StaklenoOstrvo
Novice
- Učlanjen(a)
- 27.01.2024.
- Pohvaljen
- 32
Нисам знао да сам убачен елемент јер сам носио црну мајицу хахаха
Odgovorio si tacno kako sam i očekivao. Opet etiketiras. Nazivaš neki festival o kojem ne znas apsolutno nista šabanskim.Ja se samo ne slažem sa tobom i tvojom teorijom da će otkazivanjem nekog šabanskog festivala doći do povećanja broja ljudi na protestu. Počevši od broja ljudi koji su uopšte na festivalu do toga da su bili spremni da idu na neki festival, koji god da je, pa će sad ti takvi ipak doći na protest.
Mislim da broj tih ljudi nije ni vredan pomena i na to sam tebi odgovarao. To je moje lično mišljenje.
N1 vrši ozbiljnu, organizovanu propagandu i nije im prvi put.
Možeš ti da me zezaš i etiketiraš za majicu, mogu ja da pišem ovde o ćacijima na festivalu, to je drugo, mi nismo N1.
Da sam ja novinar N1 pa ne bih napisao članak o tome da otkazivanjem festival neće doći do povećanja demonstranata. Ili, ako bih, uradio bih to tek nakon ozbiljne analize i provere.
Ajde iskuliraj jbt, ja se sprdam na teme, bio festival, bio superdry, bio onaj new balance model patika. Zabole me i ko šta nosi i ko šta sluša, dok ne krši zakon.Odgovorio si tacno kako sam i očekivao. Opet etiketiras. Nazivaš neki festival o kojem ne znas apsolutno nista šabanskim.
Što se mene tice uopste mi ne smeta sta pričas i koga etiketiras, ali je malo smesno da se zalis kad tebe etiketiraju. A pri tom su ti argumenti da nisi Ćaci jos smesniji. Nisam ćaci jer i Bajaga nosi crnu majicu. Uozbilji se, nemas 15 godina,a nemas ni 70, suvise si rano poceo da etiketiras omladince.
Covek ti jednostavno kaze da nabedjeno etiketiras i ti nastavis pet postova sve jace i gluplje da etiketiras. U trazenju stereotipa ispadas najgori tviteraski nabedjeni elitisticki stereotip.Pink, rijaliti, iDj, ide gas, buraz i svi ti fazoni i latentno loženje na Vučića jer ima moć, nosi tike od 5000 evra i piša po sirotinji i svi ti fazoni. Što su sve odlike ćacizma.
Male akcize na cigarete, ali ogromne na gorivo.И овде смо прваци!![]()
А сад нешто сасвим другачије - да видимо како изгледа заоставштина једног моравскога врачарца. 2019. је ВеУправа амбициозно покренула реконструкцију Трга Републике, Савског трга, Карађорђеве, "4 булевара" и Булевара патријарха Павла, са идејом да се ти пројекти изводе десет пута дуже, десет пута скупље и десет пута лошије него раније. Идеја је више него успешно реализована, па чак и превазиђена, као што врло добро знате. О реконструкцији Савског трга и концептуалном перформансу Марка Стојичића сам написао много цртица, а о 4 булевара практично илустровану књигу. Сага о Тргу Републике и патријарху Павлу и даље траје.
У склопу реконструкције Карађорђеве улице су и радови на шеталишту поред Бетон хале, па да мало видимо како то данас изгледа. Јесте, радио сам и о томе репортажу, али можда баш заслужује да се понови и на овој теми. Заобићи ћемо издрндане трамвајске шине, по којима више одавно не возе трамваји, него аутомобили, па ћемо се осврнути на коловоз, који је заправо паркинг за туристичке аутобусе, јер је пројектант предвидео 4 пута мање паркинг места, па је касније преправљено на 2 пута мање:
Pogledajte prilog 243247
Широки тротоар са супротне стране је наравно постао кафић са паркингом, док је на страни шеталишта бициклистичка стаза претворена у најнормалнију аутомобилску џаду. Практично нема тренутка, да овуда неко не пролази колима:
Pogledajte prilog 243248
Пре месец дана је започета замена оштећених плоча, другим оштећеним плочама. Зашто? Па да се аутомобили не би превише клацкали у пролазу, али и кад паркирају, да се приликом изласка, не изломи штикла.
Pogledajte prilog 243249
Претходна слика показује и да на крову Бетон хале постоји кров са паркингом и колским прилазом, и 2 теретна лифта, као и тунел којим је предвиђено снадбевање објеката. БУДАЛЕ!!!! Пре 100 година, нису знали какво је задовољство и премијум осећај имати бициклистичку стазу и широко шеталиште, и користити их за Ауди.
Pogledajte prilog 243250
Такође, нису рециклирали, нити су знали да за овако филигранске нивелације:
Pogledajte prilog 243251
Такође, знали су и да је најважније поседети на миру, да се столови не клате, јер је то од драгоцености, док бициклиста, пешак, али, пре свега комби, мотор и БеЕмВе ипак морају да клапарају својим коридорима:
Pogledajte prilog 243252
Наравно, каква би то реконструкција и изградња била да се не зачини једним ремек делом. Ремек делом склепарелом:
Pogledajte prilog 243254
Шта кажете? Сећате се овог споменика културе и функционалности. Шта мислите колико му је лета, и колико је до сада био у употреби? Није тешко питање. А шта мислите која му је функција? Да превезе теже покретне суграђане до Калемегдана? Можда никада није ни прорадио баш зато што би онда ти суграђани, морали да се врате на исто место одакле су пошли, јер су са друге стране склепареле пројектоване (и изведене) степенице. Океј, може да превезе те суграђане на горњи паркинг, али да се не лажемо, за ту сврху већ постоје лифтови, само нису овако уметнички.
Pogledajte prilog 243255
Е да, умало да заборавим другу сврху склепареле. Отворени контејнер и ноћни паркинг. На све се мислило, па чак и на људе који би мало поседели на најлепшем месту у граду, па видите да коровчина која расте пред клупом, ускоро постаје дрво.
Pogledajte prilog 243256
Сада полако начињемо тему ЈКП градског жутила, које је овде посејало предивну травнату површину, али стрпите се, прво трагови Мерцедеса на бици стази:
Pogledajte prilog 243257
А онда, шира слика. Покварише ми фору, није ЈКП градско жутило, далеко је ово и од жутог:
Pogledajte prilog 243258
Да зачиним и са овом појилицом за врапце, коју је ВеУправа поставила, јер је тадашњи градоначелник Чичичичиччић био страшно забринут за њихову судбину. Безуспешно сам покушавао да се окористим, и спасем се страшне дехидратације, након трчања, али врачарац је имао другачије планове - задовољавање градоначелника и врабаца, никако кракатих тркача.
Pogledajte prilog 243259
Ево, за крај да видите да макар ЈКП паркинг сервис, као и комунална полиција омогућавају бесплатан паркинг најугроженијима, А за похвалу градском жутилу, могу да приметим да им се чак и коров осушио у овим жардињерама.
Pogledajte prilog 243260
ЈПМ.