Šta je novo?

Stadion Crvene zvezde (Rajko Mitić)

JohnnyLee":2fgvpqmt je napisao(la):
не треба само да направе фудбалски стадион. а шта је са остали спортовима у оквиру СДЦЗ? треба да се направи и једна хала (до 6.000 места) за кошарку, одбојку и рукомет, па дворане за остале спортове

И сваком навијачу са чланском картом клуба обезбедити по једну Кинескињу и мелескињу (по могућству Бразилку).

Поред Маракане је обична тренажна хала па би било мало нереално да нам тамо неки Кинези поклоне још и халу јер ето,треба нам а до сад је нисмо имали.

Odlazeći sekretar FK Crvena zvezda Đorđe Stefanović o projektu novog stadiona:

Докле се стигло са пројектом стадиона? Шта је главни проблем у застоју?

- Ништа није проблем, само су се десили избори, променила се власт, постављен је нови министар... Постоји план, постоји начин и постоји заинтересованост и ја верујем да ће у неко догледно време то да се реши. Владу смо добили пре колико, три-четири недеље, и то вероватно тренутно није приоритет у Министарству инфраструктуре, али у неко догледно време ће се то решавати.

Колико је реално да тај пројекат заиста заживи?

- Ја мислим да Београду треба такав стадион и град је тога свестан.У ситуацији када смо пронашли инвеститоре, очекујем да се процес убрза. Моје је мишљење да ће у наредне две-три године сигурно да се крене са почетком реализације посла. Колико ће брзо да се зида, то не знам. Али мислим да је добро имати такве инфраструктурне пројекте, да се запосле радна снага, механизација, моторизација...

А шта ако нека нова управа не буде имала такав поглед на изградњу новог стадиона?

- Па, добро, то је њихово право, нећу бити у тој управи. (смех)

Колико би могући план о изградњи новог стадиона могао да поремети план Мирослава Мишковића о изградњи сличних садржаја недалеко од Маракане? Ако се не бисте некоме замерили тим одговором...

- Не видим разлог зашто не бих одговорио? Не видим разлога да било који други инфраструктурни пројекти спрече изградњу стадиона - није само Звезди потребан стадион, потребан је и националном тиму, неопходан је и један модеран објекат који ће бити самоисплатив. Овај стадион то није, рупа је без дна.

Звезда није власник земљишта?

- Да, Звезда је власник стадиона, али није власник земљишта на ком се стадион налази...

Ако би Звезда, на пример, хтела да прода то земљиште, и да онда сама изгради стадион?

- Не може да прода, није власник. Она је трајни корисник, титулар, али власник свог земљишта је Република Србија. Нисмо чак ни власници овог земљишта испод стадиона, на ком се налази стадион, већ смо власници зграда и објеката који су изграђени на том земљишту и укњижени смо на њих.

Поставили смо питање зато што се планирају исти садржаји на оба места?

- Да ли ће бити тржни центар, или комерцијално-стамбени садржаји, или можда хотели - Београд има мањак хотела - стварно не знам у овом моменту, то је апсолутно ствар инвеститора, не Црвене звезде. Тржиште је такво да се на сваких пет година мења, до тренутка изградње стадиона ће инвеститор можда одлучити да ли жели само стамбени простор, или можда канцеларијски, или хотелски комплекс, ко то зна.

Дакле, постоји могућност да се промени пројекат "Звезданог града"?

- То све зависи од пројектанта и од стања тржишта некретнина у том тренутку, инвеститор одлучује о томе.

Izvor: RedStarBelgrade.info

Izvinite drugari Zvezdasi ali nisam mogao da odolim. Debeli je as, Avalica mu je narusila zdravlje. :D

Нисмо чак ни власници овог земљишта испод стадиона, на ком се налази стадион

Eto Zvezda nije vlasnik zemljista a onaj badza direktor Vozdovackog otkupi sve zivo i sagradi mol i sad se pojavljuje kao vlasnik. Ko je u ovoj zemlji lud?

Johnest_Hon":132jrjpt je napisao(la):
Izvinite drugari Zvezdasi ali nisam mogao da odolim. Debeli je as, Avalica mu je narusila zdravlje. :D

Nije Avalica ta koja mu je narušila zdravlje. Tamo je samo uredno održavao svoju vitku liniju. "Loki" je uglavnom bio taj koji se pobrinuo za njegov sadašnji izgled.

Veoma značajna vest za bilo kakav plan sređivanja Zvezdinog stadiona u nekoj (očigledno dalekoj) budućnosti:

Јавни увид у Нацрт плана детаљне регулације подручја између спортског комплекса стадиона „Црвена звезда”

Kомисија за планове Скупштине града Београда огласила је јавни увид Нацрта плана детаљне регулације подручја између спортског комплекса стадиона „Црвена звезда”, улица: Бањички венац, Вељка Лукића Курјака, Булевара oслобођења, раскрснице „Аутокоманда”, Др Милутина Ивковића и планираног продужетка Динарске улице на општини Савски венац. План ће бити изложен у згради Градске управе града Београда у Улици 27. марта 43-45 (сала 2 у сутерену) од данас до 23. јула и може се погледати сваког радног дана од 9 до 18 часова.

Јавна седница Комисије за планове Скупштине града Београда одржаће се у згради Градске управе у Улици 27. марта 43-45 (сала 2 у сутерену) 16. септембра у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези с Нацртом плана у писаном облику, могу их образложити пред члановима комисије.

Примедбе на планирана решења, у писаној форми, могу се доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, преко писарнице у Улици 27. марта 43-45 најкасније до 23. јула. У току јавног увида, Нацрт плана биће изложен и на сајту града Београда www.beograd.rs у рубрици „Градски огласи, конкурси и тендери”.

Izvor: Grad Beograd

Novi poslovni i komercijalni kompleksi kod "Marakane" - Pogledajte šta će se graditi u okolini stadiona "Crvene zvezde"
Ponedeljak, 23. 06. 2014.|13:45 | Izvor: eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... ene-zvezde

Beograd bi mogao da dobije nove komercijalne i poslovno-stambene komplekse oko "Marakane", a oko 10,5 ha površine ove izuzetno atraktivne lokacije obuhvaćeno je Nacrtom plana detaljne regulacije područja između sportskog kompleksa stadiona "Crvena zvezda", ulica: Banjički venac, Veljka Lukića Kurjaka, Bulevara oslobođenja, raskrsnice "Autokomanda", Dr Milutina Ivkovića i planiranog produžetka Dinarske ulice na opštini Savski venac.

Taj dokument je na javnom uvidu do 23. jula. Kako navode gradske vlasti, Razlog za izradu plana je "stvaranje planskih mogućnosti za transformaciju postojećih privrednih, komercijalnih i komunalnih delatnosti u komercijalne i poslovno-stambene komplekse čime se ostvaruje racionalnije korišćenje građevinskog zemljišta".

Ciljevi izrade plana su definisanje javnog interesa i pravila uređenja prostora, transformacija postojećih kompleksa i sadržaja, podizanje nivoa infrastrukturne i saobraćajne opremljenosti, očuvanje i poboljšanje uslova životne sredine.

Blok kome pripada pomenuti plan nalazi se u zoni raskrsnice "Autokomanda" koja predstavlja zonu velikog potencijala i ima veliku lokacijsku vrednost za razvoj komercijalnih delatnosti i transformaciju postojećih struktura u funkcije centra. Zapadno i istočno od razmatrane teritorije su stambeni blokovi naselja Dedinje i individualno stanovanje duž Bulevara oslobođenja. Južno od predmetne lokacije nalazi se kompleks "Banjičke šume".

U obuhvatu plana zastupljene saobraćajne površine, zelene površine, privredne delatnosti, komercijalne zone, benzinska pumpa, rasadnik, stanovanje i stambeni deo.

Komercijalni sadržaji, planirano je, biće izgrađeni u zoni "K" u kojoj se planira zadržavanje postojećih i izgradnja novih komercijalnih i poslovnih objekata i drugih kompatibilnih namena, što je definisano posebnim pravilima izgradnje za podzone (K1,K2,K3).

Pretežnu namenu u podzonama K1, K2 i K3 predstavljaju komercijalne delatnosti: tržni centri, šoping molovi, administrativni, kancelarijski sadržaji, više-funkcionalni poslovni kompleksi, poslovno stanovanje, komercijalni vidovi sportskih, rekreativnih aktivnosti, zabave, turizma, izložbeni sadržaji, itd.

U podzonama K1, K2 i K3 dozvoljene su sve kompatibilne namene koje ne ugrožavaju osnovnu namenu kao i životnu sredinu: stanovanje, uslužno zanatstvo, ustanove kulture, itd. Stanovanje i druge kompatibilne namene mogu se organizovati u sklopu objekata, na pojedinim etažama, ili kao zaseban objekat na istoj parceli. Za kompatibilne namene primenjuju se isti urbanistički parametri kao i za komercijalne objekte u navedenim podzonama.

Plan će biti izložen u zgradi Gradske uprave grada Beograda u Ulici 27. marta 43-45 (sala 2 u suterenu) od danas do 23. jula i može se pogledati svakog radnog dana od 9 do 18 časova.

Javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda održaće se na istom mestu 16. septembra u 13 časova. U toku javne sednice, sva prisutna fizička i pravna lica koja su podnela primedbe u vezi s Nacrtom plana u pisanom obliku, mogu ih obrazložiti pred članovima komisije.

Primedbe na planirana rešenja, u pisanoj formi, mogu se dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice u Ulici 27. marta 43-45 najkasnije do 23. jula. U toku javnog uvida, Nacrt plana je izložen i na sajtu grada Beograda i možete ga pročitati OVDE.

STIŽU KUPCI: Gasprom kupuje Crvenu zvezdu!
http://www.dnevno.rs/sport/130085-stizu ... vezdu.html

Bilo bi dobro da jedna tako velika firma uzme klub. Samo to je spas, tvrdi Dejan Savićević
Fudbalski klub Crvena zvezda postaće vlasništvo „Gasproma", saznaje Kurir. Ruski naftni gigant želi da privatizuje bivšeg evropskog i svetskog šampiona.
„Gasprom" je od 2010. generalni sponzor crveno-belih i kompanija koja poslednjih godina odvaja najviše novca za posrnulog fudbalskog giganta. Sponzorstvo s Crvenom zvezdom ističe u julu 2015. godine, što se poklapa s donošenjem zakona o privatizaciji sportskih klubova u Srbiji.

Ministar sporta i obrazovanja Vanja Udovičić poslednjih mesec dana proveo je na sastancima u Evropi, gde je razmenjivao mišljenja o privatizaciji srpskih sportskih kolektiva. Zakon o sportu trebalo bi uskoro da se nađe u Skupštini Srbije. Prema statutu Crvene zvezde, bilo koji član kluba, pa čak i stranac, mogao bi da dođe na funkciju predsednika i sprovede svoj program upravljanja.

Legenda Crvene zvezde Dejan Savićević smatra da bi za klub bilo idealno da postane vlasništvo „Gasproma".
- Sigurno bi bilo dobro da jedna tako velika firma uzme Crvene zvezdu. Samo na dva načina klub može da se spase, da dođu neka velika firma ili šeik, potom da dovedu dug na nulu, pa posle postave ljude koji to mogu uspešno da vode - reči su Savićevića, koji je u dahu nastavio da priča:
- Vidim, došao Terzić, dobro, OK, napravi on plus od pet ili sedam miliona za godinu dana i šta ćemo onda? Pa, ostaje minus od 40,42 miliona. Potrebno je neko dugoročno rešenje. Sve ostalo je odu jedni, dođu drugi. Isti đavo. Spas je samo privatizacija, ili prodaja, to mu dođe na isto. Ništa drugo.

ODMAH SANIRANJE DUGA
Kompanija „Gasprom" spremna je da odmah sanira polovinu duga crveno-belih, a preostali iznos da refinansira kroz svoju banku Gasprombank. Naftni gigant vlasnik je najbogatijeg ruskog kluba Zenita iz Sankt Peterburga. Isto tako, „Gasprom" je generalni sponzor nemačkog Šalkea i poseduje određene deonice u solunskom PAOK. Crvena zvezda bi funkcionisala po modelu Zenita, a kupovina od strane Rusa bila bi spas za crveno-bele.

PUTIN JE POČASNI ČLAN
Počasni član Crvene zvezde je i Vladimir Putin, koji je 23. marta 2011. godine posetio Marakanu. Ruski predsednik i danas rado prepričava dešavanja iz Beograda, kad je dobio ovacije od srpskog naroda, a njegovo ime je uzvikivao ceo stadion.

nije im odgovarao miško,

sad je daj šta daš....

mislim da je zvezda namerno rasturena samo da bi se stvorila atmosfera u narodu da se to uvali kome može samo da se skloni sa grbače.

Slazem se u potpunosti sa tobom

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Клуб вратити члановима, без мешања државе. Сем да врате новац који је проневерен, ту могу да се умешају у свој посао.

Звезда заради у прошлој години 1,5 милиона од продаје у шоповима, од главног спонзора колико беше 4,6м евра има највећу посету на Балкану или је у врху овог дела Европе свакако, ТВ права, рекламе, остали спонзори, издавање простора...
Ако Звезди треба помоћ онда стварно не знам...само да не доводе управе под окриљем ноћи. На овај као дуг, одредили су буџет у претходној години на 11м, а у наредној на 7. Зашто плаћамо милионе за играче а имамо своју школу, од које једино можемо озбиљније да зарађујемо?

Слажем се са тобом у задњој реченици Милисаве, сем у делу да је клуб некоме на грбачи. Пре би се рекло да су, из разлога које си навео, сви клубу на грбачи.

Idem u OT ali meni je čudnije da fudbalska sekcija JSD ima dugove, ma koliko ti dugovi bili manji. Oni su svoju školu baš utilizovali, proizveli su Mitrovića, Jojića, išli u Ligu šampiona, zaradili dosta više od Zvezde i opet imaju dugove. Oni će tek da nastradaju, jer neće moći mnogo da zarade od Škuletića, Lzukača i ekipe. Što se tiče Marakane, čuo sam da je i ona izgubila UEFA licencu i da ćemo kvalifikacije EURO 2016 igrati na Stadionu Lav..

Борчанац":39no1xgx je napisao(la):
Клуб вратити члановима, без мешања државе. Сем да врате новац који је проневерен, ту могу да се умешају у свој посао.

Звезда заради у прошлој години 1,5 милиона од продаје у шоповима, од главног спонзора колико беше 4,6м евра има највећу посету на Балкану или је у врху овог дела Европе свакако, ТВ права, рекламе, остали спонзори, издавање простора...
Ако Звезди треба помоћ онда стварно не знам...само да не доводе управе под окриљем ноћи. На овај као дуг, одредили су буџет у претходној години на 11м, а у наредној на 7. Зашто плаћамо милионе за играче а имамо своју школу, од које једино можемо озбиљније да зарађујемо?

Слажем се са тобом у задњој реченици Милисаве, сем у делу да је клуб некоме на грбачи. Пре би се рекло да су, из разлога које си навео, сви клубу на грбачи.

што се мене тиче, клубове би требало продати, јер се само тако може обезбедити раст квалитета фудбала и других спортова

Џони, да се не наљутиш, али не може. Толике су приватизације урадили и у хиљадама случајева епилог је катастрофа. Данас ево се хулигани из Агрожива тукли са полицијом.
Надам се да са Звездом неће моћи да се уради тако нешто. Нисам против приватизације али ово како су планирали завршиће се хаосом.
На крају крајева нека продају нешто што је њихово. Звезда је удружење грађана и као таква власништво чланова клуба. Нека понуде члановима прихватљиво решење и ок.
А ове форе увек исте, као сад са Терзићем су провидне...шта као постоји неко ко не капира да нам следују нова фантастична понижења. Као Шпанска серија, само овде може да дође до потресног краја. Ево на пример ја једва чекам да се непријатно изненади јавност. Помало сам и љут на прост свет који би да одлучује шта би са Звездом а није њихова ни на један начин, нити им значи нешто. А хоће да тапну...

Uh...
Ajd ovako. Udrzenje gradjana kazes? Ok, ajmo onda ovako. Onda mi zvezdasi bi trebalo da izvadimo iz dzepa koju stotinu evrica i rasteretimo svoj klub dugova. To za pocetak. Onda neku slicnu sumicu za investiciono odrzavanje i funkcionisanje kluba.
Dal smo mi kao fanovi spremni na to? Cini mi se da nismo. Pa odakle onda lova? Iz budzeta. E vidis tu se ja i ti razilazimo sa misljenjima. Ja ne mislim da mi iz budzeta treba da placamo dalji opstanak ni zvezde ni partizana, dok oni bez ikakve kontrole trose taj novac. To naprosto ne ide ni da smo bogata drzava, a ne ovakvi osiromaseni i razapeti. I pri tom oba kluba imaju 'profesionalne' navijace. E pa tu nesto ne stima. Propadaju. Nek propadnu. Nosio sam zvezdu u srcu, plakao sto nisam mogao u Bari, ali posle nekih dogadjanja me vise nije briga. Dobro, nije da me nije briga, ali nisam spreman da slepo i bespogovorno podrzavam bahanalisanje odredjenih interesnih grupacija o nasem (mom) trosku.

Edit:
I nek se ne zavaravaju komsije da je kod njih ista bolja situacija, samo je bolje prikrivena zbog boljih 'knjigovodja' ;-)

Што би ти рекао, ух!

Када овако све погрешиш па ме доведеш у ситуацију да не знам одакле да почнем. :)

Не мислим да МИ Звездаши треба да плаћамо не знам шта, осим чланске, и карата за утакмицу, па и по жељи неки дрес из шопа итд. Када ја кажем чланови не мислим на милионе који никада нису ни били на стадиону, већ на чланове. Оне који за разлику од ових других су ту, око клуба, прате и плаћају шта је до њих. Ови интернет Звездаши не треба ништа да се питају, нити да износе нека мишљења. Постављају се као неки фактор а то нису, став државе прате преко медија па понављају како папагаји. Као што ја понављам савет да продају оно што је њихово и да не гледају у туђе двориште. Као када би ја сада причао да продају Народни музеј, да је то једино решење итд. А вероватно имам више везе са њим него такви Звездаши са клубом.
Из информација које сам ти дао пар постова раније, можеш да видиш да за разлику од већине фирми у Србији, Звезда има велике приходе и никаква интервенција није потребна. Чак су те интервенције резултат који данас видимо. Нек хапсе Пиксија па нека му наплаћују те минусе о којима говориш, па онда да причамо о даљим корацима.
Што би плаћање била дужност некога ко нема везе са клубом?

Професионални навијачи?
Шта то значи, како ти то видиш, пре свега ко су они, каква је њихова улога?
Питање је ограничено на Звездине навијаче. Јер то што си рекао просто није тачно. Па ми немамо профи ни фудбалере а ако се установи да има профи навијача. Веруј ми да ћеш чути за тај догађај. Не кажем да нема свега и свачега, али то :roll:

Да се не замарам са комшијама пуно, они имају дуг од 22 милиона ако је по неком медију од пре неки дан. И ту нису чиста посла и верујем да и сваки (прави) гробар очекује да се неко избори са лоповлуком.

Ево да поновим. Од шопа 1,5, гаспром 4,6 или колико год, али је довољно за живот клуба и без карата, осталих спонзора, продаје играча, реклама, тв права, издавања просторија... Такође мислим да су самоодрживи и у комшилуку, Војводина, оба Радничка, Нови Пазар...

@borcanac

Vidi sve se to slazemo, ali nisi me razumeo. Zvezda je ipak u dugovima, zar ne? Ti nas dugovi kostaju mnogo na razne nacine. Kako to resiti? Pljacka oba kluba je krenula uz aminovanje drzave tokom 93 godine. Drzava je aminovala, jer je i ona pljackala. Isisavan je novac na sve strane...
Sve se to nastavilo i nakon 5. oktobarske revolucije.
Da ne detaljisemo, ali danas imamo jednu situaciju da su trenutno klubovi neodrzivi samostalno, jer su trenutni rashodi veci od prihoda, plus ogroman dug.
Kako to resiti?

Клуб је наш, дугови државни!
Да ли су навјачи тражили и још увек траже одлазак Толета, да ли су све навијачке групе тражиле калчополи у Српском фудбалу? Да ли је држава остала нема када се дизао глас због крађа Пиксијевих, Дантаниних, Топлициних, Мишковићевих... а одговор државе убацивање ових садашњих лопужа под окриљем ноћи.
Значи дугови су фактички и морално државни. Ако похапсе лопове, биће ту и дебелог плуса.

Не занима ме дуг, није са наше стране прављен. Ако ће тако да се гледа нека продају одмах ГСП. Мање је важан а прави 3 дуга Звездина годишње.

Још када је челични Ђинђићев загрљај упућен председницима два клуба знао сам да ће поћи по злу. Још ми је слика у глави тог састанка после прекинутог дербија. Они који ме знају, памте да сам предосетио суноврат.

Говорио сам увек, као и сада, даље шапе од Звезде. Надам се да ме разумеш. Нека оставе разне службе клуб његовим члановим и тај дуг ће брзо да се врати. Па и за будућу неку, надам се поштену приватизацију тада би били у далеко бољој позицији и са далеко већом вредношћу. Ово гурање у блато одбиће се целом друштву од главу.
Ето тако!

U periodu od 90-tih godina pa naovamo Zvezda je bila "krava muzara" po tipu permamentne pljačke od " raznoraznih interesnih grupa, njihovih sprega sa političarima" itd.Permanentna pljačka=dugovi bi trebalo da bude obiman i sveobuhvatan posao za istražne organe.Ovde je pomenut i pok.premijer Djindjić (sećam se spora izmedju Zvezde i Partizana,kada je bilo ili čete da se dogovorite ili ćemo da "počeprkamo po vašim klubovima pa su se dogovorili").Upravo ovaj period i izbacivanje iz evropskih takmičenja (iako sam zvezdaš,sasvim opravdano) trebalo bi iskoristiti na radu na omladinskoj školi i dobrom skautingu,a ne da imamo situaciju da nam npr. Arsenal i neki drugi veliki evropski klubovi uzimaju igrače "pred nosem" iz nižerazrednih klubova.

Ali kako ne razumete, da su klubovi i oterani u dugove upravo da bi ih 'neko' kupio u bescenje. Nije to nasa specijalnost.
Rade to i drugi.
A sto se tice izjave da nisu zvezdini (svejedno partizanovi) dugovi...
Pa nazalost moj borcanac, racuni i poslovne knjige ne govore tako. Dzaba nama da se kurcobasamo da nije krivica do kluba, da je to neko sa strane napravio. Napravio je u ime naseg kluba i to je fakat.
Ja iskreno podrzavam tvoju ideju da klub bude nas, ali ne vidim nacin da se to realizuje sa ovakvom finansijskom situacijom.
Bojim se da je prekasno.

Лаки, и ти разумеш да је то покрадено. Сви у држави разумеју да је то покрадено! То што је неко то покрио папиролошки стварно ме не занима. Да су сви ћутали па хајде да прође, али сви су се стално бунили. Просто не желим да учествујем у легализацији лоповлука.
Шта мени говоре рачуни и пословне књиге? Ништа, када знам да је покрадено.
Како би било да наштампам неке рачуне о твојим дуговањима па да ти продам стан? :D Па није то докторат да се тешко штанцује :lol:

Ја сам просто решио да ме тај дим који праве не занима, занима ме само суштина. А то је да постоји 9000 чланова клуба и ако њих не задовоље неким решењем, то неће моћи да буде решење. Просто им се неће дозволити!

За много мање ствари су постојале реакције. Разумеш и да могу бити неконвенционалне.

Милоше, добра поента. Рад са младима нам не гине али за то је потребно потрошити доста времена у квалитетном раду и тада, резултати ако дођу, дошли су. Чак и са оваквим примањима може да се води клуб стабилно, уз уштеде.
Сада смањују буџет са 11 на 7 у овој години, да су то урадили у претходној дуг би био 10% мањи.

Борчанац":2bd7brng je napisao(la):
Да ли су све навијачке групе тражиле калчополи у Српском фудбалу?
Odgovor je ne. UF i grobari nisu.

Мислио сам на борбу против лоповлука. Све једно грешиш. Ево Гробара а не могу да нађем У.Ф.

Сви су без изузетака тражили обрачун државе са криминалом у фудбалу. Е сад што је иста умешана па све сваљује на навијаче...

Registrovao sam se samo da bih objasnio da je ovaj transparent grobara samo mali podsetnik delijama kakve su oni transparente "kacili" dok je Partizan bio prvi, a cim je Zvezda izbila na prvo mesto delijama nesto vise nije bilo do kalcopolija i prozivanja Toleta. Sustina transparenta je ukazivanje na licemerje delija, a ne trazenje kalcopolija, pozdrav :)

Vrh