Ох, да. Ево.U redu, ali nisi mi odgovorio na pitanje?
Што би се неко доксовао на форуму ? Мада имаш Нокија који се не крије и редовно је на блокадама и снима то.Malo mi je čudno da nijedan forumas nije ni uhapšen niti prebijen na ovim blokadama, obzirom koliko ih ima koji pozivaju na sve i svašta.
Ох, да. Извини. Ево.
Оно што је очигледно а што до сада нико није регистровао јер се свака идеја студената узима здраво за готово и без филтера и преиспитивања јесте то да се друштвена побуна дели временски на два различита периода са поптуно различитим утицајем на режим и на друштво у побуни. Дакле период док су се студенти држали четири захтева и период након што је основни захтев постао расписивање избора.
Та првобитна четири захтева су била системска и деловала су мобилишуће, корективно и исцељитељски на цело друштво а уједињујуће по студенте док режим није знао шта га је снашло. Копрцао се ненадлежни Хуља као да му истерују ђавола. Ишао је из грешке у грешку, није имао никакав институционални одговор и једна полтронска влада му је пала. Такође, није могао да користи полицију против студената па је прибегао овим кримосима и то је додатно мибилисало народ а дестабилизовало режим.
Од захтева за изборе имамо практично све супротно. Народ али и студенти су се преко нећи обрели у свакодневници политичког брлога Србије, односно на домаћем терену Жвалавог. Наравно, прва последица тога је подела, подела међу студентима а друга је подела у народу. Ова друга се не види али се осликава у бројности људи на овим скуповима покушаја грађанске непослушности. Можда део народа није против оваквих блокада али није ни за јер није ту у критичном броју.
Како су студенти изнели једини захтев за који је Жвалави заправо надлежан и заправо искусан и способан дошли смо до обрнутог процеса, захтев је деловао корективно, стабилизујуће и мобилишуће на режима а деструктивно на студентску и друштвену побуну. Једно Хуљино не, студентски одговор са покушајем грађанске непослушности и ето нас са стотинама ухапшених, отетих и обесправљених, многих повређених и преплашених и са очекиваном употребом прекомерне силе полиције. И што је најгоре зарад ког циља? Избора?
Дакле из тога закључујем да се што елегантније и прећутно треба одустати од бесмисленог захтева за изборе који се свакако неће одржати пре последњег законског рока и вратити се првобитним захтевима. Престати са овим међуграђанским изнуривањем, испумпавањем и емоционалним пражњенима и указати на то да се управо руши и онако фелерична оптужница за надстрешницу, да институције и даље не раде а да режим сваким даном разара друштво и институције све већом силом. Заказати велики протест 1. септембра и даље реаговати у складу са неминовним даљим грешакама режима јер је враћен на неподношљиви му статус пре захтева за изборе. То је сад наравно упитно колико би било делотворно јер студенти су већ изгубили оштрицу деловања а са тиме би је додатно иступели. Али мислим да је и покушај враћања изворној побуни бољи од овога што имамо сада, јер кад се иоле објективно сагледа, ових дана су кола кренула низбрдо.
Ne mogu sad tacno da se setim sta si ti konkretno pisao, i da li si medju tim prvoborcima na koje sam mislio.Што би се неко доксовао на форуму ? Мада имаш Нокија који се не крије и редовно је на блокадама и снима то.
Ако волиш да знаш, 3 дана шепам већ, него ми је глупо да се хвалим тиме, а и нећу да се доксујем неким сликама. Имам и ожиљке од 2020 ако је то неки флекс.
Сиг нисам једини, али ето, није да нико није пребијене/хапшен, само ти не знаш.
Pogledaj npr sta se desilo onom autoprevozniku zbog podrske studentima, jel se on tukao sa policijom?Ne mogu sad tacno da se setim sta si ti konkretno pisao, i da li si medju tim prvoborcima na koje sam mislio.
Ali ako neko poziva na tuču sa policijom, onda zašto onda i ne bi flexao oziljcima?
Pisao sam ja 28. da sam bio tamo, nagutao se suzavca da sam mislio da cu da se ugusim, srecom nisam dobio batine, a mogao sam lako. Ne znam sta je tu za flex, nisam to radio da bih dokazao sebi i drugima da imam muda.Ne mogu sad tacno da se setim sta si ti konkretno pisao, i da li si medju tim prvoborcima na koje sam mislio.
Ali ako neko poziva na tuču sa policijom, onda zašto onda i ne bi flexao oziljcima?
Мислим да сам још у првом јутру блокаде написао шта су конкретни облици грађанске непослушности а то није ово што се ради. Како за то нема воље, људи а ни храбрости нараавно да ћу да се посветим критици блокирња јавног превоза, претурању контејнера али и излагању сили режима у бројкама и ситуацијама где одбране нема а све зарад, по мени, бесмисленог захтева.Ok, ali opet nisi napisao neke konkretne predloge za način borbe. Ja se sećam da i kada su samo ti inicijalni zahtevi bili u pitanju, za koje sada kažeš da im se treba vratiti, i tada si kritikovao i primedbovao. Ne misliš li da se ostalo samo sa tim zahtevima da bi se masovnost krunila?
Ako nisi ovde pozivao na upad u skupštinu, ćacilend, probijanje kordona i slicno, onda se tebi nisam ni obratio.Pisao sam ja 28. da sam bio tamo, nagutao se suzavca da sam mislio da cu da se ugusim, srecom nisam dobio batine, a mogao sam lako. Ne znam sta je tu za flex, nisam to radio da bih dokazao sebi i drugima da imam muda.
Ovo i ja pričam, istina je da će vučić najlakše da ukrade izbore i da će opet biti bananaНе мислим ја да су студенти то урадили свесно. Остављам могућност да су неки изманипулисани, да је већина заиста за то а да евентуално има понеки убачени елемент који је то семе раздора подметнуо.
Било је лако у датом тренутку отићи на страну избора и не водити се објективном анализом и чињеницом да се пред диктатора ставља једини захтев за који јесте надлежан и и те како квалификован да га инструментализује у своју корист а против народа. Чак и да су схватили то, нису могли да знају у том тренутку да ће се баш тако и одиграти.
Ok, mada takve postove iskreno nisam ni vidjao ili bar jako retkoAko nisi ovde pozivao na upad u skupštinu, ćacilend, probijanje kordona i slicno, onda se tebi nisam ni obratio.
Trebalo im je nešto novo jbgМислим да су захтеви требали да остану они о које се режим изнова и изнова саплитао.
Što se velikog dela populacije tiče, predhodni zahtevi su ispunjeni jer je Vučić tako rekao. Za izbore ne može da slaže "raspisao sam ih i to je ispunjeno".Мислим да су захтеви требали да остану они о које се режим изнова саплитао.
Са прелазном владом би било као и са изборима - Не би се десили. Изнео би се захтев за који он има законски оквир да га не испуни. То је суштина, за три од четири првобитна захтева једноставно речено нема врдања. Или га испуниш или урушаваш систем и самога себе.
Мжд људи само желе да остану анонимни на форуму који им то колко-толко омогућава.Ne mogu sad tacno da se setim sta si ti konkretno pisao, i da li si medju tim prvoborcima na koje sam mislio.
Како за то нема воље, људи а ни храбрости нараавно да ћу да се посветим критици блокирња јавног превоза, претурању контејнера али и излагању сили режима у бројкама и ситуацијама где одбране нема а све зарад, по мени, бесмисленог захтева.