Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Има разлике између родољубља (род - народ) и домољубља (дом - држава).

ЕУ је крива што нам одвлачи квалитетније људе, и што гуши нашу производњу.
EU nije kriva što nam odvlači kvalitetne ljude, a tek je delimično kriva za gušenje domaće proizvodnje.

Na drugoj temi sam pisao o sjajnim ljudima iz Zelene omladine Srbije, koji zaista jesu bili jedina "ortodoksna" organizacija Zelenih u Srbiji. Ideološko/vrednosno definisanje je išlo do toga da je stav o miru i nenasilju bilo "podrška politike uzajamnog razoružavanja, i rasformiranju NATO". Ako na belosvetsku politiku nisu imali uticaj, borili su se pipajući po mraku za uticaj u čitavom sistemu tema, kako ekoloških, tako i socijalno-društvenih. Osnovnu masu članstva su činili studenti, a izlazak iz članstva se dešavao uglavnom odlaskom u inostranstvo kada se spali sav entuzijazam, energija i volja koju su imali u Srbiji.

Dakle, to nisu Lažozeleni, koji građanski rat nazivaju "Agresija Rusije na Ukrajinu", i "antiratnim" nazivaju stavljanjem na jednu stranu u sukobu.

Ja sam ne mogu da kažem da sam nekim svojim supersposobnostima zaslužio da budem Ministar saobraćaja, direktor GSP, ili neko takvo veliko m*do. Ali da u većini slučajeva na poslat CV ne dobijaš ni "pi*ka ti materina", da su tvoje primedbe na planove uvek "neosnovane", da te ponižavaju Sajmovima isp*šavanja ("Sajmovi zapošljavanja"), da nigde ne primaju stažiste, da u Srbiji nikada nisam imao posao u kojem moj potpis i pečat ima težinu, poslovnu i pravnu vrednost... Ej, državni tehnički fakultet, znanje dva svetska jezika, Matematička gimnazija. Ne, nisu kvalitetni ljudi "odvučeni" od strane Evropske unije, već oterani od strane praziluk-elite. Nekoliko nas sa ovog foruma sa stažom u Evropskoj uniji je pominjalo prikriveni rasizam koji ih drži na nivou ljudi drugog reda unutar Zapada. Ali to je i dalje daleko iznad statusa koji kvalitetan Srbin ima u Srbiji, i od statusa koji je Zapad postavio Arapima i crncima, ili još gore Ruso-beloruso-ukrajincima i Kinezima.

Odnosno, kvalitetni ljudi su otišli iz Srbije obrazom za poštovanjem, ne "trbuhom za kruhom". I to jeste za crnu stranu medalje.

Ej, državni tehnički fakultet, znanje dva svetska jezika, Matematička gimnazija. Ne, nisu kvalitetni ljudi "odvučeni" od strane Evropske unije, već oterani od strane praziluk-elite. Nekoliko nas sa ovog foruma sa stažom u Evropskoj uniji je pominjalo prikriveni rasizam koji ih drži na nivou ljudi drugog reda unutar Zapada. Ali to je i dalje daleko iznad statusa koji kvalitetan Srbin ima u Srbiji, i od statusa koji je Zapad postavio Arapima i crncima, ili još gore Ruso-beloruso-ukrajincima i Kinezima.

Odnosno, kvalitetni ljudi su otišli iz Srbije obrazom za poštovanjem, ne "trbuhom za kruhom". I to jeste za crnu stranu medalje.
Bravo!
I ja sam imao slicna iskustva.

EU nije kriva što nam odvlači kvalitetne ljude, a tek je delimično kriva za gušenje domaće proizvodnje.

Na drugoj temi sam pisao o sjajnim ljudima iz Zelene omladine Srbije, koji zaista jesu bili jedina "ortodoksna" organizacija Zelenih u Srbiji. Ideološko/vrednosno definisanje je išlo do toga da je stav o miru i nenasilju bilo "podrška politike uzajamnog razoružavanja, i rasformiranju NATO". Ako na belosvetsku politiku nisu imali uticaj, borili su se pipajući po mraku za uticaj u čitavom sistemu tema, kako ekoloških, tako i socijalno-društvenih. Osnovnu masu članstva su činili studenti, a izlazak iz članstva se dešavao uglavnom odlaskom u inostranstvo kada se spali sav entuzijazam, energija i volja koju su imali u Srbiji.

Dakle, to nisu Lažozeleni, koji građanski rat nazivaju "Agresija Rusije na Ukrajinu", i "antiratnim" nazivaju stavljanjem na jednu stranu u sukobu.

Ja sam ne mogu da kažem da sam nekim svojim supersposobnostima zaslužio da budem Ministar saobraćaja, direktor GSP, ili neko takvo veliko m*do. Ali da u većini slučajeva na poslat CV ne dobijaš ni "pi*ka ti materina", da su tvoje primedbe na planove uvek "neosnovane", da te ponižavaju Sajmovima isp*šavanja ("Sajmovi zapošljavanja"), da nigde ne primaju stažiste, da u Srbiji nikada nisam imao posao u kojem moj potpis i pečat ima težinu, poslovnu i pravnu vrednost... Ej, državni tehnički fakultet, znanje dva svetska jezika, Matematička gimnazija. Ne, nisu kvalitetni ljudi "odvučeni" od strane Evropske unije, već oterani od strane praziluk-elite. Nekoliko nas sa ovog foruma sa stažom u Evropskoj uniji je pominjalo prikriveni rasizam koji ih drži na nivou ljudi drugog reda unutar Zapada. Ali to je i dalje daleko iznad statusa koji kvalitetan Srbin ima u Srbiji, i od statusa koji je Zapad postavio Arapima i crncima, ili još gore Ruso-beloruso-ukrajincima i Kinezima.

Има обостране користи за њих и властодршце од терања квалитетних људи ван у ЕУ.
А за запошљавање у нашој земљи потписујем.

Ovo je jako cesta pojava, i sto je manje cenjena profesija, to je veci stepen odlaska. Najmanje odlaze IT-evci, jer mogu da rade preko neta direktno za strance, ili za nase koji rade za strance i kopiraju njihove metode u privatnim firmama. Cim je u igri drzava, tu se stepen cenjenosti spusta na minimum, a stepen nepostovanja ide na maksimum. Pa tako doktori mahom napustaju drzavne bolnice, gradjevinci ne mogu da opstanu ni u privatnim firmama, pa beze u inostranstvo, masinci takodje. To su ljudi koje ova drzava ne zarezuje 2%, a namerno pisem drzava, jer nije samo sistem u pitanju, u pitanju je gradjanstvo koje jedva doceka da intelektualcima najviseg reda zabode noz u ledja.
Kao doktor imas dve opcije, prvo te gledaju kao budalu sto sa 30 godina volontiras za dz, pa kao diletanta sto sa 35 nemas ni para, ni poseda, ni vremena, a onda kao lopova jer im je neko nedge trazio pare ili su culi da se to desava. Na kraju, kad sa 45-50 neko ode kod privatnika za dobre pare, ide red mrznje, pa red zavisti.

Kao inzenjer nemas te opcije. Imas inostranstvo ili progresivni, lagani rast plate od 500 do 1500 evra i to ti je to. Najgore prolaze arhitekte. To je rad od 12 sati za smesne pare.

Nije da se od sazaljenja moze ziveti, ali je bolje od podsmeha, a pogotovo kombinacije podsmeh-prezir.

Mi mrzimo nase najbolje, i zato nam je potrebna moralna revolucija. Vlasti, stranke, politicari, jedni dodju, drugi odu... to manje vise.

Постоје људи који имају рационалне разлоге зашто сматрају да нам је у интересу придруживање Европској унији и људи који њу виде као популарно друштво из средње школе у које желе да се угурају свим силама и без обзира на последице (једини рационални разлог који имају је да њима буде лакше да емигрирају). Идеализација западне Европе код њих достиже религиозни занос. На редиту и твитеру је гомила ових других.

Постоје људи који имају рационалне разлоге зашто сматрају да нам је у интересу придруживање Европској унији и људи који њу виде као популарно друштво из средње школе у које желе да се угурају свим силама и без обзира на последице (једини рационални разлог који имају је да њима буде лакше да емигрирају). Идеализација западне Европе код њих достиже религиозни занос. На редиту и твитеру је гомила ових других.
Da. Evrofanatizam je p oprimio zabrinjavajuce posledice u Srbiji.
To za jedne san o "uredjenom drustvu", za vecinu lazna prica o Zemlji dembeliji, kombinacija nejasnih secanja o SFRJ i prica gastrabajtera iz sedamdesetih o Zapadnoj Nemackoj.
Nadasve Eu predstavlja idealni izgovor, razlog zasto mi mozemo da lezimo i ne radimo nista i cekamo da magicna EU kao deus ex machina resi svaki problem. Dok mi kao slinavo dete cekamo odraslog da dodje i obrise nam nos.

Ne, nisu kvalitetni ljudi "odvučeni" od strane Evropske unije, već oterani od strane praziluk-elite. Nekoliko nas sa ovog foruma sa stažom u Evropskoj uniji je pominjalo prikriveni rasizam koji ih drži na nivou ljudi drugog reda unutar Zapada. Ali to je i dalje daleko iznad statusa koji kvalitetan Srbin ima u Srbiji.

O da. Potpisujem sve gore navedeno. Kako god bilo sad u EU (mada bih rekao globalno), nažalost ima daleko više poštovanja u profesionalnom smislu nego kod nas.

Pisah na nekoj od tema ranije, sada je gore napolju nego što je bilo (po pričama ljudi koji žive više od decenije napolju), ali opet, iako je lošije je neuporedivo bolje i komotnije za život nego kod nas. Nažalost. Ono što je činjenica - ide silaznom putanjom. Interesantna vremena, zaista.

Ja za sebe mogu da kažem da sam otišao zbog profesionalnog razvoja. Na našem tržištu ne postoje ti proizvodi o kojima sam učio, a želeo da vidim kako to praktično funkcioniše. To je bio moj osnovni motiv.

Život u inostranstvu, ima svoje i dobre i loše stranje. Ono što je nepobitna istina- nema te tenzije i toksičnosti kao kod nas.

Poslednja izmena:
Život u inostranstvu, ima svoje i dobre i loše stanje. Ono što je nepobitna istina- nema te tenzije i toksičnosti kao kod nas.

Ja imam svoje sarkasticno poredjenje bas za ovo:
Zapad, to su pokedinacne uredne i higijenske celije, samice u kojima se lako poludi.
Srbija, to je orijentalna smrdljiva tamnica u kojoj te ubiju drugi zatvorenici.

Ja imam svoje sarkasticno poredjenje bas za ovo:
Zapad, to su pokedinacne uredne i higijenske celije, samice u kojima se lako poludi.
Srbija, to je orijentalna smrdljiva tamnica u kojoj te ubiju drugi zatvorenici.
Moja definicija: Svakodnevni život u Srbiji proizvodi ekvivalentan nivo stresa kao i rad u toksičnoj kompaniji.

Mi smo u Evropi. EU nam je najznačajniji saradnik i sa njima treba da imamo prijateljske odnose. Najveća robna razmena je sa EU.
Uslove za pridruživanje EU treba da ispunimo ne zbog EU nego zbog nas samih. Mi smo previše musavi i moramo se upristojiti.
Što se mene lično tiče i ne moramo biti član EU ali moramo biti blizu tog nivoa.
Sudstvo mora da proradi kako znamo i umemo. Kada sudstvo radi sve ostalo se lakše sredi.

kako je moguce ovo?
Hulja odustaje od Trampove porodice jer ga nisu pustili na svecani rucak?

Јбт ја гледам прво кад су стигли Весари да дају нову функцију, и како то нико од нас да примети.
Од лоше зграде било би боље да и остане рушевина генералштаба као споменик неком тужном времену. Имам једног другара који га зове "споменик Жак Шираку" па ми је мжд он усадио ту идеју у главу.

Pravi odnos prema evropskom sljamu

Pravi odnos prema evropskom sljamu
Ma lova je bitna. EU birokrate korumpirane do srži. Kombinacije sa Alekom, transport droge, sve odlično funkcioniše. Što menjati nešto, ako su svi srećni? Dobro, pustiće te političke zatvorenike, a EU birokrate će pohvaliti Vučića. Ušli ste u pogrešnu crkvu da se molite.

Jel ti imaš drzavljanetvo EU?

Jel možeš svojim hrvatskim državljanstvom da odeš da se legalno zaposliš u Luksemburgu sutra?

Jel Luksemburg pogrešna crkva?

Nismo ušli nigde i zato nam je ovako.

Ući će Crna Gora i Albanija. Ali to je tek prvi korak da im bude bolje.

Ово отприлике значи да шта год Вучић урадио имаће подршку четвртог рајха. А сад, како је он добија? Тако што је врхушка еу корумпирана као и он сам.

Што рече Кониљо, он је кључан шраф у транспорту дроге, али ту је и оружје, муниција. Гинуће млади радници по фабрикама, само да Украјина добије што више муниције.

Боли паја патак еу за звучни топ, хапшење неистомишљеника, трчање за Брисел, педалирање до Стразбура. Четврти рајх је само још једна велика корумпирана корпорација којој требају кметови као што је Вучић.

Тако да дефинитивно, за сад је кључна грешка студената што су уопште покушали да их призову свести. Све они то већ знају и боли их паја. Неопходно је мобилисати снаге у земљи, а не очекивати од главног дилера да ти решава проблеме.

Vrh