Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

U Finskoj je i ozbiljniji sistem auto-škola i polaganja. Mnogo se ranije kreće s tim i uči se smisleno. Ne mogu da govorim, jer ne znam, ali nešto ne verujem da se tamo kupuju dozvole kao kod nas. Što se tiče ograničenja, kod nas je na većini deonica smisleno (ne bi trebalo ni brže ni sporije). A na kraju krajeva, ne mora i ne treba svako da vozi. To nije obaveza. I to je na lekarima da na pregledima utvrde ko može, a ko ne bi smeo za volan. Očigledno da i tu nešto ne štima. Ima i do ljudi. Znam slučajeve gde pošteno kažu da nisu za to i nisu nikad polagali, a ima i suprotih primera gde hoće da vozi po svaku cenu iako nema veze s vezom.

U Srbiji se jurnjava kolima u pesmama predstavlja kao neki zivotni vrh mladog coveka , zatim imamo onog estradnog vepra koji godinama pokusava da pogine ili da ubije ali mu nikako ne polazi za rukom i to se tolerise, zatim imamo gomilu instagram grupa sa snimcima gde ljudi divljaju ulicama a to se u komentararima vecinski podrzava.
Sto neko rece cim napravis prvi najmanji prekrsaj u istoj si vreći sa svima ostalima, kao i saobraćajac čim uzme prvu crvenu odgovoran je za nečiju smrt pre ili kasnije, sada mozemo da moralisemo do sutra.
Imamo gomilu prepametnih koji sami izmisljaju svoja pravila, skretanje iz trake za pravo ulevo i obrnuto je svakodnevnica u Beogradu, po principu snašao sam se ko te j***. A tako je u svakoj sferi zivota i zato smo tu gde smo, i zato nam dr objasnjava kako su ljudi krivi sto su poginuli zasto sto nisu isli na kruzni tok, a ne onaj koji je pijan prosao 10 raskrsnica a da ga pritom niko ne sankcionise posto su zauzeti drugim rabotama. Ukratko nije sloba kriv mi smo govna

Juče stoji Škodilak "Super Beee" na isključenju s Gazele ka Senjaku. Naravno, kao i uvek usporenije se ide ka autokomandi. I baš sam prolazio kad su dva pacijenta projurila pored njih više od 80 km/h, dok smo svi ostali, zbog uslova saobraćaja, išli oko 60. Da ne pričam da su pre toga vozili slalom preko mosta, što otkako nema zaustavne nije zabranjeno, ali su oni to radili prevelikom brzinom. Pogađajte da li je policija reagovala 😎

Juče sam jurio đubre koje je uskom, krivudavom, strmom jednosmernom ulicom vozilo u zabranjenom smeru, ali uteče.

Počeću da ih fotkam i kačim ovde.

1000066230.jpg

Glup je potez to bio, palo mi je na pamet kad sam video klip prvi put da će devojka da nagrabusi zbog tog poteza. Trebalo je da bude mudriji malo ili da mu neko kaže.

Иначе, открило се зашто је Шиптар пустио причу о снајперистима.

Војска тзв Републике Србије је пре неки дан пуцала на Србина са Косова који је био у сукобу са српском листом. Снајпериста није одрадио свој посао и човек је преживео и завршио на КЦ Ниш и сад су у паници јер је прича процурела па Шиптар превентивно слуђује народ сличном причом.

Glup je potez to bio, palo mi je na pamet kad sam video klip prvi put da će devojka da nagrabusi zbog tog poteza. Trebalo je da bude mudriji malo ili da mu neko kaže.
Dečko nije znao, jer je to deo druge kulture, ne može mu se zameriti. Može se zameriti onima koji su marginalizovali naše sugrađane pa ne znamo ništa o njima. Ali evo i iz ovoga nešto korisno, učimo jedni o drugima.

Dečko nije znao, jer je to deo druge kulture, ne može mu se zameriti. Može se zameriti onima koji su marginalizovali naše sugrađane pa ne znamo ništa o njima. Ali evo i iz ovoga nešto korisno, učimo jedni o drugima.

Kapiram da nije znao naravno, ne mislim da je namerno, samo mi žao devojke sad koja će dugo da prolazi kroz psihičku torturu od strane lokalne zajednice... A jeste svakako i problem što ne znamo mnogo jedni o drugima, a živimo u istoj državi, jer se ovde gaji kultura konflikta, a ne suživota.

Kapiram da nije znao naravno, ne mislim da je namerno, samo mi žao devojke sad koja će dugo da prolazi kroz psihičku torturu od strane lokalne zajednice... A jeste svakako i problem što ne znamo mnogo jedni o drugima, a živimo u istoj državi, jer se ovde gaji kultura konflikta, a ne suživota.
Zapravo, udaja muslimanke za nemuslimana jeste zabranjena islamskim verskim propisima, a zabranjeno je i predbračno zabavljanje, grljenje, ljubljenje sa muškarcem bilo koje vere. Pošto je ovo sekularna država moguće je sklapanje građanskog braka između supružnika svih veroispovesti, ali mislim da nijedan hodža bilo IZS ili IZuS ne bi mogao da blagoslovi takav brak sem ako muškarac ne pređe u islam.

Devojka nosi maramu što znači da je iz religiozne porodice, i njeni roditelji sigurno nisu bili oduševljeni kada su videli ovu sliku. Pre nekoliko godina se porodica odrekla jedne devojke iz Novog Pazara koja se vratila u pravoslavlje i zbog toga je dobijala pretnje, zato što je napuštanje islama krivično delo koje se u državama gde vlada šerijatski zakon kažnjava smrću. Naravno, u BiH je u vreme SFRJ bilo mnogo mešovitih brakova gde je muž hrišćanin, ali tamo su ljudi mnogo manje religiozni i što se tiče kocke, konzumiranja alkohola i svinjetine. U Raškoj je to već ekstremno retko, oni ipak nisu proveli pola veka u Austrougarskoj. Do 1912. su bili deo Osmanskog Carstva, a ni posle oslobođenja se država uopšte nije mešala u njihove porodične i privatnopravne odnose. Skoro sam bio u Pazaru, tamo u maloprodajnim objektima uopšte nema alkoholnih pića, mogu se naći jedino u velikim lancima kao što su Maksi i Lidl. Barem ih nije bilo u centru grada, možda ih ima u Šestovu i drugim naseljima na severu grada gde većinom žive Srbi. Jedina dva poznata primera muslimanki iz Raške koje su bile u vezi ili braku sa nemuslimanima su Emina Jahović koja je ranije bila u vezi sa Miškovićevim sinom i Šejla Đakovac koja se udala za američkog bodibildera Larija Vilsa i na Instagramu kači svoje slike koje bi bile provokativne čak i za naše standarde.

Mislim da država mora da zaštiti tu devojku ako joj je ugrožena bezbednost zbog one fotografije, ali ne treba da se meša u islamske porodične zakone ili da pokušava da ih promeni. Momak je trebao da razmisli o posledicama pre nego što ju je zagrlio, jer ako devojka ima polupokriveno lice to logično znači da ne želi zbližavanje sa muškarcima pre braka, čak i da nije upoznat sa njenom religijom.

Zapravo, udaja muslimanke za nemuslimana jeste zabranjena islamskim verskim propisima, a zabranjeno je i predbračno zabavljanje, grljenje, ljubljenje sa muškarcem bilo koje vere. Pošto je ovo sekularna država moguće je sklapanje građanskog braka između supružnika svih veroispovesti, ali mislim da nijedan hodža bilo IZS ili IZuS ne bi mogao da blagoslovi takav brak sem ako muškarac ne pređe u islam.

Devojka nosi maramu što znači da je iz religiozne porodice, i njeni roditelji sigurno nisu bili oduševljeni kada su videli ovu sliku. Pre nekoliko godina se porodica odrekla jedne devojke iz Novog Pazara koja se vratila u pravoslavlje i zbog toga je dobijala pretnje, zato što je napuštanje islama krivično delo koje se u državama gde vlada šerijatski zakon kažnjava smrću. Naravno, u BiH je u vreme SFRJ bilo mnogo mešovitih brakova gde je muž hrišćanin, ali tamo su ljudi mnogo manje religiozni i što se tiče kocke, konzumiranja alkohola i svinjetine. U Raškoj je to već ekstremno retko, oni ipak nisu proveli pola veka u Austrougarskoj. Do 1912. su bili deo Osmanskog Carstva, a ni posle oslobođenja se država uopšte nije mešala u njihove porodične i privatnopravne odnose. Skoro sam bio u Pazaru, tamo u maloprodajnim objektima uopšte nema alkoholnih pića, mogu se naći jedino u velikim lancima kao što su Maksi i Lidl. Barem ih nije bilo u centru grada, možda ih ima u Šestovu i drugim naseljima na severu grada gde većinom žive Srbi. Jedina dva poznata primera muslimanki iz Raške koje su bile u vezi ili braku sa nemuslimanima su Emina Jahović koja je ranije bila u vezi sa Miškovićevim sinom i Šejla Đakovac koja se udala za američkog bodibildera Larija Vilsa i na Instagramu kači svoje slike koje bi bile provokativne čak i za naše standarde.

Mislim da država mora da zaštiti tu devojku ako joj je ugrožena bezbednost zbog one fotografije, ali ne treba da se meša u islamske porodične zakone ili da pokušava da ih promeni. Momak je trebao da razmisli o posledicama pre nego što ju je zagrlio, jer ako devojka ima polupokriveno lice to logično znači da ne želi zbližavanje sa muškarcima pre braka, čak i da nije upoznat sa njenom religijom.

Dobro si opisao stvar. Istina je i to za BiH, igrom slučaja sam iz mešovite porodice i istina je da ima dosta sekularnih muslimana i među jugoslovenskim generacijama, ti mešoviti brakovi nisu bili retkost.

I da devojka nije imala problem sa tim zagrljajem, on je trebalo da razmisli da joj ne navlači pakao na vrat, samo mi je to bila poenta. Ne kažem ništa loše o dečku, daleko od toga, ali znam kakvi su fundamentalniji među njima, posebno prema ženama. Nulta tolerancija.

Nadam se da će se posle ovoga i Dajković, Milačić, Mandić, Knežević uzdati u pamet i shvatiti da se veleizdajnik i politički kopilan Mila Đukanovića ne može podržavati čak i ako se trenutno nalazi na funkciji predsednika njihove matične države Srbije. Dajković je baš sve u pravu što se tiče unutrašnjih prilika u Crnoj Gori, ali neki dan na Tviteru objavi sliku sa Markom 5:0 i ispod napisa da mu je "velika čast što se slikao sa šefom diplomatije Republike Srbije" 🤮 🤮 🤮 Istina, ta funkcija je časna da časnija ne može biti, ali to ne znači da na nju ne mogu doći izdajnici i degenerici koji će je srozati do najdubljeg zamislivog dna. Svaka čast Danici, kamo sreće kada bi i većina javnih ličnosti u Srbiji imala hrabrosti da sledi njen primer i distancira se javno od nepomenikovog režima.

Šta li će sada DJ Vučićević i DJ Žeks naprečac izmisliti da bi je pljuvali? Hoće li i Danicu Crnogorčević proglasiti za "Milovu pevaljku" kao što su blaženopočivšeg mitropolita Amfolohija godinama razvlačili i nazivali ga "Milovim vladikom" da bi onda glumili žalost nakon njegovog upokojenja kao što se i sada prave da "saosećaju" sa majkom kojoj su ubili sina, satanističko-veleizdajnička bag**?

Vrh