Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ja napiso :
,,.. Tako je bilo, tako je sada i tako ce biti.. ,,

Sa ovakvom istinom
Tužna nam je prošlost, bolna sadašnjost
i bez izlazna buducnost.

Jel tako ? Tako je.

E pa nije tako. 🤣-Kako ? E vako.

U vrticu, školi, na fakultetu, u policiji i vojsci
pa i u zatvoru.
zvanicno nisu dozvoljene politicke aktivnosti.
Taj model treba stvarmo ne samo ispoštovati nego proširiti na sve institucije sa jasnom definisanom strogo zabranom i kaznama.

Politiku voditi na sranackim i dr predvidjenim prostorima i organizacijama

Depolitizovanje institucija je jedini naš izlaz
Te stručni i ostali kadar svoju privatnu pripadnost i politicku aktivnost čak i razgovore voditi iskljucivo van institucija

Pumpanje kao ilustracija politicke konfrontacije je pokazalo koliko može da utice na funkcionisanje.
Ono ne bi moglo ništa da uradi da je vladala depolitizacija u institucijama.

Drugog spasonosnog izlaza iz ove sitacije osim depolitizacije nema.
A kako je sprovesti eeee to NEznadem. 🫠

Мора нека технократија, док нам сваким делом државе владају правници нема ништа да се помакне.
Што ли је правни постао тај факс бирократије нмп, физичар би боље радио скоро све јер бар зна да се снађе у системима са много промењивих.

Ubo si suštinu 😆

Мора нека технократија, док нам сваким делом државе владају правници нема ништа да се помакне.
Што ли је правни постао тај факс бирократије нмп, физичар би боље радио скоро све јер бар зна да се снађе у системима са много промењивих.
Кину последњих 40 година воде инжењери, САД правници, Русију КГБ друкаре а ЕУ бирократе свих профила.

Дискрепанца резултата сходно датом педигреу управе је очигледна.

Ubo si suštinu 😆
Па и нисам, да управља инжењерским процесом најбоље зна инжењер.
Ја и кућу морам легално да правим, за планирање куће не зовем правника, већ архитекту.

Кину последњих 40 година воде инжењери, САД правници, Русију КГБ друкаре а ЕУ бирократе свих профила.

Дискрепанца резултата сходно датом педигреу управе је очигледна.

Код нас би неиронично било најбоље да воде антрополози или бар психолози* и то кажем без икакве шале. Ово је првенствено једно слуђено друштво које је променило три радикално различите друштвене и културне парадигме у три генерације и не уме то да интегрише у један смислени идентитет као темељ националног бића. Дакле потребан је неко хуманистичке оријентације (ко добро познаје нашу историју и културу) да узме најбоље и најприродније од свега и склопи у једну смислену историјску синтезу на чијим темељима би могао да се гради (колико год оригиналан) систем и економија по склоностима и адутима наше нације.

Русија је како-тако успела да склепа неки континуитет захваљујући Путину и његовој интелигентној руско-совјетској интеграцији
Кина није ни морала претерано јер су чак и њихове радикалне промене налик Маовој биле релативно честе кроз историју, где један режим спроведе неку драстичну реформу (поготово власништва земљишта) и раскине са прошлошћу али се све временом мање више врати на неки историјски просек
САД некако још успевају да се изборе са инхерентним контрадикцијама свог националног мита који је угрожен драстичном променом демографије
ЕУ не би ни коментарисао, њен "национални" темељ и мит постанка су јефтинији кредити и паре из фондова

*и да, знам да је Тадић технички психолог али будимо реални какав је тај психолог мислим да би отишао са 3 ментална поремећаја вишка да одеш код њега

Па и нисам, да управља инжењерским процесом најбоље зна инжењер.
Ја и кућу морам легално да правим, за планирање куће не зовем правника, већ архитекту.

Naravno da struku treba ostaviti stručnjacima 😉

Vrh