[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=662997#p662997:39a9etl6 je napisao(la):
комшија11080 » Ned Sep 22, 2019 10:39 pm[/url]":39a9etl6]Читам и не верујем. Вала баш је форум огледало државе и страх од будућих комшија.
Доста се полемише у последње време око паркинг места, па ево да дам и ја моје мишљење.
Кад сам видео нацрт насеља, за разлику од изгледа већине, мени није пало на памет да не морам да узмем гаражно место јер видим да има испред зграда паркинг места па ћу да уштедим али губим живце док нађем место сваки дан.
Узимам стан у новоградњи баш из разлога да бих могао да имам гаражно место да не морам да бринем где ћу да паркирам ауто, а још мање да будем бахат и да паркирам на улици или тротоару као што се може видети у насељу. То ме много фрустрира јер по граду не може да се хода тротоаром од непристојности грађана (што је нажалост огледало државе и стања у друштву). А кад би сваки дан добијали казну од 5 хиљада за такво паркирање верујем да би платили за своје место колко год да кошта.
Код приватника је гаражно место доста скупље него код нас у насељу, а богами плаћа се и спољашње место ако нисте информисани иако је на сунцу, киши, снегу аутомобил.
Тих 60 места испред Г зграде би по мени било најбоље да буде само за госте станара ако је могуће, а не да буде попуњено колима истих, јер и мене брине где ће да паркира мој гост. То је довољно да сваком петом станару зграде буде гост колима у исто време.
Гаражних места има и даље ако неко жели да их купи, рекли су ми да је цео доњи спрат слободан (говорим о згради Г), мени је рецимо много да сада одмах одвојим паре за још једно али за коју годину ћу вероватно покушати да купим ако буде било и даље или откупим ако буде неко вољан да прода или изнајмљивати.
А што се тиче усељења, вероватно ће да зову од понедељка јер се ближи термин.
Што се тиче одржавања насеља, ту се слажем да треба да буде много боље са више камера и можда чак чувара.
Биће незгодно то са пословном зградом, али ће она имати своја гаражна места за запослене, а за остале шта знам долазиће кад смо и ми на послу.