Pa ok, to je neka brojka oko koje se mozemo sloziti - 300k kao minimum. E, sad, tesko da je bas bio taj minimum. Dakle, brojka je daleko veca. Sad, kolika je, nemoguce je utvrditi.
Ja sam trcao pred odlazak na protest i to po mojim vukoje*******inama gde nikad nijednog coveka ne sretnem. Taj dan sam u ulicicama gde nikad nisam video vise od dvoje ljudi u trenutku kada prolazim, video desetine sa bedzevima kako marsiraju ka gradu.
Pitanje je i kako su se svi ti marsevi zavrsili i jesu li i to ucesnici protesta? Brankov most je bio ludilo, cekalo se satima. Da li je onaj koji je stajao kod Usca dva i po sata i onda odustao ili morao da se vrati kuci ucesnik protesta?
Ja sam video starije ljude koji se spustaju niz Banovo brdo i marsiraju ka gradu, pridruzujuci se rekama ljudi. Da li su oni koji su recimo odustali kod Sajma jer ne mogu dalje peske isto ucesnici protesti?
Po meni jesu.
I za sam centar grada je nemoguce proceniti, toliko ulica, toliko ljudi dolazi i odlazi... a kamoli za ceo grad i drzavu.
Grad je bio prazan, van ljudi koji su isli na protest. Zelju da ucestvuje je izrazio do sada nevidjen broj gradjana. Koliko ih je uopste uspelo da stigne na skup u uslovima koji su bili, koliko ih je otislo ranije, koliko ih doslo kasnije...
Moj cale je bio od ranog jutra po gradu i proveo je jedno 6,7 sati na protestima, ali na onim fotkama iz drona sa Slavije ga nece biti jer se do tada vec umorio i vratio kuci.