Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Da. Ali neki misle da ce EU da preuzme slucaj.
Da, ali to je na nivou "Ceda ce da legalizuje". Niti moze niti je nadlezna niti je zanima.
Ja sam odusevljen sto je i uzela ovaj slucaj vezan za koriscenje sredstava. Nije bas da je prvi novac iz EU koji je proneveren.

Ovaj svet je toliko lud da me ne bi cudilo da je uz sve tenzije oko protesta Laura videla, sada vec, cuveni, transparent i rekla, e dodji da ti se stvarno sad nasmesim.

Laura je odlican posao uradila u Rumuniji, ali je vec u EU naisla na probleme.
U Rumuniji je bila apsolutno nezavisna institucija koja je imala svoju tuzilacku policiju i svoje istrazitelje i eksperte, sad kao deo EU aparata ona samo moze da trazi od drzavnih organa da joj dostavljaju informacije. E sad, mozete li da zamislite da ce joj Nenad Stefanovic ili imaginarna Zagorka ikad dostaviti nesto inkriminisuce? O MUP-u i da ne pricam, oni ljudi grickaju semenke dok gledaju krimose kako krse sve moguce zakone (za vlast ili za sebe)
jedino sto tu moze da se desi je to sto su u ovakvim nasim institucijama pozaposljavali toliko teletabisa i korisnih idiota pa se lako moze desiti da mentoli stvarno posalju neke konkretne dokaze - ne sto su hteli nego sto su glupi pa nisu prepoznali koji ce to da ih ukanali

1742488995837.png

Ставио бих самог себе у златну страну медаље, јер сам се коначно натерао да раскрстим са свим познатим злочиначким организацијама. Избрисао сам Б92 из букмарка и хисторија (користио за праћење неких специфичних спортских садржаја), избрисао Блиц као да никад није ни постојао, јер је перфиднији од класичних тоалет папира српског дновинарства. Валтер, Цезар и још пар финансијера зла, неће видети мог пазара, само могу да добију још по неки 1 на Гугл ривју.

Верујте, сваки клик, или динар мање њима, даје ми невероватну повратну енергију.

Учините и ви исто, и дајте још предлога за брисање, игнорисање и бојкот.

Poslednja izmena:
Ja sam odustao od te taktike i uzivam u lupanju minusa botovima i da gledam kako se menja odnos pluseva i minusa i kako sad nema dovoljno botova koji bi dali Vucicu vise pluseva nego sto mi mozemo minusa.

Nazalost i ne jos dugo, sve te medije mi finansiramo i ne zaradjuju oni od klikova.

Grad Beograd daje novac Informeru itd. itd.

Restorane, ok, narocito smrdljivo Prolece 😎

Od medijske bitke ne bih odustajao.

Каква медијска битка, само им правиш саобраћај?
Oni se finansiraju od nasih para. Nece B92 propasti jer ti ne ulazis kad im daju iz budzeta. Lepo odes i nalupas minuse, sve to znaci, ovi njihovi ne veruju sta gledaju, odjednom komentar - ,,Vucic je najbolji" ima 345 pluseva i 973 minusa. Ne tako davno je imao 300 pluseva i 23 minusa.

Pa... vide njihovi da se ljulja. Oni su od septembra do decembra 2000. godine spali sa preko dva miliona glasova na 800k.

Razbezali su se jednom, razbezace se opet
1000029575.jpg
1000029576.jpg

Kako objasniti uspeh NIslija da sprece skup zlocinaca u svom gradu?
Policija nije reagovala?

To je veoma vazno pitanje, jer sef mafije pada kada vise ne moze da obezbedi sigurnost clanova mafije.
Ako se to desilo, ovo u NIsu je bio prelomni momenat.

Razumem i podržavam sve koji su se odlučili da bojkotuju V92 ali isto tako razumem i sve poput mene koji idu tamo da vide neke vesti van politike kojih nema toliko po drugim portalima (ne mislim na propast Nemačke nego na druga svetska dešavanja) kao i sve nas koji idemo nekad da vidimo i pozitivne smislene komentare i podržimo ih.

Nije retko da čovek u Srbiji mora iz komentara da saznaje istinu o nečemu. Recimo, izgori kafić u Beogradu ili napuštena kuća. Novinari ne smeju bez dokaza da zvanično pišu ko je vlasnik ili na koga se sumnja da je zapalio. Odeš u komentare i tamo kroz metafore i između redova saznaš da kafić drži neki lokalni mafijaš ili da su kuću zapalili ljudi iz XY firme koja je vlasniku nudila pare za plac pre 3 meseca.

Pisao sam pre par godina da u Nacionalnom parku Srbija ne postoji medijski portal ili štampana novina koja pokriva sve važne teme podjednako dobro. Blic dobro prati Beograd, ali je vašarski krš za sve ostalo. V92 je krš za Beograd ali solidno prate vesti iz biznisa i tehnologije. N1 prati samo politiku i društvo. Itd... Generalno govoreći, većina izveštavačkih novinskih kuća u Srbiji su krš kao celina. Nema nijedne koja je kompletna. Istraživačke novinske kuće su drugo, ja govorim o tome da nemamo nijedan portal ili novinu koje prate i izveštavaju na dnevnom nivou kako dolikuje jednoj zemlji od 6 miliona ljudi u Evropi.

Zato, nažalost, da bi čovek u Srbiju ostao generalno informisan u svemu, mora da prati i posećuje više portala. I da čita komentare ako želi da ispita javno mnjenje o nečemu ili da sazna nešto što se prećutkuje. Jednog dana se to možda promeni, ali za sada je to tako.

Ja sam prvi bio bojkot i pozivao pre par godina, ali sam u medjuvremenu shvatio da stvari tako ne funkcionisu. Nisu to privatne firme koje zive od klikova nego rezimski portali koji zive od nasih para koje im rezim prosledjuje.

Ниш је по мени град са најјачом грађанском свешћу у Србији, био и остао. Не знам до чега је то тачно, Можда да тога што су међу последњима ослобођени па је онај занос последњи формиран и последњи угашен тамо. Или што је тамо индустрија ипак била мало више технолошка па је и народ био на нешто вишем нивоу. А сигурно је и до тога што тамо никада нису успели да заробе грађане у вештачком конфликту грађанског и патриотског, модерног и традиционалног. У Нишу је чак и снс кадар нешто мање примитиван и нешто више образован него што је снс просек.

Vrh