Šta je novo?

Stadion Crvene zvezde (Rajko Mitić)

Ovde ćemo i jedni i drugi uskoro na evropske utakmice..

Ode Lampi u istoriju :(

1112_semaforv.jpg

Реконструкција семафора

Садашњи семафор на стадиону Црвене звезде постављен је пре 33 године. Јуче је, можемо рећи и коначно, почела његова реконструкција.

Нови семафор биће сличне величине, а како ће заиста изгледати нека за сад остане тајна. По неким претпоставкама, требало би да буде у функцији за прву следећу утакмицу на нашем стадиону, односно, против Радничког првог октобра.

Izvor Delije na Internetu

I mogu li da zamolim da se ova tema premenuje u "Stadion Crvene Zvezde" i prebaci u podforum "Rekonstrukcija i obnova objekata". S vremena na vreme se nesto radi na stadionu, a boze zdravlja, u buducnosti ce biti i vecih intervencija ali ako ni zbog cega drugog, onda zbog toga sto ljudi ovaj podforum vide samo kao mesto gde se okupljaju stanovnici Belvila :D

Hvala :) Sada lepo imamo mesto gde cemo da najavljujemo izgradnju novog stadiona posle sveke neuspesne sezone :vops:

Homer Jay":2gnwsf2t je napisao(la):
Hvala :) Sada lepo imamo mesto gde cemo da najavljujemo izgradnju novog stadiona posle sveke neuspesne sezone :vops:

У то име. :vops:

Иначе,по свему судећи добијамо овако нешто.

se0af6r.jpg

Да се зна да смо цигани. :)

Cekamo Radnicki, pa cemo da vidimo. Ali koliko sam razumeo, ovaj mali montazni semafor nije deo novog semafora vec ce biti postavljen negde drugde. Mozda je to ovo na Zapadu sto pominju, bog ce ga znati. Ranije su pricali da ce veliki LED semafor biti na Istoku, a na jugu mali tackasti. Pa su nabavili ovaj na skelama, pa sada rade ovaj spricer sistem... Videcemo.

Dosta toga je uradjeno na stadionu poslednjih meseci

Postavljene su nove stolice na delu zapadne i delu južne tribine. U planu je zamena i ostalih stolica
Spoljni zidovi stadiona i kapije su okrečene i ofarbane
Nema više djubreta i gradjevinskog materijala oko stadiona
Menja se semafor

U planu su još neke investicije, naravno ako im se pre toga ne blokira račun :D

Delija":24zc12zy je napisao(la):
Које инвестиције?

вала баш, људи почели да поистовећују кречење са инвестицијама.. :(

^^^

Cuti, grobare :p Mi smo cigani skromni ljudi, nama ne treba mnogo da budemo srecni :)

Mi imam semafor, semafor, semafor! Mi imamo semafor, vi imate lavor :D

Teren je koštao oko 1 200 000 eur
Stolice na jugu i zapadu 25 000 eur
Semafor 100 000 eur
Održavanje 70 000 eur
Ozvučenje 30 000 eur

nije da se ništa nije uradilo

ali koja komedija oko semafora, kao pola ce biti, a pola nece... Pa stvarno smo, kao zemlja, poligon za polu-resenja...

Homer Jay":2d7pk56f je napisao(la):
^^^

Cuti, grobare :p Mi smo cigani skromni ljudi, nama ne treba mnogo da budemo srecni :)

Mi imam semafor, semafor, semafor! Mi imamo semafor, vi imate lavor :D

па и ви сте са оваквим кхм кхм "инвестицијама" успели да средите нешто мало, на правој страни брда није урађено ништа конкретно :( ех да нам је неки :kum: у клубовима па да сазнамо мало детаљније информације.

Па нека је и овакво решење за сада, када буде више пара, биће и друга половина урађена.

Jeli bilo jednostavnije da je koliko vidim proizvodjac semafora Ei nis nekada ponos i dika eletronske industrije jednostavno reparirao postojeci zamjenom lampi diodama ili cim vec :kafa: javite se ETFci jeli to moglo tako

Stari deo koji ostaje ce biti repriran :) Na prolece ce navodno biti rekonstruisano i osvetljenje na stadionu (vec je sklopljen ugovor sa izvodjacem radova), a ne znam da li smo vec pominjali da ce do sledece utakmice, pored novog semafora, u rad piti pusteno i novo ozvucenje (hvala Bogu).

Jedino jos sto je u ovoj fazi potrebno jeste da se grejaci ispod terena nekako povezu sa kotlarnicom i da se upristoje prilazi stadionu. Sve ostalo je suvisno ukoliko je gradnja novog stadiona izvesna. Pogotovu ako imamo u vidu da FKCZ finansijski stoji lose, a da postoji mogucnost da u dilu sa investitorima novi stadion dobije prakticno besplatno.

Обиђох вечерас Маракану, пробрао сам неке слике, на којима се види скоро све вредно помена, од ултра модерних читача карата, семафора који се реновира, дрвених бандера са јавном расветом, помоћних терена, прилаза, пролаза, рефлектора који сваки води своју политику ( потпуно асинхроно уперени), огромног немара – није чак ни трава покошена у пролазима до помоћних терена, крова који је зарђао...Бар су окречили зидове стадиона... Зум није најбољи јер је све сликано мобилним телефоном, а почео је и да пада мрак...
Па уживајте у галерији...

Uploaded with ImageShack.us

Као да је напуштен пре две деценије. Иначе ове сезоне је северна трибина вегетирала више него обично.Родило само тако! :D

Na slikama se jasno vidi da ce LED deo semafora biti mngo veci od onog ekrana koji smo montirali na skelama :) Uz novo ozvucenje i novo osvetljenje (koji bi naravno trebalo da bude uradjeno do kraja sezone), sam stadion ce biti sasvim pristojan.

Okolina je, s druge strane, u uzasnom stanju i prilazi stadionu su ocajni, ali ne verujem da ce se tu nesto raditi dok se ne resi sudbina stadiona, a to u ovom trenutku nije samo u Zvezdinim rukama i oko toga se koncentrisu raznorazni interesi (plus za nas koji navijamo za FKCZ je sto je vecini u interesu da novi stadion bude izgradjen).

Ova sadašnja uprava (ne mislim na sportski deo, nego ekonomski) je prva posle više godina koja je krenula nešto konkretno da radi. Ali, toliki repovi od nekog predhodnog perioda joj jednostavno ne dozvoljavaju da se pomakne sa mrtve tačke.

Da bi zvezda isplatila sva svoja dugovanja, po ekonomskim računicama mora pet godina redom da igra evropske utakmice, od toga barem tri da igra grupnu fazi LŠ (i da prodje istu) a dve Liga Evrope. Da kupuje skromno, a prodaje dobro (fali im Zdravko Mamić za taj projekat)

Nekada predsednok UO FKCZ je bio dužan da donese 300 000 DM u klub (mesečno) a ostali članovi UO po 100 000 DM. Izgleda da su članovi poslednjih godina toliko uzimali od zvezde...
Imaju akumulirani dug prema bivšim igračima, koji su ukupno skupili minuta na terenu manje nego ja u novom tramvaju.

Od juče je račun FKa u blokadi na 46 000 000 rsd, naravno, dug je od pre par godina...

Nerešeni imovinsko pravni odnosi (oduzet deo zemljišta od pumpe do autobuske stanice u Ljutice Bogdana, gde je nekada bila mlekara, ko zna šta je sada) nemogućnost dobijanja gradjevinske dozvole za sanaciju i izgradnju onog majdana na severnoj strani, kao i nezainteresovanost rukovodećih ljudi da se sredi onaj raj za narkomane i beskućnike iza kapija sa južne strane, stvarno odaje utisak izuzetno zapuštenog sportskog objekta...

PS Ni stadion FKPartizan se ne nalazi u ništa boljoj situaciji, čak je možda i goroj, samo što se šminkanjem koliko toliko dobija privid nekog "očuvanijeg" objekta

Само још Ађа да крене да ради нешто, биће и резултата у спортском делу после. Али шта да се ради кад СД зна само печење да крка и коцка се. Што се тиче пословног дела и маркетинга, ради се. Али како је рекао генсек Ђ. Стефановић, све око изградње новог стадиона ће бити познато у периоду од 2 године, дакле до тада тешко да ће доћи до озбиљног сређивања околине.

HoRuS":1c6u0xxf je napisao(la):
Обиђох вечерас Маракану, пробрао сам неке слике, на којима се види скоро све вредно помена, од ултра модерних читача карата, семафора који се реновира, дрвених бандера са јавном расветом, помоћних терена, прилаза, пролаза, рефлектора који сваки води своју политику ( потпуно асинхроно уперени), огромног немара – није чак ни трава покошена у пролазима до помоћних терена, крова који је зарђао...Бар су окречили зидове стадиона... Зум није најбољи јер је све сликано мобилним телефоном, а почео је и да пада мрак...
Па уживајте у галерији...

Uploaded with ImageShack.us
pripjat :shok:

+ za sliku.

Morali su na nadju pare da zavrse ceo semafor! A, gde su nasli sijalice za stari deo semafora? Jel u muzeju?

Vrh