Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Kako se vi nosite? Ne mogu da prekinem komunikaciju u kuci mi je....
Samo ih pitaj sto nepomenik ne raspise izbore da vidimo volju naroda?
A kad krenu da spinuju ili pravdaju samo ih pitaj sto je ranije raspisivao prevremene izbore kad mu se prohte a sada nece.

Ako nastavljaju i dalje po starom zabraniti diskusiju o politici u kuci, ili samo napustis prostoriju bez reci pa nek pricaju sa sobom.

Ovaj stav preovladava sve više čini mi se.
Isti odgovor kao iznad sto sam ostavio, resenje ove krize su jedino izbori sada, jer institucije su imale vec 8 meseci da reaguju i vidimo da od njih nema nista.

Тешко, сви моји органски не подносе ћаћије, али већина не подржава ни ово, тј нису за овакав начин борбе...чујем речи неутралност, грађански рат итд...

Ја сам данас 2x прешао Газелу и изгубио 2.5 сата, треба још 2 пута...и опет сам у оном баблу од 20%....
I toga ima, dok su deca pesacila, krvarila, blokirala a nikom nije smetalo....onda je borba ok, ali ako zaglavimo u saobracaju nw psujemo onog ko je postavio cacilen, raskopao pola bg, nego studente koji su samo pokazali u kakavom svinjscu mu zivimo, e zato nam i jeste ovako. Svi bi da se nesto promeni, ali da se niko ne zrtvuje.
Razumem i vas, ono je dzungla, ali niko nece generalni strajk.
Mozda bi trebalo sve stopirati i cutati do 2027. kad u principu ili ne smeta javasluk. Ili "nece mene" ili "nisam za ovaj vid borbe"
(ne mislim na tebe nego onako kazem)
@Zion Williamson hvala, ma ne mogu da verujem, "ja podrzavam onog sto je zastavom udarao po stitu policajca " to 28.
I pitam jel uhapsen? Jeste ali....
Pitam " zasto dir policije laze da nije bilo suzavca?"
Odgovor "ako ako trebali su da ih podave sa njim ( ne bukvalno da se ogradim)"
Znaci takav bes budi bog sa nama, ali svakoga od nas ce klepiti po leđima sve ovo, svakog od nas, samo polako, ako se ne izborimo svako je sledeci

@extronic hvala puno. Ej to sa izlaskom je dobro, nisam se setila....
Na izbore kaze "nista s enece promeniti sano ce blokaderi imati izgovor da posle prave sranja kao pokradeni su" , reko "a sad je bolje i bas je mirno"

Чек, јел могуће ово??? Хахахаха
Screenshot_20250701_172908_Instagram.jpg

Постоји углавном у западним државама. Auxiliary police.

Onaj autoprevoznik je pokusao da se zapali, unistili su ga, seku mu gume, razbijaju autobus niko nije kaznjen nikako, a ovome su jos napakovali OGROMNE kazne, covek pukao....

Ja sam u šoku

Za ovo je DRZAVA KRIVA, licno licno licno, je*** im mater svima i nama koji smo ovo dozvolili.
Nije on jedini, to je represija drzave i CEKA MNOGE
Nemoj tako, vidis da nam sugradjane nervira sto putuju sat vremena duze zbog blokada...

Ubi nas to sto gledamo samo svoje dupe.
Treba svima da nam je neprijatno, ne mogu promene iz komfora doci.

Eh, kad se setim oktobra prošle godine, pre svih blokada i grada i saobraćaja koji savršeno funkcioniše...

dosta je interesantna ta hipoteza, da ako nam drugi unese discomfor, da cemo zbog toga imati akciju pozitivnu za izvor

Tad sede u kolima/busu i ćute i smrde. Neutralni...

dosta je interesantna ta hipoteza, da ako nam drugi unese discomfor, da cemo zbog toga imati akciju pozitivnu za izvor
Znam na sta ciljas ali ne znam, na kraju dana ovo sto je zateklo ovog coveka i gde su mu zivot unistili moze da se desi bilo kome, ako nista taj discomfor je podsetnik koliko je drzava trula ljudima koji su inace odseceni od svega i koje "nista ne zanima"

Zion Williamson wrote :
,, ... Nisam cuo da igde u svetu to ima. ... ,,

O...ima ima i to kod nas.
Broj se uvecava angažovanjem rezervista. Odziv je uvek veliki jer dobra je kinta sve sa ostalim benefitima a posao je lak jer uglavnom dobijaju ,, sporedne ,, poslove dok su redovni zauzeti gorecom problematikom.
Ne odazivanje povlaci deblje zak.sankcije
Vreme angažovanja nije odredjeno mada zbog dobruh uslova svi priželjkuju da traje što duže.... Onomad je bilo preko godinu i po.
Eto imaš i par domačih filmova tipa real-parodija snimljenih iz tog vremena.

Ne mora uvek, ali u ovom slucaju blokqda bg je cilj, a da zivite kao paščad a da niste ni svesni to je MENI jasno kad dodjem iz provincije.... sat ipo jedan most, nema parking mesta, ali ste se uljuljkali.
Novi sad nije imaoooo voduuuu ej......
Za sve se treba buniti i morate to jace

O ljudi moji, kako se vi nosite sa ovim kao neutralnima a u familiji?
Mene udavise, svi imaju nesto da kazu. Sad sam imala raspravku kako mi je
Mozak ispran
Kako ocekujem da policija hapsi svoje da to nikad nije bilo
Kako treba jos i jace da reaguju
Kako ovi sto probijaju blokade " ako treba treba sve da izgaze"
I kako je MILION ONIH KOJI MISLE TAKO....

ljudi moji, njih sve radi na agresiju da to nije normalno. Mislim da ih nervira to suprotstavljajnje drzavi, i " krsenje zakona"....

Sta je ovo ljudi moji, govorim o osobi koja ima visoku strucnu spremu i civilni vojni rok, mislim da nije imala jednu tuču u životu.....

To sto drzava krsi zakon " ma mora tako" , a blokada i studenti " zlo koje ce nas unistitit"

Два до четири пута им објасним шта је узрок, а шта последица и да се лече болести, а не симптоми.
После тога им само кажем да га дувају. Да се изблебеће лаж треба неколико секунди, да објасниш зашто то није тачно, и како и сами то могу да виде треба 10 минута. Тих 10 минута би радије потрошио на неког ко ств не зна свет око себе, а не на оне који фурају своју причу и мисле да су много паметни јер су "еlightened centrist", "истина је ту негде између" и остале синтагме ретарда који не знају о чему причају.

Nemoj tako, valjda kad blokiraš nekom autobus i kažeš mu da je jedini način da dođe do kuće 10km peške, on automatski počne da podržava tvoju političku opciju.
Pa ne znam sta bih ti rekao, razumem ali sta da rade ljudi?
Evo coveku su unistili zivot a meni treba da bude zao sto zbog blokade raskrsnice ce autobus da napravi krug i obidje istu raskrsnicu?

nemoj da si caci
Ne smatram da su ljudi kojima smetaju blokade caci, ali mislim da treba pokazati solidarnost prema ljudima koji izrazavaju svoje nezadovoljstvo.

Sumnjam da ce i ovo potrajati vise od par nedelja, ako nam je svima to problem onda ne znam... prosvetari naje*******ali mesecima a nama smeta 3 dana blokada

Mozak ispran

ljudi moji, njih sve radi na agresiju da to nije normalno. Mislim da ih nervira to suprotstavljajnje drzavi, i " krsenje zakona"....

Sta je ovo ljudi moji, govorim o osobi koja ima visoku strucnu spremu i civilni vojni rok, mislim da nije imala jednu tuču u životu.....

To sto drzava krsi zakon " ma mora tako" , a blokada i studenti " zlo koje ce nas unistitit"

Ja samo potvrđujem. Svaka čast Vučiću, bori se kao lav. Ja kažem, jeste vala, nikad boljeg nismo imali. I tako dalje. Sa nekima nema rasprave i to je to.

Pre svega da istaknem da sam juče bio na nekoliko mesta (znate na šta mislim), danas isto na nekoliko u povratku sa posla i sad opet idem na još.

Moraju ljudi da razumeju da ima ljudi koji su ceo dan na nogama, ili rade mentalo ubistvene, ili fizički teške a bedno plaćene ili ucenjivačke poslove. Čistačice, komunalni radnici, građevinci, tehničari, vozači JGPa, terenski radnici, kol operateri, radnici u trgovinama...

Svi oni su na kraju svojih smena crknuti. I fizički i mentalno. I čak i da nemaju ništa protiv blokada i studenata (verovali ili ne, dragi moji Srbi, ima još uvek ljudi koji su neutralni u ovome), njima ne može da bude svejedno da li će kući stići u 17 ili u 19h i da li će to biti nekom podnošljivom stanju ili mrtvi iscrpljeni.

A ti ljudi često imaju poslodavce koje zabole da li su oni juče putovali na posao sat i po, pa bili na nogama 8-9, pa još 2 i po sata putovali nazad kući. Njih samo zanima da li neko kasni ili ako ne radi ko konj, pa da mu se napiju krvi i priprete zakidanjem plate. Tu takođe vidite da ti ljudi hteli ne hteli, nemaju ni kad da učestvuju u blokadama i protestima. Ako neko kreće na posao u 6 i vraća se u 19h ubijen, i spava od 22 do 5, kad on da ide na blokade?

Imate i ljude koji rade noćne smene ili završavaju dnevne u 22 ili 23. Oni ako imaju da putuju kilometrima do doma, a nema više prevoza, ni dnevnog ni noćnog, njima nije svejedno. Okej, uzme se taksi dva tri puta... ali niko nema para za taksi za svaku noć.

E to je problem i tu se postavlja pitanje šta i kako raditi, odnosno šta reći i poručiti tim ljudima. Jer blokade neće stati zbog njih, razume se. Niti ima potrebe. Jer su ove "kratke" blokade pun pogodak u svakom pogledu. Ali opet time neće nestati ni njihovi problemi. Neko će uvek ispaštati.

Nemam odgovor šta i kako, nemam rešenje. Samo kažem da ima ljudi koji nisu na blokadama ali nisu ni za Sektu. I da će uvek biti ljudi koji hteli ne hteli, ne mogu da učestvuju u blokadama, a mogu da ispaštaju zbog njih. Razumite to.

A da... imate i one koji bukvalno ne žele ni da budu viđeni blizu blokade jer su im nekada neki postavili SNSovce kao šefove i direktore, koji će ih rado otpustiti ili ucenjivati ako ih neko odruka da su na strani blokadera. Jel mislite da će onaj Relja kakoveć da toleriše da mu neko kaže da majstor u njegovoj opštini je uslikan na blokadama? Pa neće tek tako.

Ko želi da me čuje, hvala. Ko ne želi, neka razveze opet i neka tera po svome.
A ja sad posle zauzetog dana na poslu i 3 obiđene lokacije idem opet napolje u šetnju.

Poslednja izmena:
Nemoj tako, vidis da nam sugradjane nervira sto putuju sat vremena duze zbog blokada...

Ubi nas to sto gledamo samo svoje dupe.
Treba svima da nam je neprijatno, ne mogu promene iz komfora doci.
Svakog nesto nervira. Zato se i bunimo. U konacnici svi gledamo svoje dupe.

A ko je taj koji odredjuje sta i dokle treba da se trpi i kad sme da se nervira?

Mozak ispran

Čim čuješ to "neutralan sam ali..." odmah znaš koliko je sati. Navikle ovce da prate čobane koliko god da su ovce obrazovane. Obrazovanje ne mora nužno da znači ni solidarnost ni empatija ni inteligencija..., a može da znači i pohlepa, sebičnost, sujeta... Što je najgore oni misle da je nama mozak ispran sa nekim n12124675 medijima, a oni u informeru non stop. Mora da bude neko jači, neki Tito, "nisu valjda mene badava bili kao malog da bi sad ovi blokaderi tu nešto zahtevali..."

Vrh