Šta je novo?

Stadion Crvene zvezde (Rajko Mitić)

Vidi se kakva nam je poljoprivredna liga i po zapustenosti zvezdinog stadiona, nema ko da ide i sta da gleda pa pocela i trava da raste na tribinama, nije ni cudo.

Fudbal jeste los i nema bas sta kvalitetno da se vidi, ali FK CZ prosecno prati skoro 20.000 ljudi po utakmici. Uprkos ispodprosecnom timu, FK CZ ima ogroman markentinski potencijal i zaista jeste prepoznatljiv simbol grada i zemlje.

S druge strane, nasi sportski objekti se polako provlace kroz sve ostrije kriterijume za medjunarodna takmicenja i ako se nesto ne uradi u skorije vreme, doci cemo u situaciju da nam klubovi i reprezentacija medjunarodne utakmice igraju u inostranstvu :(

Ех мој Рокеру...Волео бих да могу са тобом у потпуности да се слажем али поред ове управе нећемо далеко стићи.Промене су само козметичке а дуг и даље расте.тим нам склапају менаџери а дуг само расте.Ево чак је и у вези семафора по среди криминал јер ни тендера није било а и не знамо колико је коштао.Иначе кад су питали оног секретара у клубу шта би са толико пута поменутом траспарентношћу пословања он се позвао на извештај на сајту привредног регистра а тамо стоји да је дуг клуба на крају 2010е био 40 милиона евра.Биће да мафија само користи и све нас, верне мазохисте да би им дали легитимитет за крађу.

I brate gledao sam jedanput o futbalskoj mafiji na B92, brale sta se tek tu radi ..... nije ni cudo sto kokaju ove funkcionere tj sto se kokaju izmedju sebe.

RockerSVK":3sqfzwsi je napisao(la):
Звезда је једина светла тачка пропалог српског фудбала.

Daj bar jedan razlog (bez pozivanja na SFRJ period).

Delija":1luuv6my je napisao(la):
Ех мој Рокеру...Волео бих да могу са тобом у потпуности да се слажем али поред ове управе нећемо далеко стићи.Промене су само козметичке а дуг и даље расте.тим нам склапају менаџери а дуг само расте.Ево чак је и у вези семафора по среди криминал јер ни тендера није било а и не знамо колико је коштао.Иначе кад су питали оног секретара у клубу шта би са толико пута поменутом траспарентношћу пословања он се позвао на извештај на сајту привредног регистра а тамо стоји да је дуг клуба на крају 2010е био 40 милиона евра.Биће да мафија само користи и све нас, верне мазохисте да би им дали легитимитет за крађу.

Jako lep komentar, mislim da je trenutno najjaca mafija u nasoj zemlji upravo u sportu i da su tu umesane politicke partije zbog cega se cuti....

гледао сам јуче мало на ТВ-у текму против ОФК-е. јадна нам је Звезда када су јој оно најбољи играчи... не могу напад да саставе како треба, гњаве лопту на средини терена... и они и грају за Звезду? страшно :shok:

Ovo nije sportska tema niti fudbalski forum tako da molim da se vratimo na temu ukoliko imamo o cemu da pricamo na ovoj temi trenutno

Изнео сам свој став, који је субјективан, и нико не мора да се слаже са њим. Поготово од навијача комшијског клуба не очекујем, да ће се сложити, али то није мој проблем, нећу реплицирати. Ја волим моју Звезду, то је све. Прва љубав, заувек љубав. Пријатно.

@ Делија

У све проблеме ФКЦЗ (почевши од дебелог коцкара и првокласног џибера Ађе, ђилкоша Мазе па до Весићевог спиновања) сам упућен иако живим далеко. Она ограда поред помоћног терена је само огледало људи, који воде клуб. У оваквој ситуацији је сасвим сулудо очекивати поправку те ограде, а камоли изградњу нове Маракане. Тужно, али истинито.

...

Извињавам се на делимичном офф-у, али морао сам мало да "објасним" своју тврдњу.

pusti snovi:

OrthophotoProject.jpg

Camera03Day_Black.jpg

Camera04Day_Black.jpg

Camera06Black.jpg

Camera07Day_Black.jpg

Izvor: Sua Kay Architects

Ijaaooo kako je ovo mocno brate!!! dalice ovo das e gradi, ovo bi bilo fenomenalno!!!

Nazalost nece...Trzni centar zbog miskovog delta planeta a zgrade zato jer je trziste mrtvo.Zato kao sto homer uvijeno rece pisi propalo :(

лепо Хомер рече, пусти снови :( ма нека изграде само овај стадион, а станове могу и касније

Хехехех...Тачно се види по квалитету рендера да је ово ономад била само још једна обмана Лукића што је време и потврдило као и дуплирани дуг.

Бојим се да ћемо у следећим годинама на овој теми и даље само пратити степен пропадања стадиона,вероватно и вољеног ми клуба. :violina:

Ма нема теорије да ће ишта бити од новог стадиона иако сви ми који навијамо за црвено беле боје би то волели. Мени би али било сасвим довољно да се Мара дотера темељно у постојећем облику. Пуно емоција ме веже за њу.

Kad bi se barem samo izgradila marakana!! al opet cemu i zbog cega .... samo bacanje para, kakva nam je liga i ovo sto imamo je suvisno.

Довољна би била реконструкција постојећег објекта према најновијим прописима УЕФЕ + сређивање запуштене околине и изградње барем једног паркинга. Сређење прилаза из правца Булевара Ослобођења се подразумева.

Договор близу, Кинези граде нову Маракану

Један од два велика пројекта, који за предуслов има процену вредности екипе, како се сазнаје је градња новог стадиона.

Челници црвено–белих, наиме, налазе се у завршној фази преговора са једном од највећих кинеских компанија о финансирању изградње новог стадиона, чије би вредност требало да износи око 600 милиона евра.

Пројекат изградње нове Маракане је представљен пре годину ипо дана, на обележавању 19–годишњице од тријумфа у Барију, а урадио га је један од најпознатијих португалских архитеката Марио Суакаи.

Комплекс би био у облику петоугаоне звезде, а поред стадиона би садржао пословни и стамбени део, тржни центар, подземни паркинг.

Izvor: Sportski žurnal

Istu vest je preneo i B92 pozivajući se na svoja saznanja. Verovatno je u pitanju samo predizborni hajp (pošto će i u FK CZ biti izbori na proleće). U priču ćemo naravno poverovati tek kada vidimo kranove u Ljutice Bogdana.

I jedan kvalitetan video novog stadiona koji sam našao zahvaljujući Deliji (on ga je postavio na SSC forum):

[video]http://vimeo.com/30437551[/video]

Kakav nerealan projekat, pa arhitekta koji je ovo osmislio izgleda nije upoznat sa tim da je zvezdin stadion izgradjen na brdu, te da je dobar deo ukopan pod zemljom tako da nikako ne moze da izgleda kao ovaj projekat sto su zamislili.

Pogledajte samo bolje slike, videcete da je tlo ravno i da stadion ima istu visinu i sa jedne i sa ruge strane.

Izem ti takve arhitekte...

i ajde teren, nego sam projekat, od svega po malo nabacano totalni trash.
dokle sve to ide...

kakav je krov stadiona, nemogu da verujem... Gazprom na severu, ostalo sve trulo :bash: jedva čekam, da nam uefa zabrani igranje utakmica na marakani, pa da neko krene u akciju. ovo je sramota, u kakvom svetlu mi predstavljamo našu zvezdu kao nekada velikog europskog velikana, na kakvom stadionu igra...

najbolje rešenje je, da se krov popravi/zameni, ofarbaju zidovi, okolina sredi, sa parkingima, da se svlačionice srede unutar stadiona, jer prolaz kroz tunel je grozan!

Vrh