Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Hulja se igra sa nama kao macka sa polumrtvim misom.

Како бре избори нису покрадени ако знамо да је барем трећина њихових гласача добило материјалну накнаду за свој глас а ко зна колико је морало по службеној дужности да гласа за багру?? Значи сад смо снизили стандарде и ако је процедурално све ок и нема материјалних доказа крађе међу самим изборним материјалом онда је све у реду? Гутамо форму а суштину под тепих?!

Опет се криви истина па чак и просипа демагогија и посредно брани режим, само да се улепша реалност и оправда одсуство адекватне реакције опозиције али и народа.

Не може се тако браћо ништа направити. Константно повлачење пред безумљем, силом и безакоњем. Зато смо и дошли довде.

Уистину, на Видовдан ће се све видети, ко је вера а ко невера.

Poslednja izmena:
Cotra wrote :
,, .... koliko god nama zapadni mentalitet bio jasniji.... ,,

Zapadni mentalitet nikad nam nije, niti ce biti jasan. Zato nas lako i vodaju tamo amo žedne preko vode.

U našim zvanicnim apotekama nema istocnih lekova i ako su neki i bolji i povoljnini od zapadne farmacije. I tu su nas preveli žedne preko vode. Dr primera bezbroj.
Vazda se koljemo sa tim zapadom sem sa Bugarima od Istocne strane.

Nama je zapadna šargarepa postala svetinja
Ko bajagi (Papski) metalitet nam je jasniji
Poturene budalaštine.
Meni je dovoljan kao mustra-šablon NAŠ mentalitet kog pljujemo i zatiremo i kvarimo uvezenim zapadnim obrascima, sve u u korist (naj efikasniji rezultat novih ,,normi,, je rezultat (vidi temu ) u demografiji
Nemam ništa protiv ko ga voli, nek ide kod njih a ne ovde da ga sprovodi .
To jeste crnje da ne može biti crnije.

Poslednja izmena:
Cotra wrote :
,, .... koliko god nama zapadni mentalitet bio jasniji.... ,,

Zapadni mentalitet nikad nam nije, niti ce biti jasan. Zato nas lako i vodaju tamo amo žedne preko vode.

U našim zvanicnim apotekama nema istocnih lekova i ako su neki i bolji i povoljnini od zapadne farmacije. I tu su nas preveli žedne preko vode. Dr primera bezbroj.
Vazda se koljemo sa tim zapadom sem sa Bugarima od Istocne strane.

Nama je zapadna šargarepa postala svetinja
Ko bajagi (Papski) metalitet nam je jasniji
Poturene budalaštine.
Meni je dovoljan kao mustra-šablon NAß metalitet kog pljujemo i zatiremo i lvarimo ,uvezenim obrascima, u korist tog zapadnog .
Nemam ništa protiv ko ga voli, nek ide kod njih a ne ovde da ga sprovodi .
To jeste crnje da ne može biti crnije.
MIslim da nam je za pocetak pismo u zapadnim zemljama jasnije nego kinesko.
Religije u Indiji nam isto nisu bas jasne.
Te zemlje na istoku su nam daleko i njihovi obicaji su manje poznati kod nas.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Pismo mi je jasnije na zapadu a duhovnost na istoku.

Ali da ako govoriš u ime Srba, potpuni smo zapad na delima u najdekadentnijem i najmaterijalnijem smislu sve ostalo je mlaćenje przane slame @boca ica...

Individualni napori su nesto drugo i u tom kontekstu prva rečenica.

Не разумем шта желиш рећи.

У Косјерићу, ни Црта, ни студенти, ни опозициона листа, ни било ко други, није документовао, нити уложио жалбу или приговор на крађу избора. Постоји један једини приговор на једну жену која је изгледа гласала на погрешном бирачком месту, или тако нека формалност.

Можете да ме прозивате колико хоћете, али онда дајте бар мало меса.

I ja isto tvrdim da izbori nisu pokradeni na biračkim mestima.

Znači oni što su glasali su glasali i to je prebrojeno tačno i kada bi se uzeli svi zapisnici sa biračkih mesta ne bi bilo razlike u odnosu na zvanične rezlutate.

Ono to mnogi pogrešno nazivaju krađom su kupovina glasova, bugarski vozovi i slične stvari, ali to nije krađa, nego problemi procesa glasanja i nemaju veze sa matematikom brojanja glasanja,

Јајаре. Ово је чист фашизам.

Pošto lično znam osobu koja je ušla u Ćaćičend i napravila incident sa glavnim Ćacijem evo i malo detalja kako SNS radi.

Ta osoba (Ž.L) je radila u kontroli letenja to baš odavno (sigurno od 90-ih), a njegov rođeni brat je bio direktor nekog instituta. Brat je ubrzo posle incidenta smenjem sa mesta direktora, a vidimo sada i da je direktor SMATSA smenjen.

Kontrola letenja je odavno na meti SNS ekipe, ali "mali" problem je što ne može baš preko veze da se tamo zaposli jer je to ipak ozbiljna kompanija.

U jednom trenutku su ipak počeli da zapošljavaju preko veze i tada se desio incident u Crnoj Gori kada je srećom izbegnut sudar aviona. Posle toga je direktor (možda ovaj što je smenjen, ali ne znam imena) odje*******ao sve te preko veze.

Ipak, dosta ljudi se zaposlilo u SMATSI i to mi je drugar rekao jer mu se portir žalio da dolaze ljudi na posao ponekad koje nikada nije video u životu.

Mislim da ne treba da pominjem da su plate u kontroli letenja na evropskom nivou i da je to razlog za pokušaje partijskog zapošljavanja,

Da i ovde kazem da Novi Sad veceras bije tešku bitku. Imati live prenos, ali vas molim ko god je bliže da idete lično i celu noć pružite podršku.

Pošto im nedaju izbore za Mesne zajednice, ideja je da celu noć blokiraju gradaku kuću i ujutru ne dozvole sednicu čime grad ulazi u prinudnu upravu i izbore kroz 60 dana.

Treba im pomoć puno je policije, oni tamo tuku kao ludi... ima ljudi ali niko nije višak. Eto da vam javnem samo

I ja isto tvrdim da izbori nisu pokradeni na biračkim mestima.

Znači oni što su glasali su glasali i to je prebrojeno tačno i kada bi se uzeli svi zapisnici sa biračkih mesta ne bi bilo razlike u odnosu na zvanične rezlutate.

Ono to mnogi pogrešno nazivaju krađom su kupovina glasova, bugarski vozovi i slične stvari, ali to nije krađa, nego problemi procesa glasanja i nemaju veze sa matematikom brojanja glasanja,
Pa to je krađa izbora, ja vas dvojicu stvarno ne razumem šta pišete 🤣

Ne razumem, po vama mogu dovesti milijardu Kineza da glasaju za SNS, ali ako se izbroji tih milijardu glasova, onda to nije krađa izbora 🤣

Oblici krađe izbora mogu uključivati:

Manipulaciju biračkim spiskovima – npr. ubacivanje izmišljenih glasača ili brisanje stvarnih.

Kupovinu glasova – nuđenje novca, usluga ili pretnji u zamenu za glas.

Pritisak na birače – pretnje radnim mestom, nasiljem ili drugim posledicama ako ne glasaju „kako treba“.

Ubacivanje lažnih glasačkih listića – doslovno ubacivanje dodatnih listića u kutije.

Lažno brojanje glasova – svesno pogrešno sabiranje i upisivanje rezultata.

Kontrola medija i propagande – medijska blokada opozicije i masovna propaganda u korist vlasti.

Zloupotreba državnih resursa – korišćenje policije, opštine, škola i drugih javnih institucija za kampanju jedne strane.

Onemogućavanje nadzora izbora – izbacivanje posmatrača, falsifikovanje zapisnika, zabrana snimanja procesa

Куповина/продаја гласова јесте кривично дело са прописаном затворском казном од беше 3 године и избори дакле јесу покрадени.

Шта је вама двојици побогу?!

Него, сетих се да се Видовдан траћи на запомагање Хуљи да распише изборе. Дакле ипак један безначајан скуп осим ако режим не направи неку већу глупост. Мада, уме овај народ да трпи, очигледно.

Не разумем шта желиш рећи.

У Косјерићу, ни Црта, ни студенти, ни опозициона листа, ни било ко други, није документовао, нити уложио жалбу или приговор на крађу избора. Постоји један једини приговор на једну жену која је изгледа гласала на погрешном бирачком месту, или тако нека формалност.

Можете да ме прозивате колико хоћете, али онда дајте бар мало меса.

Ma ne prozivam te ja ništa. Gledao sam priloge o ljudima koji su tvrdili da su im obećane pare i da su primili donacije u vidu dve konzerve parizera i ulje za glas.

Vraćamo se na temu da li treba izlaziti na izbore gde je čitav proces neregularan od starta ali regularnost ceniti po izbornom danu i kako je formalno taj dan protekao?

To nema mnogo smisla. Glumatanje Koštunice, kao da nisi obavešten o svemu ostalom pa si se fokusirao na šta papiri kažu. Vreme je za ogroman politički, institucionalni a pre svega vaninstitucionalni pritisak da drzava profunkcioniše a to je sa ovom vlašću, od koje toboze očekujete proštovanje nekih procedura, nemoguće.

Dakle krivične prijave i nepriznavanje ovakvih rezultata uz pritisak ulice da do fer izbora dođe.

Naše je da tražimo izbore na svim niovima svuda i što pre i apsolutno ne priznamo rezultate koji su proizvod predizbornog kriminala makar i posle izbora ukazivali na to. Poptuno je legitimno sa kakvim njuškama imamo posla. Ali ti glumatas Koštunicu i ceniš isključivo legalnost trenutka, jedne pravno urušene države da bi smo od legalnosti krenuli.

*bismo da se pravopisno ispravim da ne menjam post posle 5 min

Krivično delo primanja i davanja mita u vezi sa glasanjem, nema veze sa matematikom ima veze sa pravom. Na softveru je da sabere, na matematičarima da kreiraju softvere a na pravnicima je da tumače dobijene brojeve i stave ih u adekvatan pravni okvir.

Izboru su nefer by far i naše pristajanje da menjamo autokratsku vlast na institucionalan način ne znači kard blaš njima da rade šta hoće dok god umeju da sabiraju, bez greške u dobijenom računu.

Oni su svi za robiju zreli ali nama ne idu ni svetske političke okolnosti na ruku. Bukvalno nam ništa ne ide na ruku. Ali mani me legalnosti formalnih procedura.

MiraC wrote
,,... Treba im pomoć puno je policije, oni tamo tuku kao ludi... ima ljudi... ,,

Kad možeš ovoko nešto da napišeš na ozbiljnom forumu, ondaK....
.... slažem se i u pravu si, da tebi treba pomoc
al raspitaj se za pravu adresu

?

Ti novosadski zborovi zaista su jedini zborovi koji nešto rade... Svuda su se ugasili ako su ikad profunkcionisali a rokovi za raspisivanje izbora za savete mesnih zajednica su odavno prošli... Ako zboraše i ne tuku pitanje je samo vremena... Nek se sve blokira šta ljudi zamisle da treba. Na državi je da reaguje ako ima kapaciteta i nek krene da fizički razvlači ljude i čisti prostor ako smatra da treba dok drži smrdljivi Ćacilend na okupu.

Slušam ovde ljude kao vitalna je raskrsnica nije pametno jer građani trpe. Dakle, dobro nam je čim je veće zlo što građani ne mogu na posao na vreme. Tako nema promena. Eskalacija dovodi do promene. Kad stignes na posao sa zakšnjenjem pogotovo ako radiš u drzavnoj službi kad uđeš u kancelariju drekni je*** ti mater vuciću i ko te stvori. Samo pravilno usmeri bes i ne stidi se da to javno kažeš.

Ljudi razumemo se, samo što taj izborni inžinjering po meni nije kradja, nego kršenje izborne procedure i za to moraju da odgovaraju.

Po meni je kradja kada se prekrajaju rezultati glasanja i to izmedju biračkog mesta i RIKa. Znači džakovi novih listića, prekrajanje potpisanoh zapisnika i slično.

Ono što mnogi ne žele da priznaju je da SNS ima toliko glasova a opozicija toliko koliko kažu rezultati.

Куповина/продаја гласова јесте кривично дело са прописаном затворском казном од беше 3 године и избори дакле јесу покрадени.

Шта је вама двојици побогу?!

Него, сетих се да се Видовдан траћи на запомагање Хуљи да распише изборе. Дакле ипак један безначајан скуп осим ако режим не направи неку већу глупост. Мада, уме овај народ да трпи, очигледно.
То се десило у Зајечару, и имамо чак и истрагу тужилаштва, али у Косјерићу нико није указао на такво кривично дело. Мало истине не би шкодило.

Ljudi razumemo se, samo što taj izborni inžinjering po meni nije kradja, nego kršenje izborne procedure i za to moraju da odgovaraju.

Po meni je kradja kada se prekrajaju rezultati glasanja i to izmedju biračkog mesta i RIKa. Znači džakovi novih listića, prekrajanje potpisanoh zapisnika i slično.

Krivično odgovaraju. Nije krađa ali obe radnje su krivično delo. Al dok sačekaš presudu dođu novi izbori.

Goje, u Kosjeriću su isplatili ljude po dogovoru pa nije imao ko da se žali... 51 glas razlike. Neću baš da doprinosim da je sve čisto ako su već tesni rezultati primljeni k znanju. Šta bi tek oni radili da je 51 glas isao na suprotnu stranu ne smem ni da pomislim.

Vrh