj valuti, racunam na neko pristojno odrzavanje, a sad vidim da ce GDS za tu nasu placenu cenu kao jedini kriterijum da uzme najnizu mogucu cenu. Znaci mozda cemo za ove nase dobro placene evre dobiti odrzavanje Gradskog stambenog.
je*******i ga, na takve gluposti mozda i racunas, ali da unapred prihvatis da te neko zezne za imovinske odnose to bas nije tako prihvatljivo.