Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Imam i ja redovnog kontakta sa nekima na selu, i u nekim mestima se odavno otvoreno pljuje po režimu i ne krije se mišljenje. Ali nije to poenta. Poenta je da jedan solidan deo Srba svakako ne smatra normalnim ovo što nam se dešava. I ima tu i mladih, i starijih, i prosvećenijih i prostodušnijih, ima svega. Problem su režim i ovaj deo kromanjonaca, koji se čvrsto drže i spremni su pre da uruše celu zemlju nego da se sklone.
Zato sam napisao 34+ :)

A ja nemam sa nekima već gotovo celim selima, nažalost

1752186306976.png

J vam M lopovsku i izdajničku, "veći MMF od MMF-a" 🤬 🤬 🤬 🤬 🤬 🤬

J vam M lopovsku i izdajničku, "veći MMF od MMF-a" 🤬 🤬 🤬 🤬 🤬 🤬
„kako bismo podstakli energetsku efikasnost i potencijalno povećali prihode“.

Il je jedno il je drugo majstori

Дивљак у Новој Пазови је уништио мурал посвећен певачу Бранку Црнцу Тусту из групе КУД Идијоти. Глупост је стварно неуништива.
1752351952374.png

70 % ? Bravo.

Ako to i Grci primene, cena postojecih turistickih kapaciteta ode u nebo. 🫣

A mi ?
Ko ih šiša, Kako drugačije ?
Kad u svakom van gradskom čoveku čuči mali piroman 🤪
Uredjena spalionica trave uz vikendicu uvek je bila apstraktni pojam. Koršcenje strnike i ostalog suvog biljnog materijala nemoguca misija dopiranja do seoskog mozga pored jedine piromanske misli i zamisli koja čitave godine im ozdvanja u glavi do ispunjenja letnje prilike.

Poslednja izmena:

Ni novinari javnog servisa a ni direktor vodovoda očigledno nemaju pojma o legioneli.

Zaposleni u Dunav osiguranju i u Telekomu Srbija, nalaze se pred prisilnim preseljenjem u neuslovni objekat Železnička stanica Prokop, koji nema upotrebnu dozvolu, nestabilne je konstrukcije, i ima mnogobrojne propuste. Objekat ne ispunjava osnovne bezbedne standarde za kancelarijski rad.

Bez obzira na sve, strasno je da je evidentno da objekat nije ok i da teraju ljude tamo.
Sve me ovo podsetilo na onaj transparent od zimus. Parafraziraću

"ĆACI, DA LI BI ZA 100€ STAO ISPOD NADSTREŠNICE?"

Bas tako, drugacije je kad od tebe ne traže samo lojalnost, već i da ih slepo slušaš.... Malo je neprijatno, zar ne?

У згради у којој станујем (срећом само још неколико месеци ) неки батица се уписао у у катастру 2. априла у пола 9 увече као власник заједничке просторије. Основ је уговор о доградњи зграде из 2013е године где се заједничка просторија на последњем спрату даје на располагање инвеститору за доградњу и фомирање стамбених јединица. А у уговору наравно није прецизирано каја од тада две заједничке просторије (ова отета је у приземљу) је тада дата на располагање инвеститору. Станари су наравно тада мислили да се подразумева да је то горња.

И како је самом доградњом, горња заједничка просторија де факто нестала сада се уговор од пре 12 година тумачи као сагласност на ову сада пресоталу просторију. У целу причу наравно укључен и принудни управник. Ти управници су иначе ангажовани редом из режимских фирми које раде на одржавању зграда и онда су практично приморани да варају и отимају од народа који их као управнике и плаћа. Једна шојићевска сцена била где представник власника и управник заједно баронишу махом старије станаре. Радо сам био ту да их изнапушавам и обезбедићу људима правну подршку мојих пријатеља.

Јадан овај народ.

Poslednja izmena:
У згради у којој станујем (срећом само још неколико месеци ) неки батица се уписао у у катастру 2. априла у пола 9 увече као власник заједничке просторије. Основ је уговор о доградњи зграде из 2013е године где се заједничка просторија на последњем спрату даје на располагање инвеститору за доградњу и фомирање стамбених јединица. А у уговору наравно није прецизирано каја од тада две заједничке просторије (ова отета је у приземљу) је тада дата на располагање инвеститору. Санари су наравно мислили да се пдоразумева да је то горња.

И како је самом доградњом, горња заједничка просторија де факто нестала сада се уговор од пре 12 година тумачи као сагласност на ову сада пресоталу просторију. У цеу причу наравно укључен и принудни управник. Ти управници су иначе ангажовани редом из режимских фирми које раде на одржавању зграда и онда су практично приморани да варају и отимају народ који их као управнике и плаћа.

Ово је правно обориво али имају и судове. Јадан овај народ.
Sta vele neutralne komsije i ljudi koje politika ne zanima?

Не знам. Мислим да ће се проблем отимања заједничке просторије решити ако блокирамо тим бабама приступ јавном превозу.

У згради у којој станујем (срећом само још неколико месеци ) неки батица се уписао у у катастру 2. априла у пола 9 увече као власник заједничке просторије. Основ је уговор о доградњи зграде из 2013е године где се заједничка просторија на последњем спрату даје на располагање инвеститору за доградњу и фомирање стамбених јединица. А у уговору наравно није прецизирано каја од тада две заједничке просторије (ова отета је у приземљу) је тада дата на располагање инвеститору. Станари су наравно тада мислили да се подразумева да је то горња.

И како је самом доградњом, горња заједничка просторија де факто нестала сада се уговор од пре 12 година тумачи као сагласност на ову сада пресоталу просторију. У целу причу наравно укључен и принудни управник. Ти управници су иначе ангажовани редом из режимских фирми које раде на одржавању зграда и онда су практично приморани да варају и отимају од народа који их као управнике и плаћа. Једна шојићевска сцена била где представник власника и управник заједно баронишу махом старије станаре. Радо сам био ту да их изнапушавам и обезбедићу људима правну подршку мојих пријатеља.

Јадан овај народ.
Podatci koje službenici unose vide se u sistemu nakon ažuriranja a to je uveče
Nekad tipa 2019 se videlo u katastru sta je predato od dokumentacije pa su to ukinuli
Prvo je debilana sto su mu dali uopste da nadogradi zgradu a da za uzvrat vrv uradi neke sitne kozmetičke stvari
A to sa prostorijom u prizemlju to bas vacarenje dzukacki nzm kako je samo proslo ako nije definisano ugovorom.

Махом се то даје људима да би се целој згради скинула одговорност за одржавање крова и угл су то неке терасе које се затварају или неке буџевине, типа отварање прозора на већ постојећем тавану. Још нисам чуо да је неко легално добио да надогради, мада се виђа то по граду...

Vrh