EU nije kriva što nam odvlači kvalitetne ljude, a tek je delimično kriva za gušenje domaće proizvodnje.Има разлике између родољубља (род - народ) и домољубља (дом - држава).
ЕУ је крива што нам одвлачи квалитетније људе, и што гуши нашу производњу.
Bravo!Ej, državni tehnički fakultet, znanje dva svetska jezika, Matematička gimnazija. Ne, nisu kvalitetni ljudi "odvučeni" od strane Evropske unije, već oterani od strane praziluk-elite. Nekoliko nas sa ovog foruma sa stažom u Evropskoj uniji je pominjalo prikriveni rasizam koji ih drži na nivou ljudi drugog reda unutar Zapada. Ali to je i dalje daleko iznad statusa koji kvalitetan Srbin ima u Srbiji, i od statusa koji je Zapad postavio Arapima i crncima, ili još gore Ruso-beloruso-ukrajincima i Kinezima.
Odnosno, kvalitetni ljudi su otišli iz Srbije obrazom za poštovanjem, ne "trbuhom za kruhom". I to jeste za crnu stranu medalje.
Има обостране користи за њих и властодршце од терања квалитетних људи ван у ЕУ.EU nije kriva što nam odvlači kvalitetne ljude, a tek je delimično kriva za gušenje domaće proizvodnje.
Na drugoj temi sam pisao o sjajnim ljudima iz Zelene omladine Srbije, koji zaista jesu bili jedina "ortodoksna" organizacija Zelenih u Srbiji. Ideološko/vrednosno definisanje je išlo do toga da je stav o miru i nenasilju bilo "podrška politike uzajamnog razoružavanja, i rasformiranju NATO". Ako na belosvetsku politiku nisu imali uticaj, borili su se pipajući po mraku za uticaj u čitavom sistemu tema, kako ekoloških, tako i socijalno-društvenih. Osnovnu masu članstva su činili studenti, a izlazak iz članstva se dešavao uglavnom odlaskom u inostranstvo kada se spali sav entuzijazam, energija i volja koju su imali u Srbiji.
Dakle, to nisu Lažozeleni, koji građanski rat nazivaju "Agresija Rusije na Ukrajinu", i "antiratnim" nazivaju stavljanjem na jednu stranu u sukobu.
Ja sam ne mogu da kažem da sam nekim svojim supersposobnostima zaslužio da budem Ministar saobraćaja, direktor GSP, ili neko takvo veliko m*do. Ali da u većini slučajeva na poslat CV ne dobijaš ni "pi*ka ti materina", da su tvoje primedbe na planove uvek "neosnovane", da te ponižavaju Sajmovima isp*šavanja ("Sajmovi zapošljavanja"), da nigde ne primaju stažiste, da u Srbiji nikada nisam imao posao u kojem moj potpis i pečat ima težinu, poslovnu i pravnu vrednost... Ej, državni tehnički fakultet, znanje dva svetska jezika, Matematička gimnazija. Ne, nisu kvalitetni ljudi "odvučeni" od strane Evropske unije, već oterani od strane praziluk-elite. Nekoliko nas sa ovog foruma sa stažom u Evropskoj uniji je pominjalo prikriveni rasizam koji ih drži na nivou ljudi drugog reda unutar Zapada. Ali to je i dalje daleko iznad statusa koji kvalitetan Srbin ima u Srbiji, i od statusa koji je Zapad postavio Arapima i crncima, ili još gore Ruso-beloruso-ukrajincima i Kinezima.
Odnosno, kvalitetni ljudi su otišli iz Srbije obrazom za poštovanjem, ne "trbuhom za kruhom". I to jeste za crnu stranu medalje.
EU nije kriva što nam odvlači kvalitetne ljude, a tek je delimično kriva za gušenje domaće proizvodnje.
Ja sam ne mogu da kažem da sam nekim svojim supersposobnostima zaslužio da budem Ministar saobraćaja, direktor GSP, ili neko takvo veliko m*do. Ali da u većini slučajeva na poslat CV ne dobijaš ni "pi*ka ti materina", da su tvoje primedbe na planove uvek "neosnovane", da te ponižavaju Sajmovima isp*šavanja ("Sajmovi zapošljavanja"), da nigde ne primaju stažiste, da u Srbiji nikada nisam imao posao u kojem moj potpis i pečat ima težinu, poslovnu i pravnu vrednost... Ej, državni tehnički fakultet, znanje dva svetska jezika, Matematička gimnazija. Ne, nisu kvalitetni ljudi "odvučeni" od strane Evropske unije, već oterani od strane praziluk-elite. Nekoliko nas sa ovog foruma sa stažom u Evropskoj uniji je pominjalo prikriveni rasizam koji ih drži na nivou ljudi drugog reda unutar Zapada. Ali to je i dalje daleko iznad statusa koji kvalitetan Srbin ima u Srbiji, i od statusa koji je Zapad postavio Arapima i crncima, ili još gore Ruso-beloruso-ukrajincima i Kinezima.
Da. Evrofanatizam je p oprimio zabrinjavajuce posledice u Srbiji.Постоје људи који имају рационалне разлоге зашто сматрају да нам је у интересу придруживање Европској унији и људи који њу виде као популарно друштво из средње школе у које желе да се угурају свим силама и без обзира на последице (једини рационални разлог који имају је да њима буде лакше да емигрирају). Идеализација западне Европе код њих достиже религиозни занос. На редиту и твитеру је гомила ових других.
Ne, nisu kvalitetni ljudi "odvučeni" od strane Evropske unije, već oterani od strane praziluk-elite. Nekoliko nas sa ovog foruma sa stažom u Evropskoj uniji je pominjalo prikriveni rasizam koji ih drži na nivou ljudi drugog reda unutar Zapada. Ali to je i dalje daleko iznad statusa koji kvalitetan Srbin ima u Srbiji.
Život u inostranstvu, ima svoje i dobre i loše stanje. Ono što je nepobitna istina- nema te tenzije i toksičnosti kao kod nas.
Moja definicija: Svakodnevni život u Srbiji proizvodi ekvivalentan nivo stresa kao i rad u toksičnoj kompaniji.Ja imam svoje sarkasticno poredjenje bas za ovo:
Zapad, to su pokedinacne uredne i higijenske celije, samice u kojima se lako poludi.
Srbija, to je orijentalna smrdljiva tamnica u kojoj te ubiju drugi zatvorenici.
Ma lova je bitna. EU birokrate korumpirane do srži. Kombinacije sa Alekom, transport droge, sve odlično funkcioniše. Što menjati nešto, ako su svi srećni? Dobro, pustiće te političke zatvorenike, a EU birokrate će pohvaliti Vučića. Ušli ste u pogrešnu crkvu da se molite.: Мариника Тепић Антонију Кошти: Да ли заиста нисте питали Александра Вучића ни за звучни топ, ни за политичке затворенике у Србији? Ми од вас сада сазнајемо шта Влада Србије спрема од нових закона, а грађани о томе ништа не знају
Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је данас да састанак председника Европског савета Антонија Коште са председником Србије Александром Вучићем поново ствара ризик од перцепције уwww.nspm.rs
Pravi odnos prema evropskom sljamu