Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Institucije su pritiskane mnogo puta do danas. Lično sam upadao x puta u iste. Pričao sa ljudima tamo. Niko se tamo ništa ne pita, ko na pustom ostrvu.

Sutra ćete od ovih ljudi što ih blokirate da tražite da glasaju za vas. Potpuno odsustvo rezona. Podržavam svaku borbu protiv SNS, ali ovo što se dešava im ide u prilog jer ste usmerili borbu protiv naroda bez ikakvog razloga.

Vesele 90e 20e
I posle imaš neke Beobildeje koje se čude što ljudi ne vole da im u Srbiji neko otvara kafić ispod stanova...

Jes vala, svi se otimaju da žive iznad kriminalnih jazbina, kupleraja i buke. I da im sutra stan ode u plamenu ili neko njihov u kiši metaka jer se Pera naljutio na Žiku što mu ovaj nije vratio knjigu.

Pusti ti mene nego pogledaj logoreju i izliv ludila u postu bukvalno ispod ovog tvog.

To mi je očekivano, ali mi nije očekivano da mi ti onako odgovoriš, posebno zato jer me je iskreno interesovalo mišljenje i nisam bio ironičan. Ali dobro, bitno je da si mi napisao da izađem napolje i uradim nešto korisno a nemaš pojma da li sam i koliku sam platu primio poslednji put.

Da li je kontraefekat? Blokiraju se SNS pristalice, oni su već na njihovoj strani, nikada neće biti na drugoj jer su blokaderi izdajnici, ustaše i strani plaćenici. Mogu samo da im bude inat i bes jer njihov Titaca ne rešava blokadere ovoliko dugo, nije mi jasno da ne kapirate bar ovoliko. Evo i mene je uhvatila blokada iznenada, dva deteta u kolima od kojih jedno bolesno od sedam meseci. Iznervirao sam se na minut što nisam znao kad će ali sam jako brzo našao drugi put i šta sad? Da kukam kako sam neutralan i kako mi smetaju blokaderi i priželjkujem da ih gaze, a ovamo sam navodno za promene samo me mrzi da izadjem iz svoje zone komfora?

Не капираш шта причам. Ја сам активан колико могу, готово свакодневно сада и апсолутно разумем концепт вишег циља, али не може се полазити само од нас...

To mi je očekivano, ali mi nije očekivano da mi ti onako odgovoriš, posebno zato jer me je iskreno interesovalo mišljenje i nisam bio ironičan. Ali dobro, bitno je da si mi napisao da izađem napolje i uradim nešto korisno a nemaš pojma da li sam i koliku sam platu primio poslednji put.
Sreća pa ti znaš sve o meni, i ti @Noki i još par drugih koji ste se u nekoliko navrata (ne jednom) posrali po meni kad sam pitao koja je poenta pet šatora koji mesec dana remete ceo grad a koje svi zaobilaze pa i proklinju... a kulirate ovde kanonade govana i izmišljotina koje razne dileje prosipaju po svima, i ignorišete podele koje šire, koje su u interesu samo SNSu i nikom više.

Sreća pa ti znaš sve o meni, i ti @Noki i još par drugih koji ste se u nekoliko navrata (ne jednom) posrali po meni kad sam pitao koja je poenta pet šatora koji remete ceo grad a koje svi zaobilaze pa i proklinju... a kulirate ovde kanonade govana i izmišljotina koje razne dileje prosipaju po svima, i podele koje šire, koje su u interesu samo SNSu i nikom više.

Ja ne znam ništa o tebi, ali ja tebe nisam ni prozvao, nego ti mene. I kada sam se ja to "posrao" po tebi? Ne znam o čemu pričaš i da li si me pomešao s nekim, ali ok, šta god...

Da li je kontraefekat? Blokiraju se SNS pristalice, oni su već na njihovoj strani, nikada neće biti na drugoj jer su blokaderi izdajnici, ustaše i strani plaćenici. Mogu samo da im bude inat i bes jer njihov Titaca ne rešava blokadere ovoliko dugo, nije mi jasno da ne kapirate bar ovoliko. Evo i mene je uhvatila blokada iznenada, dva deteta u kolima od kojih jedno bolesno od sedam meseci. Iznervirao sam se na minut što nisam znao kad će ali sam jako brzo našao drugi put i šta sad? Da kukam kako sam neutralan i kako mi smetaju blokaderi i priželjkujem da ih gaze, a ovamo sam navodno za promene samo me mrzi da izadjem iz svoje zone komfora?
A jel možeš da zamisliš da postoje ljudi u ovom gradu koji imaju bolesnu bebu, nemaju auto niti para za taksi? Koji oni, mučenici, drugi put da nađu? Ili ko ih j***, verovatno su snsovci...

Vesele 90e 20e
SAMO JAKO PUMPAJ SNS LISTU LOKALA

A jel možeš da zamisliš da postoje ljudi u ovom gradu koji imaju bolesnu bebu, nemaju auto niti para za taksi? Koji oni, mučenici, drugi put da nađu? Ili ko ih j***, verovatno su snsovci...
Hitne pustamo.

Јел се камповало нпр Загорки под прозором, али онако концентрисано, да се најави раније, као за Видовдан нпр, па да се већа маса сручи тамо? Па да се покрене питање нпр зашто у сваком државном пројекту све кошта 3 пута више него што треба? Дакле не више само тај стручни део и утврђивање одговорности за тај стручни део (узгред морам да приметим да се то све мање помиње), него и коришћење те трагедије да се изврши притисак да се рашчивија корупција...

Јел има име и презиме тај који је одбио да спроведе налоге тужилаштва? Толико има материјала за опозицију...

Мислим лупам примере, све ово говорим онако из главе, али капираш поенту, треба смишљати нешто што ће ту мафију да заболи, а не да утераш киту обичном човеку...
Zagorki? Jel si ti ...? Državu kontrolišu kriminalci a ne neka tamo Z A G O R K A kojoj je ceo posao "potpiši ovde".

Zagorki? Jel si ti ...? Državu kontrolišu kriminalci a ne neka tamo Z A G O R K A kojoj je ceo posao "potpiši ovde".

Па ти онда иди код криминалаца, што упадаш у институције поштене људе да малтретираш? :ROFLMAO: Ја бих сутра кад ово зло оде отишао код тог пандура и питао лепо зашто ниси спровео одлуку тужилаштва?
Директива одозго, супер, причај, идемо даље трагом...

Исто тако се зна ко је за шта одговоран, па идемо редом...

То што је она ћурка из Железнице из НС потписивала шта је потписивала, не амнестира је уопште, само јој се додаје, а њено је да ли ће да пада сама...

Inace danas pricam sa prijateljima i diskutujemo o nasim uglavnom inostranim klijentima.
Njihove brige su gde da idu na letovanje i kako da izvuku jos vise para od svojih musterija ne bi li kupili i obezbedili sebi jos luksuzniji zivot.

A mi diskutujemo kontejnere na ulici, hapsenja i da li cemo ikad zbaciti SNS sa nase grbace.
Koliko mi zivimo neki sulud zivot i simulaciju kada shvatis da bi se 90% zapadnih zemalja krstilo da im se stvari koje mi prozivimo za nedelju dana dese jednom u godinu dana.

Zamislite samo to, otvoris vesti i ne procitas neku izjavu koja vredja inteligenciju ili gde te neko laze bez pardona, nikakve afere vec fazon voz se pokvario, Novak pobedio mec protiv nekog Australijanca, skupstina izglasala neki zakon koji ti zapravo olaksava zivot.

Па ти онда иди код криминалаца, што упадаш у институције поштене људе да малтретираш? :ROFLMAO: Ја бих сутра кад ово зло оде отишао код тог пандура и питао лепо зашто ниси спровео одлуку тужилаштва?
Директива одозго, супер, причај, идемо даље трагом...

Исто тако се зна ко је за шта одговоран, па идемо редом...

То што је она ћурка из Железнице из НС потписивала шта је потписивала, не амнестира је уопште, само јој се додаје, а њено је да ли ће да пада сама...
uf druže kakav ja spisak imam ti nisi svestan

Inace danas pricam sa prijateljima i diskutujemo o nasim uglavnom inostranim klijentima.
Njihove brige su gde da idu na letovanje i kako da izvuku jos vise para od svojih musterija ne bi li kupili i obezbedili sebi jos luksuzniji zivot.

A mi diskutujemo kontejnere na ulici, hapsenja i da li cemo ikad zbaciti SNS sa nase grbace.
Koliko mi zivimo neki sulud zivot i simulaciju kada shvatis da bi se 90% zapadnih zemalja krstilo da im se stvari koje mi prozivimo za nedelju dana dese jednom u godinu dana.

Zamislite samo to, otvoris vesti i ne procitas neku izjavu koja vredja inteligenciju ili gde te neko laze bez pardona, nikakve afere vec fazon voz se pokvario, Novak pobedio mec protiv nekog Australijanca, skupstina izglasala neki zakon koji ti zapravo olaksava zivot.
To bas i nije tacno, gde je to danas tako idealna politicka situacija? Cak je poslednjih godina u Srbiji zapravo razumjlivija i logicnija, prosto imas korumpirane populiste na vlasti i borbu za institucije koje funkcionisu, nesto sto je vecita borba u politici. Preko danas imas neke sulude kulturne ratove i populizam koji vise ne zna ni na koju stranu udara, wokiste sa 50 rodova i tradicionaliste koji mastaju o pravim vrednostima iz 19. veka.

Meni kolega Amerikanac bas juce prica kako ima nocne more da ga Tramp deportuje u El Salvador jer je gej crnac, to mi je mnogo bizarnije od nase situacije gde samo hocemo da sklonimo neke lopove.

Da brines da skupis sto vise para i gde ces na letovanje mozes realno i u Srbiji, danas zapravo lakse nego ikad. Imas mogucnost da ne pratis nista. A ako pratis, nece ti biti dobro (psihicki) ni na Zapadu.

Poslednja izmena:
To kako si opisao znači da ili idu peške ili u hitnom vozilu, a vozila hitne se propuštaju svakako. Znam da si aludirao na javni prevoz ali on svakako ne funkcioniše kako treba tako da... Vidim da mi sve hoćemo ali zapravo nam ništa ne odgovara. Sutra da se blokira i neka institucija kako se ovde priželjkuje našli bi se neki kojima smeta jer moraju tuda da prodju. Jbg onda najbolje da ne diramo ništa i ostane kako jeste još par decenija sa naznakom ka sve gorem pa da bude problem nekog drugog.

To bas i nije tacno, gde je to danas tako idealna politicka situacija? Cak je poslednjih godina u Srbiji zapravo razumjlivija i logicnija, prosto imas korumpirane populiste na vlasti i borbu za institucije koje funkcionisu, nesto sto je vecita borba u politici. Preko danas imas neke sulude kulturne ratove i populizam koji vise ne zna ni na koju stranu udara, wokiste sa 50 rodova i tradicionaliste koji mastaju o pravim vrednostima iz 19. veka.

Meni kolega Amerikanac bas juce prica kako ima nocne more da ga Tramp deportuje u El Salvador jer je gej crnac, to mi je mnogo bizarnije od nase situacije gde samo hocemo da sklonimo neke lopove.

Da brines da skupis sto vise para i gde ces na letovanje mozes realno i u Srbiji, danas zapravo lakse nego ikad. Imas mogucnost da ne pratis nista. A ako pratis, nece ti biti dobro (psihicki) ni na Zapadu.
Znam da nije med i mleko ali ovoliki apsurd nije definitivno, i ne ovoliko ucestalo

И данас гледам после 5-6 како махом радна сиротиња, махом жене и махом старији гацају по овој врућини пешке уз партизански пут јер јавни превоз као њима једини доступан вид транспорта не ради због блокада односно тзв "грађанске непослушности".

Онда сам видео старијег човека са штапом како се бори са сваким кораком, уморног лица и ту ме богами већ и стегло. Да нисам на баису покупио бих човека па де год ми каже идемо. Затим сам видео неког пунтића како нуди превоз неким госпођама, једна улази, друга каже да је ту близу.
Онда сам урадио просту математику.

55% дневних путовања у Београду се обави јавним превозом. Од тога ако има и 5% оних из средње класе који раде углавном у центру и из чисто рационалних и комфорних разлога иду превозом до посла. Остаје дакле 50% најсиромашнијих. А ови у колима, прво што су богатија половина, друго што имају алтернативне правце и треће што блокаде углавном маше дневне "радне" миграције. Но, да се вратим на сиротињу
У тих 50% сиромашнијих имамо доминантно пензионере а од радно способног дела опет сигурно више жена. Такође структура запослених и њиховог образовања из тих 50% указује на то да ту опет има доста људи који раде слабо плаћене сменске послове и њих тајминг ових блокада највише погађа. А то је онда опет она најсиромашнија 1/4 радно способног становништва.

Према томе ова несебична, грађански активна, прелепа, предобра блокада погађа дирек у најугроженије а маши управо оне због којих се и дешава. А грађанска непослушност се претворила у међуграђанско исцрпљивање где дебљи крај по добром старом обичају извлачи сиротиња.

И студенти и грађанисти су сад већ поптуно промашили фудбал и наравно ударили на оне на које смеју а не на узурпиране институције, на блокаду полицијских станица или макар јебеног београда на води и галерије.

Нису сви такви али знамо се. Већина људи је у фазону блокадица. селфић, лична валидација и заузимање моралне позиције ако може што више и пре свих осталих уз одсуство било какве свести о последицама својих поступака али уз дозу неискрености и самообмане која прати целу ову причу.
Sve i da su se dovezli na vreme, upalili bi happy i pink i popisali se po ovoj tvojoj kvazi analizi za sve pare. Cak kad bi bili u mogucnosti da procitaju ovo iz te situacije, pomislili bi da su te izhebali za sve pare. To vam je ono kad unuk ucenjuje dedu da nece da prica sa njim ako ovaj glasa za sektu, pa se ovaj malo napravi blesav i pljuje sektu, pa onda na dan izbora ode da glasa za istu i pomisli "hehehe, al sam zahebao malog, sta ce on meni da objasnjava sta je politika, cuo sam ja sta prica bata Roki na hepiju"

Ukratko, da nije nista blokirano, ti ljudi bi pridavali zaslugu drzavi da sve radi kako treba uprkos svemu, a realno nikad nista nije radilo niti radi kako treba kad je prevoz u pitanju, a onda kad nesto ne radi, krivi su ljudi sto prave barikade, a ne drzava koja je defakto nesposobna

Oni kojima smetaju blokade a nisu vec SNS glasaci mogu da:
  • se pridruze blokadama i tako sve bude brze gotovo
  • zaobilaze i trpe blokade do izbora a onda glasaju protiv SNS kako ne bi bilo novih blokada
  • postanu SNS clanovi (ili bar sigurni glasovi) i na izborima glasaju za SNS kako bi AV dobio vise 80% glasova i time ucutkao protivnike i legitimno osvojio vlast
Nista im ne vredi da se bune a ostanu neutralni jer tako nece izbeci (nove) blokade.

Све тачно, сваки дан оваквих озбиљних блокада је мањи рејтинг дугорочно.

Блокаде морају бити усмерене против режима и њихових сатрапа, уз мноштво герилских акција, а не да праве нове непријатеље.
Moja mama došla sa puta koji je trajao ceo dan, izašla iz busa, nije bilo gradskog prevoza i vukla kofer kilometrima i kad je stigla, bacala je sarkastične komentare o dokonom narodu i da bi deca trebala da idu da uče. 65 godina.

Uveče bila na blokadi 😎

Pametan treba biti, privlačiti šire mase, ali šlihtanje latentnim radikalima nikad!

Taj koji je zbog pešačenja kući spreman da promeni stranu, promeniće je prvom prilikom, naći će već razlog.

Ne treba se deliti na leve i desne, takve podele nam ne trebaju, ali podela na totalna govna i iole dobre ljude sa iole mozga je ok.

Izbori će biti referendum, ako je njih više od 50 posto, pošteno.

Otići će im sve što valja iz zemlje i što drži ovo sve ovde da funkcioniše koliko toliko, pa nek se dave u radikalskim govnima i ćacilendu od zemlje.

Možda im onda posle par godina bude jasnije šta su uradili. Nek onda nađu ljudskosti u sebi, pokaju se i kleknu, možda se i vratimo i išupamo ih iz govana.

Врло поучно штиво на последњим страницама које на јасан начин објашњава одакле црпим сву ову жуч и песимизам и зашто су студенти увелико подељени.

Сад већ имам репрезентативан узорак и овде а богами и из моје животне околине где је примарна реакција на ово преиспитивање - Ко их ј***! они гласају за СНС! Дакле дехуманизација сиротиње, односно оних које ово највише погађа.

:unsure: Ко то беше ради на дневном нивоу 13 година?

Мора да је то та солидарност, пристојност и грађанска свест за коју сте сигурни да вам је у малом прсту.

На почетку побуне сам као израз песимизма написао то да постоји могућност да смо актом побуне можда тек на почетку формирања правог грађанског друштва и да је у том случају дуг пут пред нама. Сада видим да је то била наивно оптимистична мисао. Ми смо на супротном курсу, идемо пречицом до статуса раје. Вучић је погурао а народ је наставио даље сам.

Поражавајућа је помисао да већина овог друштва своје разумевање самога себе заснива на замени теза - Ја, преподобни, преисправни, препаметни и прелепи сам жртва крезубих гласача СНС-а а нису криве елите које крезубом нису омогућили адекватно образовање, социјалну и здравствену заштиту, инфраструктуру, приступ слободним медијима (које иначе никада нисмо ни имали), а често и основно право слободе избора.

Дакле, снс гласач се родио као такав и решио је да вама богом данима утера јер је покварен. То такође значи да се они крезуби што превагнуше на страну ДОС-а 5. октобра нису десили. Да вам не би сељана из околине Чачка сад би вас гањале јул-овске банде под командом Мире и Марка.

И рекао сам сто пута али морам и 101. пут - Једино краће од србинове памети јесте његово памћење. Нема ни 4 месеца како су најдирљивије моменте побуне приликом маршева приредили управо крезуби сељани и сиротиња који су пред нашу децу износили све што су имали.

Ко их ј***! Они гласају за СНС!

Putevi su prohodni okolo, može se taksijem uvek izvući. Autobus ako nije krenuo alternativnim putem, znači da ga je zadesila blokada koja je postavljena nedavno i da je blokada tu negde u blizini.

Dekica da dođe na blokadu u blizini i kaže da ne može dalje da hoda, da mu je teško, da i kaže da je protiv blokada i ,,blokadera", za minut će mu se skupiti sto evra za taksi, pa kad god zapne, ima keš pa nek zove taksi. Za dva minuta će dvesta evra itd.

Ili kad vidite neku bakicu ili dekicu, priđite im, pitajte ih kako su i da li mogu, ako ne mogu, platite im vi taksi. Ako nemate ni vi, daću vam ja, šibnite mi pp.

Na blokadama uopšte nije narod kome se j*** što će neko morati peške, na blokadama je najbolje što ova zemlja ima i koji pokušavaju da urade nešto i promene nešto.

Živimo u ovom sranju godinama, sve je raskopano, kolaps uvek u saobraćaju, milion puta je svima bus stao i vozač rekao da ne ide dalje ili je kružio negde ko kiša oko Kragujevca pa je svako od nas morao da siđe kilometrima daleko od stanice gde je hteo da siđe.

Danas isto ne može pored skupštine zbog najvećeg ološa u istoriji Srbije koji je tamo i zbog vođe ološa koji ih je tamo postavio. Svi prevozi idu Takovskom ovde sa Brda, 37 i 58 ne skreću levo, moraš da siđeš kod Glavne pošte i pešačiš do Trga i to preko je*******enog ćacilenda, umesto samo da siđeš na Trgu.

Tj. ne bi ni išao 37 do Trga i da nema ćacilenda jer opet id*** slažu kocke na Trgu.

Kad je bila blokada ispred Vlade, pitao sam zašto 37 kad već ide preko Slavije ne ide preko Kralja Milana do Trga, kao 31, odgovor je bio jer opet slažu kocke i ne može da skrene u Francusku.

Ali blokade...

Dede i babe lete inače, ovo je grad gde sve radi kod podmazano. Blokade su tu sa razlogom, nije lako i svi se žrtvujemo, ali nivo žaljenja i zamene teza za dekicama koji pešače po vrućini je kao da psuješ u koloni 1995. godine komšiju koji je te povukao da kreneš sa njima i stavio te na traktor da te ne ubiju ako ostaneš. Kao da pljuješ komšiju koji je to uradio zarad višeg cilja i uradio najbolje što je znao i mogao u tom momentu, a ne psuješ one koji su do toga doveli. Pu, mogao sam sedeti kod kuće i ležati, a ovaj me komšija smarač povukao da se vučem na traktoru od Like do Srbije da bih preživeo.

Svakom poštenom dekici je čast što ako već ne može na blokade bar može tako što ne kuka da doprinose svemu.

Ovo ostalo su sve latentne radikalčine, ali i oni zaslužuju prevoz i dobiće ga ako pitaju.

Mučna, odvratna, desničarska, mračna, radikalska propaganda protiv studenata koje mrze od početka. Da je kako njima odgovara, deda bi bio heroj, pa šta je pešačenje koji kilometar, naši stari su Albaniju peške prelazili! Ovako je ubogi starac, tužan i nikakav koji bi poživeo još bar deset godina, ali ovo će ga dokrajčiti.

Vrh