Pisao sam ranije o bolnicama u drugim temama ali da okačim i ovde, da se vidi kakav smo tigar i kako nam je sve super, koja god vlast da je u pitanju. Navodim primer bolnice u Smederevskoj Palanci. Ta bolnica opslužuje ceo okrug tj nekih 60-70k ljudi i ono što je izdvaja je totalni neprofesionalizam i loše ophodjenje prema pacijentima. Moje dete je igrom slučaja završilo tamo u bolnici jer smo se u tom trenutku tu nalazili kod deda i baba. Dete 4,5god, 20kg, povraćanje i proliv na svakih 5-10min uz visoku temperaturu. Ostali smo tu dve noći gde smo na moje insistiranje, svadju i galamu tražili otpusni list da bi mogli adekvatno da ga lečimo. Prvo ne znaju deci da izvade krv, dete su boli po nekoliko puta sve dok nije pukla vena ili šta su već uboli da je krv šikljala toliko da je sestra koja vadi krv bila sva krvava. Temperatura 41 kažu bukvalno "pa dobro, stavite mu neke obloge na glavu". Pored 5 sestara koje gledaju tv JA DA MU STAVLJAM OBLOGE i spuštam 40+ temperaturu!? Dete skoro bez svesti jedva se pomera, bunca, nisam spavao da bi sestre gledale tv, pile kafu i spavale. Brufen ako daju daju 2ml za taj uzrast i težinu jer moraju da prištede, srećom imao sam česmu gde sam kvasio majice i peškire u nadi da mu spustim temperaturu. Prve noći je bila neka dežurna doktorka koja da ne grešim dušu iako stroga obilazila ga je na svakih pola sata-sat, nakon nje dežurnog doktora nismo videli osim ujutru kad je vizita, a ni sestre sem ako ih ja ne pozovem. Kreveti su iz horor filmova, mali, izrabljeni, krivi, jedva dete da stane, a predvidjeni su za dete + pratnja. Bolnica je skorije "renovirana" tj "rekonstruisana" tj jeste, nije, šta već.. toliko da već otpadaju delovi fasade i predstavlja opasnost po ljude koji tu prolaze. Na ulazu u bolnicu stoje papiri da je zabranjeno slikanje verovatno iz sledećih razloga:
Ovo je deo koji vodi kroz bolnicu i izmedju ostalog i na dečje odeljenje, dakle ako niste bolesni, razbolećete se od ove budji jer ovde ništa nije pipnuto ni čišćeno od nastanka bolnice
Da su te milione koliko predpostavljam da je koštala fasada uložili u sredjivanje unutrašnjost i opremu, a fasadu samo okrečili verujem da bi bilo bolje.
Zašto ovo pišem? Juče je nažalost malo dete izgubilo život koji je tek počeo te mi je prošla kroz glavu moja situacija
Srbija.