MilisaV":t7jvavn5 je napisao(la):
a kome pripada teren na vrhu tržnog centra.
da ne bude posle direktor kaže ne treba mi tu fudbalski klub bolje da napravim kuglanu, multiplex bioskop i neke fast foodove po ugledu na delta city.
Aha, to je to! Ne bih ja koristio rec "moron" tek tako, znam da je teska za ovaj forum (mada je nazalost u sirokoj upotrebi na drugima i tamo se cak i ne smatra teskom). Ali sam je upotrebio ne bi li malo prodrmao one koji procitaju.
99% ZLA u ovoj zemlji se desava i izvire iz SUKOBA INTERESA. Kad mladjani ortoped Dulic drzavi u kojoj je ministar prodaje racunare preko svoje privatne firme (koja je, gle drskosti, uz to registrovana u inostranstvu!), sta mislite ko ce u toj transakciji bolje da prodje? Drzava ili Duliceva privatna firma? Kad Saper kao direktor filharmonije isto tako posluje sa svojim privatnim preduzecem, ko ce bolje da prodje, filharmonija ili on? I tako u nedogled, ko voli neka pogleda malo
www.pistaljka.rs, a i Miskovic i Beko su postali to sto su tako sto su na razne nacine tutkali u dzepove ljudima koji su po funkciji morali da stite drzavne i drustvene interese a ne onih koji su kupovali preduzeca i imovinu u toj nasoj "privatizaciji" a u stvari otimacini.
Ja zivim u Americi i svake godine moram da podnesem izvestaj da li sam u ime firme u kojoj radim pregovarao ili radio posao sa nekom firmom koja je u mom privatnom vlasnistvu ili u vlasnistvu porodice i rodbine. I akcionari bilo koje firme ili organizacije prvo sto urade kad vide da direktor ima sukob interesa, odma se ide na sud i leti perje. Jedino tako se moze biti pristojno drustvo, i nema to veze da li hoces da budes vise socijalisticka zemlja (kao Svedska) ili vise kapitalisticka kao Amerika. Svako mora da odluci, da li sam direktor, ministar, inspektor ili sta li vec i RADIM ZA SVOJU PLATU, ili sam biznismen i investitor pa zivim od toga. Oboje ne moze. U protivnom se postaje nedodjija tipa Meksika ili Haitija gde od korupcije niti normalan covek moze da zivi niti privreda moze ikada da istinski krene (sputava je sveopsti reket), niti drzava moze da uradi ISTA, pa bila to gradnja koridora 10 ili borba protiv droge, a o korupciji da i ne govorimo - jer drzava i sistem sami postaju mafija.
Muvatori u sukobu interesa nas pljackaju vec vise od 2 decenije i doveli su do toga da ova zemlja nije u stanju da uradi NISTA kako valja. Koliko se guzimo oko te ***ne obilaznice od par kilometara, oko zeleznica, privatizacije, koridora 10, svega? Posle svega sto smo videli verovati da ce neki muvator u sukobu interesa nesto dobro da nam donese je, izaberite rec: naiva, ludilo (po Ajnstajnu, raditi isto a ocekivati nesto novo), glupost, moronstvo...
Badzi koji je naumio da se ovde omasti za bar nekih 10ak miliona evra (2 hektara gradskog zemljista, pa LJUDI!) su sigurno FK Vozdovaacki i njegovi navijaci visoko na listi prioriteta
, come ON!? Pa sa koje smo mi to planete pali? Premotajte traku 5 godina u buducnost. Ako mu ovo prodje samo ce postati mocniji. Pare iz iznajmljenih lokala vrednih milione evra ce da uredno sedaju na racun i tek ce onda moci da podmazuje po opstini i po gradu a i da vodi zesci PR. Kladim se da ce u tom trenutku u najboljem slucaju biti "Gazda Misko jel' nece smetati da odigramo sledecu utakmicu gore na krovu?". A jos verovatnije da te montazne tribine nikada nece biti ni podignute (klub jednostavno nece preziveti 2-3 godine izgradnje, za sta ce se on potruditi) a i travnati teren bi bio cudo. S lakocom ce ubediti javnost da recimo treba da ulazemo u nove tehnologije i solarne celije i tako iz igre izbaci i poslednjeg idealistu i ljubitelja kluba koji ce u tom trenutku jedino moci da se slika. Vuk sit a ovcama ni traga.
Mnogo je lakse zaustaviti muvatora koji se namerio da postane tajkun nego jednog oformljenog tajkuna. Ovaj drugi jednostavno ima vise para i moci. I onda ce nekima samo preostati da misle, Boze, kakvi smo mi bili moroni
Jos jedom ponavljam, projekat nije los, drago mi je sto se nesto gradi na Vozdovcu, ali da su navijaci pametni (a opstina nekorumpirana, sto znaci da bi morali da se ukljuce svi gradjani Vozdovca) insistirali bi i pritiskali upravu kluba (trazeci uvid u knjige, otvorenost procesa, javnu kontrolu, PROTESTOVALI dok to ne dobiju) da ne bude sukoba interesa i da sva imovina u tom centru ide na KLUB. Direktoru i upravi ako treba obecati bonus, recimo cak i 10% para koje se sliju u klupske kase ali to onda uraditi preko tendera i sa strogom javnom kontrolom da niko od izvodjaca projekata ne bude u vezi sa upravom kluba. Neka se omaste i za par desetina ili cak stotina hiljada evra ako treba za trud i rad na projektu, i to su i-hi-hi pare za nase uslove. Ako ih navijaci i Vozdovcani puste da postanu milioneri (naravno u evrima, a to su se ocigledno naumili), onda su oni, ponavljam, moroni. Zao mi je, ali je tako.