Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Не знам шта је фасцинантно, а и овакве ствари нису плод добре организованости него тога да су довољно дуго власт да су своје људе угурали свуда, а оне који нису њихови застрашили радикалским, џукачким методама разрачунавања са неистомишљеницима. Огромна већина напредњачких кадрова су ноторни имбецили и кад крене распад, биће брз и експлозиван, али је нереално очекивати да то почне тек тако кад вучић 13 година ради на томе да смањи шансу за било какав сценарио непослушности. Константно понављање истих ствари и кењање по народу и прозивке за морал су дегутантни пошто слепо извршавање наредби није никаква карактеристика Срба, већина запослених рецимо у белосветским корпорацијама или државним бирократијама ради ствари на исти начин чак и у земљама које су уређеније од наше. Најјачи адути напредњака нису никаква ингениозност него студиозно вучићево спремање за тренутак доласка на власт које је трајало 20 година и спровођење тог плана и апсолутно непостојање моралног дна и срамотe и спремност да се у бахатости и подлости иде преко свих граница, колико год је потребно да се изгура оно што желе.

Poslednja izmena:
Не знам шта је фасцинантно, а и овакве ствари нису плод добре организованости него тога да су довољно дуго власт да су своје људе угурали свуда, а оне који нису њихови застрашили радикалским, џукачким методама разрачунавања са неистомишљеницима. Огромна већина напредњачких кадрова су ноторни имбецили и кад крене распад, биће брз и експлозиван, али је нереално очекивати да то почне тек тако кад вучић 13 година ради на томе да смањи шансу за било какав сценарио непослушности. Константно понављање истих ствари и кењање по народу и прозивке за морал су дегутантни пошто слепо извршавање наредби није никаква карактеристика Срба, већина запослених рецимо у белосветским корпорацијама или државним бирократијама ради ствари на исти начин чак и у земљама које су уређеније од наше.
Cak i u SFRJ sudovi nisu bili toliko poslusni kao danas u Srbiji, izuzimajuci prvih 10 godina od 2. sv rata..
Setimo se slucaja koji je V. Draskovic opisao u knjizi "Sudija", u kojoj pomenuti sudija (Ilija Radulovic) nije hteo da osudi ljude koji su snimljeni tajno kako vredjaju Tita jer to nije bilo po zakonu. Taj jedan jedini sudija se dakle bio postavio iznad partije i Tita braneci zakon.
I to se desavalo sedamdesetih godina.
Mi danas nemamo tuzioca koji bi odmah pokrenuo postupak protiv Hulje, jer dela postoje.
Nijednog.

Zasto ponavljam? Da bih razbio matricu magijskog razmisljanja ovde.
Da bih podsetio gradjane u kakvom svinjcu zivimo.

"Ako snazno pozelimo HUlja ce nestati, a mi odosmo u Grcku".
"Gotov je, idemo na izbore" (kojih nema)

Cak i u SFRJ sudovi nisu bili toliko poslusni kao danas u Srbiji, izuzimajuci prvih 10 godina od 2. sv rata..
Setimo se slucaja koji je V. Draskovic opisao u knjizi "Sudija", u kojoj pomenuti sudija (Ilija Radulovic) nije hteo da osudi ljude koji su snimljeni tajno kako vredjaju Tita jer to nije bilo po zakonu. Taj jedan jedini sudija se dakle bio postavio iznad partije i Tita braneci zakon.
I to se desavalo sedamdesetih godina.
Mi danas nemamo tuzioca koji bi odmah pokrenuo postupak protiv Hulje, jer dela postoje.
Nijednog.

Zasto ponavljam? Da bih razbio matricu magijskog razmisljanja ovde.
Da bih podsetio gradjane u kakvom svinjcu zivimo.

"Ako snazno pozelimo HUlja ce nestati, a mi odosmo u Grcku".
"Gotov je, idemo na izbore" (kojih nema)
Ти грађани с којима се расправљаш су углавном у твојој глави. Ретко ко овде није свестан да живимо у свињцу и да ћемо морати да се ваљамо у блату да би отерали вучића, а да је изградња колико толико функционалног система мукотрпан процес за који ће бити потребне деценије да би дао праве резултате. Оптерећеност путовањима не могу више да коментаришем, писао сам триста пута. Једини разлог што сам и одговорио сад је то што си почео да се одушевљаваш вучићем и напреднима и да им додељујеш особине које не поседују јер си мазохиста. Такође, није исто да не осудиш људе јер вређају тита и да покренеш поступак против вучића. Зашто ниједан тужилац није покренуо поступак против неког од тих комунистичких главешина чак и испод тита за свакакве гадости које су радили?

Poslednja izmena:

Опозиција у Шиду захтева ревизију бирачког списка: "У општини 6.081 фантомски бирач"

Izgleda da u svakoj opstini u Srbiji postoji dovoljan broj fantomskih glasaca koji obezbedjuje sigurnu pobedu Hulji tako da izbori nemaju nikakvog smisla.

Ти грађани с којима се расправљаш су углавном у твојој глави. Ретко ко овде није свестан да живимо у свињцу и да ћемо морати да се ваљамо у блату да би отерали вучића, а да је изградња колико толико функционалног система мукотрпан процес за који ће бити потребне деценије да би дао праве резултате. Оптерећеност путовањима не могу више да коментаришем, писао сам триста пута. Једини разлог што сам и одговорио сад је то што си почео да се одушевљаваш вучићем и напреднима и да им додељујеш особине које не поседују јер си мазохиста. Такође, није исто да не осудиш људе јер вређају тита и да покренеш поступак против вучића. Зашто ниједан тужилац није покренуо поступак против неког од тих комунистичких главешина чак и испод тита за свакакве гадости које су радили?
Komunisticke glavesine nisu nista perma ovima sada. Najvise sto su mogli da ukradu je flasa viskija ili da prosvercuju televizor.

Posto je sad kampanja defetizma aktuelna kod naprednih, mozes da se prijavis da bar nesto zaradis za mracnjastvo kojim neumorno zasipas ovaj forum po ceo dan. A to da je najveci greh komunistickih glavesina prosvercovan viski, to je smesno. Nije giga moravac komunisticki funkcioner.

Још података о томе колико се крало на изградњи путева.
1747075853955.png

@Hitachi znas kako je meni beli labud rekao na drugoj temi , da su ovo demokrate upisivale krpljenje i popravljanje kao izgrađeno pa odatle brojke....
Znas, oni su okrpili 8.000km, a ovi izgradili 4.000km, ne znam sta rece za cene po km, verovatno je sad ta strana sila mračna pa junacki vođa se jedva izborio za 6.6 za gradnju AP, inace bi bilo 8....
Prosledicu ovu sliku

Ne znam šta bih rekao kao odgovor na ovu statistiku sem da sam više puta obišao Srbiju uzduž i popreko... cena svakako ne može da bude ista, krali su i jedni i drugi ali mi baš nešto štima dužina puteva. Možda je do mene.

Да, дужина јесте чудна, могуће да јесу рачунате обнове под прављење нових.
Колико сам видео по старим снимцима 2001. путеви и јесу били толико лоши да врв и једу коштали као нови (без куповине земљишта).

Ако је ово без урачунате инфлације, а врв јесте, баш и ништа не значи ова табела. Мој ћале је са 20 марака 2001. био најјачи у друштву, док ја днс са 10е нмг 3 пљескавице да узмем.
Сиг јесу крали и једни и други, свима је познат онај снимак Веље Илића о крадуцкању, али свакако различите величине, јер тешко ми је да замислим неког ко краде више него ови тренутни.

Tačne dužine i cene je jako teško odrediti. Na primer, postoje putevi koje je ugovorila i započela jedna, a dovršila druga vlast (Ub-Lajkovac, Ljig-Preljina), zatim ima deonica gde je rađena samo druga traka (Novi Sad-Subotica). Treba razlikovati i auto-put od brze saobraćajnice, teren na kom je građeno itd. Tako da je jako teško proceniti ko je šta izgradio i za koliko para. Ali da se krade to je evidentno.

Нема ту љубави. Постоји слој људи који капитализам и живот у њему види кроз каубојштвину - шверц комерц, бувљак, илегална градња, мито, корупција, куповина диплома, куповина послова, уградње, шверцовање у превозу и тд. Смета им ко им то ускраћује.
Јабуке лако труле ако има трулих у гајби.

Šta se čudiš, zahvaljujući našim sudijama od integriteta ovde i ubice čekaju presudu na slobodi....
Ništa čudno niti novo, ovi su pušteni u roku od dva dana i zaboravilo se još brže od toga. Teroristi čekaju presudu na KiM, a uhapšeni su bili u Centralnoj Srbiji i to naoružani do zuba.

Da li od takvih sudija neko možda očekuje da kažnjavaju sitne SNS klošarčiće i batinaše? Da im Naser Orić i Ramuš Haradinaj sutra bukvalno dođu u Beograd, i njih bi ekspresno pustili da se "brane sa slobode" iz Sarajeva i Prištine. I ne ne, presuda ne bi bila politička nego pravna. Politički je bilo samo kada su pušteni Kurti i Brovina, i njih je pustio lično Koštunica, a ove nije pustio nepomenik. Kao ni celu Gnjilansku Grupu još 2017. ili 2018.

Poslednja izmena:

Predsednik Skupštine Grada Niša Igor Novaković danas je u skupštinskom holu neprimereno dodirivao novinara N1.

N1 je osudio neprimereno dodirivanje njihovog novinara na konferenciji za novinare u Nišu.

„Socijalista i predsednik Skupštine grada Niša Igor Novaković je nedoličnim gestom uvredio novinara na zadatku, što je nedopustivo za jednog funkcionera“, navodi N1.

Nedolično ponašanje Novakovića osudio je i gradski odbor Pokreta „Kreni-promeni“.

Podseća se da je Novaković, pored toga što je predsednik Skupštine Grada i predavač u visokoškolskoj ustanovi.

@Bender Rodriguez

Benderu ako možeš pogledaj klip iz prethodnog posta i reci mi jel to hvatanje za sisicu uz ovakve medijske reakcije Woke ili nije woke?

Al kako ga je pogledao ka sisi 1 sekund pre hvatanja i onda ga uštinuo... Hehehee lol

Prosto je mamio bucko da bude uštinut...

Recimo u mom subjektivnom svetonazoru ovo je tako jedno veliko ništa... Ako je samom novinaru zasmetalo mogao je kasnije da mu kaže bez tolike pometnje. Vidi se da se znaju.

Jeste prost ili neprimeren čin na takvom mestu, ne znamo stepen složenosti njihovog odnosa, ali socijaliste znamo kao spontane momke, često iznenade nekim nepredviđenim gestom. 😁

U svakom slučaju iako sam tako nešto ne bih uradio, nervira me društvo u kojem je sve tako sterilno i distancirano...

Meni je jedan stariji kolega znao da stavi ruku na nogu dok sam radio s njim, ponekad kad smo sedeli sami u konferencijskoj sali za velikim stolom. Meni nije ništa značilo, nisam ništa osetio prijatno, al nisam mu zamerio, njemu je možda značilo, možda nije. Svejedno. Nije to trajalo dugo da me suviše poremeti ili zabrine.

Prosto gde idemo kao društvo... Jel ovakav čovek sad ne sme da bude ni pedagog? Jel on ovim seksualni napasnik?

Ne znam kakve bi veze ovo moglo da ima sa Woke. Ali jeste neukusno, neprimereno i jadno.

A ima takvih degenerika dosta po Srbiji. Neki tako dobiju i batine. Nadam se da će i ovaj jednog dana.

Inače strašno je u kakvoj rupčagi od zemlje živimo. A SNS je bukvalno okupio sve najgore iz te rupčage i postavio ih na pijedestal.

Hehe na tim pozicijama svakako je tužno gledati... Nisu kolege iz istog sportskog kluba ili čak suparničkih pa da čovek razume... U sportu je i više dozvoljeno. Lupaju se po guzi.

Čini mi se da bi izustili da ga je seksualno napastvovao a ne samo da je prost al se za sad držimo na izrazu neprimereno dodirivao kao da to nema neku seksualnu konotaciju.

Ima to veze sa woke kako muškarac sve danas može biti seksualno uznemiravan taj krug radnji se širi...

A što misliš da bi trebalo da dobije batine, šta ako su dobri... Možda su ovde novinari iskoristili da dopumpaju nešto što ni samom novinaru koji je bio dodirnut nije toliko zasmetalo, pogotovo ne do nivoa da vrati batinama. Prilično primitivno to zvuči.

Svakako je prost čin i neprimeren al ne vidim čemu još i poziv na nasilje. Ti bi kao izudarao nekog da te na poslu štipne za siku?

Ko sve danas dobija batine i zbog čega, mislim ulica nikad ne bi trebalo da bude merodavna, sem u samoodbrani.

Za takvo društvo se borimo Benderu, ne zaboravi ;)

Naravno posebno je gadno kad (sve od verbalnog spuštana pa do nasilja) dolazi sa pozicije sile, moći kao u ovom primeru... Ovaj novinar onda mora da istrpi nešto što inače ne bi... Zato je možda dobro što je toliko jaka osuda sa više strana... Al može biti i samo nesmotrenost prostaka...

I ne zaboravi kod tog nasilja Benderu da uvek ima neko jači ;) prepusti državi da to radi na legalan način sem u samoodbrani naravno.. (pod uslovom da država funkcionalno postoji) A ako stvarno misliš da neko želi da te napastvuje seksualno ili teško remeti tvoj telesni integritet, udari ga, šta da ti kažem... Ali i dalje pazi da ne bude jači...

Ajde laku noć.

Vrh