Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Vidim da sva vopi koja mi odgovaraju su bez kukuruzne krupice (heinken, heineken silver, lav premium, nektar, lasko).
Kako neko moze da pije Jelen recimo s uzivanjem meni nikad nije bilo jasno kad ima ukus na bakar i soracku

Poslednja izmena:

Ћаци не капирају да овакав приступ прави само контраефекат. Разоткривају свој нацизам и глупост и своје противнике стављају у службу добра.
Caci kapiraju, oni zude za batinama i hapsenjima. Frojd je jos pre 100 godina pisao o superegu i podsvesnoj krivici (posto svesnu nemaju) i zelji/potrebi da budu kaznjeni.

Tako je buraz, malopre je nije nista od Pupinovog mosta, sada je samo obilaznica, pa kad se navede nova autobuska i zeleznicka one su bezveze a i to je zbog BnV, pa kad se navede brza priga do NS onda pala je nadstresnica, pa kad se navede klinicki centar to je tu bilo itd itd. I to je malo jer valjda treba jedan kapitalni projekat godisnje minimum, zato se i zovu kapitalni projekti. Mogu da simuliram ovu konverzaciju 20 postova unapred koliko je predvidiva, sto je i razlog sto ne zelim da odgovaram dalje ali si uporan.
Imaš dve velike grupe u ovoj napaćenoj Srbiji, jednu koja veruje da je Vučić izgradio skroz novi autoput svaki put kad otvori novu deonicu od 15km, da im lično on isplaćuje penzije i socijalna davanja. I drugu koja veruje da ništa nije taknuto već 12 godina. Slepilo na obe strane.

Samo da dodam na poredjenje sa Pragom i Bečom…

Stalno vidjam po gradu komunalne službe. Ne mislim samo na čistače sa metlom, tu su ekipe koje čiste stajališta (nadstrešnice), nose one usisivače, čiste oko gradilišta…
Policija je svuda prisutna - svi su gradjeni kao specijalci, ništa ne visi sa njih, odaju strahopoštovanje kad ih vidiš (sa akcentom na poštovanje).

Sve je čisto, nema grafita na svakom koraku, sve je pokockano kako treba, tamo gde je asfalt je ravno, čak i tamo gde je krpljeno.

Ono možda najvażnije - mi nismo svesni buke u Beogradu na svakom koraku. Nema preglasne muzike iz butika i kafića, nema buke saobraćaja, niko ne trubi, niko se ne dere jer nema potrebe da se nadvikuješ sa bukom.

Nismo bili samo u centru, išli smo i na mesta koja su pri kraju linija gradskog prevoza, tako da nije ovo samo pogled običnog turiste.

A i isto zapažam u skoro svim evropskim gradovima i uvek se smorim kada se vratim u Beograd, a ovaj put ću se naročito smoriti.

Plus vožnja automobilom (kolima smo išli do Beča, a do Praga vozom). Odgovorno tvrdim da je vožnja Srbijom mnogo stresnija nego vožnja po Grčkoj, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj ili Španiji (zemlje u kojima sam vozio)

Ono možda najvażnije - mi nismo svesni buke u Beogradu na svakom koraku.
Tako je, to i meni zapadne za oko skoro svugde gde odem. Pogotovu ka zapadu i severu.
A i isto zapažam u skoro svim evropskim gradovima i uvek se smorim kada se vratim u Beograd, a ovaj put ću se naročito smoriti.
Isto. Ranije bih se smorio jače i brže ali bi me brže prošlo. A sada se ne smorim tolikio odmah ali me zato ne prolazi smor, pogotovu posle ponovnog obilaska nekih delova Evrope.

Ovo je bre jedna nezdrava i propala sredima u svakom smislu.
Plus vožnja automobilom (kolima smo išli do Beča, a do Praga vozom). Odgovorno tvrdim da je vožnja Srbijom mnogo stresnija nego vožnja po Grčkoj, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj ili Španiji (zemlje u kojima sam vozio)
+1

Sve same besne voline za volanom. Koje očekuju razumevanje i "opuštenciju" kad oni krše ili remete nešto, a zato j..u sve po spisku svakom drugom, čak i onome ko ne pravi prekršaj nego je samo sporiji, izgubljen ili je nov vozač.

Brrrrate gde mi živimo...

I posle mi neko priča o nekom napretku kao.
Da, napredak je da nismo više Jugoslavija u 90im, izolovana od sveta i u ratu sa pola kontinenta. I da imamo toliko ekonomije da preguramo mesec. Doduše na velikim dugovima (države) i kljakavim nogama ali ajd kao, da, nismo Jugoslavija 90ih u vreme sankcija. Vau. Sač progres, sač trajmf.Džrmans envi as. Srbija stronk.

Zato smo u svemu ostalom dupe kontinenta, i najgori na svim listama i indeksima. I o čemu mi posle da pričamo...

Brrrrate gde mi živimo...

I posle mi neko priča o nekom napretku kao.
Da, napredak je da nismo više Jugoslavija u 90im, izolovana od sveta i u ratu sa pola kontinenta. I da imamo toliko ekonomije da preguramo mesec. Doduše na velikim dugovima (države) i kljakavim nogama ali ajd kao, da, nismo Jugoslavija 90ih u vreme sankcija. Vau. Sač progres, sač trajmf.Džrmans envi as. Srbija stronk.

Zato smo u svemu ostalom dupe kontinenta, i najgori na svim listama i indeksima. I o čemu mi posle da pričamo...
Ima fine stvari da se jos procitaju, na primer:

Не баш фан фект: овај Горан је запослен у општини Вождовац (непозната функција). Иначе раније осуђиван и затваран због дроге.

У почетку обичан уличар, након пада, улази у странку и магично излази после пар месеци. Виђен неколико пута да улази у локал вождовачког снс главешине пре ћациленда и државног запослења.
Realno malo su nas bombardovali.

Policija je svuda prisutna - svi su gradjeni kao specijalci, ništa ne visi sa njih, odaju strahopoštovanje kad ih vidiš (sa akcentom na poštovanje).
Meni ovo nikako nije pozitivna stvar ali ok.
Ono možda najvażnije - mi nismo svesni buke u Beogradu na svakom koraku. Nema preglasne muzike iz butika i kafića, nema buke saobraćaja, niko ne trubi, niko se ne dere jer nema potrebe da se nadvikuješ sa bukom.
Beograd nista posebno nije bucan, cak ni u odnosu na pomenute gradove. Kao neko ko je kratko vreme ziveo u Indiji i obisao solidan deo Azije, presmesno mi je kada ljudi nesto kukaju na buku u Beogradu.

Šta je za zlatnu? Policija ne sme ovako da se ponaša, ko god da je u pitanju.
Koliko kruzi prica, ovo je nakon sto je debilko pucao na ljude iz pistolja i ukrao kola od taksiste.
Realno dobro je prosao, mogli su ga ubiti lagano.

Zlatna medalja jer je debilko dobio po picki.

secam se kada sam poceo da studiram 2008. koliko ih je bilo po gradu.
ja bash ne volim pandure, ali sada ih uopste nema, sto u sustini samo pospesuje bahatost ljudi (pre svega mislim na parking, smece, urlanje itd itd)

ne znam za aziju, ali bg je jako bucan, zavisi samo koliko zivis blizu prve kafane/meste za bleju. to se vidi koliko se deremo na ulici (nebitno vreme), koliko trubimo (nebitno da li je 3 popodne, ili 1 ujutru).

a bg celo leto se cuje muzika odakle hoces, nebitno koji deo grada, od 12 do 3 ujutru

Koliko kruzi prica, ovo je nakon sto je debilko pucao na ljude iz pistolja i ukrao kola od taksiste.
Realno dobro je prosao, mogli su ga ubiti lagano.

Zlatna medalja jer je debilko dobio po picki.
Piše na redditu

Da pojasnim svima dešavanje sa snimka:

Momak je imao svađu na jednom beogradskom splavu i u kasne sate otišao je do kuće i pucao na sve pristune ispred splava, pukom srećom nikog pogodio nije.

Nakon toga otima taksistu dok par ljudi iz obezbedjenja kreće da ga juri drugim kolima gde ga hvataju, a on misli da je priveden od strane i policije. (zato se čuje neformalni rečnik)

Sve ovo nije bilo u novinama znamo iz kojih razloga.

Samo da dodam na poredjenje sa Pragom i Bečom…

Stalno vidjam po gradu komunalne službe. Ne mislim samo na čistače sa metlom, tu su ekipe koje čiste stajališta (nadstrešnice), nose one usisivače, čiste oko gradilišta…

Sve je čisto, nema grafita na svakom koraku, sve je pokockano kako treba, tamo gde je asfalt je ravno, čak i tamo gde je krpljeno.

Nismo bili samo u centru, išli smo i na mesta koja su pri kraju linija gradskog prevoza, tako da nije ovo samo pogled običnog turiste.

Ухх, болну тему си отворио. Ми не да смо далеко од решења тог проблема него га експоненцијално погоршавамо.

Док цивилизовани градови успоравају, деинтезивирају или потпуно протерују колски саобраћај у центру ми улажемо сва средства у његово повећање, убрзање и што је најгоре, правимо већу гужву и стрес људима јер им се обећава бржи транспорт а он је само интензивнији, бучнији и небезбеднији.

Што се штроке тиче, до пре неких 7-8 година имао сам утисак да је Београд у центру чистији од многих западноевропских градова са великим приливом туриста и миграната. Сад је увелико обрнуто.

ja bash ne volim pandure, ali sada ih uopste nema, sto u sustini samo pospesuje bahatost ljudi (pre svega mislim na parking, smece, urlanje itd itd)

ne znam za aziju, ali bg je jako bucan, zavisi samo koliko zivis blizu prve kafane/meste za bleju. to se vidi koliko se deremo na ulici (nebitno vreme), koliko trubimo (nebitno da li je 3 popodne, ili 1 ujutru).

a bg celo leto se cuje muzika odakle hoces, nebitno koji deo grada, od 12 do 3 ujutru
Pa sta znam, ja sam bas pre neki dan zaglavljen u koloni na Gazeli resio da merim trubljenje/minut i za nekih 15 minuta za divno cudo nije se culo nijednom. Nije da ljudi nikad ne trube al to je dovoljno retko da se zapravo okrenes kad se desava. Razlika u odnosu na Prag po kome sam isto solidno vozio mi je gotovo neprimetna iskreno. Pogotovo kad se uporedi sa tipa Bangalorom gde se truba u svako doba dana i noci cuje otprilike tri puta po sekundi, i vise i ke obracas paznju dok nije na bas metar od tebe.

Beograd nista posebno nije bucan, cak ni u odnosu na pomenute gradove. Kao neko ko je kratko vreme ziveo u Indiji i obisao solidan deo Azije, presmesno mi je kada ljudi nesto kukaju na buku u Beogradu.
Pa ok ako treba porediti nas sa Indijom, tj. Azijom.

Beograd je Evropa i ne treba da nam uzor budu Kairo, Indija, Dubai ili SAD.

Београд се убрзано претвара у рупџагу у којој је живот све непријатни и напорнији. Распаднуте зграде, распаднуте улице, непостојећи тротоари, паркинга ни за лек, пуцање цеви за воду сваки час што резултује целодневним рестрикцијама, ГСП на ивици амбиса, паркови који нису за људе ни децу, кладионице на сваком ћошку, клубови и кафане по целом урбаном језгру тако да викендом скоро нигде нема мира, дрога на сваком ћошку... Не могу више да додајем, али има тога на претек.

Pa sta znam, ja sam bas pre neki dan zaglavljen u koloni na Gazeli resio da merim trubljenje/minut i za nekih 15 minuta za divno cudo nije se culo nijednom. Nije da ljudi nikad ne trube al to je dovoljno retko da se zapravo okrenes kad se desava. Razlika u odnosu na Prag po kome sam isto solidno vozio mi je gotovo neprimetna iskreno. Pogotovo kad se uporedi sa tipa Bangalorom gde se truba u svako doba dana i noci cuje otprilike tri puta po sekundi, i vise i ke obracas paznju dok nije na bas metar od tebe.

pa ne bih ni ocekivao da ce da sviraju na gazeli :D
ali zato na semaforu, na parkingu, da se jave drugaru itd. mislim ja sam doziveo u bgu da vozim, da vec pocinju da me sviraju na zuto.
pre sve na nbgu, kod mene dok nisu zonirali, svaki dan su svirali konstantno od 10 do 3, jer je neko nekom blokriao auto. i to se cuje odakle hoces

ali opet, mogu da se slozim, da ta buka nije strasna, ali kada ima vise razlitih buka samo se nakupi

edit: a opet, u srbiji kontrola buke ne postoji, u smislu koliko kafic u zgradi/ u blizini pravi buku, komsije itd itd
stvarno imam horor prica iz prve ruke

U onim zgradama iza studenjaka
ima dobra kapitalna pivara, nemam primedbi
na njihovo pivo :)

Mozda se sad setaju u civilu

Ima dosta nervoznih (pa i bučnih) ljudi u Bg-u.
Pre neki dan me je neki tip silno psovao pred dvoje dece i ženom, sa kojima sam prelazio ulicu, zato što sam se osetio slobodnim da liku u kolima ispred njega, (koji uopšte nije registrovao semafor), pokažem da nam je zeleno. Jbg, krenuo lik branikom da mi se češe od biciklu deteta...
A ovom drugom se valjda baš, baš žurilo, pa ga je moja konverzacija sa likom ispred sputala da prozuji u svom moćnom četvorotočkašu smrdljivim Bulevarom gladnih.
Možda je i do mene problem. Tako jedna teta parkira nasred bicik. staze kad ostavlja dete u školu (a nakon toga ćaska sa drugom kevom jedno pola čuke), pa me kudi što je molim da se skloni da ne bi morao bajsom na ulicu. Razmazio sam se previše.

Vrh