Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ne biste lupali ovakve stvari da ste ikad odgledali ovu reportažu:

Ja se divim ljudima koji u ova vremena sebe ubeđuju da razlog što opozicija/studenti ne pobeđuju a SNS i dalje ima horde orkova koji se lože na njega, je zato što postoje Nova i N1.

Vi ste onda otkrili suštinu i ključ pobede koju nije otkrilo drugih 2 miliona opoziciono nastrojenih građana, plenuma i studenata.

Dakle ako sam dobro razumeo, da nema Nove i N1, ova stvorenja bi se promenila i prestala da glasaju za Vučića i lože se na svaku teoriju zavere koja je ikad izmišljena...

A SNS bi se skljokao posle par meseci...

Dajmo nacionalnu frekvenciju KTV-u i kablovsku televiziju Jutjub podkastima X33, HelmCast, Slavija Info i Srbin Info sa pokrivenošću kakvu imaju N1 i Nova S, u tom slučaju SNS gubi izbore zagarantovano. Niko ne traži zabranu nepomenikovih omiljenih kritičara, ali mislim da je očigledno da oni godinama nisu odbili nijedan jedini promil rejtinga nepomeniku, naprotiv svojom uređivačkom politikom mu samo pomažu da se održi na vlasti jer ga uopšte ne napadaju na onim temama gde je najranjiviji.
Pa ni N1 i NovaS nemaju nacionalnu frekvenciju.
Ako rade za Psiha, sto im nije dao ?
Ah da, da bi glumili opoziciju.

N1 je levicarska televizija, protiv ovog rezima 100%, to sto vi niste levicari je drugi par opanaka.
Evo ja ne mogu da smislim ove medije koje si naveo gore, imam gore misljenje o njima nego ti o N1, pa ih ne nepadam zbog opsteg cilja.
Ajde i vi desnicari, dodjite malo sebi, zajedno da skinemo ovo zlo, pa onda posteni zbori, nacionalne frekvencije i za jedne i druge, pa sta bude na izborima.
I obavezno sudjenja i lustracija za ovu bandu, samo da ne bude neki novi Kostunica, a ako se i pojavi ocekujem od vas desnicara da ga prvi najurite govnjivim motkama.

Ne biste lupali ovakve stvari da ste ikad odgledali ovu reportažu:

Ja se divim ljudima koji u ova vremena sebe ubeđuju da razlog što opozicija/studenti ne pobeđuju a SNS i dalje ima horde orkova koji se lože na njega, je zato što postoje Nova i N1.
Nije glavni razlog to što postoje kontrolisani "opozicioni" mediji poput N1, Insajdera i Nove, razlog je to što onaj deo opozicije koji se na programsko-političkom planu razlikuje od režima nema svoje medije. I to što na svake izbore ide podeljen u 10 odvojenih listi, dok se prozapadna opozicija koliko god se međusobno ne podnosila makar mesec dana pre izbora uvek ujedini u jednu ili najviše dve liste, kojima ne fali ni finansijske ni medijske podrške.

Dakle ako sam dobro razumeo, da nema Nove i N1, ova stvorenja bi se promenila i prestala da glasaju za Vučića i lože se na svaku teoriju zavere koja je ikad izmišljena...

A SNS bi se skljokao posle par meseci...

Kada bi široke narodne mase ovo mogle čuti na N1, Nova S kao i na RTS-u i 5 televizija sa nacionalnom frekvencijom, čak i ovim nesrećnicima bi došlo iz dooopeta u glavu kakvoj neljudskoj zloj mrcini prodaju svoj glas. Velikom većinom se radi o bivšim radikalskim glasačima, u proseku priprostim, neukim, pa i potkupljivim ljudima, ali kakvi god bili decenijama su znali da ako glasaju za radikale glasaju za program stvaranja Velike Srbije do granice Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. A danas glasaju za nečoveka koji krčmi i predaje Srbiju u njenim međunarodno priznatim avnojevskim granicama. Neko to mora da im pojasni na medijima koje prate, a tamo ne mogu čuti ništa od ovoga. Sami ne mogu pobediti nepomenikov matriks i izaći iz njega, ja mogu da se ponosim time što on na moj stav nikada nije mogao uticati i što sam od samog stvaranja SNS-a znao o kakvom ološu se radi, mada ovoliko zlo ni tada nisam mogao sanjati da će biti u stanju da urade. Mogu se ponositi što sam na unutrašnjem planu slobodan kao Morfej iz filma Matriks, i ne samo ja, ali umovi ovih ljudi su i dalje porobljeni, i oni se moraju osloboditi da bi ovo zlo palo. U ovoj zemlji je 2012. zacario antihrist, samo to i dalje teško mogu shvatiti slabo obrazovani ljudi sa ovog videa koji površno prate politiku, a sa druge strane na "opozicionim" N1 i Nova S mogu samo slušati kritike kako je nepomenik i dalje ultranacionalista i da hoće Veliku Srbiju i nove ratove kako bi je stvorio.

Inače, ja dr Petroviću zameram to što kada ga neki put pozovu na TV Informer, Kurir ili Hepi ne kaže sve ono što je rekao u ovoj emisiji ili što stalno govori na svom Jutjub kanalu. On doduše ima to ograničenje da po pravilu instituta u kojem radi ne sme govoriti o unutrašnjoj politici kada negde gostuje u ime instituta, ali ne zovu ga uvek u tom svojstvu. On ima najviše naučno zvanje i ne mogu tek tako da ga isteraju sa posla, da sam na njegovom mestu ja bih u studiju kod onog smrada Vučićevića jasno rekao da je nepomenik izdajnik i da mu je mesto u zatvoru, nabrojao bih sve njegove zločine pa makar me obezbeđenje iznelo iz emisije i ne pozvali me više nikad. Veću štetu bi mu naneo tim jednokratnim incidentom gde bi sve to čula publika Informera, nego da to hiljadu puta izgovori na svom Jutjub kanalu koji oni uglavnom ne prate. Neću ga više kritikovati, ipak je on čovek koji je smogao snage da napusti SNS kada su prihvatili Briselsku Veleizdaju, da je ostao tamo danas bi sigurno bio ambasador ili ministar. Za razliku od prodanih duša Šešelja, Bokana, Drecuna, Raduna koji što nepomenik više izdaje, to ga više podržavaju.

Pa ni N1 i NovaS nemaju nacionalnu frekvenciju.
Ako rade za Psiha, sto im nije dao ?
Ah da, da bi glumili opoziciju.

N1 je levicarska televizija, protiv ovog rezima 100%, to sto vi niste levicari je drugi par opanaka.
Evo ja ne mogu da smislim ove medije koje si naveo gore, imam gore misljenje o njima nego ti o N1, pa ih ne nepadam zbog opsteg cilja.
Ajde i vi desnicari, dodjite malo sebi, zajedno da skinemo ovo zlo, pa onda posteni zbori, nacionalne frekvencije i za jedne i druge, pa sta bude na izborima.
I obavezno sudjenja i lustracija za ovu bandu, samo da ne bude neki novi Kostunica, a ako se i pojavi ocekujem od vas desnicara da ga prvi najurite govnjivim motkama.
Ne rade za nepomenika, rade za nepomenikove gazde koje su ga stvorile, dovele na vlast i već 13 godina ga održavaju na vlasti da bi za njih obavljao najprljavije veleizdajničke poslove. Konkurencija između N1 i Nova S sa jedne i Pinka, Informera i Hepija sa druge strane je kao konkurencija između nemačkog okupacionog Radija Beograd i ljotićevskog kolaboracionističkog lista Naša Borba za vreme okupacije 1941-44. I pre će njima dati nacionalnu frekvenciju nego KTV, jer ga te pseudoopozicione televizije ne ugrožavaju, zato ih i pušta na svoje konferencije a od Šarovića beži ko đavo od krsta.

N1 levičarska televizija :ROFLMAO: Jel kažu nekad nešto protiv neoliberalnog modela koji ovde sprovode ekonomske ubice Dinkić, Mali i nepomenik? Levičar nije onaj ko pljuje po sopstvenom narodu i uvek se svrstava na stranu suprotnu od njegove, nego onaj ko se zalaže za socijalnu politiku i brigu države o najugroženijim društvenim slojevima.

Politička podela na levicu i desnicu je u 21. veku zastarela. Danas postoje samo suverenisti i globalisti, i nepomenik i njegove gazde koje drže N1 su globalisti.

Ja sam za to da se ovo zlo skine što je pre moguće, ali nisam za promenu bez promene. Da padne nepomenik, a da se nastavi nepomenikova politika. Mislim da nam ne trebaju novi Milatović i Spajić koji su zamenili Mila Đukanovića da bi u većini stvari nastavili Milovu politiku. I jesam za to da se posle prvih izbora od svih koji su protiv režima formira prelazna vlada oročena na 6 meseci koja bi stvorila medijske i sve druge uslove za nove slobodne izbore gde bi većina prvi put mogla da kaže za šta je, samo je pitanje da li ova druga strana to želi? Da li bi te prozapadne stranke odbile naređenje stranaca da podrže SNS i SPS koji bez njih nema većinu? I kako bi ta prelazna vlada reagovala ako bi u tih 6 meseci došlo do neke akutne nacionalne krize ili oružanog sukoba u Republici Srpskoj, Raškoj ili na KiM ako nema jedinstven stav ni po jednom nacionalnom pitanju?

Poslednja izmena:
Navodis Dragana Petrovica kao nekog uzora, covek bio clan SNS-a, vojmi oca...
A sada naravno, deo db-ovskog udruzenja Mi - Glas iz naroda.
Smanji malo dozivljaj.

Navodis Dragana Petrovica kao nekog uzora, covek bio clan SNS-a, vojmi oca...
A sada naravno, deo db-ovskog udruzenja Mi - Glas iz naroda.
Smanji malo dozivljaj.
Da, bio je član SNS-a i predsednik stranačkog saveta za nauku do aprila 2013. kada ih je napustio zato što su prihvatili Briselsku Veleizdaju. Milenko Jovanov, Nebojša Bakarec, Petar Petković, Vojislav Šešelj su u to vreme nepomenika nazivali izdajnikom, da bi 2 ili 3 godine kasnije okrenuli ćurak naopako i prodali se za 30 Judinih srebrnjaka. To ne može biti isto, i bolja je naknadna pamet nego nikakva. Nije svakome 2008. ili 2012. bilo jasno kakva Sodoma i Gomora će se izroditi iz toga. I Miroslav Parović, Dragomir Anđelković, Igor Ivanović su dugo podržavali nepomenika, ali su pre nekoliko godina pronašli dušu i otrgli se iz njegovog satanskog zagrljaja, zar zbog toga treba da ih diskvalifikujemo u opozicionoj borbi? Ništa nisu ukrali, ni u jednoj nepomenikovoj izdaji nisu aktivno saučestvovali.

Mi - Glas iz Naroda je organizacija koju vodi Branko Pavlović, Petrović je u drugoj organizaciji Mi - Snaga Naroda zajedno sa dr Nestorovićem i Aleksandrom Pavićem. O Nestoroviću ne mogu suditi jer mi nije dovoljno poznata njegova politička prošlost, a za Pavića i Petrovića sam skoro 100% siguran da nisu pod kontrolom režima. Pavić je u republičkoj skupštini više puta kažnjavan zato što je SNS nazivao strankom Soroša i Davosa. Mislim da Petrović taktički greši što na Informeru ili Kuriru jasno i glasno ne napada nepomenikovu izdaju bez eufemizama koje gledaoci tih televizija ne razumeju, ali da je on nepomenikov čovek do sada bi sa svoja 4 fakulteta, 40 naučnih knjiga i više doktorata imao bar neku javnu funkciju kao što ih imaju razni Botani, Vuk Stankovići i druga nepomenikova blebetala.

Svi su sumnjivi osim studenata, pogotovo ovi Nestorovi svedoci.
Ne treba da ih diskreditujemo u opozicionoj borbi, ali nikada ne treba njima dati glas, jer su mnogo sumnjivi. Evo i Milica Zanoktica je bila ljuti Vucicev protivnik do pre godinu dana.
Znaci samo studenti.

Ne znamo još da li će studentske liste uopšte biti niti kada će se izbori održati, ali da bih glasao za nju prvo moram čuti njen program i videti ko je na toj listi. Baš zato što sam već jednom bacio glas na listu na kojoj je bila Mica Izmetnica ne mogu glasati za mačku u džaku, a sa druge strane ne želim ni da dam glas listi koja će se posle izbora pretvoriti u novu Evropu Sad. Ne tvrdim da je studentska lista to, ali moram znati koji je njen stav o KiM, EU, Francusko-Nemačkom Planu, Republici Srpskoj, makroekonomskom modelu, spoljnoj i unutrašnjoj politici, litijumu. I to mora biti jasan stav, a ne okruglo pa na ćoše. Ako je stav da se ne ide u EU, da se odbacuje Francusko-Nemački Plan koji je nepomenik prihvatio, da se moraju poništiti sve katastrofalne posledice i prethodnih veleizdajničkih akata kao što je Briselski Sporazum, da se mora pružiti podrška Republici Srpskoj ne samo na rečima nego i na delima, da se ne smeju uvoditi sankcije Rusiji niti slati oružje Ukrajini, da se mora menjati gubitnički neoliberalni makroekonomski model koji ovaj režim primenjuje više nego ikada, da se mora zaustaviti migrantska najezda i zamena stanovništva Srbije jevtinijom radnom snagom iz zemalja Trećeg Sveta, da se na projekat Jadar mora staviti tačka za sva vremena, glasaću za njih. Ako nije, glasaću za neku drugu opozicionu listu koja je na tim programskim pozicijama. I moram znati koji ljudi će uopšte biti na toj listi. Uvek bih glasao listu na kojoj je Milo Lompar, ali ako se na njoj nalaze i Vladan Đokić i Biljana Stojković, teško.

Ne znamo još da li će studentske liste uopšte biti niti kada će se izbori održati, ali da bih glasao za nju prvo moram čuti njen program i videti ko je na toj listi. Baš zato što sam već jednom bacio glas na listu na kojoj je bila Mica Izmetnica ne mogu glasati za mačku u džaku, a sa druge strane ne želim ni da dam glas listi koja će se posle izbora pretvoriti u novu Evropu Sad. Ne tvrdim da je studentska lista to, ali moram znati koji je njen stav o KiM, EU, Francusko-Nemačkom Planu, Republici Srpskoj, makroekonomskom modelu, spoljnoj i unutrašnjoj politici, litijumu. I to mora biti jasan stav, a ne okruglo pa na ćoše. Ako je stav da se ne ide u EU, da se odbacuje Francusko-Nemački Plan koji je nepomenik prihvatio, da se moraju poništiti sve katastrofalne posledice i prethodnih veleizdajničkih akata kao što je Briselski Sporazum, da se mora pružiti podrška Republici Srpskoj ne samo na rečima nego i na delima, da se ne smeju uvoditi sankcije Rusiji niti slati oružje Ukrajini, da se mora menjati gubitnički neoliberalni makroekonomski model koji ovaj režim primenjuje više nego ikada, da se mora zaustaviti migrantska najezda i zamena stanovništva Srbije jevtinijom radnom snagom iz zemalja Trećeg Sveta, da se na projekat Jadar mora staviti tačka za sva vremena, glasaću za njih. Ako nije, glasaću za neku drugu opozicionu listu koja je na tim programskim pozicijama. I moram znati koji ljudi će uopšte biti na toj listi. Uvek bih glasao listu na kojoj je Milo Lompar, ali ako se na njoj nalaze i Vladan Đokić i Biljana Stojković, teško.
🤮Ovog sam se naslusao i od levih i desnih i neutralnih i sve mi se vise cini da u Srbiji zivi 90% Cacija i da ce sekta biti na vlasti do kraja. Zato izbori treba da budu sto pre, kako bar studenti i srednjoskolci ne bi gubili vreme i zdravlje.

Zaebao se jednom glasao za Milicu Zanokticu, sada gleda ove Nestorove jogi letace, bivse clanove SNS, trazi program studentske liste oko EU (koja je naravno nacisticka tvorevina, jer jelte Ausvic je u EU) iako zna da ta lista nece time da se bavi, vec sredjivanjem institucija, napaja se znanjem sa Balkan Infa, Seselj je OK samo da nije izdao Kosovo itd.
Izbor koji obecava.

Znači da se digne Sloba iz groba i da ponovo zavlada? Ne sećaš se kako se to poslednji put završilo?

"Izvestio" je tako što je stavio tekst na portal. Kada neko nešto dobaci njihovim novinarima, to onda ide kao udarna vest u dnevniku. Kada novinarima KTV sektini funkcioneri lome zube i otimaju opremu pred policijom, za to je onda dovoljan tekst od nekoliko pasusa na internet portalu. Nema tu ni "p" od profesionalizma, a kamoli nezavisnosti i objektivnosti. To je klonirani Informer, samo za malo urbaniju ciljnu grupu, čak i tokom ove konferencije pokazuju informerovsko-pinkovske manire gde prekidaju čoveka koji se obraća ne čekajući da on kaže "završio sam, imate li pitanja"?

Urednik N1 Božić je takođe odbio gostovanje kod Šarovića u emisiji u koju je pozvan, sa obrazloženjem da je Šarović "političar, a ne novinar". A šta su on i njegove kolege sa Nove S? Brankica Stanković je baš u vreme kada je nepomenik gostovao kod nje izjavila da je Šarović "radikal koji radi za nepomenika" :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Zanimljivo ko tu radi za koga ako nepomenik dolazi kod nje u emisiju, a u emisiju kod Šarovića ne sme da dođe, niti je smeo da mu izađe na TV duel na koji ga je on pozivao godinama i decenijama još od nastanka SNS-a 2008.

Informer i N1 su udaljeni bukvalno kosmičkim godinama po kvalitetu i profesionalizmu. Informer je toliko bedan medij da ga ne bih upotrebio ni za potpalu. Vučićević takve gadosti govori uživo, lažne optužbe, psovanje, kletve, izmišljotine - nešto što N1 nikada ne radi.

Информер је толика канализација да нема потребе упоређивати их са било ким.

Н1 и Нова имају проблем што су жигосани као тајкунске и издајничке телевизија, па се и истина која допире од њих прима као лаж код напредњачког тела, те се тако учвршћују Вучићеве позиције.

Н1 је мени лично позитиван у смислу што раскринкава црвено-црну олош у делу који се тиче корупције и њихових афера. На ширем плану нити је левичарски, нити на било који начин промовише људе који нуде неки други (у ствари) трећи пут. У ствари суштински исти политички пут који Муслиу спроводи, само би га спроводили пристојнији људи. То је она прича, није проблем у литијуму, то је ок, проблем је што ми то не радимо, јер ето, ми смо културни, више нам прија Кесић од курсаџија. Цела празилук грађанштина се прави луда на то што се две главне струје које се гурају медијски, суштински имају исте ставове по питању спољње политике, економије итд.

Не треба сва та кључна питања сваљивати на студенте, не морају се ни изјашњавати, довољно је да обећају референдум по свим кључним питањима (нпр КиМ, литијум итд) и обезбеде слободну дебату пре тога! Студенти су 2/3 родољубиво настројени (узорак који верно прати ширу популацију) и до сада су били врло успешни у надувавању разних структура које су хтеле да се инфилтрирају!

Ne moraju da obecaju ni referendum, dovoljno je da obecaju uslove za buduce izbore i referendume. Smene funkcionera u vrhu i po institucijama, hapsenja odgovornih, uklanjanje propagandne kanalizacije i Cacilenda, zabrana botova (i online i organizovanog prevoza na mitinge), onemogucavanje kradje izbora (kupovina glasova, ucene, pretnje, promene prebivalista, glasanje sa vise LK, glasanje na vise mesta, bugarski voz, itd.) i objavljivanje svih afera, kradja i ostalih SNS krivicnih dela svaki dan narednih 6-12 meseci po medijima bi bili vise nego dovoljni.

Na konto n1. Gledam pre mesec dana neki ocigledno penzionisani policajac na n1 pljuje po vucucu, voditelj u ekstazi samo sto se ne zadovolji. Te Kriminalci u cacilendu, ovaj klima glavom potvrdjuje, te kriminalna drzava ovo ono, e onda kad je pomenuo djindjica i silerovu kao slicne primere, lice sa n1 samo sto srcka nije strefila. Odmah sece ,prekida, to nije tema emisije i slicno. Da je potrajalo malo duze trebala bi hitna da ga iznosi.Demokratski nema sta. Nikakve tu nema razlike izmedju njega i npr one “lane moje”guske sa prve.

Mislim da tu treba neke stvari razgraničiti, daleko je N1 od objektivnog medija, ali postoji neki standard novinarstva koji ipak održavaju u odnosu na režimske medije. To se vidi po tome što su spremni da objave i neke vesti koje im nisu u skladu sa političkom pozicijom koju zastupaju, dok kod režimskih medija ne možete čuti drugu stranu.

Pink, Informer, Kurir, B92, Politika, Novosti, Telegraf i ostali se u principu ni ne bave novinarstvom, već su klasični kanali propagande. To se može videti i po tome što plasiraju slično napisane vesti sa sličnim naslovima u slično vreme - svi su na istoj SNS sisi i centrala na čelu sa Suzi Vasiljević im osmišljava sadržaj koji oni plasiraju po instrukciji.

Ja znam vrlo dobro, i iz ličnog iskustva rada sa nekima od njih, da su prozapadni mediji u bliskom kontaktu sa zapadnim državnim izvorima finansiranja, ali tu se mora konstatovati pošteno da mi imamo pozitivan efekat od toga - npr. svako BIRN-ovo istraživanje gde su razotkrili korupciju ili kriminalne radnje vlasti je korisno za narod, bar da razume u kakvom se matriksu nalazi. Jer takvo nešto ne možete dobiti nigde drugde, s obzirom da u Srbiji ne postoji nezavisno izveštavanje, postoji samo šta odobri država i šta guraju stranci.

Neka loša stvar može imati svoje pozitivne nuspojave, tako je i CNN afilijacija N1, iako u principu poluga meke moći, dobra stvar kao kontrateg potpunoj partijskoj kontroli medija u zemlji.

Poslednja izmena:

Трећи млад живот завршио на сумњив начин у последњих неколико недеља. Студент из Шапца, онај дечко из Краљева и сада ово. Сасвим несумњиво је да неко ишчезне и пронађу му тело у грмљу недалеко од хитне службе. Неко нас озбиљно завитлава. Студенти треба да врше притисак на породицу да открију све информације. Још од случаја оне са АГРИФ видно је да не треба скривати, јер скривање подстиче ову олош. Још нисам чуо за случај да се неко убије у жбуну испред Хитне помоћи. Каква је то неочекивана смрт могла настати?

Vrh