Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ja se samo ne slažem sa tobom i tvojom teorijom da će otkazivanjem nekog šabanskog festivala doći do povećanja broja ljudi na protestu. Počevši od broja ljudi koji su uopšte na festivalu do toga da su bili spremni da idu na neki festival, koji god da je, pa će sad ti takvi ipak doći na protest.

Mislim da broj tih ljudi nije ni vredan pomena i na to sam tebi odgovarao. To je moje lično mišljenje.

N1 vrši ozbiljnu, organizovanu propagandu i nije im prvi put.

Možeš ti da me zezaš i etiketiraš za majicu, mogu ja da pišem ovde o ćacijima na festivalu, to je drugo, mi nismo N1.

Da sam ja novinar N1 pa ne bih napisao članak o tome da otkazivanjem festival neće doći do povećanja demonstranata. Ili, ako bih, uradio bih to tek nakon ozbiljne analize i provere.
Odgovorio si tacno kako sam i očekivao. Opet etiketiras. Nazivaš neki festival o kojem ne znas apsolutno nista šabanskim.

Što se mene tice uopste mi ne smeta sta pričas i koga etiketiras, ali je malo smesno da se zalis kad tebe etiketiraju. A pri tom su ti argumenti da nisi Ćaci jos smesniji. Nisam ćaci jer i Bajaga nosi crnu majicu. Uozbilji se, nemas 15 godina,a nemas ni 70, suvise si rano poceo da etiketiras omladince.

Poslednja izmena:
Preko 70 studenata privedeno!
Šta radi unutrašnjost? Ide li se na skup u 20h?

Jasno vam je da ce sve pohapsiti pod izgovorima

Odgovorio si tacno kako sam i očekivao. Opet etiketiras. Nazivaš neki festival o kojem ne znas apsolutno nista šabanskim.

Što se mene tice uopste mi ne smeta sta pričas i koga etiketiras, ali je malo smesno da se zalis kad tebe etiketiraju. A pri tom su ti argumenti da nisi Ćaci jos smesniji. Nisam ćaci jer i Bajaga nosi crnu majicu. Uozbilji se, nemas 15 godina,a nemas ni 70, suvise si rano poceo da etiketiras omladince.
Ajde iskuliraj jbt, ja se sprdam na teme, bio festival, bio superdry, bio onaj new balance model patika. Zabole me i ko šta nosi i ko šta sluša, dok ne krši zakon.

Ovi, N1, nanose probleme ljudima sa svojim etiketiranjem, nameštaju ih muriji i još i mi da ih pljujemo.

Ako nisu dokazano ćaci, ne treba to raditi.

Valjda razlikuješ piskaranja na forumu od medijske propagande.

I ja se bunim protiv etiketiranja tih ljudi.
Nije mene niko etiketirao da se ja osećam uvređenim, osim što sam sam sebe. I što sam kroz polušalu rekao da čine da se osećam malo neprijatno tri sekunde. Dalje od toga ne ide.

Da N1 ima neki humoristični program gde se sprda kao - crne majice = ćaci i na neki neozbiljan način tako kače ljude, nije problem.

Oni kače ljude i optužuju ih da su ubačeni elementi, bez ikakve provere, sve na osnovu izgleda. Treba posle neki komšija da se potuče sa njima, društvo, porodica... da dobijaju takve informacije o njima...

To je potpuno različito od mog pisanja, gde ja nikom živom ne nanosim štetu što napišem šabanski festival. Što i jeste. Po meni, moje mišljenje. Ne znači da sam u pravu.

Jasnije?

Evo opet, prva recenica i odmah etiketiranje. Uopste nisam nervozan da bih se iskulirao.

Umesto da okrenes na salu, ako se vec sprdas i kazes da stigla me karma u roku odmah, ti pises neke elaborate koje nikakve veze nemaju sa ovim o cemu pisem.

Ja sam sam hteo da ti kazem na me nasmejala ta situacija od juce. Isto kao i ona baba sa sa biciklom u Frankfurtu. Ziveo Vućić i pade sa bicikla.

Etiketiranje je da je iskuliraš? Kako da te ne etiketiram, po tebi, a da te pitam da li znaš šta znači uopšte etiketiranje?

Da je Kesić napravio na N1 šalu oko crnih majici, i da je dobra, umro bih od smeha, etiketirao bi ljude, pa i mene, ali pa šta, šala, smejao bih se na svoj račun. Ovo što radi N1 nisu stvari za šalu.

Da sam ja rekao da treba prebiti te ćacije na festivalu ili nešto slično, onda bi to bilo etiketiranje poput ovog što radi N1, etiketiranje kojim se neko ugrožava, ja ne ugrožavam nikog.

Mislim, karma, jbt, nisam stvarno osetio ništa i neki problem zbog majice 😀 Niti su ovi na festivalu što sam im rekao da su šabani.

Pišem o ozbiljnim stvarima u vezi ozbiljnog etiketiranja ljudi, ti gledaš da mi šukneš nekako jer sam napisao su ćaci tamo, a ti misliš da nisu. Posle meni pišeš da se ja ponašam kao da imam 15.

I ti bi kao na šalu da okrećeš, ali tu uvaljuješ i ti pričama da pišem kao da imam 15. Što je ok.

I nisam se ja žalio da meni smeta i nisam ja bitan već ono ozbiljno etiketiranje koje može imati ozbiljne posledice.

Kao što bi bilo da ja stvaram atmosferu da te sa festivala treba pobiti. Ali ja to ne radim, samo sam rekao da po meni, statistički mislim da otkazivanje festivala ne doprinosi protestima u meri da bi se to iole osetilo. Dakle, pričamo o statistici.

I ja i dalje stojim iza toga što sam rekao, dodao epitet šabanski ili ne. Ukinuli su sad komentare, ali pratio sam baš i bila je opšta kuknjava zbog pomeranja. Jedan jedini komentar nije glasio - super, taman da idemo na protest pa ćemo u ponedeljak na festival.

Samo 6000 komentara pljuvanja po organizatoru što je pomerio za ponedeljak. Nije li logičan zaključak iz toga da ti ljudi nemaju nameru da idu na protest? To je sve što sam i rekao - da ništa nismo dobili pomeranjem tog festivala. Svakako da je nekom bilo drago jer će moći i na protest i da vidi te izvođače u ponedeljak, ali to je mizeran broj, po meni i po onome što sam pročitao, i nije doprineo ništa iole značajno broju ljudi na protestu.

Ti si pisao - otkazan festival u subotu, sad će doći više ljudi na protest i samo to je deo oko koga se ne slažem i ništa više.

Bilo je ono poklapanje Bajaginog koncerta i protesta protiv Rio Tinta, i to nekog manjeg, i bila je gomila ljudi koja je kukala, opšta frka po netu.

Nađi mi jedan komentar tamo kod njih da je neko rekao - super, sad možemo na protest, a da ne propustimo omiljenje izvođače.

Da sam novinar i da ove informacije treba da prezentujem milionima ljudi, onda bih išao i konkretno da dokažem. A ako je istina, onda ne može biti etiketiranje. Naravno da nisu svi takvi, ali ti pojedinci koji nisu, ne prave razliku u broju na protestu. Po meni i svemu što sam video, a video sam dosta.

Šteta što su na instagramu uklonili sve komentare i zabranili svako dalje komentarisanje, pisalo je sve crno na belo.

Pa ima li pumpanja na festivalu? Već je bio festival u petak i večeras će opet.

Staviš snimak pumpanja i završiš diskusiju.

Ja ću biti srećan što se pumpa svuda. Pumpanje je sastavni deo svakog koncerta rok i slične muzike, snimkom publike koja pumpa dokazuješ da sam skroz promašio temu.

Jer pumpa se svuda, čak je i na BMK-u bilo pumpanja. Ako su to ljudi koji su bili juče na protestu, onda će i pumpati večeras, a i u petak su.

Vrlo jednostavno.

Danas samo male ćacike ne pumpaju kada su negde na skupovima bilo koje vrste.

Navijam, iskreno, da šibneš snimak masovnog pumpanja i popišaš me ovde i ja priznam da sam pogrešio i da nisu ćaciji u publici.

Mnogo siris jednostavnu priču. Ja o tom festivalu skoro da ne znam nista (znam samo koliko kosta karta), niti me i zanima jer nikad tamo necu ni otici, ali licno znam bar 20 omladinaca koji to posecuju. I vecina ovih koje ja poznajem su bili juce na Slaviji. Na osnovu toga izneo svoje misljenje. Mozda je uzorak mali ko ce ga znati.

Malo kasnije cu ti odgovoriti o mizernom broju posetilaca na tom festivalu.

Nisam rekao da je mizeran broj na festivalu nego mizeran broj koji time što je festival otkazan je umesto festivala došao na protest.

Ako stvarno i sa tog festivala pumpaju većinski, to je onda znak kraja.

Mislim, aj' sad nek bude i to etiketiranje što sam rekao. Sad treba da se pravimo da nije tako.

Boban Stojanović je rekao da kada su krenuli Cecu da pevaju na protestima, da je znao da je to to i da su protesti masovni i narodni.

Ne znači da su samim tim bolji ljudi, ali realno, zna se da ćeš na Rundekovom ili nekada Balaševićevom koncertu imati pun k ljudi koji su i aktivni na protestima i u svakom smislu protiv crveno-crne bagre.

Ove sam nazvao ćacijima u širem smislu te reči, ne mislim da bleje u Pionirskom parku sa utokama već da su mali gaserčići i sistem vrednosti im se u mnogim stvarima poklapa sa hardkor ćacijima.

Ne mislim da su bili juče ispred skupštine za 3000, ali ne mislim ni da su masovno išli na naš protest.

Pink, rijaliti, iDj, ide gas, buraz i svi ti fazoni i latentno loženje na Vučića jer ima moć, nosi tike od 5000 evra i piša po sirotinji i svi ti fazoni. Što su sve odlike ćacizma.

Da se vratim na temu i ono što zaista želim da kažem i šta je suština, evo studenti pišu isto

1000042837.png

Nikad im nisam oprostio onog momka iz Novog Sada, simpatičan tinejdžer na bajsu za koga se iz aviona vidi da nije ubačeni element, ali je iz besa roknuo neku farbu na SNS prostorije, a N1 novinar se našao pametan da mu skida neku bandanu koju je stavio preko lica. Sa kojim pravom?

Са правом слуге неоколонијалног система и наивне, аутодеструктивне подршке малограђанске Србије са својим духовним центром у кругу двојке.

Htedoh postaviti transparent od sinoć na zlatnu stranu medalje, ali onda spazih da od par ljudi koji se vide na fotografiji, troje imaju crne kačkete, tu je i jedan ljubičasti, a imamo čak i kombo crni kačket i crni majica (ovim ostalima se ne vide majice, možda i oni imaju crne, sačuvaj bože).

Jbt, protesti su pukli, pa više je ubačenih elemenata nego protestanata

1000042810.jpg

Ih, koliko ja znam ljudi koji su se rastrčali da nađu baš one kačkete sa ojačanjem protiv udaraca...

Pink, rijaliti, iDj, ide gas, buraz i svi ti fazoni i latentno loženje na Vučića jer ima moć, nosi tike od 5000 evra i piša po sirotinji i svi ti fazoni. Što su sve odlike ćacizma.
Covek ti jednostavno kaze da nabedjeno etiketiras i ti nastavis pet postova sve jace i gluplje da etiketiras. U trazenju stereotipa ispadas najgori tviteraski nabedjeni elitisticki stereotip.

Nije problem, nek sam, to je zaista nebitna tema, bitna je suština - studenti se popišali po bednom pokušaju N1 i SSP-a za manje od 24 sata.

А сад нешто сасвим другачије - да видимо како изгледа заоставштина једног моравскога врачарца. 2019. је ВеУправа амбициозно покренула реконструкцију Трга Републике, Савског трга, Карађорђеве, "4 булевара" и Булевара патријарха Павла, са идејом да се ти пројекти изводе десет пута дуже, десет пута скупље и десет пута лошије него раније. Идеја је више него успешно реализована, па чак и превазиђена, као што врло добро знате. О реконструкцији Савског трга и концептуалном перформансу Марка Стојичића сам написао много цртица, а о 4 булевара практично илустровану књигу. Сага о Тргу Републике и патријарху Павлу и даље траје.

У склопу реконструкције Карађорђеве улице су и радови на шеталишту поред Бетон хале, па да мало видимо како то данас изгледа. Јесте, радио сам и о томе репортажу, али можда баш заслужује да се понови и на овој теми. Заобићи ћемо издрндане трамвајске шине, по којима више одавно не возе трамваји, него аутомобили, па ћемо се осврнути на коловоз, који је заправо паркинг за туристичке аутобусе, јер је пројектант предвидео 4 пута мање паркинг места, па је касније преправљено на 2 пута мање:
1751351596473.png

Широки тротоар са супротне стране је наравно постао кафић са паркингом, док је на страни шеталишта бициклистичка стаза претворена у најнормалнију аутомобилску џаду. Практично нема тренутка, да овуда неко не пролази колима:
1751351761478.png

Пре месец дана је започета замена оштећених плоча, другим оштећеним плочама. Зашто? Па да се аутомобили не би превише клацкали у пролазу, али и кад паркирају, да се приликом изласка, не изломи штикла.
1751351940278.png

Претходна слика показује и да на крову Бетон хале постоји кров са паркингом и колским прилазом, и 2 теретна лифта, као и тунел којим је предвиђено снадбевање објеката. БУДАЛЕ!!!! Пре 100 година, нису знали какво је задовољство и премијум осећај имати бициклистичку стазу и широко шеталиште, и користити их за Ауди.
1751352220542.png

Такође, нису рециклирали, нити су знали да за овако филигранске нивелације:
1751352275469.png

Такође, знали су и да је најважније поседети на миру, да се столови не клате, јер је то од драгоцености, док бициклиста, пешак, али, пре свега комби, мотор и БеЕмВе ипак морају да клапарају својим коридорима:
1751352453415.png

Наравно, каква би то реконструкција и изградња била да се не зачини једним ремек делом. Ремек делом склепарелом:
1751352509801.png

Шта кажете? Сећате се овог споменика културе и функционалности. Шта мислите колико му је лета, и колико је до сада био у употреби? Није тешко питање. А шта мислите која му је функција? Да превезе теже покретне суграђане до Калемегдана? Можда никада није ни прорадио баш зато што би онда ти суграђани, морали да се врате на исто место одакле су пошли, јер су са друге стране склепареле пројектоване (и изведене) степенице. Океј, може да превезе те суграђане на горњи паркинг, али да се не лажемо, за ту сврху већ постоје лифтови, само нису овако уметнички.
1751352770848.png

Е да, умало да заборавим другу сврху склепареле. Отворени контејнер и ноћни паркинг. На све се мислило, па чак и на људе који би мало поседели на најлепшем месту у граду, па видите да коровчина која расте пред клупом, ускоро постаје дрво.
1751352886100.png

Сада полако начињемо тему ЈКП градског жутила, које је овде посејало предивну травнату површину, али стрпите се, прво трагови Мерцедеса на бици стази:
1751353008226.png

А онда, шира слика. Покварише ми фору, није ЈКП градско жутило, далеко је ово и од жутог:
1751353141817.png

Да зачиним и са овом појилицом за врапце, коју је ВеУправа поставила, јер је тадашњи градоначелник Чичичичиччић био страшно забринут за њихову судбину. Безуспешно сам покушавао да се окористим, и спасем се страшне дехидратације, након трчања, али врачарац је имао другачије планове - задовољавање градоначелника и врабаца, никако кракатих тркача.
1751353261789.png

Ево, за крај да видите да макар ЈКП паркинг сервис, као и комунална полиција омогућавају бесплатан паркинг најугроженијима, А за похвалу градском жутилу, могу да приметим да им се чак и коров осушио у овим жардињерама.
1751353385838.png

ЈПМ.

Људи, претучен је човек у Србобрану, 75 година, након што је пролазио поред просторија СНС-а и накашљао се… Буквално га је група напредњака увукла унутра, где су га изударали и изубијали.

У питању је академик, професор, човек у годинама, са озбиљним здравственим проблемима. Претучен је јер се накашљао; кинуо на "погрешном" месту, јер је носио беџ и пиштаљку… Вероватно је ишао ка блокади моста која је започета неколико минута раније, и која је трајала док нисмо сазнали за ово — тада смо се пребацили испред просторија странке.

Касније смо блокирали и њихове просторије, двојица или тројица локалних ћација су седела унутра. Сумња се да су они били међу насилницима који су претукли професора, а пре интервенције полиције мало смо куцнули на врата који пут, а људи су и викали јако, па могуће да је од тих јаких соничних вибрација стакло попуцало.

Убрзо потом, појавиле су се и "корњаче" с маскама, вероватно из Новог Сада, не зна се са којим разлогом. Тренутно смо се разишли кућама, али се враћамо ујутру и настављамо са блокадом. Блокада моста је трајала око 3 и по сата и учестовало је око 200 људи, а вероватно би трајала и дуже, да није било овог инцидента, када смо променили локацију.

1751353513455.png

Ово се неће завршити без физичког обрачуна. Суђено је да буде тако.

А сад нешто сасвим другачије - да видимо како изгледа заоставштина једног моравскога врачарца. 2019. је ВеУправа амбициозно покренула реконструкцију Трга Републике, Савског трга, Карађорђеве, "4 булевара" и Булевара патријарха Павла, са идејом да се ти пројекти изводе десет пута дуже, десет пута скупље и десет пута лошије него раније. Идеја је више него успешно реализована, па чак и превазиђена, као што врло добро знате. О реконструкцији Савског трга и концептуалном перформансу Марка Стојичића сам написао много цртица, а о 4 булевара практично илустровану књигу. Сага о Тргу Републике и патријарху Павлу и даље траје.

У склопу реконструкције Карађорђеве улице су и радови на шеталишту поред Бетон хале, па да мало видимо како то данас изгледа. Јесте, радио сам и о томе репортажу, али можда баш заслужује да се понови и на овој теми. Заобићи ћемо издрндане трамвајске шине, по којима више одавно не возе трамваји, него аутомобили, па ћемо се осврнути на коловоз, који је заправо паркинг за туристичке аутобусе, јер је пројектант предвидео 4 пута мање паркинг места, па је касније преправљено на 2 пута мање:
Pogledajte prilog 243247
Широки тротоар са супротне стране је наравно постао кафић са паркингом, док је на страни шеталишта бициклистичка стаза претворена у најнормалнију аутомобилску џаду. Практично нема тренутка, да овуда неко не пролази колима:
Pogledajte prilog 243248
Пре месец дана је започета замена оштећених плоча, другим оштећеним плочама. Зашто? Па да се аутомобили не би превише клацкали у пролазу, али и кад паркирају, да се приликом изласка, не изломи штикла.
Pogledajte prilog 243249
Претходна слика показује и да на крову Бетон хале постоји кров са паркингом и колским прилазом, и 2 теретна лифта, као и тунел којим је предвиђено снадбевање објеката. БУДАЛЕ!!!! Пре 100 година, нису знали какво је задовољство и премијум осећај имати бициклистичку стазу и широко шеталиште, и користити их за Ауди.
Pogledajte prilog 243250
Такође, нису рециклирали, нити су знали да за овако филигранске нивелације:
Pogledajte prilog 243251
Такође, знали су и да је најважније поседети на миру, да се столови не клате, јер је то од драгоцености, док бициклиста, пешак, али, пре свега комби, мотор и БеЕмВе ипак морају да клапарају својим коридорима:
Pogledajte prilog 243252
Наравно, каква би то реконструкција и изградња била да се не зачини једним ремек делом. Ремек делом склепарелом:
Pogledajte prilog 243254
Шта кажете? Сећате се овог споменика културе и функционалности. Шта мислите колико му је лета, и колико је до сада био у употреби? Није тешко питање. А шта мислите која му је функција? Да превезе теже покретне суграђане до Калемегдана? Можда никада није ни прорадио баш зато што би онда ти суграђани, морали да се врате на исто место одакле су пошли, јер су са друге стране склепареле пројектоване (и изведене) степенице. Океј, може да превезе те суграђане на горњи паркинг, али да се не лажемо, за ту сврху већ постоје лифтови, само нису овако уметнички.
Pogledajte prilog 243255
Е да, умало да заборавим другу сврху склепареле. Отворени контејнер и ноћни паркинг. На све се мислило, па чак и на људе који би мало поседели на најлепшем месту у граду, па видите да коровчина која расте пред клупом, ускоро постаје дрво.
Pogledajte prilog 243256
Сада полако начињемо тему ЈКП градског жутила, које је овде посејало предивну травнату површину, али стрпите се, прво трагови Мерцедеса на бици стази:
Pogledajte prilog 243257
А онда, шира слика. Покварише ми фору, није ЈКП градско жутило, далеко је ово и од жутог:
Pogledajte prilog 243258
Да зачиним и са овом појилицом за врапце, коју је ВеУправа поставила, јер је тадашњи градоначелник Чичичичиччић био страшно забринут за њихову судбину. Безуспешно сам покушавао да се окористим, и спасем се страшне дехидратације, након трчања, али врачарац је имао другачије планове - задовољавање градоначелника и врабаца, никако кракатих тркача.
Pogledajte prilog 243259
Ево, за крај да видите да макар ЈКП паркинг сервис, као и комунална полиција омогућавају бесплатан паркинг најугроженијима, А за похвалу градском жутилу, могу да приметим да им се чак и коров осушио у овим жардињерама.
Pogledajte prilog 243260
ЈПМ.

Dugo nisam pročitao ovako kvalitetnu analizu. Hvala!

Vrh