Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Svaki opozicionar koji se uzdigne se moze kupiti za male pare. Dobije 500.000k eura nasih para da odleprsa i to je to. Srecni imaju za nov stan i lux auto, njima dovoljmo. To je problem
Ma to stoji ali opet nije opravdanje za ovoliku isključivost i paranoju.

Svi su svima sumnjivi i niko nikome ne veruje. Okej, razumem da postoje razlozi za to. Samo, kako ćemo dalje sa time? I dokle ćemo tako?

Jedino da studenti napokon izbace kandidate ili predloge kandidata. Ali i oni bi previše, hoće sve same Isuse i pitanje je koliko ljudi koje oni predlože će uopšte želeti da se upliću u politiku.

P.S.
Mariniku sam i ja otkačio, i gazdu joj Đilasa.

Nisam im zaboravio onaj sramotni bojkot i zbunjivanje glasača.

Ma mi smo krivi, nismo ispunili 4569. zahtev i sagli se i po..vali Prištini po 67. put. 😄

Mislim ja jesam za saradnju sa EU uvek (a što se članstva tiče, zavisi od vremena i okolnosti, nemam zacrtan stav). Ali ako ovo nije još jedan od dokaza da nas oni tamo ne žele i da nas vide kao štrokavu radionicu, deponiju i rudnik, onda stvarno ne znam šta je.
ja sam ubeđen da sada po tzv. opozicionim i netzv. eubiciklaškim krugovima lete uputstva za kominikee u kojima se posledice iskopavanja litijuma umanjuju, jer izvlačenje iz te priče je počelo poodavno. međutim, ako je efekat kopanja litijuma štetan u onoj meri u kojoj se pripovedalo da jeste (pa čak i recimo 30 posto manji), onda je neizbežno da se postavi pitanje koji je to viši cilj u ime koga bi trebalo i dalje stremiti eu. koji to set eu iluzija i šargarepa nadjačava činjenicu da (formalno ili suštinski) odsecamo jedan po jedan deo teritorije (što bi rekao jedan ovdašnji forumaš - neke vukoje*******ine u kojima niko neće da živi) koji neko strano telo proglasi svojim strateškim interesom? iz kog stepena bunila izvire nada da će to u nekom trenutku stati (pre svog prirodnog kraja, koji neće mnogo da zabavi, što bi se reklo)?

i jedno rekreativno bonus pitanje, da li to što uopšte ne postoji medijsko-društveni prostor da se o tom (ili bilo kom drugom) pitanju ravnopravno diskutuje ima neke veze sa ranijim ispunjavanjem nekih eu zahteva? da li je recimo današnja medijska regulativa (i posebno vlasnička struktura medija, s akcentom na projektna finansiranja) u nekakvoj vezi sa... šta ja znam, uslovima za neka poglavlja koje mi moramo da ispunimo zbog sebe? zbog sebe, izrazito.

i još nešto, svi znamo kako se naziva zagovaranje interesa strane koja ima strateške interese ove vrste na tvojoj teritoriji. nažalost, ta reč je nepovratno i nezasluženo prokazana, ali to ne znači da je i prestala da bude politička činjenica.

ja sam ubeđen da sada po tzv. opozicionim i netzv. eubiciklaškim krugovima lete uputstva za kominikee u kojima se posledice iskopavanja litijuma umanjuju, jer izvlačenje iz te priče je počelo poodavno. međutim, ako je efekat kopanja litijuma štetan u onoj meri u kojoj se pripovedalo da jeste (pa čak i recimo 30 posto manji), onda je neizbežno da se postavi pitanje koji je to viši cilj u ime koga bi trebalo i dalje stremiti eu. koji to set eu iluzija i šargarepa nadjačava činjenicu da (formalno ili suštinski) odsecamo jedan po jedan deo teritorije (što bi rekao jedan ovdašnji forumaš - neke vukoje*******ine u kojima niko neće da živi) koji neko strano telo proglasi svojim strateškim interesom? iz kog stepena bunila izvire nada da će to u nekom trenutku stati (pre svog prirodnog kraja, koji neće mnogo da zabavi, što bi se reklo)?
nema viseg cilja, on nije ni potreban. I srpska elita i stanovnistvo razmisljaju kako da zaintersovanim strancima prodaju na brzinu sve sto se trazi (slobodu, glasove, vode, prirodna bogatstva, zemlu, decu (emigracija)...).
Ljudi koji ovih dana u KOsjericu i Zajecaru prodaju SNS-u svoje glasove u stvari ih prodaju evropskim kolonijalnim silama koje stoje iza SNS i HUlje.
Cilj je prodati se pre komsije, tako da uhvatis visu cenu.
Moze se posmatrai kao trka ko ce pre da izda ostale i opisana je kao Prisoner's Dilemma u teoriji igara. Jos je engleski teoreticar Tjonbi citavu istocnoevropsku inteligenciju/elitu + ruske liberale smestio u ovaj kontekst. Od 2022. vidimo zasto nije mogao citavu rusku elitu da smesti u ovaj kontekst.

In game theory, the concept of "betrayal of common interest" is often explored through the Prisoner's Dilemma. This scenario highlights how individuals, acting in their own self-interest, may choose to "defect" from a mutually beneficial agreement, leading to a less favorable outcome for everyone involved
The key takeaway is that while cooperation would lead to the best outcome for both (all) individuals, the rational choice for each is to defect, assuming the other will also defect. This is because each player believes they will be better off by defecting, regardless of the other's choice. This leads to a suboptimal outcome for both, highlighting the betrayal of their shared interest in a better result

Obrisala sam, bolje da ne komplikujem kritikujuci druge.
Mislim da je ovo sa Jadrom strasno, da se EU mnogo pravi blesava za nekoga koje lično tapšao Vucica i hvalio ga na sva zvona pa sad kad ga narod nece oni prosto imaju birokratiju koja tako funkcionise.

Vise nije pitanje KiM i npr Jadar uslov za ulazak EU, ne, oni su pomogli da se unazadimo, sada ce nas maltretirati ko zna kako i uslovljavati dok mestani treba da zivotima brane kopanje.

Lepo je Tarabic prorekao OSTACE SRBA ZA POD JEDNU SLJIVU.
Mi se borimo protiv korupcije i bezvlasca, nas unistise sa svih strana.

Poslednja izmena:
Хајде што су им достављачи бахати, али су им и рекламе пошаст. Дође ми да разбијем телевизор кад видим њихове дебилне рекламе.
Pričam o klincu koji pretrčava na crveno.

Svakako ima nekih stvari koje Srbija treba da ispuni i uradi zbog sebe same a da se poklapaju sa zahtevima EU.

Mogu kao da razumem taj argument proevropski orijentisanih ljudi i organizacija.

Pričam sa dosta ljudi o dosta tema i samim tim čujem i dosta različitih mišljenja. Pa mi stoga ništa nije strano i mogu da razumem dosta toga.

Problem nastaje što u cimanjima da Srbija ispuni jedan set uslova i stvari, ona se ometa da se možda posveti nekim drugim. Kao kad bi te neko cimao da moraš da kreneš sa renoviranjem kuće baš u momentu kad si u nekim finansijskim problemima ili recimo zdravstvenim tegobama.

Možda nije najbolji primer, ali mrzi me da smišljam bolji.

Mene je najviše šokiralo i dovelo u rebus kad sam čuo da EU nije ubeležila nikakav napredak u našim naporima, ni u čemu. A i sami su rekli ovi njihovi da, ahem, "ne planiraju dalje širenje". Onda na sve to prosečni Srbi vide kako isti ti likovi pozivaju Ukrajinu preko reda. Onda se dve godine kasnije sete da kažu "eeee pa znate, ipak bismo voleli da nastavite da težite ka članstvu". I onda se posle čude kada ankete zabeleže rekordno nisku podršku za učlanjenje.

I da, i ovaj bezobrazluk sa rudnikom isto...
I ćutanje pred većinom stvari koje SNS gamad radi i uvodi zemlju u prikrivenu despotiju...

A sta mislis, u ovom trenutku, iako mislim da se ovoj stvari ne daje dovoljno vaznosti u samom mozgu ljudi, da se sad glasa Jadar ili EU, šta bi bilo?
Ja zelim da budemo dobri, odlicni kao Švica, ne moramo da uđemo, ali ako znamo da su
podrzali koruptivne procese ove vlasti, a jesu "Dear Aleksandar",
Da sada stidljivo reaguju jer " sve je na nama"
I uvale nam penis sa strateskim projektom ali ne kazu jasno"sadasnja vlast se slaze sa tim da to bude strasteski projekat"....
Čemu onda sve?! Mi bez zemalja Evrope tesko da mozemo, ali ja stvarno pocinjem da se pitam koliko su nas unazadili ?

I imajte na umu, JA sam vam pravi predstavnik neinformisanog glupog glasača, koji se na sve čudi, svi ga pljuju jer nista ne razume i onda odluči da ne glasa. Ovakvih kao ja ce biti jos mnogo, ali gluplji ce poverovati u Vođine reči " eto to su ti sto sprovode obojenu revoluciju, sad hoce i Jadar", a tako se dugoročno ruši nada da će biri bolje.
Ja znam za koga cu glasati, ali bice puno koji sunu dilemi

Почео сам да заобилазим овај форум јер полако губи поенту. Теме о архитектури бивају угушене политиком чак и када нема апсолутно никакве везе са истом (најчешће јер се људима не свиђа изглед неке зграде или спроводи се законита процедура која је засметала тек на крају свог животног века у складу са усвојеним планом). За то време политичке теме се састоје скоро искључиво од Котриних и Зуминих постова где свима соле памет без икакве смислене дискусије јер су сви који се не слажу са њима / раде како они хоће или зли или глупи или оба. Котра сам дневно избаци у просеку 20+ постова (4 и по хиљада порука од краја октобра) и то махом у 2-3 теме које никакве везе немају са архитектуром. Оно мало што остане од простора за дискусију о политици јесте глодање рандом коске коју баци Вучић како су сви који се заправо у било којој мери труде да преузму власт од тог СНС-а лоши ако не и гори од њега.

Стварно почиње више да смара да на форуму о архитектури нема ни помињања архитектуре ван расправа о цени препродавања станова и огласа за стамбењаке а да се политичке теме које постоје да ограниче политичке дискусије претворе у лична Вучићева гласила где пар истих чланова преноси шта је ко из СНС-а рекао, како опозиција не ваља и зашто то значи да не треба радити ништа против СНС-а. Ја да хоћу да слушам то гледао бих информер

Ovde i sada, po oonome što sam ispratio i čuo, svakako da bi većina radije glasala protiv Jadra i EU nego da budemo u EU ali uz taj rudnik.

I potpuno razumem taj stav. Možda bih i ja isto uradio. Ne znam, morao bih da razmislim, i ne bi to bilo preko noći nego bi se pravili planovi, ugovori, potpisivanja i sastanci na najvišem nivou. A glasači bi to pratili i onda donosili odluku u skladu sa time.

Ali sve u svemu kapiram ljude u Srbiji koji su kivni na politiku EU.

Moje neko viđenje je da ćemo svakako nadrljati u nečemu i neku cenu platiti. Jedino ostaje da se izvaga koja će nas na duge staze manje boleti i koštati. Šta god odabrali, kajaćemo se. Tak'a nam sudbina.

Sreća u nesreći je da Kina testira električne skutere na sodijum-jonskim baterijama. Izgleda su se pokazale dobro, no to je još u procesu testiranja.

Problem koji se nameće je političke prirode. Evropa nema tu tehnologiju. Drugo, da li će se hteti trgovati sa Kinom, uzimajući u obzir potencijalne carinske ratove?

OBECAVAM POSLEDNJI JE POST DANAS, ali @Bender Rodriguez i @Henry_Chinasky ja bas mislim da se sada vidi da nema ILI - ILI, ne da nas niko ne pita, nego je OVO SAD, OVO ODMAH, OVO ĆEMO KROZ 3MES....

Oni obecavaju prosirenje mozda, ali sada ne samo da je " tante za kukuriku" nego kao kad imas svoje doriste i kopaš i deponuješ sve živo i briga te...
Bender, ja sam licno vrlo zabrinuta za Jadar jer su ispitivanja radjena i u nasem okruzenju, a i bez toga, ovde su vode divlje, poplave sve češće, a haos sve veći.
Zapravo, problem je to što mi nemamo stručnjake iznad svega, struku koja se pita i kojoj se veruje.

Sto se tice odstete RT.
Mi ne znamo da li je to 800 mil, svi ugovori su tajni.
MIslim da je unistenje zemlje skuplje od tih 800 miliona.
Sam toag nek im plate Hulja i brat, nedavno su slavili prvu milijardu koju su nam ukrali.

Sto se tice odstete RT.
Mi ne znamo da li je to 800 mil, svi ugovori su tajni.
MIslim da je unistenje zemlje skuplje od tih 800 miliona.
Sam toag nek im plate Hulja i brat, nedavno su slavili prvu milijardu koju su nam ukrali.
Koliko sam načuo, povela se ta diskusija na Kopaonik biznis forumu, tačnije Dragan Đuričin je pričao baš o tome.

Inače da, slažem se sa bi dvojac bez kormilara mogao da isplati tu obavezu iz "sopstvenih" sredstava. Ostatak u republički budžet, za servisiranje javnog duga, koji su oni napravili.

A misliš da su grantovi, koji se dodaljuju državama koje su u proceduri pristupa, potpuno beznačajni? Posebno ona bespovratna sredstva?
Ti pretpristupni bespovratni fondovi su finansijski na nivou dva jača fudbalska transfera godišnje. Stavimo van snage Sporazum o Stabilizaciji i Pridruživanju, pa ćemo imati 5 puta toliko para od carina svake godine.

3. Procena EU da je Hulja dugoricni izbor Srbije, te da su protivnici Hulje u Srbije beznadezno slabi

Није њихова процена да је Цоа шиптар избор народа, поготово не дугорочно, него су апсолутно свесни да би их ова млада, родољубива, мислећа енергија која је продрмала Србију, одјбла на кеца, као што су одјбли све који су хтели да их преузму! Па онда резонују, боље да то заврши овај са толико путера на глави и кога држимо за тестисе.

Izvinjavam se, obecala jesam da necu pisati ali ovo je vazno za ovo za Jadar, poslusajte....

MI nemamo nikakvih obaveza prema eu.
Njihovi interesi i problemi ne treba da nas zanimaju

Narod zestoko trguje sa SNS-om.

Nedeljkov o kampanji: Pominjalo se da se za 15 glasova dobije traktor u Kosjeriću​

Poslednja izmena:
Ko može sačuvati kosku (razdora) od izgladnelog čopora hijena.... ?

Navukli studente na emocije da napadnu ovog Miloša u Studenjaku. Sad će bilo kakva priča o napadima prethodnih dana postati irelevantna. Najpametnije bi bilo da su iskulirali njegovo prisustvo tamo.

Za crnu medalje je jedino taj lik i šta su napravili od njega, a on glupan pristao, a onda ga šalju na ovakve zadatke.

Prošli put mu nije bilo ništa pa je zapomagao u kolima kao da su ga klali, a i naslovi su bili takvi.

Nema tu sreće, to bi se isto desilo i večeras, tamo je poslat da bi izvukli naslove, da ga je neko mrko pogledao, on bi pao i valjao se i završio u urgentnom, a blatoidi bi radili punom parom.

Zapita li se taj dečko šta mu rade, bukvalno ga žrtvuju. Da nije g***o baš toliko, bilo bi mi ga žao.

Da SNS ostane na vlasti zauvek, večito će ga mrzeti svi na faksu. I u inostranstvo da ode, naići će neko naš, a ostale kolege će biti upućene ko je i sprdaće ga kroz čitavo školovanje.

Večeras su njegove kolege pokazale šta misle o njemu, random studenti koji su bili tamo večeras, ne neki ekstremi poslati da ga vređaju i gađaju.

Neko se i osetio toliko besan na izdajicu svih kolega i drugara pa ga je i roknuo nečim, dotle su radikali doveli, ne studenti.

Eno onaj momak što je dobio kućni pritvor za nokaut ćacija je odbio finansijsku pomoć, rekao da se pošalje studentima.

Jasne su posledice koje će individualac snositi i opet su ljudi spremni i hvala bogu da je tako.

Priča neće postati irelevantna, jasna je razlika između naručenih batinaša i studentarije koji su ljudska bića i kojima pukne film. I tek će.

Nije ni sa Marinikom problem što će Informer nešto pisati, neće ni ovde biti.

Vrh