Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Друштво краљевине Југославије је буквално престало да постоји а главница професора БУ је заправо скончала уз Дражу а у борби против партизана у последњем ЈВуО организованом покушају преласка у ЦГ крајем 1945. године.

После уласка у Београд неколико најугледнијих професора су црвени чак и стрељали а већина је или протетарана а у најбољем случају имовина им је "редукована". Ако се добро сећам податка, тада најбољег светског слависту и професора БУ су црвени стрељали.

едит:

Примера ради, скоро сам радио пројекат куће за нашег старијег човека рођеног у Швајцарској а рођен је тамо јер му је отац био имућан, вредан човек и учитељ у предратној Југославији који је описменио цело село а који је 1945е морао да побегне из земље од црвених.

По мени најбољи домаћи архитекта средине 20. века Мирослав Јовановић, по завршетку рата 5 година није могао да заврши студије јер је одбио да иде на радну акцију и јер није хтео као остали да се додворава црвенима. Била је на нету давно Трезор емисија о њему. Каже да преостала академска елита тада није веровала да ће ови примитивци толико да се одрже и да ће се народ после пар година побунити и отерати багру.

Тако смо и ми мислили исто за ове.
Da je sve bilo tako BU ne bi mogao da radi od 1945./46.
Medjutim radio je.

Ne sporim zlocine, ali najveci broj zlocina izvrsen jer jer su komsije nasle zgodnu priliku da se osvete drugim komsijama optuzivsi ih da su izdajnici.

Narod u Zajecaru, u skladu sa romskom tradicijom, dao se opasno na trgovninu svojim glasovima.
Kapnuce para. "Aco Srbine!" vikace nas prepametni i predobri narod.
Ali, mozda ce da uzmu lovu, frizidere i mobilne telefone i glasaju protiv Hulje.

Први на опозиционој листи "Промена у коју верујемо" адвокат Горан Калчевић изјавио је данас да је Српска напредна странка (СНС) уложила више новца у куповину гласова за локалне изборе него што је у последње четри године инвестирано у Зајечару.
Калчевић је агенцији Бета казао да је Зајечар "окупирало" око 600 СНС активиста углавном из Војводине који "поткупљују" бираче разним поклонима.
"СНС спроводи веома агресивну кампању поткупљујући бираче. Они деле пакете с прехрамбеним производима, као и флаше вина непознатог порекла на којима је утиснута етикета с ликом Александра Вучића. Тржишна и здравствена инспекција би морале да реагују јер је поклањање тих производа, на такав начин, законом забрањено", рекао је Калчевић који предводи листу коју су формирали Странка слободе и правде (ССП), Народни покрет Србије (НПС), Покрет слободних грађана (ПСГ) и неколико група грађана.

Додао је да СНС поклања бирачима и белу технику и стајско ђубриво.

"Поделили су и око 500 јагњића. Они су у овој кампањи уложили више новца него што је у последње четри године инвестирано у Зајечару", оценио је.

Калчевић каже да се већина Зајечараца згражава начином на који СНС врши притисак на бираче.

"Било је много случајева да су их грађани најурили са врата", казао је.

Калчевић истиче да је сарадња опозиционе листе "Промена у коју верујемо" са студентима изузетно добра и да свакодневно наилазе на велику подршку грађана.

Зајечарци су огорчени с актуелном СНС влашћу коју предводи Бошко Ничић. Град је потпуно уништен и девастиран, градске и приградске улице су толико изроване да личе на војне путеве, здравствени центар нам се распада, а осим фудбалског стадиона на коме игра ОФК Београд у Зајечару није било ниједне инвестиције

"Зајечарци су огорчени с актуелном СНС влашћу коју предводи Бошко Ничић. Град је потпуно уништен и девастиран, градске и приградске улице су толико изроване да личе на војне путеве, здравствени центар нам се распада, а осим фудбалског стадиона на коме игра ОФК Београд у Зајечару није било ниједне инвестиције. Зајечар напуштају и млади и старији, јер овде нема посла ни перспективе за било какав живот. У последњих неколико година Зајечар је, у потрази за послом, напустило око 10.000 људи", нагласио је.

Калчевић каже да СНС на изборима у Зајечару наступа с две листе.

"Једну листу предводи Владимир Виденовић, заменик Бошка Ничића, а другу доктор Ненад Ристовић који је посланик СНС-а. У граду је већина становника против СНС-а, и они сада врше притисак на бираче у сеоским срединама. У многим селима су поставили билбордове с ликом Вучића", навео је.

Први на листи "Промена у коју верујемо" истиче да су велике шансе да 8. јуна дође до промене власти у Зајечару.

"Очекујемо велику излазност, надамо се да ће овог пута гласати и сви они који раније нису излазили на гласање. Имаћемо контролоре на свих 69 бирачких места и спречићемо сваку манипулацију СНС-а на дан избора. Зајечар ће, уз Косјерић, бити прва слободна територија у Србији", нагласио је Калчевић.

Општинска изборна комисија је прогласила осам листа које ће учествовати на изборима у Зајечару 8. јуна: "Не дамо Србију-Александар Вучић", "Промена у коју верујемо-Угљеша Ђуричковић-Драгана Рашић", "Уједињени за спас Зајечара-Миладин Крстић-Мирко Јеленковић", "Др Ненад Ристовић-Домаћински за Зајечар", "Ивица Дачић-СПС -Одлучно за Зајечар", "Коалиција за Источну Србију-Саша Радуловић Грљанац", "Ми снага народа, проф др Бранимир Несторовић-Град Зајечар" и "Српски либерали-Да се струка пита-Владимир Ковачевић".

Градска скупштина има 50 одборничких места, а у бирачки списак је уписано нешто више од 47.000 бирача.

Na kraju, tu je i podrska iz demokratske i slobodarske EU.
Uvazenim ljudima iz Fondacije ne smeta sto je su Vucevici intimusi slomili vilicu onoj studentkinji.
To su maniri nemacke gospode.

Poslednja izmena:

Бедеме либералне демократије која је славодобитно почетком века прогласила крај историје срушио је осећај опште несигурности и неизвесности. Рат против тероризма – егзистенцијална неизвесност, светска економска криза – социјална неизвесност, ЦОВИД19 пандемија – здравствена неизвесност.

Хомо деус постмодерне свео се на уплашеног сисара који је схватио да више није на врху ланца исхране и да од самоувереног предатора постаје лак плен, плен своје похлепе, грамзивости, незнања и лоших навика. Појединац је изгубио поверење у заједницу/систем/државу која није способна да га заштити и обезбеди му минимум сигурности.

Хомо деус постмодерне

Nevezano za tekst koji si kopirao, izluđuje me što se primilo u domaćem miljeu pseudointelektualaca da se današnje vreme naziva postmodernom - koja je de fakto prestala da bude dominantni duh vremena još pre 30-40 godina.

Ovo danas ne znam kako bi se zvalo, ali svakako nije postmoderna. Možda post-postmoderna.

Zaborave ljudi kako je kad imaš malu decu, ne smem ni da pomislim kako je invalidima u kolicima. Solidarnost 0.

Зато смо довде догурали. Ево још једног примера: две одрасле гњиде су насрнуле на децу, и један од њих је шутнуо дете у доњи део леђа који сад има проблема са стајањем.

1748421014130.png

1748421084388.png

Nevezano za tekst koji si kopirao, izluđuje me što se primilo u domaćem miljeu pseudointelektualaca da se današnje vreme naziva postmodernom - koja je de fakto prestala da bude dominantni duh vremena još pre 30-40 godina.

Ovo danas ne znam kako bi se zvalo, ali svakako nije postmoderna. Možda post-postmoderna.
Neki ovaj uzas zovu "poststrukturalizam".

Кукавице су ти што туку децу.
Mi smo kukavice jer se ti koji tuku decu ne plase nas.
Oni znaju da medju nama nema nijednog sposobnog da pronadje i istuce njih. Inace ne bi smeli da tuku decu.
Oni znaju da jedan porpali navijac, jedno djubre komanduje sa 6 miliona ljudi, od profesora univerziteta do poslednjeg sibicara..

Нишки студенти: Није нам јасно зашто су професори сад одлучили да промене страну​

osim studenata i jos oko 10% populacije koja ide na proteste, svi su aktivno ili pasivno za Hulju

Ne razumem, da li je ovo kao X samo ne mogu da te uhapse? A Bitcoin znam, ali nemam, ali donacije u kriptovaluti drzavu iskljucuju kao kontrolola protoka novca. Verujem da imaju razlog za to, ako nista, barem da ih nerviraju, ali je vise od toga.
Kripto omogucava vece donacije, bez tragova ( znam da je Filip Cepter donirao milion za prosvetare i odmah dobio " publicitet u informeru", njihovo dalje trosenje, ali se ide na velike donore ja mislim. Mada mi je sve ovo ukupno nejasno

Oni znaju da medju nama nema nijednog sposobnog da pronadje i istuce njih. Inace ne bi smeli da tuku decu.
Oni znaju da jedan porpali navijac, jedno djubre komanduje sa 6 miliona ljudi, od profesora univerziteta do poslednjeg sibicara..
Плаше се, зато туку децу. Има способних, ето ти бајкери, ето ти ратни ветерни, ето ти брдо студената спортиста.
Зато су се упрпили 15.3. и мобилисали сав шљам да чува вучију јаму. Зато су и кукавички користили психолошко оружије.
Они су лабава коалиција коју веже страх од казне пошто су већина са путером на глави, од тајкуна попут Жекса Митровића и Вучићевића до клошара попут Симе Спасића.

Здравко Понош: Власти одговара да државни факултети заувек остану у блокади и да се сукоби у друштву продубљују и шире

jos jedan asset Sluzbe se otkrio

i jos jedna poruka Zapada

Плаше се, зато туку децу. Има способних, ето ти бајкери, ето ти ратни ветерни, ето ти брдо студената спортиста.
Зато су се упрпили 15.3. и мобилисали сав шљам да чува вучију јаму. Зато су и кукавички користили психолошко оружије.
Они су лабава коалиција коју веже страх од казне пошто су већина са путером на глави, од тајкуна попут Жекса Митровића и Вучићевића до клошара попут Симе Спасића.
Они јесу кукавице. Кад би се појавили ратни ветерани наоружани као на Паштрику и Кошарама, или у Вуковару, и кренули на њих, разбежали би се као муве без главе. Немају они смелости да се сучеље са неким без нечије помоћи. Они су као и усташе — кукавице. Бонус:
1748437705559.png
1748437774610.png
1748437829085.png

Poslednja izmena:
U pravu si, čist dokaz je ono nesrećno šatorsko naselje ispred skupštine, koje mesecima nema ko da razje*******e i da oslobodi ulicu...

U pravu si, čist dokaz je ono nesrećno šatorsko naselje ispred skupštine, koje mesecima nema ko da razje*******e i da oslobodi ulicu...

Stalno okruženo policijom. Pozivam te da probaš da ga rasturiš, završio bi u stanici istog momenta. Kada bi ga rulja uništila, sutradan bi niknulo novo utvrđenje, samo sa tri puta više policije okolo da čuva "studente koji žele da uče".

Stalno okruženo policijom. Pozivam te da probaš da ga rasturiš, završio bi u stanici istog momenta. Kada bi ga rulja uništila, sutradan bi niknulo novo utvrđenje, samo sa tri puta više policije okolo da čuva "studente koji žele da uče".
Наравно, а једино решење би био оружани сукоб са пандурима који су чувари криминалног режима. С обзиром колика тензија влада међу пандурима и народом, и студентима, све је могуће.

Здравко Понош: Власти одговара да државни факултети заувек остану у блокади и да се сукоби у друштву продубљују и шире

jos jedan asset Sluzbe se otkrio

i jos jedna poruka Zapada

Понош је управу, као што видимо распродају државних института попут Јарослава Черног и Југоинспекта, њима би било супер да имају факултете само у власништву њихових пајташа, да Митровић и Вучићевић имај заједно факултет за медије и драмске уметности, да Миленијум тим има грађевинску академију, Комтрејд да има свој информатички факултет, Брнабићкина супруга свој медицински факултет, итд.

Sve to stoji al generalno su danas ljudi egocentrični na ulici i manje interaguju sa okolinom kad primete neki zločin prave se da nisu videli ili da ih se ne tiče...

Pričao sam u NS kad su htela dvojica da me odžepare u busu kako su svi ćutali kao zaliveni kad je izbio verbalni konflikt kad sam jednog uhvatio sa prstićima u mom džepu od jakne...

Dobro nisam devojka, ali su svi nemo posmatrali kad mi je jedan od dvojice pripretio da će da me raspali. Ja jedva zadržao smeh jer je bilo na vojvodanskom akcentu. Rekao sam mu ajd raspali... Ne jer sam hrabar nego jer me zab k za sve... Više je odraz depresije...

Ali pošto redovno tu operišu i verovatno su od ranije poznati policiji nisu hteli produbljenje konflikta...

Čim su izašli, 5toro ljudi iz busa je krenulo da komentariše, znam ja njih, redovno na liniji 9, neki gospodin, sigurno su te pratili kad si išao od menjacnice itd. Svi bi da se uključe kad je opasnost prošla.

Meni deluje da je ranije bilo više junaka u tim svakodnevnim malim situacijama dok danas ljudi gledaju svoja posla... Nekako smo danas u stvarnom životu mnogo vise Slovenci sem kad se kurcimo tamo gde posledica nema, recimo preko interneta... Na internetu smo baš pravi Srbi.

Naravno studenti menjaju čitav pogled na Srbe a menjaju i nas same, pa su pokrenuli i čitave zajednice o kojima si govorio i hvala im na tome.

Kako policajci gledaju na to sto stite kriminalce?

Наравно, а једино решење би био оружани сукоб са пандурима који су чувари криминалног режима. С обзиром колика тензија влада међу пандурима и народом, и студентима, све је могуће.

Narod nije ni naoruzan ni organizovan. 1941. narod isto nije bio naoruzan, ali bio je bolje organizovan.

Понош је управу, као што видимо распродају државних института попут Јарослава Черног и Југоинспекта, њима би било супер да имају факултете само у власништву њихових пајташа, да Митровић и Вучићевић имај заједно факултет за медије и драмске уметности, да Миленијум тим има грађевинску академију, Комтрејд да има свој информатички факултет, Брнабићкина супруга свој медицински факултет, итд.
To sledi i ovako i onako.
Hulja jos od septembra to planira.

Vrh