Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ја не знам да ли је неко можда обратио пажњу на велике паркове и значајније зелене површине БГ. Калиш, Таш, Студентски парк, девастирано! Ја баш нисам пицајзла за те ствари, али оно је срамота како изгледају! Како у квантитету биљака, тако и у одржавању. Не памтим да је тако икада било. 90-их можда није било струје, па све то није било осветљено, али је било богатије и бар покошено. О чему се ради?

Апарат СНС-а се разгоропадио а распадање државе последњих пола године је све само не стандардно. Ово је интезитет распада упоредив са 93-ом а институционално и друштвено и са 45-ом.

Не бих рекао, све што СНС ради је радио и претходних 13 година само је сада огољен и сатеран у ћошак па је у жижи јавности све што уради и постоји јака реакција и незадовољство. Али све је ово рађено и до сада, и заправо је добро што је истерано на чистину и што се народ коначно буни против тога. Ово сада је непријатно на начин на који је мамурлук непријатан али не значи да је гори по тело од пијанства

Ова нова, од стране ДОС-а реформисана Југославија се распадала од 2008., и покушај да се претвори у нормалну државу је прекинут поновим доласком СПС-а на власт. Такође, ми не проживљавамо друштвени распад већ ренесансу, где млади и нове генерације долазе у сукоб са неморалним старијим генерацијама и на своју материјалну штету теже да изграде бољи и правичнији систем што смета лоповима и србомрсцима. Те 45. смо имали дословно супротну ситуацију

Претходних 13 година универзитет је радио, професори су примали плате а студенти нису називани усташама, гажени, бијени, ломљени, сатанизовани и обесправљени.
Центром града нису свакодневно парадирале дивље хорде батинаша и наркодилера, плафони нису падали баш сваки дан а судство није масовно прогонило и претило свим нормалним грађанима.

45е се десио колапс друштва, као и сада.
Успостављен је закон јачега као и сада
Политички непријатељи су постали народни и класни непријатељи као и сада
Читава економија је узурпирана од стране партијске елите као и сада
Предратни Универзитет је разорен а многи професори скрајнути, ликивидарни или протерани као што је циљ и сада.

Ја не знам да ли је неко можда обратио пажњу на велике паркове и значајније зелене површине БГ. Калиш, Таш, Студентски парк, девастирано! Ја баш нисам пицајзла за те ствари, али оно је срамота како изгледају! Како у квантитету биљака, тако и у одржавању. Не памтим да је тако икада било. 90-их можда није било струје, па све то није било осветљено, али је било богатије и бар покошено. О чему се ради?

+ kolicina smeca koja je svuda oko nas je ogromna. Pre nisam toliko i primecevao, ali kada postanes roditelj skontas koja je bg kasaba, smece/trotoari/parking, prelazi za kolica itd itd

+ kolicina smeca koja je svuda oko nas je ogromna. Pre nisam toliko i primecevao, ali kada postanes roditelj skontas koja je bg kasaba, smece/trotoari/parking, prelazi za kolica itd itd
Тротори у Београду у смислу нормалне, правилне, равне површине без препрека на којој могу слободно и континуирано да се мимоиђу две особе без пролажења на кант и/или наизменично - Не постоје осим у неколико највећих булевара и до десетак улица по Старом Граду.

Тротори у Београду у смислу нормалне, правилне, равне површине без препрека на којој могу слободно и континуирано да се мимоиђу две особе без пролажења на кант и/или наизменично - Не постоје осим у неколико највећих булевара и до десетак улица по Старом Граду.

bio bih zadovoljan i samo prohodnim trotoarom gde mogu da guram kolica, posto to je za vecinu beograda misaona imenica

45е се десио колапс друштва, као и сада.
Успостављен је закон јачега као и сада
Политички непријатељи су постали народни и класни непријатељи као и сада
Читава економија је узурпирана од стране партијске елите као и сада
Предратни Универзитет је разорен а многи професори скрајнути, ликивидарни или протерани као што је циљ и сада.
Tesko da se 45 desio kolaps drustva. Nasilmo je promenjen politicki sistem, ali drustvo je nastavilo da postoji.
Neki profesori su sklonjeni, ali vecina je nastavila da radi u novom sistemu.
Neki ljudi su proslii gore, nekisu ostali bez imovine i zivota. Vecina je lako presla na novo.
Medjutim pravni sistem nije ugasen, mozda je bio brutalan, ideoloski obojen , ali policija nije stitila kriminalce. 1946. kradje su se kaznjavale streljanjem.

Ovo sada sto vidimo nije nasilna promena sistema, ovo je totalni slom srpskog drustva do koga je doslo bas zato sto veliki broj ljudi i strane sile podrzavaju jedan autodestruktivan sistem. Sve se to desava uz vlast koja nema nikakvu realnu idoelogiju, osim pljacke i fake patriotizma.
Srpsko drustvo je u sebi odvano imalo seme svoje propasti. Iz nekog neshvatljivog razloga, srpsko drustvo je u velikoj meri, mada ne i sasvim, ostalo na moralnim ili idejnom nivou od 1825. U dovoljno velikoj meri.

Srpska valst od stanovnika ne trazi mnogo. Da ih puste da kradu, da ih slave i da im se ulizuju.
Stanovnici ocekuju povermenu materijalnu pomoc od vlasti i da ih puste da kradu. Stanovnistvo preferira bespravni sistem.
Stanovnicima je omoguceno da trguju svojim pravom glasa.
Ako je covek dovoljno neposten, bahat, zao, podao i pokvaren, sto nisu neke posbne osobine do kojih se tesko dolazi, moze i da se lepo zaradi.

Ne zahteva vlast od stanovnika ni da razumeju zajednicki interes kao u nekoj davnoj socijaldemokratiji ili neko usavrsavanje kao u protestantskim drustvima.
Zato narod u zamenu za sitne koristi prodaje svoje glasove.

Poslednja izmena:

Добро, то је увек био хорор, сада је само продубљен зато што људи плате 3, 4, 5К квадрат...и опет директно из улаза излази на улицу! Баш ми је некако сетно кад их видим како се муче и какве акробације изводе, прескачу возила и сл. Није безбедно на крају.

А ово за зеленило се дефинитивно нешто дешава. Сећам се раније стално чујем напољу или неке косилице или сл, па се орезује дрвеће и сл, сад ништа, најрепрезентативнији делови града изгледају грозно.

Mislim da je ona sardina, tvit Brnabe o objavi kako je Vucic izdao KiM i štrajkaci glađu...samo nacin da se skrene paznja sa toga da
AV nije u Dejtonu, ne odgovara mu klima verov, da je Rusija potpisala samo nesto kratkorocno produzenje do sept za gas, a Evropa se malo okrece.

Makron dobio vaspitnu, Litijum jos nije strateski projekat, a neki non-pejper pominju....

Da, hvale se Babusnicom i Planom, niko normalan ne treba da se hvali kad su u opoziciji dobili 0, to je veliki poraz obe strane, a znaju to.

Uz to, broj građana i dalje na blokadama, sve je teze ne raspisati izbore, pominju studenti BEOGRAD, USKORO.... samo neke sikiracije.
Mislim da je brnabin tvit najpre zbog ovog

https://studentskakomora.com/kosovo/

U glavnim, lud dan, a jos uvek nije gotov

Tesko da se 45 desio kolaps drustva. Nasilmo je promenjen politicki sistem, ali drustvo je nastavilo da postoji.
Neki profesori su sklonjeni, ali vecina je nastavila da radi u novom sistemu.
Друштво краљевине Југославије је буквално престало да постоји а главница професора БУ је заправо скончала уз Дражу а у борби против партизана у последњем ЈВуО организованом покушају преласка у ЦГ крајем 1945. године.

После уласка у Београд неколико најугледнијих професора су црвени чак и стрељали а већина је или протетарана а у најбољем случају имовина им је "редукована". Ако се добро сећам податка, тада најбољег светског слависту и професора БУ су црвени стрељали.

едит:

Примера ради, скоро сам радио пројекат куће за нашег старијег човека рођеног у Швајцарској а рођен је тамо јер му је отац био имућан, вредан човек и учитељ у предратној Југославији који је описменио цело село а који је 1945е морао да побегне из земље од црвених.

По мени најбољи домаћи архитекта средине 20. века Мирослав Јовановић, по завршетку рата 5 година није могао да заврши студије јер је одбио да иде на радну акцију и јер није хтео као остали да се додворава црвенима. Била је на нету давно Трезор емисија о њему. Каже да преостала академска елита тада није веровала да ће ови примитивци толико да се одрже и да ће се народ после пар година побунити и отерати багру.

Тако смо и ми мислили исто за ове.

Poslednja izmena:
Vrh